Ek gıdadan nefret ediyorum

Allah Allah ne sanıyo kendini, küçük 10 aylık bebek falan mı sanıyo gerçekten yok artık yani ne demek püskürtmek sonra da elini kafasına sürmek falan? Bence bir uzmana gösterin.

Buyuk oglunda bende kendi haline birakiyodum cok seciciydi zaten.. simdi buyudu guluyorum o zamanlara.. simdi uzuluyisun yemiyo diye ilerde yeme diyeceksin:)

4 yasindaki cocugum kardesini kiskanir hala arada onada yediririm corbasini vs. Ben gebellikle yerde yediriyorum, boylelikle ucunede ulasabiliyorum cocuklarin.

Benim kizda 10 aylikken hosuna gittiginden tukurup puskururdu.. yapmazdedikce yapardi:) zamanla birakti

Yerim ya nasıl stres yapmış:)) anlamiyorsunuz gercekten ama bebekler aptal degil ve akilli hic bir canli evet hic birisi kendini önunde yiyecek varken acliktan öldürmez! Kural basit mama sandalyesi de varmis mamayi yapip, önune koyun yarim saat. Sonra alin ve yemek saatleriniz olsun arada atistirma yok! Yemek saati onune mama konulur yerse yer yoksa yok. Benim tavsiyem birlikte yemek saati yapmak yani sofraya birlikte oturup, birlikte yiyip kalkmak. Hem kendinizi de egitmis oluyorsunuz yoksa bu gidisle cocuk 10 yasina gelesiye pesinde kasikla kosturmaca... sofraya oturuyoruz yarim saat! Goz kontagi yok, yenilirse yenilir yoksa yemek atistirma falan yok. Ilk gunler afallar ama sonra alisir ve ver elini ozgurluk.

Bence çocuğunuz gayet normal. Daha 10 aylık bebegin ağırlıklı beslenmesi anne sütü yoksa mamadir zaten. Ek gıda adı üstünde ek tir. Ne kadar yerse kardır. Tadimliktir. Yeni tatlara alismasi icindir doymasi icin degilm Evet bazı çocuklar çok usludur. Sorunsuz yer uyur falan ama genel olarak çocuklar sizinki gibidir. Sabır göstereceksiniz inatlasmayin. Aç bırakmak bu ayda çok erken.

Ben de öğretmenim ama söz konusu evladım olunca yapamadım bir de tabi kendin büyütmek bambaşka ben ne kadar idealist olmaya çalışsam da anneannesi ben gelene kadar bildiğini okuyordu Bakalım ya ben ya kızım bı yerde pes eder sanırım zaman ne gösterecek bakalım

Başka bir yemek zorluğu konusundan buraya geldim. Allah kolaylık versin, kızım böyle zorladikca anam canım anam o kadar çocukla nasıl uğraştın sen diyorum

stresinizi öğrenmiş bence
o yüzden inat ediyor..
siz rahat oldukça yiyecektir diye düşünüyorum.
bir süre bir başkası yediremez mi, anneniz ya da kv varsa yakında?

benim kizimda o aylarda tam olarak oyleydi
cocugun onune ne koysam basimin gozumun sadakasi olsun der gibi kafasinin ustune koyuyodu saclarinin arasindan mercimek bulgur et tavuk yogurt ayikliyodum ayiklarken agliyodum artik sinirden gunde 10 kere dus alirmi bir cocuk her yemekten sonra dus aliyordu sacimi basimi yolacak dereceye geliyordum
12 aylikken geçti puskurtmeler kafasina koymalar minciklamalar
onune koydum kasigi tabagi al ister ye ister mincikla dedim hic sesimi cikarmadim 3 kasik yedi 1 kasik kafasina doktu 2 kasik daha yedi tekrar kafasina doktu aldi tabagi agzina dikti corbalari yogurtlari kasikla aldi atletinden iceri doldurdu yemek yemememek icin elini agzina sokup kendini kusturdu ama gecti birakin kendi haline acikinca paşa paşa yiyolar

canim benim onun zaten ana ogunu sut ve mamadir benim kizim 2 yasina gelene kadr yemek bilmedi yohur ve corba ucerdi sondradan yemeleri verfim ama cok aglamistim sevmeai ivin onune koyfum kucuk tabaklara koydum gelip yedi oyle alisti

sevmediginden, lezzetsiz oldugundan falan yapmiyor ki öyle.. sadece bebek oldugu icin yapiyor. 2 yasindaki kizima ek gidaya gecmeden önce bir videoda dinlemistim birakin dokunsun, koklasin, üstüne basina bulastirsin sonra yesin diyordu. Ben bu yasadiklarinizin hepsini yasadim. Acikinca gercekten yiyecek(degerleri normal dediginiz icin söylüyorum). Hem adı üstünde ek gida, onunla doymak zorunda degil. Birakin sadece tanisin. Sert tepki verirseniz hayat boyu devam eden yeme bozuklugu olusabilir.

Ustelemeyin bence hiç bir çocuk açlıktan ölmez demişti bir hemşire(ebe) bana .

Hakikaten de öyle ben de uzulurdum oğluma yemiyor içmiyor diye çok zayıf çöp gibiydi

1 yaşında iken 6 ay zibini giyebiliyordu sadece çıtçıt i kapanmiyordu düşün ne kadar zayıf ...

Şimdi doyuramiyorum

Herşeyden yiyor şimdi secmiyor herşeyin illaki tadına bakıyor üzmeyin kendinizi :))

stresinizi öğrenmiş bence
o yüzden inat ediyor..
siz rahat oldukça yiyecektir diye düşünüyorum.
bir süre bir başkası yediremez mi, anneniz ya da kv varsa yakında?
Baya oldu ben bu konuyu açalı, kızım şimdi 20 aylık. Artık kendi kendine yiyor, hatta çatal kaşıkla yiyor. Hala çok seçici ama 13. aydan sonra yemeye başladı. Yani biz yaklaşık 7 ay savaş verdik

Konu eskiyi biraz, kızım şimdi 20aylık. Gerçekten beğenmediğinden yemiyormuş çoğu şeyi Annemin yaptığı herşeyi yiyordu, bende ondan öğrendim, onun gibi yapıyorum. Mesela çorbada et suyu olmazsa aslaaaaa içmiyor bulguru pirinçten daha fazla seviyor, ekşi sevmiyor, nane sevmiyor ama kekik seviyor. Çok komik ya, deneyip deneyip notlar alıyorum hala :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…