- 7 Ocak 2015
- 585
- 663
- 37
Teşekkür ederim :) benimkinin geleceğini gördüm bir an. Kızımında yumurta alerjisi var. Diğerlerini henüz denemediğimiz için bilmiyorum tabi ama bir şekilde büyüyor işte. Bizim mutfakta aynı halde. Üstelik sakat bir bilekle herşey çok daha zor oluyorOglumun HAFTADA aldigi ek gida toplami kendi serce parmagi kadardi en cok. Dusunun ne kadar yemek yemeyen bir cocuk.
Ben inatla gunde kac ogun onune ek gida koydum.
Ustu basi saci kulak delikleri bile yemek oluyor her ogunde. Yerleri saymiyorum bile cunku sofra bezi serip yere dusenleri nisbeten hallettim. Genelde gun icinde elini yuzunu yikamakla gecistirip dus olayini aksam son ogununden sonra yaptiriyorum. Azicik psakli gezsin bisi olmaz:)
Tavandan corba sildigimi biliyorum, duvarlar, perdeler zaten tuval gibi kullaniliyor oglusum corbalar brokolilerle resmen resim ciziyor oralara....
Sonrasinda mama sandalyesinden ayaga kalkmalar da baslayacak bilginiz olsun.
Dediginiz gibiydi oglum hatta daha bile beyer siyenilirim. Yemekleri ellerinin icine alir parmak aralrindan disari fiskirtarak resmen cop ederdi.
Blw ve klasik usul ikisini de denedik, klasige gore blw cok daha rahatti bizim icin. Cunku zaten eliyle dokunmadigi hissetmedigi birseyi yemek istemiyordu. Blw icin onune koydugumda once tadina bakiyor sonra asagi atiyordu. Bir zeytini tek ogunde bitirmisligi yoltur. Cigneyip tukururdu genellikle...
Ayni dedigjnjz fibi bir arkadasjm vardi oglumdan 3-4 gun kucuk oglu. O cocuk ne versen kasigi gordugu an kocaman aciyo agzini allahim ne kadar ozenirdim.
16 aylik oldu, surda epi topu 1 aydir nisbeten yemege basladi. Sadece cok sevdigi seyleri ve taze pistiginde....
Gun icinde belki yer diye her ogunde 4-5 farkli sey pisirdigimi, mutfak savas alanina donup donup tekrar toplandigini, tum gunumuzun denedigim tarifler ve onlarin soguma surelerine ayirdigim icin tum gun suren bir yemek kaosumuz vardi.
Ustelik bebegim alerjik bir bebekti ve bir cok gidaya alerjisi vardi (sut domates cilek, kirmizi et kakao vb) dolayisiyla yapacagim tariflerde alerjen maddeler ve turevleri olmamasi gerektigi icin alternatifim de kisitliydi.
Herhalde yutamiyor girtlagi filan bi ozurlu bu xocigun derken ufak ufak yemege basladi surda 1 aydir maksimum. Simdi sabahlari 1 yumurta yiyor genellikle mesela. Tuzsuz sekersiz yapiyordum tabiki, tadini mi begenmiuor diye bizim yediklerimizden bile denedim, belki yer diye denemedigim sey kalmazdi.
Ama 14-15 ay gibi ufak ufak yemege basladi. Su an sabahlari 1 yumurta yedirebiliyorum ki bu benim icin bir mucize...
Bunlari niye bu kadar uzun anlattim? Yalniz degilsin demek icin:)
Var sanirim calismalar ama bende hic denk gelmedim , gocebe toplum olmasi da etkilidir haklisinYaşanan kıtlıkların genetik kodlanması,
göçebe toplum geçmişimiz,kültürümüzde anneye yüklenen 'yemez,yedirir' şeklindeki fedakarlık anlayışı,annenin kendi iç dünyasında kendi ebeveynleriyle halledemediği sorunları,
çoçuğunu sık ve fazla besleyerek çözmeye çalışması,besili çocukların toplumda kabul görmesi gibi farklı sebeplerin etkili olduğunu düşünüyorum.
Elbette ben sadece hipotez yürütüyorum bu konuda yapılmış bilimsel bir araştırma var mıdır? Bakmak lazım.
''Annelerin çocukları rahat bırakması lazım.''Var sanirim calismalar ama bende hic denk gelmedim , gocebe toplum olmasi da etkilidir haklisin
Ama bir an once annelerin cocuklari rahat birakmasi lazim :)
Tesekkur ederim cevabınız içinBenim kızda gaz yapıyor. Ilk verdiğimde 6 aylıktı, ilk püskürttüğü yiyecek oldu. Şimdi 19 aylık balkabağı yerse 3 aylık bebek gb gece boyu gaz sancısı çekiyor, kıvranıyor ve agliyor. Sevmiyor, vücudu istemiyor demek ki diye vermeyi düşünmüyorum artık.
Bebekler sandığımızdan daha akıllılar bu yaptıklarının bir tek sebebi var benim de iki yaşında çocuğum bir makale okumuştum çocuğun yaptığı bir harekete farklı tepki verildiğinde onu tekrarlama eğilimi gösteriyor yani yemek yemediği zaman siz kızdığınızda bu durum onun ilgisini çekiyor bir hafta yaptığı olumsuz şeylere tepki vermemeyi deneyin çok kötü birşey yapsa dahi normal birşey gibi davranın normale dönüyorSadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.
Tarif bakıyorum ama hiç ilgilendirmiyor onların çocukları beni. Çocuk yemese bile takipçi için öf inanılmaz yiyor derler, instagram komple yalan. Arkadaşların bebekleri yiyince çok özeniyorum işte ama napalım sağlıklı olsunda. Hastaneler hasta çocuk dolu en azından iyi diye avutuyorum kendimi.Aynısından bir tane de bende var şu an yaşına girdi. Bazen gün boyunca ek gıda olarak 2 mama kaşığı yediği oluyor. Mıncıklamak sonra o elleri kafaya sürmek, parkeye tükürünce çıkan o sesler onlara hep oyun geliyor. 4-5 kaşık yiyormuş yeterli. Tadını alıyor sonuçta. Ana öğün hala anne sütü ya da formül mama. O blogger ve instagram annelerini takip edersen ancak psikolojin bozulur. Ayrıca hepsinin çocuklarına bir bak duba gibiler normal mi Sence? Bence değil. 10 aylık bebekten ne bekliyorsun 30-40 ml yiyormuş midesi ne kadar ki zaten? Böyle yaparak ancak bıktırırsın. Halını kaldır mama sandalyesinin altına gazete ser. Topla at. Ben artık parkeden bir şeyler kazımaktan bıktım çözümü bu. Mama sandalyesi IKEA modelse sok duşun altına tertemiz olur. Diğerlerindense tek kullanımlık servislikler var onlardan al ya da streç kapla. Kumaşları zaten kolay siliniyor. Kıyafetleri ben direkt mama sandalyesinde soyuyorum sonra sepete. Çünkü atlete kadar alt üst kirleniyor. Böyle böyle büyüyecek.
Oralardaki tarifleri benim kızım da asla yemez yumurtalı karnabaharlı köfte filan tost makinesinde yapıyorlar mesela. Benim kızım asla öyle Karılık şeyler yemez. Bir dilim portakalı alır kemirir suyunu emer atar öğünü budur mesela. Ya da 10-15 minik kuru üzüm. 2 yemek kaşığı yoğurt. 3 aydır neredeyse kilosu da sabit totalde 200 gr filan almış ama boya vermiş. Belli ki çok iştahlı olmayan ama fit bir çocuk olacak. 45 kiloluk anası var çocuktan ne beklersinTarif bakıyorum ama hiç ilgilendirmiyor onların çocukları beni. Çocuk yemese bile takipçi için öf inanılmaz yiyor derler, instagram komple yalan. Arkadaşların bebekleri yiyince çok özeniyorum işte ama napalım sağlıklı olsunda. Hastaneler hasta çocuk dolu en azından iyi diye avutuyorum kendimi.
Mama sandalyemizi haftada bir yıkıyorum, sandalyesini duşta örtüyü makinada. Sürekli siliniyor zaten.
Miktar içinde mamayı180 ml yiyor. Aynı öğünü 30-40 yiyince çok az geliyor bana. Bugün fırında parmak patates yaptım mesela. 1 tanenin yarısını yedi. Gerisi vıcık vıcık heryerde
Allah kolaylık versin sakin kalmaniz lazım diyebilirim benim henüz çocuğum yok fakat anneciğim geldi aklıma ben dogumdan itibaren 1 damla anne sütü almamisim emzirmis tutmamisin sagip ağzıma damlatmis yutmamisim biberon zaten hak getire... Kardesim de aynı idi. Hep der ki hiç sizi sofraya oturtmak için ugrasmadim arkanizdan yiyecek getirmedim kendim oturdum yedim acikinca geldiniz istediniz. Kardesim aşırı zayıftı sofrada ne varsa onu yedik asla ama asla kalkıp alternatif getirmedi. Bir gün sofradaki yemeği yemedik ben 7 kardeşim 1,5 yasindayiz sofrayı topladı onumuzden aç uyuduk ertesi gün aynı yemegi oturup yediksize oyun yapiyor bence bebeginiz oturup sakince siz de yemek yiyin onunla yemezse toplayıp kaldırın nasıl olsa hala emiyor ve mama veriyorsunuz