Ek gıdadan nefret ediyorum

Siz beneginize sundugunuz yemegi kesin yemeyecek endisesi ile sunarsaniz kesinlikle yemez. Biraz rahat olun lutfen. Yemesin 4 kasik 5 kasik ona yetiyor demekki ? Benim kizim 2.5yasinda fazla yemek yemez cok sukur saglikli benim icin onemli olanda bu yedigi kasik miktari degil. Belkide tadiyla tuzuyla yemek istiyordur. Birazcik salca tuzla baharatlara baslamakta zarar yok . Zatenn yasina bisey kalmamis. Artik buyidugu icin damak zevki olusuyor bundan daha normal birsey yok. 1yasina kdar aman tuz atmam aman salcasiz vericem diye diye kendimi yipratmisim. Bide yer sofrasi deneyin sofrabezi serin .saci uzun mu kisami bilmiyorum ama en az kirletip sivayacagi sekilde toplayin .yemiyosa zatenn ortaligi anlattiginiz kadar darma duman etmesini beklemeyin

Üzülmeyin tek yemeyen sizin bebeğiniz değil dört beş kaşık da yeter ona
Ben de aynı durumdaydım kızım her şeyi yiyordu ama öyle ağzını kocaman aça aça iştahlı değil oyunla falan sonra bir hasta oldu ve yemedi şu an sadece sütle yaşıyor desem yeri önceden yediği hiçbir şeyi yemiyor

Bal kabagının nasıl bir etkisi oluyordu, neden kıvranıyordu? Ben sık sık veriyorum bebeklerime tedirgin oldum suan.
Benim kızda gaz yapıyor. Ilk verdiğimde 6 aylıktı, ilk püskürttüğü yiyecek oldu. Şimdi 19 aylık balkabağı yerse 3 aylık bebek gb gece boyu gaz sancısı çekiyor, kıvranıyor ve agliyor. Sevmiyor, vücudu istemiyor demek ki diye vermeyi düşünmüyorum artık.

Merhaba sizin adınıza üzüldüm sizi bu kadar etkilediği için ki haksızda sayılmazsınız
Benim kızımın öyle tükürme vs huyu olmadı ama istahsiz bir döneminde teklif ettim yemediginde direk kaldırdım yemeği . Aciktiginda ağlamaya başladı aynı yemeği teklif ettim sonuç aynı. Bu sefer daha çok acikti sonra yine teklif ettim bu sefer büyük bir iştahla yedi. İsterseniz kendi haline bırakın bir süre olmadı içiniz rahat etmezse verin eline meyve ev yapımı bisküvi vs .atistirsin.

1- Puskurttugunde tepki vermeyin. Kizmayin, ona bakmayin veya gulmeyin. Boylece dikkat cekmek icin bu hareketi yapmayi biraksin.
2- 1 ogluma blw yaptim, digerine anam babam usulu. Blw tam bir fiyasko, hayatimda bu kadar abartilan bir sey daha gormedim.
3- bitlenmiyorlar
4- bitlense de ilaci var no panic
5- sizin stres ya da tansiyon durumunuz hem ortaligin kirlenmesinden hem de cocugun 1-2 saatlik acligindan daha onemli. 2-3 kasik yesin, zorlamayin. Daha sonra tekrar yer. Siz stres yapmaktan vazgecin

10 aylik bebekten ne bekliyorsunuz ki. Adı üstünde bebek, ona komik geliyor püskürtmek ve egleniyor bunu yaparken, sizin kizdigini ne bilsin yavrucak.

Ne kadar yerse kardir, üç kaşık beş kaşık fark etmez. Zamanla tadına alisacaktir sabırlı olmak gerek. Onun midesi daha küçücük, yaptiginizin hepsini yiyemez.

Oğlum 12. Aya kadar 1-2 kaşık yerdi (asla daha fazlası yok)
Yere sofra kurdum renkli tabaklar aldım
Seveceği müzikli renkli oyuncak aldım.
Yerde döke saça zamanla yemeye başladı.

Günde 4 180 ml yiyor mamayı. Gece beslemesini kesmediğim için olabilir zaten kahvaltı diye bir şey yok. Denedim her gün 15 cc azaltmayı, 3. gün uyumadı sabaha kadar 5 dakika uyudu 3 dakika ağladı en son erken olduğuna karar verip devam ettim gece beslemeye. Hatta şu an saat iki buçuk, az önce mama verdim ona

Sizi şurada benden daha iyi anlayacak biri yoktur eminim
Oğlum 1 yaşta 8 kiloydı çeşit çeşit denedim
Akşamları cinnet geçiriyordum tüm gün ağzına lokma koymazdı
Şuan 3 yaşımda yine şahane yemiyor ama 12 kiloları gördük çok şükür
Nasıl yemeye başladı derseniz rahat bırakın hiç uğraşmayın çok zor biliyorum çünkü aç ve huysuz geziyor ama
Benimki kardeşi ek gidaya başlayınca daha rahatladı ve tabiki eskisi gibi peşinde koşamamam sebebiyle yarım saat süreyle koyuyordum yemeği yemedi mi hiç uğraşmadan kaldırıyordum
Allah sabır versin yemeyen çocuk çok zor yar ve yardımcınız olsun

Öncelikle siz kendinizi sakinleştirin. Benim oğlumda cok seciçidir döker kusar aglar saatlerce sabrettim kızmadım zorladım yemedi bıraktım. İştah yapıcı doğal şeyler denedim ve başardım. Şuan severse tadını yiyor. Açıktığını biliyor. 3 yaşında ve kemoterapi aldığına kimse inanmıyor. Önce sabırlı olun. Ve birde ona yaptıgını bir yemeği mesela siz yiyebilir misiniz. Benim yemediğim birşeyi oğlum da yemiyor. Mesela sebze corbası yapıyorum. Tadı hoşuma gitmedimi oda yemiyor. Hissediyor sanki.

Geçen kafasını kaşıyordu, aha valla bitlendi bu sefer dedim annemle telefonla konuşuyoruz, o da sizin gibi amaaaan ilacı alır süreriz bitlenirse bitlensin dedi :) Birde markete gittik, bir abla seviyor kızımı, saçında ne var dedi, baktım kahvaltıyı saçının arkasına sürmüş ben diğerleriyle uğraşırken görmemişim. Muzlu kahvaltı dedim çok rahat bir şekilde. Kadının bana bir bakışı vardı ki Genelde suyla almaya çalışıyorum ama sol koluma yatırınca bileğim çok ağrıyor, birde kış, nemli kalırsa kafası diye korkuyorum

Millet her zaman her seye bakar, soylenir vs hiiiic takmamayi ogrenirsiniz zamanla hele 2. Cocuk olunca iyice salacaksiniz kendinizi

Oncelik sizin sagliginiz ve iyiliginiz bunu unutmayin lutfen bileginiz agriyorsa yikayamazsiniz tabi, suyla alin yeter ne olacak?

Rahatlarsaniz kiziniz da biraz rahatlar emin olun

Çok çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin yavrunuza.
Tad konusunda kendimi aştım. Annem geldiğinde o yemezse ben yerim ziyan olmaz diyor yaptığım şeyleri yiyor. Çoğu zaman öğle yemeğim kızımdan kalanlar. Gerçekten tuzsuz şekersiz de çok güzel şeyler yapılabiliyormuş onu öğrendim. Bugün mesela havuçlu balkabaklı çorba yapmıştım, sadece karabiber ekledim. Enfes ti :)

2. çocuğu okuyunca irkildim bir an, şu an için çooook korkunç Rahatlayıp serbest bırakmayı ciddi manada deneyeceğim. Zaten uykusuda biraz öyle düzelmişti, amaaan uyuma be oturalım sabaha kadar youtubedan video izlerim sende oyna moduna girdikten sonra uyumaya başladı çocuk. Koç burcu inadını çok erken görüyorum galiba

Hepsi inat, koc olmasindan degildir bence. Ben evde 1 aslan 1 kova barindiriyorum. İkisi de felaket

Tşk ederim. İnşallah Rabbim oglumun yüzünüde güldürür. Sizin cocuğunuzda insallah iştahlanır ve herşeyi yer buarada emiyor mu yada mama içiyormu?

Muhtemelen mama ihtiyacını karsılıyor. Bir yasından sonra en azından gunduzleri bir kere geceleri bir kere seklınde gıdın. Gece uyandıkça su verın. Belkı bu sekılde biraz olsun yer

mutfak halimin dilj olsada anlatsa cektigi cileyi.bu bebelerin hepsi ayni model.illa ki geriliyorsundur ama yapacak bisey yok an degerleri normam demissin gelisiminde de sikinti yoksa uzulme.

O aylarda zaten ek gida doyumluk degil tadimlik verilir. Ana besini yine devam sutu olmali.
Benim oglum da sadece 4 ay emdi. Onda da devam sutu destekliydi.
7.ayda basladik ek gidaya. Hep tadimlik verdim. Bu kadar sinir kupu olmayin. Ek gida ile doyurmaya calismaniz yanlis zaten.
Mama sandalyesinin altina silinebilir masa ortulerinden serin. Bir de giyilebilir mama onluklerinden alin.

Yaşanan kıtlıkların genetik kodlanması,
göçebe toplum geçmişimiz,kültürümüzde anneye yüklenen 'yemez,yedirir' şeklindeki fedakarlık anlayışı,annenin kendi iç dünyasında kendi ebeveynleriyle halledemediği sorunları,
çoçuğunu sık ve fazla besleyerek çözmeye çalışması,besili çocukların toplumda kabul görmesi gibi farklı sebeplerin etkili olduğunu düşünüyorum.
Elbette ben sadece hipotez yürütüyorum bu konuda yapılmış bilimsel bir araştırma var mıdır? Bakmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…