- 25 Ekim 2016
- 17.025
- 31.310
- 33
Benim kızda gaz yapıyor. Ilk verdiğimde 6 aylıktı, ilk püskürttüğü yiyecek oldu. Şimdi 19 aylık balkabağı yerse 3 aylık bebek gb gece boyu gaz sancısı çekiyor, kıvranıyor ve agliyor. Sevmiyor, vücudu istemiyor demek ki diye vermeyi düşünmüyorum artık.Bal kabagının nasıl bir etkisi oluyordu, neden kıvranıyordu? Ben sık sık veriyorum bebeklerime tedirgin oldum suan.
Günde 4 180 ml yiyor mamayı. Gece beslemesini kesmediğim için olabilir zaten kahvaltı diye bir şey yok. Denedim her gün 15 cc azaltmayı, 3. gün uyumadı sabaha kadar 5 dakika uyudu 3 dakika ağladı en son erken olduğuna karar verip devam ettim gece beslemeye. Hatta şu an saat iki buçuk, az önce mama verdim onaMamayı cok mu verıyorsunuz acaba. Gece beslemesini kestiniz mi. Benim kızım anne sutu alıyordu ama gece beslemesi azalınca ve gunduzleri de kesınce biraz olsun yemeye basladı. 16 aylık hala iştahsız ama keyfi yerinde kan degerleri iyiyse bunaltmayın kendinizi de onu da ikinize de yazık
Öncelikle siz kendinizi sakinleştirin. Benim oğlumda cok seciçidir döker kusar aglar saatlerce sabrettim kızmadım zorladım yemedi bıraktım. İştah yapıcı doğal şeyler denedim ve başardım. Şuan severse tadını yiyor. Açıktığını biliyor. 3 yaşında ve kemoterapi aldığına kimse inanmıyor. Önce sabırlı olun. Ve birde ona yaptıgını bir yemeği mesela siz yiyebilir misiniz. Benim yemediğim birşeyi oğlum da yemiyor. Mesela sebze corbası yapıyorum. Tadı hoşuma gitmedimi oda yemiyor. Hissediyor sanki.Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.
Geçen kafasını kaşıyordu, aha valla bitlendi bu sefer dedim1- Puskurttugunde tepki vermeyin. Kizmayin, ona bakmayin veya gulmeyin. Boylece dikkat cekmek icin bu hareketi yapmayi biraksin.
2- 1 ogluma blw yaptim, digerine anam babam usulu. Blw tam bir fiyasko, hayatimda bu kadar abartilan bir sey daha gormedim.
3- bitlenmiyorlar
4- bitlense de ilaci var no panic
5- sizin stres ya da tansiyon durumunuz hem ortaligin kirlenmesinden hem de cocugun 1-2 saatlik acligindan daha onemli. 2-3 kasik yesin, zorlamayin. Daha sonra tekrar yer. Siz stres yapmaktan vazgecin
Millet her zaman her seye bakar, soylenir vs hiiiic takmamayi ogrenirsiniz zamanlaGeçen kafasını kaşıyordu, aha valla bitlendi bu sefer dedimannemle telefonla konuşuyoruz, o da sizin gibi amaaaan ilacı alır süreriz bitlenirse bitlensin dedi :) Birde markete gittik, bir abla seviyor kızımı, saçında ne var dedi, baktım kahvaltıyı saçının arkasına sürmüş ben diğerleriyle uğraşırken görmemişim. Muzlu kahvaltı dedim çok rahat bir şekilde. Kadının bana bir bakışı vardı ki Genelde suyla almaya çalışıyorum ama sol koluma yatırınca bileğim çok ağrıyor, birde kış, nemli kalırsa kafası diye korkuyorum
Çok çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin yavrunuza.Öncelikle siz kendinizi sakinleştirin. Benim oğlumda cok seciçidir döker kusar aglar saatlerce sabrettim kızmadım zorladım yemedi bıraktım. İştah yapıcı doğal şeyler denedim ve başardım. Şuan severse tadını yiyor. Açıktığını biliyor. 3 yaşında ve kemoterapi aldığına kimse inanmıyor. Önce sabırlı olun. Ve birde ona yaptıgını bir yemeği mesela siz yiyebilir misiniz. Benim yemediğim birşeyi oğlum da yemiyor. Mesela sebze corbası yapıyorum. Tadı hoşuma gitmedimi oda yemiyor. Hissediyor sanki.
2. çocuğu okuyunca irkildim bir an, şu an için çooook korkunçMillet her zaman her seye bakar, soylenir vs hiiiic takmamayi ogrenirsiniz zamanlahele 2. Cocuk olunca iyice salacaksiniz kendinizi
Oncelik sizin sagliginiz ve iyiliginiz bunu unutmayin lutfenbileginiz agriyorsa yikayamazsiniz tabi, suyla alin yeter ne olacak?
Rahatlarsaniz kiziniz da biraz rahatlar emin olun
Hepsi inat, koc olmasindan degildir bence. Ben evde 1 aslan 1 kova barindiriyorum. İkisi de felaket2. çocuğu okuyunca irkildim bir an, şu an için çooook korkunçRahatlayıp serbest bırakmayı ciddi manada deneyeceğim. Zaten uykusuda biraz öyle düzelmişti, amaaan uyuma be oturalım sabaha kadar youtubedan video izlerim sende oyna moduna girdikten sonra uyumaya başladı çocuk. Koç burcu inadını çok erken görüyorum galiba
Tşk ederim. İnşallah Rabbim oglumun yüzünüde güldürür. Sizin cocuğunuzda insallah iştahlanır ve herşeyi yer buarada emiyor mu yada mama içiyormu?Çok çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin yavrunuza.
Tad konusunda kendimi aştım. Annem geldiğinde o yemezse ben yerim ziyan olmaz diyor yaptığım şeyleri yiyor. Çoğu zaman öğle yemeğim kızımdan kalanlar. Gerçekten tuzsuz şekersiz de çok güzel şeyler yapılabiliyormuş onu öğrendim. Bugün mesela havuçlu balkabaklı çorba yapmıştım, sadece karabiber ekledim. Enfes ti :)
Muhtemelen mama ihtiyacını karsılıyor. Bir yasından sonra en azından gunduzleri bir kere geceleri bir kere seklınde gıdın. Gece uyandıkça su verın. Belkı bu sekılde biraz olsun yerGünde 4 180 ml yiyor mamayı. Gece beslemesini kesmediğim için olabilir zaten kahvaltı diye bir şey yok. Denedim her gün 15 cc azaltmayı, 3. gün uyumadı sabaha kadar 5 dakika uyudu 3 dakika ağladı en son erken olduğuna karar verip devam ettim gece beslemeye. Hatta şu an saat iki buçuk, az önce mama verdim ona
Yaşanan kıtlıkların genetik kodlanması,Senelerdir cok merak ettigim bir konudur bu benim , sanirim yuzlerce yil once yasanan kıtlık genlerimize kodlanmis bu yuzden bu kadar takintiliyiz yemek konusunda , hic anlamadigik , en yakin arkadaslarimla bile tartisip bozustugum yegane konu
Konu sahibi birakin yemezse yemesin , iki cocugum var , oglum asiri secicidir , 10 yasinda ve hala yemez , hic umursamadim , sagligi yerinde , akli yerinde , gelisimi ileride , e daha ne olsun
Kizim bambaska , o da 24 saat boyunca yiyor ve surekli dokuyor , bu hafta 3 tabak kirdi , su anda bile tepemde almaaaa diye agliyor ( elma) , hayatim ust bas ve yer temizlemekle geciyor , yeter artik yeme diye bagiriyorum evde , yani birakin kendi halinr , 1 kasik yiyorsa 1 kasik yesin , umursamayin inatlasmayin