Hmm patates, makarna falan da mı yemiyor? Bunları her çocuk sever aslında da belli olmaz. Daha çok minik gerçi inatlasmayin. Yiyebildigi kadar gerekirse bir kaşık verip bırakın. Inatlastikca daha da küsecekBizim yemeklere niyetleniyor ama tadına bakınca yemiyor. Özellikle ekşi varsa. Az baharatlı yapmayı denedim bugüne kadar bamya fasulye lahana ve köfte verdim ama yemiyor onlarıda
Çok güzel yöntem doktor söylemişti bunu ama işe yaramadı. Hatta böyle bile yemediyse idrar ve demir bakalım deyip test yaptı ama onlarda normal çıktı. Demir eksikliği de iştahsızlık yaparmışBirlikte yemeyi deneyin. Bir tabak kendi önünüze, bir tabak onun önüne köyün. Tabi az bir şey köyün ki döküldüğünde delirmeyin. Bir kaşık kendi ağzınıza bir kaşık onun ağzına verin. Donem dönem yemek istemedikleri oluyor. Biz 5 aylık ek gıdaya başladık kilo alma sorunu olduğu için. Hep ana kucaginda sofranın yanına alırdım. 6 aylıkken mama sandalyesiyle sofraya almaya başladım. Bir kaşık bana bir kaşık ona şeklinde. Sevdigi sevmediklerini not ettim. Arada denesem de zorlamıyorum. Bir buçuk yaşında balkabağını yemez, yerse akşama çok kıvranır ağlar, vermiyorum. 10 aylık civarında benim tabağını kontrol ederdi aynısı mi var tabagimda diye. Onun menusundekini 2 katı yapar ben de yerdim. Tek ona yedirmek yerine birlikte yemeyi deneyin.
Benim de 14 aylık oğlum var geçen aya kadar ne versem yerdi şimdi aç aç oynuyorSadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Geçen gün 3 tane kalem makarna yemişti o kadar sayılır mı bilmiyorum ama patates köfte falan yemiyor. Dediğiniz gibi inat herhaldeHmm patates, makarna falan da mı yemiyor? Bunları her çocuk sever aslında da belli olmaz. Daha çok minik gerçi inatlasmayin. Yiyebildigi kadar gerekirse bir kaşık verip bırakın. Inatlastikca daha da küsecek
Ise yaramadi diyip pes etme. Omlet yaptim yemiyor mu azicik pekmez dokerdim, tatli diye yerdi. Keçi boynuzu tozu katardım pankekine tatlı diye yerdi. 12 aylık olunca inek sütüne keçi boynuzu tozu attım. Şimdi yumurta süt sade yer içer. Bağırmak inan ters tepiyor. Iştah açan tarif diye okudum not ettim instagram annelerinin birinden. Onu dene istersen. Ben kendime kahve yaptigimda kızıma da bu tarifi yapıyorum, gel kahve yaptım diyorum iciriyorum arada :))Çok güzel yöntem doktor söylemişti bunu ama işe yaramadı. Hatta böyle bile yemediyse idrar ve demir bakalım deyip test yaptı ama onlarda normal çıktı. Demir eksikliği de iştahsızlık yaparmış
Keçiboynuzu hiç denemedim, 10. ay zaten herhalde, bunu kaydediyorum en kısa zamanda deneyeceğim. Çok duacı olurum size sonrasında yerseIse yaramadi diyip pes etme. Omlet yaptim yemiyor mu azicik pekmez dokerdim, tatli diye yerdi. Keçi boynuzu tozu katardım pankekine tatlı diye yerdi. 12 aylık olunca inek sütüne keçi boynuzu tozu attım. Şimdi yumurta süt sade yer içer. Bağırmak inan ters tepiyor. Iştah açan tarif diye okudum not ettim instagram annelerinin birinden. Onu dene istersen. Ben kendime kahve yaptigimda kızıma da bu tarifi yapıyorum, gel kahve yaptım diyorum iciriyorum arada :))
Alerjisi var mı 3 gün dene önce keçiboynuzu tozunu
Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
Hemde hemen başka birşeyler yapıyorum, öyle yapmamam mı gerekiyor? Belki bunu yer diye yeni şeyler koyuyorum önüne hepYemek artık sizin zaafınız olmuş haklı olarak ve inanın ne zaman,yemezse yemesin deyip ısrar etmeyi bırakirsanız o zaman yiyecek.
Kızım 6 yaşında, aynı anlattığınız gibiydi,seçici, bilmediği şeyin tadına bile bakmaz. Oyunla binbir emekle öğlen yedirdiğim köfteyi akşam yanağının içinde bulmuştum düşünün. Hep zayıftı,hep minyondu, ne zaman anaokuluna başladı bende biraz rahatladım,o zaman herşeyi yemeye başladı. Şu an masada oturmuş kendine ayran almış yanında tuzlu kurabiye gömüyor.
Kendime söz vermiştim bir daha doğurursam rahat olacağim diye oğlum 6.5 aylık ben rahatım o rahat,asla ısrar etmiyorum,4 kaşık yiyip bırakiyor mu,eyvallah deyip geçiyorum, zorlamiyorum. Sonraki öğünü yiyor, yemezse mama içiyor. Bu bollukta aç kalacak hali yok diyip geçiyorum.
Birde benim kızımda yaptığım hata yemediği zaman hemen başka birsey hazırlayıp sunmak oldu,her zaman alternatif olduğu için ac kalmiyordu yani az ondan az bundan yiyip bende sürekli mutfakta uğraşıyordum tabi bıkmıştım artık
Üzulmeyin geçecek bu günlerde, yediği kadar yesin,zorlamayın zamanla alışır. Yeter ki soğumasın yemekten.
Sağlıkla büyütün
.
Özenle hazırladığın bol vitaminli yemekler yenmeyince insanın o kaşığı suratına yapıştırası geliyor biliyorum
Birkaç kere hışımla sandalyeden kaldırıp yere yavaşça koymuşluğum var o geçen 2 saniyede “hop napıyorsun” diye yavaşlıyordum. Aynı sinir harbini artık gece yaşıyorum. meme de yaşıyor dün doğum yapmış gibi 14,5 aydır uykusuzum ben de bunun için konu açıcam müsait zamanda.ayyy o kadar katılıyorum ki o kadar sağlıklı güzel yemekleri tükürünce deliriyorum
Yapmayın sonra bir bakmışsınız sadece makarna pilav patates yiyor. Yaşadım biliyorum. Siz neyi yemesi gerekiyorsa onu pişirin,yediği kadar yesin,anne sütü yada mama ile takviye edin. Ben ettim siz etmeyin. Uzun süre tadını bilmediği hicbirşeyin tadına dahi bakmadı yemek şöyle dursun. Tatile giderdik kocaman açık büfeden makarna pilav secer yerdi,kahvaltıda ekmek yerdi yada poğaça, peynir yumurta asla yemezdi. Pankek bile yemez mi bir çocuk,onu bile yemezdi.Hemde hemen başka birşeyler yapıyorum, öyle yapmamam mı gerekiyor? Belki bunu yer diye yeni şeyler koyuyorum önüne hep