- 4 Mart 2012
- 14.787
- 34.075
- Konu Sahibi limoncicegi2
Bebeğiniz tamamen iştahsız değil bu iyi bir şey..22 aylık bir bebeğim var. çok iştahlı ama çok yemek seçen bir çocuk. sadece pilav makarna patates yşyor. bunları bile bazen istemiyor. sadece tatlı şeyler yemek istiyor. bisküvili pasta muhallebi gibi. sürekli onları yediremem yani. sağlıklı alternatiflerini buldum yulaf unu pekmez ile muhllebı yapıyorum yemiyor. ek gıdaya basladık ılk 2 ay cok ıyı yedı sonra bir anda kesıldı ve o zamandan beri hep her gün böyleyiz o kadar yoruldum bıktım usandım ki. sürekli mama diye ağlıyor ama verdiğim hiç bir şeyide beğenmiyor. uykusu sıkıntılı daha bir gece kesıntısız uyumadım. memeden kestım 1 ay önce ondada süreklı meme diye ağlıyoordu. o kadar çaresiz ve herşeyden bıkmış hissediyorumki. son bir kac haftadır zorla yedirmeye basladım artık. zorla ağzını acıp yedırıyorum yada bağırıyorum aç ağzınıı dıye korkup acıyor öyle yediriyorum ; ki böyle yedırebıldığım şeyde pilav. sbzeyi öldürsen yemez yani. hadi iştahsız olsa derım kı tamam napalım. ama sürekli mama için ağlıyor mama diye bağırıyor ne yapacağım bilmiyorum. hiç bir zaamn yemek duzenı kuramadık. cunku her öğünde problem yasıyoruz . artık bende kacıyorum öğünlerden. ne yedireceğim ben bu cocupa. anne olduğuma o kadar pişmanım ki. böyle demek istemezdim ama gerçekten hislerim bunlar artık. asla mutlu edemıyorum süreklı ağlayan mızmız bir cocuk annelıkten soğğudum. çok sukur diyorum engellıde olabılırdı evet ama böylede çözümsüz bir konu olunca napacağimi bilemiyorum. bi sürü tarif denedim hepsini oturup kendım yemekten bıktım. ne zaman düzelecek bu yemek konusu zaman geçtikce yediği seyler daha da azalıyor pekmezle bıle olsa sureklı tatlı şeyler yedıremem ki tuzlu da yemesı lazım ne yapacağım bilmiyorum.... o kadar gergin ve öfkeliyim ki artık kaba davranıyorum cocuğada . psikiyatirye gitmeyi düşünüyorum ama ilaçlara bir başlarsam sonu gelmeyecek diye korkuyorum. her cocuk mu böyle umursamayayım diyorum ama bebeğniz mama diye ağlarken nası kayıtsız kalabilirsiniz ki. siz neler yediriyyorsunuz bir günde ? artık aklıma hıc bır sey gelmıyor
Onun dışında, bırakın şimdilik sevdiği yiyeceklerle karnını doyursun. Ne hırslanıp kendinizi üzün ne de bebeğinize bağırıp onu korkutun.
Hastalandığı zaman ya da atak dönemine girdigi zaman ço zayıflıyorlar iştahları kapanıyor bunu bütün bebekler mutlaka yaşar. Mesela benim bebeğim yeni iyileşti 2.5 _ 3 kiloya yakın zayıfladı.
Bebeğinizin, tamamen iştahı kesilse o zaman ne yapacaksıniz?
Bırakın çocuk ne istiyorsa onu yesin.
Başta siz alıştırmışsınız şimdi de çocuğa bağırıp lütfen korkutmayın.
Bakın ben bebeğe makarna vemeye bile karşıyım ama geçenlerde abisine yapmıştım bir kaşik tabağına koydum 2 parça yedi gibi oldu sonra reddetti sevmedi makarnayı.. Biraz bizler sayesinde pilava makarnaya alışıyor çocuklar hiç onları suçlamaya gerek yok.
Sabırlı olun zamanla farklı tatları da denemek isteyecektir. Sizin nasıl ki 5 parmağınız farklıysa her bebek de birnirinden farklıdır. Farklı kültürler, beslenme şekilleri çocuklarımıza da yansır.
Hamur, pilav , makarna seven ailelerin çocuğu onlara benzer..
Swbzeler, brokoliler, çorbalar seven ailelerin çocuklRı da onlara benzer.
Lütfen hırslarınızı bir kenara bırakın çocuğunuzu üzmeyin onu böyle sevin.