Ek gıdadan nefret ediyorum

Bizim yemeklere niyetleniyor ama tadına bakınca yemiyor. Özellikle ekşi varsa. Az baharatlı yapmayı denedim bugüne kadar bamya fasulye lahana ve köfte verdim ama yemiyor onlarıda
Bunları bana verseniz bende yemem. Daha kabul gorur patates ezip verseniz. Sutle irmik ve icine meyve koyup muhallebi yapabilirsiniz. Birde acliktan bebek olmez 4 5 kasik yeterli olur buyuk ihtimal.

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
Öncelikle çocuğum yok yaşadıklarınızı bilmiyorum ama üzerine fazla düşmeyin 10 aylık bebek bakıma illaki muhtaç ama sinirlerinizi Germeden ruh sağlığınıza zarar vermeden besleyin.. geçen gün bi program izledim tv de. Aynen şunları diyordu hiçbir çocuk aç kalmaz anneler paralamayın elinizdeki kaseyle kendinizi diyor çocuk acıkınca zaten kendi bişeyleri ağzına götürünce anlayacaksınız dedi haşlayıp siz önüne koysanıZ olmaz mı acaba

Tulumu var zaten ama saç baş rezil oluyor. Benimde bileğim sakat olduğu için yıkayamıyorum. Eşimin gelmesi gerekiyor bitlenecek çocuk :KK43: birde bu cidden bilerek yapıyor. Gözüme bakıp püskürtüp hemen heryerine bulaştırıyor
Sizin dikkatinizi cekmeye calışıyo bücür,hiç bakmayın,oralı olmayın.bi süre sonra unutur zaten
Gelişimi iyiyse yere sofra bezi serin.önüne koyun tabagı.döke saca kendisi yemeye calışsın
Benim kuzımda 22aylık olacak.bende kasıkla yemesini ögretemedim.illa eliyle yiycek.corbayı bile:/

Ya yese o kadar dert etmeyeceğim. Yemeyince hem ortam hem bulaşıklar hem üstü başı daha çok gıcık ediyor insanı. Kendi de yemiyor ki onuda deniyoruz. Bu akşam mesela haşlanmış brokoli karnıbahar ve havuç verdik. Yediyse belki birer tatlı kaşığı ancak yemiştir. Mama da yemedi aç aç uyuyor şu an:110:
Bu sebzeleri hasladiktan sonra suyunu cekince biraz zeytinyağı ekleyip bir kaç dakika ateşte cevirseniz daha yenilebilir olur. Hiçbirimiz sadece haşlanmış sebzeyi severek yemeyiz. Takip ettiğim bir çocuk doktoru ısrarla bu konuda uyarı yapıyordu. Kendiniz ne yiyorsaniz salcasızını yedirin bebeğe diyordu. 10 ay bence salcasiz ama gerçek bir yemek için uygun bir ay.

Ben sebzelere çok az su ve az zeytinyagi koyup pisiriyordum, suyunu çekince kalan yağla bir iki dakika daha pisoyordu ve tadı çok güzel oluyordu. Soğan yiyebilecek kadar buyuyunce soğanı çok çok az kavurup ekledim aynı tarife. Bir de hiç tüm sebzeleri karistirip püre gibi ne yedigini anlayamayacagi şeyler koymadım önüne. Hem lezzetli değil hem de bebek için tat ve görüntü anlamında kesfetmeye değer bir çekiciliği yok. Bezelye buyuklugunde sebzeleri kendi rengi ve dokusuyla, damağında ezebilecegi yumusaklikta yedi hep bebegim. Tabağını gordugunde çok heyecanlanir hala. Önce inceler, tek tek parmagiyla gosterir isimlerini söyler ve beğendiği sıradan yemeye başlar.

Dönem dönem iştahı azalir ama çok umursamiyorum. Normal bir bebek ne kadar yiyecegine kendi karar verebilir. Beyin vücut sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde programlanmış bir organ. İştahı azsa vardır bir sebebi, sagligi yerinde olduğu müddetçe umursamayin.

Napıyor biliyor musun :KK70: ağzında tutup gözümün içine bakıyor. Sonra pıft diye püskürtüp hemen elimin altından elini bulaştırıyor. Sileceğimi bildiği için hızlı yapıyor bunu. Hatta geçen gün sol eliyle elimdeki mendili tutup sağ eliyle pat diye bastırdı mama sandalyesinin tabelasına, kızııım dedim direk o elini gözlerine sürdü. Sonra yine bakıyor gözümün içine. Biliyor değil de ne bu :KK70:
siz asiri tepki verdiğiniz icin özellikle yapıyor, sizin sinirlenmeniz onun eğlencesi olmus.
biraz kendinizi rahat bırakın elbet geçecek ek gidaya, her bebegin gelisimi farkli.
benimki de iki hafta sonra 1 yasina girecek, acayip seçici ben de cok özeniyorum degisik seyler deniyorum ama yok yani. ne severse onu yapıyorum artik, yemezse de zorlamıyorum biberon veriyorum. yeterki yemekten soğumasın, geri dönüşü olmayan yollara girmeyelim.
sakin olun o böyle hareketler yaptığında tepkisiz kalin ve lütfen yemek zamani video vs acmayin, yemek yerken sadece yemeğe odaklansin, emin olun daha iyi yiyorlar öyle.
mutlu anne mutlu bebek, mutlu bebek mutlu anne :) anneliğin keyfini cikarin

Yoğurtla kaşık mamalardan yiyor mu? Benim kızımda ilk aylarda zor yiyordu herşeyi yoğurtla karıştırarak verdim yedi hep. 13 aylık şimdi yine seçici ama yiyor genelde

Sizin dikkatinizi cekmeye calışıyo bücür,hiç bakmayın,oralı olmayın.bi süre sonra unutur zaten
Gelişimi iyiyse yere sofra bezi serin.önüne koyun tabagı.döke saca kendisi yemeye calışsın
Benim kuzımda 22aylık olacak.bende kasıkla yemesini ögretemedim.illa eliyle yiycek.corbayı bile:/
Ben gıcık oldukça daha fazla yapıyor bücür aynen. Bırakacağım önüne yerse yesin napayım artık. Kontrolü var bu hafta bakalım ne diyecek doktor.

Yoğurtla kaşık mamalardan yiyor mu? Benim kızımda ilk aylarda zor yiyordu herşeyi yoğurtla karıştırarak verdim yedi hep. 13 aylık şimdi yine seçici ama yiyor genelde
Yoğurt asla yemiyor. Sade,inek, keçi, elmalı, muzlu, şeftalili, kayısılı, pekmezli, az tuzlu, az şekerli, sarımsaklı ve salatılıklı denedim :KK70: Sanki dünyanın en kötü şeyi. Öğürüyor Öğürüyor nefessiz kalıyor. Kayısıda kusturmuştu hatta kendini, o kadar gıcık yoğurda

Yoğurt asla yemiyor. Sade,inek, keçi, elmalı, muzlu, şeftalili, kayısılı, pekmezli, az tuzlu, az şekerli, sarımsaklı ve salatılıklı denedim :KK70: Sanki dünyanın en kötü şeyi. Öğürüyor Öğürüyor nefessiz kalıyor. Kayısıda kusturmuştu hatta kendini, o kadar gıcık yoğurda
Vay arkadaş allah yardımcın olsun sevdiği bişeyi bulman lazım demekki sen hasta olmadan :KK51:

Bu akşam mesela haşlanmış brokoli karnıbahar ve havuç verdik. Yediyse belki birer tatlı kaşığı ancak yemiştir. Mama da yemedi aç aç uyuyor şu an:110:

İyi de bence yemek seçiminiz hatalı

Yani onların hepsini yese de olmaz ki

Protein nerede karbonhidrat nerede

O sayılan haşlanmış sebzeler kilo vermek için yediğimiz şeyler

Çocuğunuza et bakliyat vs yedirin

Midesi tıka basa karnabahar dolacağına iki lokma et biraz patates makarna dolsun

Bir dönem meyve değil sebze ile ek gıdaya geçin damak tatları oluşsun vs deniyor da

Brokoli karnabahar vs keskin kokulu sebzeler yetişkinlerin bir çoğu yemez

Patates verince makarna verince ne yapıyor

Bencede gıda secimi yanlıs bizim bile yemedigimiz seyleri yedirmissiniz. Lahana bamya fasulye ben sok karnibaha brokoli. Azcık corba suyu ekmek patates muhallebi istah uyandiran seyler daha mantıklı

İlk oglumdan coookkk cektım simdi on yasında hala yemek secer ama ikincisi Masallah var bes bucuk aylık ıstahlı nazar deymesın bu karakter meselesi bence sevmeyince yemiyorlar. Bakalım biz on aylık olunca nasıl olucaz merak ıcındeyım. Buyuk ogluma ayran corbası yapardım cok severdi belki tatlarını sevmedıgı ıcın yemiyor.

Sizinle inatlasiyor,hic ustune dusmeyin. Ac kalip aglamasi bir yana sizin sinir hastasi olmaniz diger yana. Hangisi daha cabuk gecer? Oyle dusunmek lazim. Ben cok biraktim kendi haline. Meme bagimlisi bir psikopatti benim oglum. Ben zitlasirdim o zitlasirdi. Simdi yalvariyor yemek yiyeyim diye :KK66: uzulmeyin yani gececek. Sadece akil sagliginizi koruyun,sizi cok iyi anliyorum,cok daha beterlerini yasamis bir arkadasiniz olarak :KK66:
Benimki de öyleydi :anne: yemek yemesi için kampa girmiştik resmen:deli: Yemeye alıştı ama hep seçici oldu. Şimdi 5 yaşında, okulda 3 öğün yiyorlar, babaannesi okuldan alınca açım diye bağırıyormuş:bicak: bizi bekleyemiyor bile, bazen benden çok yiyor.
Geçecek bu günler konu sahibi:nazar:

1 yaşa kadar zaten ana öğün anne sütü,yokluğunda formül mama.yani diğerleri zaten ek gıda ne kadar isterse o kadar yesin.boyle hem kendinizi yıpratırsınız hem bebekte tepki oluşturursunuz.benimde 10 aylık kızım var oda yemiyor yediği zamanda en fazla 5-6 mama kaşığı ki o da her zaman değil. Ilk stres yaptım ablası böyle değildi çünkü.ama baktım bu da böyle kabullendim.blw zaten hepsini hapur hapur yemek değildi ki. Biraz yiyecek biraz ezecek biraz dökecek öyle öyle yiyecek.kafasi da kirlenmesin diye pamuklu şapka takın.evet bilerek döküyorlar ama onlar oyun oynuyorlar siz de onun neşesiyle keyiflenin büyünce yiyorlar zaten hem biraz da babası denesin yedirmeyi belki o zaman yer.bizim doktorumuz öyle demişti bazen babalarıyla daha güzel yiyor bebekler.

Benimki de öyleydi :anne: yemek yemesi için kampa girmiştik resmen:deli: Yemeye alıştı ama hep seçici oldu. Şimdi 5 yaşında, okulda 3 öğün yiyorlar, babaannesi okuldan alınca açım diye bağırıyormuş:bicak: bizi bekleyemiyor bile, bazen benden çok yiyor.
Geçecek bu günler konu sahibi:nazar:
Ne dertleri varsa,ye ulan iste,ileride nasil olsa doktor yemeeeee diye bagiracak :KK66: varken firsatin ye iste bücür diye bagirasim gelirdi benim :KK66: zor tutardim kendimi. Resmen sabir zorluyorlar bazen :KK66:

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur
yemiyorsa yapacak bise yok. sutelu biskuvi yap biberonla mi beslenmek istiyor. benim kucuk kizimda ek gidadan nefret ediyordu biraz ac kalinca pasa pasa yiyor. buyujlerin tabiri var acikinca senide yer diye biraz ac birakin

Mamayı cok mu verıyorsunuz acaba. Gece beslemesini kestiniz mi. Benim kızım anne sutu alıyordu ama gece beslemesi azalınca ve gunduzleri de kesınce biraz olsun yemeye basladı. 16 aylık hala iştahsız ama keyfi yerinde kan degerleri iyiyse bunaltmayın kendinizi de onu da ikinize de yazık

yemiyorsa yapacak bise yok. sutelu biskuvi yap biberonla mi beslenmek istiyor. benim kucuk kizimda ek gidadan nefret ediyordu biraz ac kalinca pasa pasa yiyor. buyujlerin tabiri var acikinca senide yer diye biraz ac birakin
Yemez :KK70: benim kız mesela sabahtan aksama kadar bir sey verme yemez gıkı da cıkmaz :KK70:

Siz de iştahsız her bebek annesi gibi kabulleneceksiniz. Şu an hala inkar kısmındasınız.

Benimle birlikte doğum yapan bir arkadaşımın kızı aşırı iştahsız.
O 4-5 kaşık bile yemiyor. Kadın neler yaptı neler. Ne sinir harpleri. Ne zorlamalar. Ne karşılıklı ağlamalar. Nafile..

Doktor artık çok zayıf diye raporlu mama yazmıştı. Onları bile zor içirdi.
Yalnız çok yemesine rağmen boyu ortalamada. Doktorlar da zaten en çok buna dikkat ediyor. Zeki bir çocuk ayrıca.
Ayrıca hiç öyle verme acıkınca yer taktiği işe yaramadı.

Siz de zaman içinde onun damak tadına hitap edecek şeylere yoğunlaşmayı öğreneceksiniz.
Siz kendinizi yerden yere de vursanız yemeyen çocuk yemiyor.

Yemez :KK70: benim kız mesela sabahtan aksama kadar bir sey verme yemez gıkı da cıkmaz :KK70:
vallah 3 cocugumada bu yontemle yemek yedirmeyi basardim:) ama kucuk bebekler icin diyorm misal benim kizim yogurt hic sevmez cozumu yogurt corbasi yaparak. buldum pasa pasa iciyor yumurta peynirdr yemiyodu onuda biskuvi ile mama yaparak astik:) ac kalinca yerler senin cok mulayim. yerimmm onu

X