Ek gıdadan nefret ediyorum

Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor.

Allah Allah ne sanıyo kendini, küçük 10 aylık bebek falan mı sanıyo gerçekten yok artık yani ne demek püskürtmek sonra da elini kafasına sürmek falan? Bence bir uzmana gösterin.

Buyuk oglunda bende kendi haline birakiyodum cok seciciydi zaten.. simdi buyudu guluyorum o zamanlara.. simdi uzuluyisun yemiyo diye ilerde yeme diyeceksin:)

4 yasindaki cocugum kardesini kiskanir hala arada onada yediririm corbasini vs. Ben gebellikle yerde yediriyorum, boylelikle ucunede ulasabiliyorum cocuklarin.

Benim kizda 10 aylikken hosuna gittiginden tukurup puskururdu.. yapmazdedikce yapardi:) zamanla birakti

Yerim ya nasıl stres yapmış:)) anlamiyorsunuz gercekten ama bebekler aptal degil ve akilli hic bir canli evet hic birisi kendini önunde yiyecek varken acliktan öldürmez! Kural basit mama sandalyesi de varmis mamayi yapip, önune koyun yarim saat. Sonra alin ve yemek saatleriniz olsun arada atistirma yok! Yemek saati onune mama konulur yerse yer yoksa yok. Benim tavsiyem birlikte yemek saati yapmak yani sofraya birlikte oturup, birlikte yiyip kalkmak. Hem kendinizi de egitmis oluyorsunuz yoksa bu gidisle cocuk 10 yasina gelesiye pesinde kasikla kosturmaca... sofraya oturuyoruz yarim saat! Goz kontagi yok, yenilirse yenilir yoksa yemek atistirma falan yok. Ilk gunler afallar ama sonra alisir ve ver elini ozgurluk.

Bence çocuğunuz gayet normal. Daha 10 aylık bebegin ağırlıklı beslenmesi anne sütü yoksa mamadir zaten. Ek gıda adı üstünde ek tir. Ne kadar yerse kardır. Tadimliktir. Yeni tatlara alismasi icindir doymasi icin degilm Evet bazı çocuklar çok usludur. Sorunsuz yer uyur falan ama genel olarak çocuklar sizinki gibidir. Sabır göstereceksiniz inatlasmayin. Aç bırakmak bu ayda çok erken.

Düzelmiyor maalesef. Hep seçici oluyor. 14. Sayfada da yazdım. 4.5 yaşındaki kızımda ne çektiğimi bir ben, bir Allah bir de eski komşularım bilir. Eski sitemizde havuz, kafeterya falan vardı. Yemeyeceğini bildiğim halde çeşit çeşit yemek yapar aşağıya indirir elimde bölmeli yemek kabı kaşık yedirmeye çalışırdım bana mısın demezdi. 3 yaşına doğru tavuk ve balık yemeye başladı. Yemin ederim ilk kırmızı et yiyişi hala aklımda sene 2017 eylül ayı. O hafta boyunca her gün çeşit çeşit et pişirdim. Neler yapmazdım ki? Et suları yapıp buzluğa mı atmadım, meyveli yoğurtlar, mücverler, krepler... yemiyordu. Şimdi bu akşam dahil 3 akşamdır yiyor. Tarihe not düştüm; ilk defa mercimek çorbası içti, karnı yarık yedi. Şimdi 8 aylık bir bebeğim daha var. O yiyor. Hani hep derler ya ikinci çocuk daha uslu oluyor diye. Aslında uslu olan çocuk değil, biz tecrübe kazanmış oluyoruz. İlk çocığum doğduğundan beri problemliydi. Gözlemledim, eğer ilkinde yaptığım hataları ikincisinde de yapsaydım aynı dertleri çekerdim. 6 aydan fazla gaz problemi yaşamış, iki seneye yakın 2 saatlik uykularla ayakta durmuş bir anne olarak söylüyorum bunları, halden anlamadığım için değil. Bakın üç akşamdır, yemeği sofraya koyuyorum ve yemeğini ye demiyorum. Oturuyor hem kendim yiyorum hem de bebeği yediriyorum. Onu yemesi için teşvik etmeye çalışmıyorum. Tabii üç gündür yiyor ama sihirli değnek değmedi bir anda. Bir aydır neredeyse akşamları ağzına lokma sokmadı. Çünkü hiç yemesi için zorlamadım. Yemek saati oturduk masaya, ben bunları sevmem dedi, yemek istemiyorsan yeme anneciğim dedim. Yatarken anne acıktım, ekmek verir misin dedi, içim acıya acıya maalesef annem yatağa girdik artık alt kata inemeyiz dedim. Yemek teklif etmedim. Tabağını bitir diye zorlamıyorum üç gündür, yiyebileceği kadar az miktar koyuyorum. Mesela üç veya dört yemek kaşığı. Bırakın uğraşmayın yesin diye. Önüne yemek koyun ama alternatif sunmayın. Bana iki sene önce öğretmenleri çok söyledi. Denedim ama iki üç gün sonra dayanamayıp yine yiyebileceği şeyler hazırladım saat kaç olursa olsun. Aç bırakmak değilmiş çözüm, önüne yemek koymak ama yemesi için telkin etmemek yemek istemiyorsa sofradan kalkabileceğini ne kadar zaman alırsa alsın söylemekmiş. Yaptığım en büyük hata bebeklik döneminde o muhallebi mamalardan -öyle deniyor galiba- vermekti. Umarım kızınız da yemeye başlar.
Ben de öğretmenim :sus: ama söz konusu evladım olunca yapamadım bir de tabi kendin büyütmek bambaşka ben ne kadar idealist olmaya çalışsam da anneannesi ben gelene kadar bildiğini okuyordu :KK19: Bakalım ya ben ya kızım bı yerde pes eder sanırım zaman ne gösterecek bakalım :KK37:

Başka bir yemek zorluğu konusundan buraya geldim. Allah kolaylık versin, kızım böyle zorladikca anam canım anam o kadar çocukla nasıl uğraştın sen diyorum 😂

Tulumu var zaten ama saç baş rezil oluyor. Benimde bileğim sakat olduğu için yıkayamıyorum. Eşimin gelmesi gerekiyor bitlenecek çocuk :KK43: birde bu cidden bilerek yapıyor. Gözüme bakıp püskürtüp hemen heryerine bulaştırıyor
stresinizi öğrenmiş bence
o yüzden inat ediyor..
siz rahat oldukça yiyecektir diye düşünüyorum.
bir süre bir başkası yediremez mi, anneniz ya da kv varsa yakında?

benim kizimda o aylarda tam olarak oyleydi
cocugun onune ne koysam basimin gozumun sadakasi olsun der gibi kafasinin ustune koyuyodu saclarinin arasindan mercimek bulgur et tavuk yogurt ayikliyodum ayiklarken agliyodum artik sinirden gunde 10 kere dus alirmi bir cocuk her yemekten sonra dus aliyordu sacimi basimi yolacak dereceye geliyordum
12 aylikken geçti puskurtmeler kafasina koymalar minciklamalar
onune koydum kasigi tabagi al ister ye ister mincikla dedim hic sesimi cikarmadim 3 kasik yedi 1 kasik kafasina doktu 2 kasik daha yedi tekrar kafasina doktu aldi tabagi agzina dikti corbalari yogurtlari kasikla aldi atletinden iceri doldurdu yemek yemememek icin elini agzina sokup kendini kusturdu ama gecti birakin kendi haline acikinca paşa paşa yiyolar

Geçen denedim dedimki mama vermeyeceğim aç kalsın çorba içecek mi bakalım. İçmedi. 9 saat aç kaldı, açlıktan uyumadı, sürekli ağladı ama içmedi çorba. Yine mama yaptım pes edip :110:
Gelişimi soracağım ilk kontrolde bu konuyu da soracağım. Gerçekten gözüm seyiriyor artık dediğiniz gibi ben hasta olacağım
canim benim onun zaten ana ogunu sut ve mamadir benim kizim 2 yasina gelene kadr yemek bilmedi yohur ve corba ucerdi sondradan yemeleri verfim ama cok aglamistim sevmeai ivin onune koyfum kucuk tabaklara koydum gelip yedi oyle alisti

sevmediginden, lezzetsiz oldugundan falan yapmiyor ki öyle.. sadece bebek oldugu icin yapiyor. 2 yasindaki kizima ek gidaya gecmeden önce bir videoda dinlemistim birakin dokunsun, koklasin, üstüne basina bulastirsin sonra yesin diyordu. Ben bu yasadiklarinizin hepsini yasadim. Acikinca gercekten yiyecek(degerleri normal dediginiz icin söylüyorum). Hem adı üstünde ek gida, onunla doymak zorunda degil. Birakin sadece tanisin. Sert tepki verirseniz hayat boyu devam eden yeme bozuklugu olusabilir.

Sadece mama yediği için 5. 5 aylıkken ek gıdaya geçirdi doktor. Şu an 10 aylık kızım. Yemek muhabbetinden nefret ediyorum artık. Ciddi manada tansiyonum çıkıyor, gözüm dönüyor bu çocuğa yemek yedirirken.
İnanılmaz seçici. Tadı çok güzel olmayan hiçbir şeyi yemiyor. Yediği de zaten maksimum 30-40 ml kadar. Özel tavalar, buharda pişiriciler, kaşıklar tabaklar falan aldım. Kitaplar aldım bloglar takip ediyorum. Deniyorum yapıyorum yemiyorda yemiyor. Yediği 4-5 kaşık. Yemediği gibi tükürüyor, püskürtüyor. Püskürtür püskürtmez elini bulaştırıp hemen kafasına falan sürüyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Zaten yediği 5 kaşık her defasında tüm takım kıyafet değişiyor. Mama sandalyesi halı hepsi siliniyor. Çoğu zaman benim üstümde değişiyor. Zaten kucakçı, tendonit oldum sol bileğim ameliyatlık şu an sürekli ağrıyor. Birde bu kadar iş çok zor oluyor bana.
Artık o kadar güzel oluyor ki yaptıklarım eşim bunu şekersiz nasıl bu kadar güzel yapabildin falan diyor ama bu çocuk yemiyor. Geçen arkadaşım 11 aylık oğluna suda ıspanakla bulguru haşlayıp rondodan geçirmiş, onu yedirdi. Çocuk nasıl yiyor kocaman açıyor ağzını, oturdum ağladım ya. Baya baya ağladım. Kız saçmalama diyor ama artık dayanamıyorum ben buna. Şuna bir kaşık versene dedim ağzına aldığı gibi üstüme püskürttü.
Bugün bağırdım en son kaşığa 3. kez vurup heryeri çorba yapınca. Eline bir tane çarpmak istedim ama kendimi çok zor tuttum. 10 aylık ne anlayacak ki. Blw hiç yapamıyoruz zaten 2 ısırıp aşağı atıyor. Haşlananlarıda vıcık vıcık edip bırakıyor. İnat ettim açmadım aylarca, şimdi videoda açıyorum yok yemiyor. Şu an tansiyonum 15e 11.Hep 11e 8ken. Bu konu bu kadar etkiliyor beni. Limon içtim yattığım yerden yazıyorum bunu. Kızımın yemesini geçtim bana destek olun nolur

Not: Doktorumda şüphelenip değerlerine batırdı geçen ay. Hem idrar hem demir testi yapıldı, ikiside normal. Ondan kaynaklanan bir sorun değil yani.
Ustelemeyin bence hiç bir çocuk açlıktan ölmez demişti bir hemşire(ebe) bana .

Hakikaten de öyle ben de uzulurdum oğluma yemiyor içmiyor diye çok zayıf çöp gibiydi

1 yaşında iken 6 ay zibini giyebiliyordu sadece çıtçıt i kapanmiyordu düşün ne kadar zayıf ...

Şimdi doyuramiyorum 🤭

Herşeyden yiyor şimdi secmiyor herşeyin illaki tadına bakıyor üzmeyin kendinizi :))

stresinizi öğrenmiş bence
o yüzden inat ediyor..
siz rahat oldukça yiyecektir diye düşünüyorum.
bir süre bir başkası yediremez mi, anneniz ya da kv varsa yakında?
Baya oldu ben bu konuyu açalı, kızım şimdi 20 aylık. Artık kendi kendine yiyor, hatta çatal kaşıkla yiyor. Hala çok seçici ama 13. aydan sonra yemeye başladı. Yani biz yaklaşık 7 ay savaş verdik :KK70:

sevmediginden, lezzetsiz oldugundan falan yapmiyor ki öyle.. sadece bebek oldugu icin yapiyor. 2 yasindaki kizima ek gidaya gecmeden önce bir videoda dinlemistim birakin dokunsun, koklasin, üstüne basina bulastirsin sonra yesin diyordu. Ben bu yasadiklarinizin hepsini yasadim. Acikinca gercekten yiyecek(degerleri normal dediginiz icin söylüyorum). Hem adı üstünde ek gida, onunla doymak zorunda degil. Birakin sadece tanisin. Sert tepki verirseniz hayat boyu devam eden yeme bozuklugu olusabilir.
Konu eskiyi biraz, kızım şimdi 20aylık. Gerçekten beğenmediğinden yemiyormuş çoğu şeyi :KK70: Annemin yaptığı herşeyi yiyordu, bende ondan öğrendim, onun gibi yapıyorum. Mesela çorbada et suyu olmazsa aslaaaaa içmiyor :KK70: bulguru pirinçten daha fazla seviyor, ekşi sevmiyor, nane sevmiyor ama kekik seviyor. Çok komik ya, deneyip deneyip notlar alıyorum hala :)

X