Düzelmiyor maalesef. Hep seçici oluyor. 14. Sayfada da yazdım. 4.5 yaşındaki kızımda ne çektiğimi bir ben, bir Allah bir de eski komşularım bilir. Eski sitemizde havuz, kafeterya falan vardı. Yemeyeceğini bildiğim halde çeşit çeşit yemek yapar aşağıya indirir elimde bölmeli yemek kabı kaşık yedirmeye çalışırdım bana mısın demezdi. 3 yaşına doğru tavuk ve balık yemeye başladı. Yemin ederim ilk kırmızı et yiyişi hala aklımda sene 2017 eylül ayı. O hafta boyunca her gün çeşit çeşit et pişirdim. Neler yapmazdım ki? Et suları yapıp buzluğa mı atmadım, meyveli yoğurtlar, mücverler, krepler... yemiyordu. Şimdi bu akşam dahil 3 akşamdır yiyor. Tarihe not düştüm; ilk defa mercimek çorbası içti, karnı yarık yedi. Şimdi 8 aylık bir bebeğim daha var. O yiyor. Hani hep derler ya ikinci çocuk daha uslu oluyor diye. Aslında uslu olan çocuk değil, biz tecrübe kazanmış oluyoruz. İlk çocığum doğduğundan beri problemliydi. Gözlemledim, eğer ilkinde yaptığım hataları ikincisinde de yapsaydım aynı dertleri çekerdim. 6 aydan fazla gaz problemi yaşamış, iki seneye yakın 2 saatlik uykularla ayakta durmuş bir anne olarak söylüyorum bunları, halden anlamadığım için değil. Bakın üç akşamdır, yemeği sofraya koyuyorum ve yemeğini ye demiyorum. Oturuyor hem kendim yiyorum hem de bebeği yediriyorum. Onu yemesi için teşvik etmeye çalışmıyorum. Tabii üç gündür yiyor ama sihirli değnek değmedi bir anda. Bir aydır neredeyse akşamları ağzına lokma sokmadı. Çünkü hiç yemesi için zorlamadım. Yemek saati oturduk masaya, ben bunları sevmem dedi, yemek istemiyorsan yeme anneciğim dedim. Yatarken anne acıktım, ekmek verir misin dedi, içim acıya acıya maalesef annem yatağa girdik artık alt kata inemeyiz dedim. Yemek teklif etmedim. Tabağını bitir diye zorlamıyorum üç gündür, yiyebileceği kadar az miktar koyuyorum. Mesela üç veya dört yemek kaşığı. Bırakın uğraşmayın yesin diye. Önüne yemek koyun ama alternatif sunmayın. Bana iki sene önce öğretmenleri çok söyledi. Denedim ama iki üç gün sonra dayanamayıp yine yiyebileceği şeyler hazırladım saat kaç olursa olsun. Aç bırakmak değilmiş çözüm, önüne yemek koymak ama yemesi için telkin etmemek yemek istemiyorsa sofradan kalkabileceğini ne kadar zaman alırsa alsın söylemekmiş. Yaptığım en büyük hata bebeklik döneminde o muhallebi mamalardan -öyle deniyor galiba- vermekti. Umarım kızınız da yemeye başlar.