En ufak öneriye dahi muhtacım lütfen iki kelime dahi olsa yazın bana.
Bebeğim artık 1 yaşında ve ben 6 aydır bu ek gıda işinden bıktım usandım hayattan soğudum. Bakın ne yeni doğan dönemi ne uykusuzluk ne başka şey hiçbiri bu kadar çektirmedi bana.
Öncelikle hiç “çok yesin, bunu da bitirsin” takıntılı olmadım, hep acıkınca yer mantığındaydım. Bizimkinin sorunu iştahsızlık değil de yemeyi öğrenemedi bence, ek gıdaya yeni başlamış 6-7? Aylıktan farkımız yok, bir arpa boyu ilerleyemedik. Oysa ki blw artı kaşık karışık gidiyorum. Her öğün yoğurt çorba püre tarzı şey versem de mutlaka kendi eliyle yiyebileceği köfte, parmak sebze, dilim meyve vs de ekliyorum ki kendisini beslemeye de alışsın öğrensin. Yok, hersey yerde, aç ama mutlaka yere atıp bakıyor. Bazen ağzında çiğnediği şeyi çıkarıp yere atıyor. Bırakın çatal kaşığı ağzına götürmeyi, eline verdiğim an atıyor, su içmeyi ne suluktan ne minik bardaktan, ne pipetten öğrenemedi, içine çekemiyor. Paketli sıkmalı meyve püresi aldım yine içine çekme yok oynayıp sağa sola sıktı. Her öğün 2 saat bizde, sapı solu topla üstünü değiştir yeri süpür sil derken. Yese bari biraz yese ona da razıyım. 1 haftadır hasta gibi iyice iş çığrından çıktı, ve iki doktor kontrolünde de üst üste kilo kaybı çıktı. Şu an ne kadar formül mama ne kadar katı gıda almalı onda da kafam karışık çünkü Türkiye’deki doktorumuzla burdaki ayrı şey söylüyor. Ama zaten şu an hastalıktan dolayı formül mamayı da istemiyor. Kilo kaybına ek çişte çok koyuluk başladı dehidre çünkü.
Nolur bana bi öneri sunun belki sizin bebeğinizde işe yarayan birşey bize de yardımcı olur.