- 24 Nisan 2020
- 239
- 24
- 48
- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
kesınlıkleEğitim farkını bilemem kişinin kendini geliştirmesine bağlı elbette. Tabi ki ilkokul ve üni gibi bir uçurum yoksa
Fakat erkeğin memuriyeti bırakıp ticarete atılma fikri sorun olur gibi
Evdeki bulgurdan olmaya gayet hevesli gibi geldi bana. Hiç hazetmem o tiplerden. Sıfırı tüketir sonra da kendi hariç herkesi suçlarlar.
Kızın çok iyi tanıması lazım.
Uzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlularYooo öyle bir şey demeyeceğiz. Tam tersini diyeceğiz.
Ülkede eğitim seviyesi zaten yerlerde. Bırakın lise mezununu üniversite mezunları bile kendini geliştiremiyor. Yerinde sayan bir üniversite mezunu ile bir lise mezunu anlaşabilir de tabi. Ama kendini geliştirmiş, okurken ve sonrasında aktif bir hayat yaşamış birine lise mezunu isterse dünyanın en gelişmiş insanı olsun, yetmez, yetemez.
Eğitim cehaleti bile almamış demek ki. Diğer kısım zaten bakiUzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlular
Valla bizde dedik nasıl baktı kadına ama işte köyden istemiş kendi ailesine uysun diye muhtemelen.Alan memnun veren memnun mutlularEğitim cehaleti bile almamış demek ki. Diğer kısım zaten baki
ama Allah var kız çok güzeldi beyaz tenli mavi gözlüydü aynı zamanda .Burun kötüydü onu da evlenmeden estetikle hallettiEğitim cehaleti bile almamış demek ki. Diğer kısım zaten baki
Eğitimli bir kadını elde edecek kapasitesi yoktur. Eğitimli, kendi ayakları üstünde duran kadını ailesine hizmetçi edemeyeceğinin farkındadır. Mutlu olur tabi, kendine eş değil cariye almış muhtemelen. Kaportayı da zevkine göre düzeltmiş. Daha ne olsun.Valla bizde dedik nasıl baktı kadına ama işte köyden istemiş kendi ailesine uysun diye muhtemelen.Alan memnun veren memnun mutlular
Yalnız kız ailesine hizmet etmiyor yakın zamanda da yurt dışına taşınacaklarEğitimli bir kadını elde edecek kapasitesi yoktur. Eğitimli, kendi ayakları üstünde duran kadını ailesine hizmetçi edemeyeceğinin farkındadır. Mutlu olur tabi, kendine eş değil cariye almış muhtemelen. Kaportayı da zevkine göre düzeltmiş. Daha ne olsun.
Tamam işte, aklı başında hangi kadın aşirete gelin olur? Orta çağ kafasında bir adam belli ki.Yalnız kız ailesine hizmet etmiyor yakın zamanda da yurt dışına taşınacaklarKaportayı kendine göre düzenlemiş ne insanlar estetik yaptıramaz mı evlenmeden.Çok ağır konuşuyorsunuz .Bilmediğiniz hayatlar üstünden bu kadar keskin konuşmayın eğitimli değilse aileye hizmet edecek diye bir şey yok.Adamlar zaten aşiret o kızın hizmetine ihtiyaçları yok
Bu konuyu daha fazla uzatıp sizinle polemiğe girmeyeceğim daha fazla açıklamaya gerek yok, sizin iğrenmeniz kimsenin umrunda değil inanın insanlar sefasını sürüyor sizde uzaktan konuşursunuz ancaTamam işte, aklı başında hangi kadın aşirete gelin olur? Orta çağ kafasında bir adam belli ki.
Buraya yazdıysanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Gayet bildiğimiz, gördüğümüz ve yine kızacaksınız ama iğrendiğimiz hayatlar bunlar.
Okumak gitgide değersizleştiriliyor.Üniversitelerin eğitim kalitesini tartışmıyoruz yalnız. Sadece ortaöğretim kurumundan eğitim almış bir kişi ile yükseköğretim kurumundan eğitim almış bir kişi arasında hiç bir fark olmadığını düşünmek bence doğru değil.
Kusura bakmayın, orta çağ yaşam biçimini güzelleyemedik. Bi dahaki sefere inşallahBu konuyu daha fazla uzatıp sizinle polemiğe girmeyeceğim daha fazla açıklamaya gerek yok, sizin iğrenmeniz kimsenin umrunda değil inanın insanlar sefasını sürüyor sizde uzaktan konuşursunuz anca
Ay bir de sanki ordaki nüfusun %98i böyle yaşıyormuş gibi anlatıyorlar ya deli oluyorum. Kaç kişinin hayatıdır acaba öyle bir eli yağda diğeri balda yaşayıp elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan kadınlar?Kusura bakmayın, orta çağ yaşam biçimini güzelleyemedik. Bi dahaki sefere inşallah
Bu durum herkes için farklıdır. Mesela şöyle örnek vereyim iki kız kardeş tanıdığım ikisi de üniversite mezunu. Biri kendi gibi üniversite mezunu ile evlendi. Diğeri de lise mezunu biriyle. Lise mezunuyla evlenen çok mutlu, kocası gözünün içine bakıyor. Diğeri kocasından şiddet görüp, aldatılıyor. O nedenle aradaki duyguya ve karakterlere göre değişir bence genelleme yapılamaz.kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
O da hikaye zaten. Aşiret gelini olup da bir eli yağda bir eli balda olamaz. Sadece çok para vardır, sınırsız harcayabiliyordur. Ama başka mevzularda muhakkak kısıtlanıyordur. Biliyoruz o yaşam biçimini.Ay bir de sanki ordaki nüfusun %98i böyle yaşıyormuş gibi anlatıyorlar ya deli oluyorum. Kaç kişinin hayatıdır acaba öyle bir eli yağda diğeri balda yaşayıp elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan kadınlar?
Bu plastik cerrah urfalıysa tanıyorum benUzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlular
Dedi, ailesi doğu kökenli olan ama aşiret kavramını hiç aile içinde yaşamamış insanTamam işte, aklı başında hangi kadın aşirete gelin olur? Orta çağ kafasında bir adam belli ki.
Buraya yazdıysanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Gayet bildiğimiz, gördüğümüz ve yine kızacaksınız ama iğrendiğimiz hayatlar bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?