• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Profile bakabilirsiniz. Ben size açıklama yapmak zorunda mıyım? Siz kimsiniz hanımefendi? 😆😆 Küçük dağları yaratmış gibi nidalariniz var ya. Hayret ediyorum gerçekten.

sadece yükseköğreniminizi sordum. küçük dağları yaratmış nidalara girdiğimi bu sorudan nasıl çıkardınız bilemiyorum.
ama hadi varsayalım öyle davranıyorum. yükseköğrenim aldım ve aşırı ahlaklıyım(!)
siz neden bu kadar tetiklendiniz?

Fuzûlî şöyle demiş; Mey biter sâkî kalır. Her renk solar hâkî kalır. Diploma insanın cehlini alsa da, Hamurunda varsa eşeklik; bâkî kalır!

Anlatmak istediğim olay buydu. Tabi Fuzuli kadar güzel anlatamadim. O başka.

sadece yükseköğreniminizi sordum. küçük dağları yaratmış nidalara girdiğimi bu sorudan nasıl çıkardınız bilemiyorum.
ama hadi varsayalım öyle davranıyorum. yükseköğrenim aldım ve aşırı ahlaklıyım(!)
siz neden bu kadar tetiklendiniz?

Ben size yüksek öğrenimini sordugumu hatirlamiyorum. 😀 Çünkü benim açımdan önemli değil. Soruma cevap alamadım dediniz de sanki ben sizin sorularınızı cevaplamak zorundaymisim gibi.

Ben size yüksek öğrenimini sordugumu hatirlamiyorum. 😀 Çünkü benim açımdan önemli değil. Soruma cevap alamadım dediniz de sanki ben sizin sorularınızı cevaplamak zorundaymisim gibi.

buyrun rüştünüzü ispatlayın. sizi dinliyoruz.
1737576175575.png

Tepenizdekiler de sizden daha çok okumuş, daha yüksek bilgi sahibi olan ,statüsü daha yüksek kişiler. Anlamanızı beklemiyorum zaten. 😀
Yok iyi anlaşırım ben öyle tepemdekilerle. Başımın üstünde yerleri var 😂😂😂

Anlaşılır yazarsanız anlayabiliriz, kapasitemiz var. Kinaye yapmaya çalışıyorsunuz sanırım ama başaramamışsınız.

Fuzûlî şöyle demiş; Mey biter sâkî kalır. Her renk solar hâkî kalır. Diploma insanın cehlini alsa da, Hamurunda varsa eşeklik; bâkî kalır!

Anlatmak istediğim olay buydu. Tabi Fuzuli kadar güzel anlatamadim. O başka.
Bunu ben yazmıştım ortalarda bir yerde, cehalet de baki kalınca sıkıntı işte 😂

Yok iyi anlaşırım ben öyle tepemdekilerle. Başımın üstünde yerleri var 😂😂😂

Anlaşılır yazarsanız anlayabiliriz, kapasitemiz var. Kinaye yapmaya çalışıyorsunuz sanırım ama başaramamışsınız.

erk sahibi kişileri anlatmaya çalışıyor ama kelimeleri yetmedi herhalde. er sahibi kişilerin de diploması zaten bulunamadı. o mevzu karışık.
bu sefer kendimi banlatmakla kalmayıp sitenin bile kapanmasına yol açacağım.
mütercimlik bana göre değilmiş belli ki.

erk sahibi kişileri anlatmaya çalışıyor ama kelimeleri yetmedi herhalde. er sahibi kişilerin de diploması zaten bulunamadı. o mevzu karışık.
bu sefer kendimi banlatmakla kalmayıp sitenin bile kapanmasına yol açacağım.
mütercimlik bana göre değilmiş belli ki.
Ben de ilk öyle anladım da daha çok okumuş, daha yüksek statüde insanlar falan demiş açıklama olarak. Bir şeyler anlatmaya çalışıyor ama inşallah başaracak 😂

Ama sevdim ben üyeyi, çok neşeli bir insan sanırım her şeye gülüyor 🙃

O zaman bı marangoz videosu gelsin.

Ay karışmayayım dedim de olay sizce birinin mesleğini ne kadarıyla yaptığı olabilir mi ya? Bahsedilen bu mu sizce? Bu durumda Manukyan da bizim ciftlikbank Tosun da mesela mesleklerini en iyi yapan insanlar.
İnsanlar eğitimi mesleki başarıyla değil o eğitimin beraberinde getirdiği oturup iki laf edebilme, okulun kattığı araştırma ruhu, kampüs ortamının insani ilişkilere kattıkları, kafayı kullanabilme becerisi gibi şeylerden bahsediyorlar. Lisans mezunu olmayıp sosyal ilişkileri çok iyi, kitap okuyan, araştıran, yabancı dili olan vs vs kişi daha azdır hatta ben tanımıyorum yani bundan bahsediliyor.
Yine sürekli verdiğiniz örnekteki ahlak ve karakter hakkında da değil konu başlığı. Egitim denkliği.

Ay karışmayayım dedim de olay sizce birinin mesleğini ne kadarıyla yaptığı olabilir mi ya? Bahsedilen bu mu sizce? Bu durumda Manukyan da bizim ciftlikbank Tosun da mesela mesleklerini en iyi yapan insanlar.
İnsanlar eğitimi mesleki başarıyla değil o eğitimin beraberinde getirdiği oturup iki laf edebilme, okulun kattığı araştırma ruhu, kampüs ortamının insani ilişkilere kattıkları, kafayı kullanabilme becerisi gibi şeylerden bahsediyorlar. Lisans mezunu olmayıp sosyal ilişkileri çok iyi, kitap okuyan, araştıran, yabancı dili olan vs vs kişi daha azdır hatta ben tanımıyorum yani bundan bahsediliyor.
Yine sürekli verdiğiniz örnekteki ahlak ve karakter hakkında da değil konu başlığı. Egitim denkliği.

Yani başa sarmak istemiyorum da. Niye hep tartışmaların içindeyim diye sorguluyorum su an.😀

İsteyen istediği kişiyle olsun. Yeter salın beni bi. 😭 Nerden bulastim ya.

Eşim üni iki terk bu arada marangoz değil. Şu an amele. 😋 Bu arada üstü başı toz duman geliyor eve. Bayılıyorum.

Musallata uğramış gibiyim şu an. Sardiniz etrafını valla.

Arkadaşlar unide ne hocalarımız vardı. O yüzden prof olsa benim gözümde beş para etmiyor cıvık insanlar. Mesele bu.

Ben gene de denklik önemli diyorum bu arada. Uçuk kaçık şeyler aklınıza gelmesin. Ama işinde gucunde belli seviyede bilgi birikimi,anlayışı ,ahlagi olan kişileri de harcamayın hemen.

kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Cevap veriyorum olur

Evet gerçekten büyük bir sorun.Özellikle elinde herhangi bir şeyi olmayıp para hırsına ticaret hayalleri olan erkeklerden bie şey olmuyor.Üniversite dediğimiz şey sadece akademik olarak kendini geliştirmek değil özellikle bir erkek için çevre görmek,arkadaş nedir bir nebze olsun öğrenmek.Belirttiğiniz iki kişinin hayata olaylara bakış açılarının aynı olduğunu sanmıyorum.

Back