eğitim farkı sorun olur mu

Bu açıdan bakarsak erken yaşta sorumluluk almış, iş hayatına atılmış, belki yalnız yaşamış, belki öksüz yetim ilkokul mezunları üniversite mezunundan daha iyi geliştirmiş olur kendini.
 
Küçük bir ilde ataması olmayan bir bölümden mezun olan üniversite mezunu ile lise mezunu arasında bir eğitim düzeyi farkı yok. Aksine siz ataması olmayan bölümden istesenizde memur olamazsınız. Aslinda simdi erkekler çalışmayan kadın istemiyor. Tabi başkası için degil kendiniz için çalışın. Ancak sen çalışmayı düşünmüyorsun anlaşılan bu kişi memurluğu bırakırsa geri dönebilecek mi, ticarette tutanabilecek mi bunlar da önemli. İki saatlik görüşmede bunların cevabını alamazsınız.
 
çok güzel bir bakış açısı
hatta gidip başka şehirde tek başına yaşamak bile -okulun akademik başarısı 0 bile olsa- bir hayat tecrübesi, akademik başarı olmasa bile

ama
üniversite kampüsüne 0 bir mahallede oturuyorum
o kadar çok öğrencinin ailesi koşturuyor ki bu dediklerinizin hepsine...tercihine, dersine ,ek tercihine.. aile izin vermiyorsa o okul yazılamıyor filan. artık bazı bölümlere de kağıda adını soyadını yazsan giriyorsun zaten.

yani bunları kendisi yaptıysa, tamam, hiç okumamaktan iyidir diyecem de gerçekten çocuğa evi tutup temizliğini yemeğini yapıp, eşyasını, kumanyasını koyup gidiyor ailesi, hatta 2 haftaya bir de gelip eksikleri alıyor vs.

artık yani hele bu yeni nesilden sıtkım sıyrıldı..

bir de nasıl okumak bir "hayat tecrübesi" ise e çalışmak da hayat tecrübesi, değil mi?
okul okumuş ama hayatında hiç çalışmamış bütçe yönetmemiş, işyerinde mobbing yememiş, atanma derdi çekmemiş vs. biri yerine
lise bitirip işi gücü kurmuş/atanmış kendi başına yaşamış birinin hayat tecrübesi daha fazla olabilir.
 
Duymak istediğiniz cevap ne tam anlayamadım. Ben mesela asla böyle bir ilişki kurmam. En iyi yerlerde okuyanlar dışında flört bile etmedim. Ama hayatında kariyeri, eğitimi en öne koymayan biri için fark etmeyebilir demek ki yorumlarda görüyorum çok. Aynı eğlence tarzımız yok, aynı aile yapısında değiliz, dizi zevkimiz bile uymuyor diyen var benim asla yapamayacağım bir şey ama bir sürü örnek de var. Siz de zaten mezun olduğunuz bölümde atama yok diye çalışmayan biriyseniz öyle kariyerle çok da işiniz yok gibi.
 
Bu açıdan bakarsak erken yaşta sorumluluk almış, iş hayatına atılmış, belki yalnız yaşamış, belki öksüz yetim ilkokul mezunları üniversite mezunundan daha iyi geliştirmiş olur kendini.
İşte ben de istisnai bir durum dedim zaten. Benim lisede öğrencilerim ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Okumayanlar markete benzinliğe girip çalışıyor sadece. Evden işe işten eve. Ancak evden ayrılırlarsa adam olurlar.
 
Bence takılman gereken nokta istifa edip macera arayacak olması. Böyle yapıp batan sonrada hayata küsüp yanındakileri de sefil eden tonla insan var.
 
lise niyetine uni bitirdiyse kiz yani bilmem ne fakultesinin cart curt bolumu gibi.bu lise mezunu erkekle sorun yasamaz.ama universiteye kariyer icin girmis ve kampüs havasi solumussa kiz boyle bi erkekle olmaz.bu arada herkes uniye girerken kariyer bekliyor yok oyle birsey.benm kastettgim gercek is kadini kariyer vsvs.boyle bi kadin oyle bi erkekle yapmaz.ama mahallemizin temiz kizi bi erkek bulmustur felan bu moddaki kiz lise mezunu erkekle yapabilir
 
İşte tek bir açıdan bakınca haklısınız. Bütün olarak bakınca durum değişiyor. Çok yönlü bir konu çünkü.
 
Benin akrabalarimda kizlar genelde universite okuyor, erkekler ya meslek lisesi mezunu , ya da meslek egitim kurslari alip erken yasta calismaya basliyorlar. Cogu yeterli kazaniyor. O yuzden cok sorun olmuyor
 
Gençlerde atanmış ve atanamamış durumu var.. ailesi belki diyecek ki :"oğlum bi memur kız alalım,rahat edersiniz"..devir ekonomi devri,tek maaşla yaşama aile geçindirmek artık zor..geçinse bile yaşam kalitesi düşük olacak..maalesef insanlar önce buna bakıyor artık..konu sahibi ,devlet olmasa bile iyi bir işin olsun önce..
 

burada aynı düşünen ama fikirlerini bir sebep-sonuç ilişkisine oturtmakta zorlanan her bir hanım için konu ile ilgili bir kaynak bırakmak istiyorum:
Tuğba Tekerek - Taşra Üniversiteleri
ülkede mantar gibi biten ama siyasetin maşası halinde ancak bir avuç insanı kalkındıran ve kurulduğu bölgelerdeki halkın da kültürel çürümesine yol açan bu üniversiteleri inceleyen bir kitap.
Ekşi sözlük girdileri.
 
Sen önlisans hemşire miydin? Lisans sanıyordum.
 
Eğitim farkını bilemem kişinin kendini geliştirmesine bağlı elbette. Tabi ki ilkokul ve üni gibi bir uçurum yoksa
Fakat erkeğin memuriyeti bırakıp ticarete atılma fikri sorun olur gibi
Evdeki bulgurdan olmaya gayet hevesli gibi geldi bana. Hiç hazetmem o tiplerden. Sıfırı tüketir sonra da kendi hariç herkesi suçlarlar.
Kızın çok iyi tanıması lazım.
 
Bu konuda çok sabit fikirli düşünüyormuşum gibi gelecektir herkese ama buna da katılmıyorum.burada kişiyi geliştiren etken ilk defa kurumsal bir ortamda insan içine karışmak.yaşıtlarınla birlikte olmak.aradaki ilişkileri düzenlemek.oradaki hocalarla muhattap olmak.benim senin dediğin gibi çok arkadaşım oldu.sevgililik teklif edenler oldu hiçbir zaman o prezentabllığı yakalayamıyorlar.illa ki oturuşundan kalkışından konuşma tarzından anlaşılıyor.ilk görüşte anlaşılıyor.hep bir avamlık, kabasabalık kalıyor.olmuyor işte olmuyor.hiçbir şey okul gibi olmuyooooorrrrr.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…