• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Eğitim farkını bilemem kişinin kendini geliştirmesine bağlı elbette. Tabi ki ilkokul ve üni gibi bir uçurum yoksa
Fakat erkeğin memuriyeti bırakıp ticarete atılma fikri sorun olur gibi
Evdeki bulgurdan olmaya gayet hevesli gibi geldi bana. Hiç hazetmem o tiplerden. Sıfırı tüketir sonra da kendi hariç herkesi suçlarlar.
Kızın çok iyi tanıması lazım.
kesınlıkle

Yooo öyle bir şey demeyeceğiz. Tam tersini diyeceğiz.

Ülkede eğitim seviyesi zaten yerlerde. Bırakın lise mezununu üniversite mezunları bile kendini geliştiremiyor. Yerinde sayan bir üniversite mezunu ile bir lise mezunu anlaşabilir de tabi. Ama kendini geliştirmiş, okurken ve sonrasında aktif bir hayat yaşamış birine lise mezunu isterse dünyanın en gelişmiş insanı olsun, yetmez, yetemez.
Uzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlular

Son düzenleme:
Uzman plastik cerrah bir tanıdığım var Tr nin en iyi hastanelerin birinde çalışıyor ,kendisi doğulu ve adam lise mezunu kadınla evlendi köyden jshdjds gayet aktif hayatı da vardı ama yabancı memleketten istemedi.Gayette mutlular
Eğitim cehaleti bile almamış demek ki. Diğer kısım zaten baki 😂

Valla bizde dedik nasıl baktı kadına ama işte köyden istemiş kendi ailesine uysun diye muhtemelen.Alan memnun veren memnun mutlular :halay:
Eğitimli bir kadını elde edecek kapasitesi yoktur. Eğitimli, kendi ayakları üstünde duran kadını ailesine hizmetçi edemeyeceğinin farkındadır. Mutlu olur tabi, kendine eş değil cariye almış muhtemelen. Kaportayı da zevkine göre düzeltmiş. Daha ne olsun.

Eğitimli bir kadını elde edecek kapasitesi yoktur. Eğitimli, kendi ayakları üstünde duran kadını ailesine hizmetçi edemeyeceğinin farkındadır. Mutlu olur tabi, kendine eş değil cariye almış muhtemelen. Kaportayı da zevkine göre düzeltmiş. Daha ne olsun.
Yalnız kız ailesine hizmet etmiyor yakın zamanda da yurt dışına taşınacaklar :dondurma:Kaportayı kendine göre düzenlemiş ne insanlar estetik yaptıramaz mı evlenmeden.Çok ağır konuşuyorsunuz .Bilmediğiniz hayatlar üstünden bu kadar keskin konuşmayın eğitimli değilse aileye hizmet edecek diye bir şey yok.Adamlar zaten aşiret o kızın hizmetine ihtiyaçları yok :nazar:

Konudaki durumda eğitim farkı var diyemeyiz. Sorun yaşanmaz bence

Ama bir taraf mühendis diğer taraf liseli olursa olmaz o iş. Hiçbir mühendis,mimar ,avukat ,doktor vb meslek sahibi kadın gidip liseli adamla evlenmemeli bence.

Yalnız kız ailesine hizmet etmiyor yakın zamanda da yurt dışına taşınacaklar :dondurma:Kaportayı kendine göre düzenlemiş ne insanlar estetik yaptıramaz mı evlenmeden.Çok ağır konuşuyorsunuz .Bilmediğiniz hayatlar üstünden bu kadar keskin konuşmayın eğitimli değilse aileye hizmet edecek diye bir şey yok.Adamlar zaten aşiret o kızın hizmetine ihtiyaçları yok :nazar:
Tamam işte, aklı başında hangi kadın aşirete gelin olur? Orta çağ kafasında bir adam belli ki.

Buraya yazdıysanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Gayet bildiğimiz, gördüğümüz ve yine kızacaksınız ama iğrendiğimiz hayatlar bunlar.

Tamam işte, aklı başında hangi kadın aşirete gelin olur? Orta çağ kafasında bir adam belli ki.

Buraya yazdıysanız her türlü yoruma açık olacaksınız. Gayet bildiğimiz, gördüğümüz ve yine kızacaksınız ama iğrendiğimiz hayatlar bunlar.
Bu konuyu daha fazla uzatıp sizinle polemiğe girmeyeceğim daha fazla açıklamaya gerek yok, sizin iğrenmeniz kimsenin umrunda değil inanın insanlar sefasını sürüyor sizde uzaktan konuşursunuz anca :dondurma:

Üniversitelerin eğitim kalitesini tartışmıyoruz yalnız. Sadece ortaöğretim kurumundan eğitim almış bir kişi ile yükseköğretim kurumundan eğitim almış bir kişi arasında hiç bir fark olmadığını düşünmek bence doğru değil.
Okumak gitgide değersizleştiriliyor.
Etraf okumuş eşekle dolu diyor mesela penceresinde oturup koca bekleyen kızlar. Yahu çok kolaydı madem üniversite okumak,neden okumadınız diye sorasım geliyor. Apartmandan bozma üniversite diyorlar,e sen çalışıp oraya bile girememişsin be kardeşim deyince de kızıyorlar.

Ülkedeki eğitimin kalitesi her kademede kötü,gittikçe de kötüleşiyor. Paramızla orta okula çocuk yollayacağız,okul seçemiyoruz,hepsi kötü bana göre. Napayım böyle diye çocuğu sanayiye mi vereyim?

Yeni başlayanlar için matematik gibi bir şey. Her şeye rağmen yüksek öğretim büyüktür liseden.

Bu konuyu daha fazla uzatıp sizinle polemiğe girmeyeceğim daha fazla açıklamaya gerek yok, sizin iğrenmeniz kimsenin umrunda değil inanın insanlar sefasını sürüyor sizde uzaktan konuşursunuz anca :dondurma:
Kusura bakmayın, orta çağ yaşam biçimini güzelleyemedik. Bi dahaki sefere inşallah 😂

Kusura bakmayın, orta çağ yaşam biçimini güzelleyemedik. Bi dahaki sefere inşallah 😂
Ay bir de sanki ordaki nüfusun %98i böyle yaşıyormuş gibi anlatıyorlar ya deli oluyorum. Kaç kişinin hayatıdır acaba öyle bir eli yağda diğeri balda yaşayıp elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan kadınlar?

kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Bu durum herkes için farklıdır. Mesela şöyle örnek vereyim iki kız kardeş tanıdığım ikisi de üniversite mezunu. Biri kendi gibi üniversite mezunu ile evlendi. Diğeri de lise mezunu biriyle. Lise mezunuyla evlenen çok mutlu, kocası gözünün içine bakıyor. Diğeri kocasından şiddet görüp, aldatılıyor. O nedenle aradaki duyguya ve karakterlere göre değişir bence genelleme yapılamaz.

Ay bir de sanki ordaki nüfusun %98i böyle yaşıyormuş gibi anlatıyorlar ya deli oluyorum. Kaç kişinin hayatıdır acaba öyle bir eli yağda diğeri balda yaşayıp elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan kadınlar?
O da hikaye zaten. Aşiret gelini olup da bir eli yağda bir eli balda olamaz. Sadece çok para vardır, sınırsız harcayabiliyordur. Ama başka mevzularda muhakkak kısıtlanıyordur. Biliyoruz o yaşam biçimini.

Bu plastik cerrah urfalıysa tanıyorum ben 🤣 hikaye aynı yani. kardeşi öğrencimdi 🤣 aslında aile istemedi, eğitimi sana denk biriyle evlen dediler, hayır dedi. Ama görücü usulü falan değil eleman seviyormuş kızı. Ellerinden ne gelirse de yaptılar gelinleri için. Sıradan doğulu bir ailenin evladı çocuk ama bütün kardeşleri de eczacı doktor öğretmen. Babaları elinden ne gelirse yaptı okusunlar diye.

Erkek kadından aşağıda kalmadığı sürece sorun olmuyor ki zaten. Aşağıda kalmayı kaldıramayan erkek. Kendinden az kazanan, kendinden az eğitimli adamla evlenmeyeceksin. Hani onlar diyor ya 'kadın dediğin senden akıllı, senden zengin olmayacak' diye. O onların yaşam felsefesi.

Başka bir yoruma binaen de ekleyeyim, lise mezunu cahil demek değil. Durumun eşeklikle bağlantısı falan da yok. Köyler 'Yaban'da anlatılan köyler değil artık. Öğrenmeye açık olan herkesin kendini gerektiği gibi yetiştirebileceği bir çağda yaşıyoruz.

ODTÜ Boğaziçi İstanbul teknik üniversitesi ne bileyim mühendis doktor iyi bir kariyer yapacak bölüm iyi maaş kazanan kadında fark eder fikrim bu .Gerisinde fark etmez diyebilir.Evlenince işin rengi değişir.Ticaretle ugrasacaksa bence beklesin kız duruma baksın batarsa dünya borç ödemekle geçer hayatı hele aile ile giriyorsa işe ticarete ortakla falan kız beklesin altın tavsiyem bu

Borç hıncını eşinden cikaran koca modeli ticarette başarısız olup memuriyeti yakmak daha büyük sorun aceleye gerek yok

Dedi, ailesi doğu kökenli olan ama aşiret kavramını hiç aile içinde yaşamamış insan

Back