• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eğitim farkı sorun olur mu

Olabilir.18 yaşından önce evden ayrılmak istisnai bir durum tabii. Çoğunluk okul kazanarak çıkıyor ve o zaman ancak kendi ayakları üzerinde durmaya başlıyor. Ben hemen kendime öğrencilere uygun kredi kartı çıkarttırmıştım, yurt değiştirmek için başvuru yapmıştım bla bla… hani sosyal ve ekonomik durumlarımı tahsis etmeye çalışıyordum 😂evde yaşayanlar pek atraksiyon görmüyor.
Bu açıdan bakarsak erken yaşta sorumluluk almış, iş hayatına atılmış, belki yalnız yaşamış, belki öksüz yetim ilkokul mezunları üniversite mezunundan daha iyi geliştirmiş olur kendini.

kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Küçük bir ilde ataması olmayan bir bölümden mezun olan üniversite mezunu ile lise mezunu arasında bir eğitim düzeyi farkı yok. Aksine siz ataması olmayan bölümden istesenizde memur olamazsınız. Aslinda simdi erkekler çalışmayan kadın istemiyor. Tabi başkası için degil kendiniz için çalışın. Ancak sen çalışmayı düşünmüyorsun anlaşılan bu kişi memurluğu bırakırsa geri dönebilecek mi, ticarette tutanabilecek mi bunlar da önemli. İki saatlik görüşmede bunların cevabını alamazsınız.

Üniversite sınavını takip etmek, üniversiteye gitme düşüncesi, o sınava girmek, klavuzu takip etmek, tercih yapmak, kayıt tarihleri takip etmek, sınavlara gidip gelmek hepsi sorumluluk, hayata bakış açısının daha gelişkin olduğunun göstergesi.hatta bazı işyetleri puan şartı aramaksızın sadece kpss ye girmiş olma şartı ararlar bu nedenler dolayısıyla.hiçbirşey öğrenmesen bile yani.
çok güzel bir bakış açısı
hatta gidip başka şehirde tek başına yaşamak bile -okulun akademik başarısı 0 bile olsa- bir hayat tecrübesi, akademik başarı olmasa bile

ama
üniversite kampüsüne 0 bir mahallede oturuyorum
o kadar çok öğrencinin ailesi koşturuyor ki bu dediklerinizin hepsine...tercihine, dersine ,ek tercihine.. aile izin vermiyorsa o okul yazılamıyor filan. artık bazı bölümlere de kağıda adını soyadını yazsan giriyorsun zaten.

yani bunları kendisi yaptıysa, tamam, hiç okumamaktan iyidir diyecem de gerçekten çocuğa evi tutup temizliğini yemeğini yapıp, eşyasını, kumanyasını koyup gidiyor ailesi, hatta 2 haftaya bir de gelip eksikleri alıyor vs.

artık yani hele bu yeni nesilden sıtkım sıyrıldı..

bir de nasıl okumak bir "hayat tecrübesi" ise e çalışmak da hayat tecrübesi, değil mi?
okul okumuş ama hayatında hiç çalışmamış bütçe yönetmemiş, işyerinde mobbing yememiş, atanma derdi çekmemiş vs. biri yerine
lise bitirip işi gücü kurmuş/atanmış kendi başına yaşamış birinin hayat tecrübesi daha fazla olabilir.

Duymak istediğiniz cevap ne tam anlayamadım. Ben mesela asla böyle bir ilişki kurmam. En iyi yerlerde okuyanlar dışında flört bile etmedim. Ama hayatında kariyeri, eğitimi en öne koymayan biri için fark etmeyebilir demek ki yorumlarda görüyorum çok. Aynı eğlence tarzımız yok, aynı aile yapısında değiliz, dizi zevkimiz bile uymuyor diyen var🫠 benim asla yapamayacağım bir şey ama bir sürü örnek de var. Siz de zaten mezun olduğunuz bölümde atama yok diye çalışmayan biriyseniz öyle kariyerle çok da işiniz yok gibi.

Bu açıdan bakarsak erken yaşta sorumluluk almış, iş hayatına atılmış, belki yalnız yaşamış, belki öksüz yetim ilkokul mezunları üniversite mezunundan daha iyi geliştirmiş olur kendini.
İşte ben de istisnai bir durum dedim zaten. Benim lisede öğrencilerim ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Okumayanlar markete benzinliğe girip çalışıyor sadece. Evden işe işten eve. Ancak evden ayrılırlarsa adam olurlar.

kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Bence takılman gereken nokta istifa edip macera arayacak olması. Böyle yapıp batan sonrada hayata küsüp yanındakileri de sefil eden tonla insan var.

lise niyetine uni bitirdiyse kiz yani bilmem ne fakultesinin cart curt bolumu gibi.bu lise mezunu erkekle sorun yasamaz.ama universiteye kariyer icin girmis ve kampüs havasi solumussa kiz boyle bi erkekle olmaz.bu arada herkes uniye girerken kariyer bekliyor yok oyle birsey.benm kastettgim gercek is kadini kariyer vsvs.boyle bi kadin oyle bi erkekle yapmaz.ama mahallemizin temiz kizi bi erkek bulmustur felan bu moddaki kiz lise mezunu erkekle yapabilir

İşte ben de istisnai bir durum dedim zaten. Benim lisede öğrencilerim ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Okumayanlar markete benzinliğe girip çalışıyor sadece. Evden işe işten eve. Ancak evden ayrılırlarsa adam olurlar.
İşte tek bir açıdan bakınca haklısınız. Bütün olarak bakınca durum değişiyor. Çok yönlü bir konu çünkü.

Benin akrabalarimda kizlar genelde universite okuyor, erkekler ya meslek lisesi mezunu , ya da meslek egitim kurslari alip erken yasta calismaya basliyorlar. Cogu yeterli kazaniyor. O yuzden cok sorun olmuyor

Gençlerde atanmış ve atanamamış durumu var.. ailesi belki diyecek ki :"oğlum bi memur kız alalım,rahat edersiniz"..devir ekonomi devri,tek maaşla yaşama aile geçindirmek artık zor..geçinse bile yaşam kalitesi düşük olacak..maalesef insanlar önce buna bakıyor artık..konu sahibi ,devlet olmasa bile iyi bir işin olsun önce..

İki yıllıklar meslek yüksek okulu zaten şu ismi anlasak yeterli olur diye düşünüyorum yani senin amacın buraya gidip bir meslek sahibi olmandır ve bunu lise mezunu biri de başarmışsa onu kendinde denk görmemek saçmadır çünkü ikinizin de amacı bir meslek sahibi olmak ama üniversiteye sadece bir meslek edinmek için değil de bunun üzerine kendini daha fazla geliştirmek sürekli olarak kendine mesleğin yanında artılar edinerek işte demin bahsettiğim bu dolu dolu eğitim hayatının yaşamak dönüşmek sosyal anlamda kültürel anlamda gelişme aşamalarını tamamlamak vs işte o zaman gelir lise mezunu bana denk mi dersin biz de deriz ki bence değil ortak bir şey paylaşamazsın kulvarınız farklı yani bir insanı kendine denk görüp görmemek için insan biraz da kendine bakması lazım bu yüzden ben lise arkadaşımı örnek verdim kimse tutup bana bu adam iki yıllık bankacılık okuyan biriyle denk olamaz diyemez mesela hemen hemen aynı şeyi şu an farklı şekilde birbirimize anlatmaya çalışıyoruz gibi hissediyorum o yüzden tekrara düşmek istemiyorum ama şu konuda hemfikiriz ülkede gereğinden fazla üniversite var ve gereğinden fazla bölüm var herkes üniversite okumalıymış gibi davranarak aslında eğitimli kişileri herkesleştiriyoruz bana kalmış olsa yarısından fazlasını tutar mesleğe odaklı başka bir şeye çeviririm gereksiz yığılma almam ara meslekleri daha hızlı yetiştirip istihdam sağlamaya çalışırım istihdam yaratamıyorsam boşuna iş bile veremeyeceğim alanda kırk bölüm açıp insanların yıllarını heba etmem ama işte bizim ülkemizde bu var eskiden üniversite mezunluğu ooo müthiş bir şeydi ama şimdi elini sallasan hepimiz iyi kötü bir yerden mezunuz ve bunun sorumluları da belli

burada aynı düşünen ama fikirlerini bir sebep-sonuç ilişkisine oturtmakta zorlanan her bir hanım için konu ile ilgili bir kaynak bırakmak istiyorum:
Tuğba Tekerek - Taşra Üniversiteleri
ülkede mantar gibi biten ama siyasetin maşası halinde ancak bir avuç insanı kalkındıran ve kurulduğu bölgelerdeki halkın da kültürel çürümesine yol açan bu üniversiteleri inceleyen bir kitap.
Ekşi sözlük girdileri.

Sınavın neresini okul takip ediyor ki? Evine özel araba yollayıp sınava mı götürüyorlar? Sınav tarihini de öğrencinin ayarlayacak hâli yok.başvuruyu başınca hocayla yapmakla ne ilgisi var ki? Onu anlamadim.o tarihlerde okulda oluyorsun sonuçta.aaa hadi ben bugün kayda gideyim demiyorsun.o saat aralarında okula gitmek, vakit ayırmak, kendin icin birşeyler yapmak.ilk defa yetişkin hâlinle topluma karışıyorsun, hocalarla muhattap oluyorsun, bir takım kurallara uyuyorsun.Katılmıyorum.yine de fark ediyor yine de fark ediyor.ben önlisans mezunuyum.benim aramda bile fark oluyor.hiç bir liseliyle anlaşamadim şu güne kadar.çevrenizde lise mezunu birileri yoksa aradaki farkı göremiyor olabilirsiniz.bunu eğitimli insanlar çok yapıyor.kendileri de gitmese aynı insan olacaklarını sanıyorlar.
Sen önlisans hemşire miydin? Lisans sanıyordum.

Eğitim farkını bilemem kişinin kendini geliştirmesine bağlı elbette. Tabi ki ilkokul ve üni gibi bir uçurum yoksa
Fakat erkeğin memuriyeti bırakıp ticarete atılma fikri sorun olur gibi
Evdeki bulgurdan olmaya gayet hevesli gibi geldi bana. Hiç hazetmem o tiplerden. Sıfırı tüketir sonra da kendi hariç herkesi suçlarlar.
Kızın çok iyi tanıması lazım.

çok güzel bir bakış açısı
hatta gidip başka şehirde tek başına yaşamak bile -okulun akademik başarısı 0 bile olsa- bir hayat tecrübesi, akademik başarı olmasa bile

ama
üniversite kampüsüne 0 bir mahallede oturuyorum
o kadar çok öğrencinin ailesi koşturuyor ki bu dediklerinizin hepsine...tercihine, dersine ,ek tercihine.. aile izin vermiyorsa o okul yazılamıyor filan. artık bazı bölümlere de kağıda adını soyadını yazsan giriyorsun zaten.

yani bunları kendisi yaptıysa, tamam, hiç okumamaktan iyidir diyecem de gerçekten çocuğa evi tutup temizliğini yemeğini yapıp, eşyasını, kumanyasını koyup gidiyor ailesi, hatta 2 haftaya bir de gelip eksikleri alıyor vs.

artık yani hele bu yeni nesilden sıtkım sıyrıldı..

bir de nasıl okumak bir "hayat tecrübesi" ise e çalışmak da hayat tecrübesi, değil mi?
okul okumuş ama hayatında hiç çalışmamış bütçe yönetmemiş, işyerinde mobbing yememiş, atanma derdi çekmemiş vs. biri yerine
lise bitirip işi gücü kurmuş/atanmış kendi başına yaşamış birinin hayat tecrübesi daha fazla olabilir.
Bu konuda çok sabit fikirli düşünüyormuşum gibi gelecektir herkese ama buna da katılmıyorum.burada kişiyi geliştiren etken ilk defa kurumsal bir ortamda insan içine karışmak.yaşıtlarınla birlikte olmak.aradaki ilişkileri düzenlemek.oradaki hocalarla muhattap olmak.benim senin dediğin gibi çok arkadaşım oldu.sevgililik teklif edenler oldu hiçbir zaman o prezentabllığı yakalayamıyorlar.illa ki oturuşundan kalkışından konuşma tarzından anlaşılıyor.ilk görüşte anlaşılıyor.hep bir avamlık, kabasabalık kalıyor.olmuyor işte olmuyor.hiçbir şey okul gibi olmuyooooorrrrr.

Back