eğitim farkı sorun olur mu

Yok urfalı değiller.Ailesi de kızı tanıyor kültürler aynı gayet istediler.Adam sevmese beğenmese neden evlensin hayatını zindan etsin.Hiçbir erkeğin sevmeden evleneceğine inanmıyorum ben anca kadın çok zengin olacak öyle evlenir.
İnsanlar erişemeyeceği şeylere bok atmayı severler kız çok güzel çocukta yakışıklı Allahta kalbine göre birisini verdi zaten.
Orta doğu zihniyetine sahip olsa yurt dışına taşınmazlar ailesiyle yaşar veya aynı şehirden çıkmazlar.Herkes her şeyi çok biliyor gibi konuşuyor.Sanki kendi kocaları harvard mezunu altı üstü memur kocaları olan insanlar kendisini şanslı sanıyor.Kendilerinden şanslısı olunca da çatlıyorlar .

Sanarsın her üniversite mezunu da atomu parçalıyor.Bizim burada geçen bir matematik öğretmeni inşaattan düştü atanamadığı için o işi yapıyormuş adamcağız.Memleketin hali ortada yani.

Bu yazdığınıza göre sorun olmaz. Her şey eğitim ile hallolsa idi bugün eşine şiddet uygulayan eğitimliler olmaz idi. Evlilik karakter ve kafa yapısına göre yapılmalı.
Söylediğiniz profilde zaten arada uçurum yok. Allah tamamına erdirsin.

Millet memur olmaya can atar kimisi de elinin tersi ile iter. Ticaret tabii ki en çok kazanç getiren bir iş. Ticaret varsa para kısıtlama derdin olmaz. Gelir çok olur. Amma velakin işin icinde ortaklık varsa işte o zaman olaylar boka sarıyor.

Kısmeti bolmuş kırbaçlı görücü idi hee buu.

Ortadoğu demedim ortaçağ dedim ama ortadoğu da olur. Siz avrupaya yerleşenlerin sadece avrupai zihniyette olduğunu mu sanıyorsunuz mesela ışid militanı dolu avrupa. Fetöcülerin çoğu avrupada amerikada. Ülke değiştirmeyi düşünüyorlar diye vayyy beee adama bak mı diyecektik?

Yok erkekler de sevmedikleri kadınlarla evlenebilir, kadınlar da sevmedikleri erkeklerle evlenebilir. Seven sevdiği ile evlenseydi sadece bu kadar mutsuz ve travmalı evlilik olmazdı ortada.

Benim bey memur değil

Bu saydığın şeyler çok basit şeyler emin ol. Üniversite okumayanlar çok erken iş hayatına atıldığı için birçoğu bu dediklerini çoktan yapmış oluyor. Üni okuyan başka şehirde okula git gel yaparken onlar para hesabı yapıyor.
Ha aralarındaki tek fark; Üniversitesi okumuşların daha çok ortam ,insan ve farklı meslek gruplarına sahip insanlarla aynı arada bulunabilmesi. Yoksa okumamış insanlar da hayatın içinde karşılaşıyor ama topluca değil. Meslek de önemli. Örneğin bir esnafın denk geldiği insan profili ile bir fabrikada çalışan işçinin denk geldiği insan profili çok çok farklı gibi.

Buyrun mühendisim bal gibi de lise mezunu bir adamla evlendim. Ne kadar şükretsem az. Yine dünyaya gelsem yine kocamla evlenirim. İşine ,kendine,evine özverili bir adam.
Bu kadar keskin konuşmayın. Kimlerin neler yaşadığını bilemezsiniz.
Benim mühendis olmam ile gurur duyuyor. Karakterine fiziksel özelliğine gelirsem 10 numara bir insan derim. Ailesi de hakeza çok iyi insanlar.
Allah herkese mutluluk versin.

Kadının ahım şahım bir akademik kariyeri yoksa lise mezunu ile arasında fark olacağınız sanmıyorum.

Kadının ahım şahım bir akademik kariyeri yoksa lise mezunu ile arasında fark olacağınız sanmıyorum.
Aynı fikirdeyim.. Zaten ahım şahım kariyeri olanların da ona göre ortamları olup ona göre kişiler ile tanışıyorlar.
Benim yakın bir arkadaşımın amca oğlu ambulans şoförü idi aynı hastaneden çalıştığı doktor ile evlendi. Olabiliyor. Haaa bunu illa savunuyorum anlamına gelmesin. Kişinin zihin yapısı,karakteri ve hayata bakışı çok önemli.

Buradaki iki tane kıskanca baksaydın böyle bir adamda mahrum kalırdın nasıl akıllı bir kadınsın ki mevkiinin mutluluk getirmediğini anlamışsın maşallah bilmedikleri hayatlar hakkında olmaz , mutlu olamazsınız, kapasitesi yetmemiştir eğitimli kadını almaya diye konuşuyorlar ama kendilerine o kısmet düşse koşa koşa giderler insanımızı bilmiyoruz sanki çok anlatma kocanı gözleri kalır vallahi

Mevkinin mutluluk getirmediğini bizzat deneyimlemiş ve yaşamış biriyim. Evlilik tamamen karakter ,kafa yapısı ve anlaşma ile olan bir şey. Buraya yazdıklarım kesin savunduğum şeylerdir.
Yani ünlülerde de görüyoruz. Adam futbolcu mesela 2 yıllık bir bölümden mezun kızla evleniyor. Altına yazılan binlerce yorum şu; Aöf okuyan kız şansından istiyorum herkes rahat ve çok paralı yaşamak ister. Ticaret yapıp yüksek kazancı olan biri olsa kimse okumuş mu diye bakmaz. Nusret tipsizine kim bakar kimse ama ohoo yani keskin konuşmak bana göre değil.

Ne güzel siz istisnai bir örnek olabilirsiniz. Ben zaten keskin konuşmadım,bence evlenmemeli dedim. O benim fikrim,bu da sizin fikriniz.

Gözümüz kalmaz kardeşim. Elalemin kocasında niye gözümüz kalsın?
Ayrıca lise mezunu adam beni istese koşa koşa da gitmezdim. Ne münasebet. Benim için uygun olmayan bir evlilik olurdu. Kendisine uygun hisseden evlensin. Bence olmaz.

Ya kusura bakmayın da kimsenin gözü iyi adam diye lise mezunu birinde kalmaz. Üniversite mezunu iyi adamlar da var. Herkes kendi seviyesine göre en iyisini bulur zaten.

Değil işte. İnsanların kriterleri vardır. Kimi için bu kriter çok paradır, kimi için zekadır, kimi için eğitimdir ya da dış görünüştür vs. Liste uzar gider.

Ben çok zengin olsa da bir esnafla olmazdım mesela. Esnaf zihniyetinden hoşlanmıyorum. Ya da polis/asker tercih etmezdim. Üniversite altı eğitim düzeyi zinhar haram Sapyoseksüel olduğumu düşünüyorum. Eğitim ve kültür olsun, para, yaş, boy, tip hiç biri önemli değil. Tek etkilendiğim şey zeka ve karşımdaki insanın kendine kattıkları. Boş beleş üniversite mezunu da işimi görmez. Eşimden önce hayatıma giren erkekler de, eşim de bu kriterleri karşılayabildikleri için girdiler hayatıma. Gazetenin spor sayfasından okumaya başlıyor diye soğuyup ayrıldığım adam var

Kendi gözü kalmış muhtemelen estetik cerrahta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…