- 11 Aralık 2018
- 40.557
- 251.900
- 598
- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
-
Hadi sağdan sağdan zemherisu. Çek arabanı. Aileme de kurban olsun bütün doğuDedi, ailesi doğu kökenli olan ama aşiret kavramını hiç aile içinde yaşamamış insan
Yok urfalı değiller.Ailesi de kızı tanıyor kültürler aynı gayet istediler.Adam sevmese beğenmese neden evlensin hayatını zindan etsin.Hiçbir erkeğin sevmeden evleneceğine inanmıyorum ben anca kadın çok zengin olacak öyle evlenir.Bu plastik cerrah urfalıysa tanıyorum benhikaye aynı yani. kardeşi öğrencimdi aslında aile istemedi, eğitimi sana denk biriyle evlen dediler, hayır dedi. Ama görücü usulü falan değil eleman seviyormuş kızı. Ellerinden ne gelirse de yaptılar gelinleri için. Sıradan doğulu bir ailenin evladı çocuk ama bütün kardeşleri de eczacı doktor öğretmen. Babaları elinden ne gelirse yaptı okusunlar diye.
Erkek kadından aşağıda kalmadığı sürece sorun olmuyor ki zaten. Aşağıda kalmayı kaldıramayan erkek. Kendinden az kazanan, kendinden az eğitimli adamla evlenmeyeceksin. Hani onlar diyor ya 'kadın dediğin senden akıllı, senden zengin olmayacak' diye. O onların yaşam felsefesi.
Başka bir yoruma binaen de ekleyeyim, lise mezunu cahil demek değil. Durumun eşeklikle bağlantısı falan da yok. Köyler 'Yaban'da anlatılan köyler değil artık. Öğrenmeye açık olan herkesin kendini gerektiği gibi yetiştirebileceği bir çağda yaşıyoruz.
Bu yazdığınıza göre sorun olmaz. Her şey eğitim ile hallolsa idi bugün eşine şiddet uygulayan eğitimliler olmaz idi. Evlilik karakter ve kafa yapısına göre yapılmalı.kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Millet memur olmaya can atar kimisi de elinin tersi ile iter. Ticaret tabii ki en çok kazanç getiren bir iş. Ticaret varsa para kısıtlama derdin olmaz. Gelir çok olur. Amma velakin işin icinde ortaklık varsa işte o zaman olaylar boka sarıyor.bunu bana demese bıle aile içindekı durumu kendı bılıyordur bunu bıle bıle memeurlugu bırakıp aylık belırlı bı kazancı elının ersıyle itip harclıga razı olması ıcın deli olması geekıyor gıbi
Kısmeti bolmuşSiz bu adamla ve bir başka kişiyle daha görücü usulü tanıştırılmıştınız. Ortada gerçek bir beğeni, sevgi vb yokken, bu adamda ısrar etmenizin de bir mantığı yok.
Geçmiş konularınıza bakarak, evlilik için olmayacak insanları da değerlendirdiğinizi düşünüyorum. Üvey amcanızın oğlu ile evlilik olur mu diye sormuştunuz mesela.Yine görücü usulü tanıştırıldığınız adamın tasma ve kırbaç kullanmak istemesi ve sizin bu adamdan direkt uzaklaşmanız gerekirken, adam için forumda konu açmanız mesela.
Evliliği ulaşılması gereken bir hedef olarak görüyor olabilir misiniz ?Kaç yaşındasınız ? Bulunduğunuz yerde hiç iş imkanı yok mu ; bir işe başlasanız ?
Ortadoğu demedim ortaçağ dedim ama ortadoğu da olur. Siz avrupaya yerleşenlerin sadece avrupai zihniyette olduğunu mu sanıyorsunuzYok urfalı değiller.Ailesi de kızı tanıyor kültürler aynı gayet istediler.Adam sevmese beğenmese neden evlensin hayatını zindan etsin.Hiçbir erkeğin sevmeden evleneceğine inanmıyorum ben anca kadın çok zengin olacak öyle evlenir.
İnsanlar erişemeyeceği şeylere bok atmayı severler kız çok güzel çocukta yakışıklı Allahta kalbine göre birisini verdi zaten.
Orta doğu zihniyetine sahip olsa yurt dışına taşınmazlar ailesiyle yaşar veya aynı şehirden çıkmazlar.Herkes her şeyi çok biliyor gibi konuşuyor.Sanki kendi kocaları harvard mezunu altı üstü memur kocaları olan insanlar kendisini şanslı sanıyor.Kendilerinden şanslısı olunca da çatlıyorlar .
Sanarsın her üniversite mezunu da atomu parçalıyor.Bizim burada geçen bir matematik öğretmeni inşaattan düştü atanamadığı için o işi yapıyormuş adamcağız.Memleketin hali ortada yani.
Bu saydığın şeyler çok basit şeyler emin ol. Üniversite okumayanlar çok erken iş hayatına atıldığı için birçoğu bu dediklerini çoktan yapmış oluyor. Üni okuyan başka şehirde okula git gel yaparken onlar para hesabı yapıyor.E lise mezununa göre sayılır tabii. Sadece sınav değil ki. Ders saatleri, ödevler, belki başka bir şehirde sosyal ortam, para hesabı yapmak… bunların her biri birer sorumluluk konusu. Lise mezununa denk görenler acaba bunları tecrübe etti mi??
Buyrun mühendisim bal gibi de lise mezunu bir adamla evlendim. Ne kadar şükretsem az. Yine dünyaya gelsem yine kocamla evlenirim. İşine ,kendine,evine özverili bir adam.Konudaki durumda eğitim farkı var diyemeyiz. Sorun yaşanmaz bence
Ama bir taraf mühendis diğer taraf liseli olursa olmaz o iş. Hiçbir mühendis,mimar ,avukat ,doktor vb meslek sahibi kadın gidip liseli adamla evlenmemeli bence.
kızlar bi evlilikte eğitim düzeyi farkı sorun olur mu sorum bu
kız üniverste mezunu ama gercekcı olmak gerekırse de daha küçük ve muhafazakar bi ilde küçük bi üniversteden normal bi bölğmden mezun erkek ise lise mezunu memur ama bırakıp ticaretl ugraşmak istıyor
ynı blıyorum diyeceksiniz okumak değil kendını geliştirmek önemli diye ama ben genel olarak sorun olur mu onu merak edıyorum anlaşmaya gelincede bı ıkı saatlk gorusmelerde sıkıntı yok eglencelli ve anlaşılıyor gıbı ama ddaha cıddı ve evlılık ıcınde bu nasıl olur bılemıyorum fıkırerınızı merak edıyorum .
Aynı fikirdeyim.. Zaten ahım şahım kariyeri olanların da ona göre ortamları olup ona göre kişiler ile tanışıyorlar.Kadının ahım şahım bir akademik kariyeri yoksa lise mezunu ile arasında fark olacağınız sanmıyorum.
Buradaki iki tane kıskanca baksaydın böyle bir adamda mahrum kalırdın nasıl akıllı bir kadınsın ki mevkiinin mutluluk getirmediğini anlamışsın maşallahBuyrun mühendisim bal gibi de lise mezunu bir adamla evlendim. Ne kadar şükretsem az. Yine dünyaya gelsem yine kocamla evlenirim. İşine ,kendine,evine özverili bir adam.
Bu kadar keskin konuşmayın. Kimlerin neler yaşadığını bilemezsiniz.
Benim mühendis olmam ile gurur duyuyor. Karakterine fiziksel özelliğine gelirsem 10 numara bir insan derim. Ailesi de hakeza çok iyi insanlar.
Allah herkese mutluluk versin.
Mevkinin mutluluk getirmediğini bizzat deneyimlemiş ve yaşamış biriyim. Evlilik tamamen karakter ,kafa yapısı ve anlaşma ile olan bir şey. Buraya yazdıklarım kesin savunduğum şeylerdir.Buradaki iki tane kıskanca baksaydın böyle bir adamda mahrum kalırdın nasıl akıllı bir kadınsın ki mevkiinin mutluluk getirmediğini anlamışsın maşallahbilmedikleri hayatlar hakkında olmaz , mutlu olamazsınız, kapasitesi yetmemişti eğitimli kadını almaya diye konuşuyorlar ama kendilerine o kısmet düşse koşa koşa giderler insanımızı bilmiyoruz sanki çok anlatma kocanı gözleri kalır vallahi
Ne güzel siz istisnai bir örnek olabilirsiniz. Ben zaten keskin konuşmadım,bence evlenmemeli dedim. O benim fikrim,bu da sizin fikriniz.Buyrun mühendisim bal gibi de lise mezunu bir adamla evlendim. Ne kadar şükretsem az. Yine dünyaya gelsem yine kocamla evlenirim. İşine ,kendine,evine özverili bir adam.
Bu kadar keskin konuşmayın. Kimlerin neler yaşadığını bilemezsiniz.
Benim mühendis olmam ile gurur duyuyor. Karakterine fiziksel özelliğine gelirsem 10 numara bir insan derim. Ailesi de hakeza çok iyi insanlar.
Allah herkese mutluluk versin.
Gözümüz kalmaz kardeşim. Elalemin kocasında niye gözümüz kalsın?Buradaki iki tane kıskanca baksaydın böyle bir adamda mahrum kalırdın nasıl akıllı bir kadınsın ki mevkiinin mutluluk getirmediğini anlamışsın maşallahbilmedikleri hayatlar hakkında olmaz , mutlu olamazsınız, kapasitesi yetmemiştir eğitimli kadını almaya diye konuşuyorlar ama kendilerine o kısmet düşse koşa koşa giderler insanımızı bilmiyoruz sanki çok anlatma kocanı gözleri kalır vallahi
Ya kusura bakmayın da kimsenin gözü iyi adam diye lise mezunu birinde kalmaz. Üniversite mezunu iyi adamlar da var. Herkes kendi seviyesine göre en iyisini bulur zaten.Buradaki iki tane kıskanca baksaydın böyle bir adamda mahrum kalırdın nasıl akıllı bir kadınsın ki mevkiinin mutluluk getirmediğini anlamışsın maşallahbilmedikleri hayatlar hakkında olmaz , mutlu olamazsınız, kapasitesi yetmemiştir eğitimli kadını almaya diye konuşuyorlar ama kendilerine o kısmet düşse koşa koşa giderler insanımızı bilmiyoruz sanki çok anlatma kocanı gözleri kalır vallahi
Değil işte. İnsanların kriterleri vardır. Kimi için bu kriter çok paradır, kimi için zekadır, kimi için eğitimdir ya da dış görünüştür vs. Liste uzar gider.Mevkinin mutluluk getirmediğini bizzat deneyimlemiş ve yaşamış biriyim. Evlilik tamamen karakter ,kafa yapısı ve anlaşma ile olan bir şey. Buraya yazdıklarım kesin savunduğum şeylerdir.
Yani ünlülerde de görüyoruz. Adam futbolcu mesela 2 yıllık bir bölümden mezun kızla evleniyor. Altına yazılan binlerce yorum şu; Aöf okuyan kız şansından istiyorumherkes rahat ve çok paralı yaşamak ister. Ticaret yapıp yüksek kazancı olan biri olsa kimse okumuş mu diye bakmaz. Nusret tipsizine kim bakar kimse ama ohoo yani keskin konuşmak bana göre değil.
Kendi gözü kalmış muhtemelen estetik cerrahtaGözümüz kalmaz kardeşim. Elalemin kocasında niye gözümüz kalsın?
Ayrıca lise mezunu adam beni istese koşa koşa da gitmezdim. Ne münasebet. Benim için uygun olmayan bir evlilik olurdu. Kendisine uygun hisseden evlensin. Bence olmaz.
Yo kalırYa kusura bakmayın da kimsenin gözü iyi adam diye lise mezunu birinde kalmaz. Üniversite mezunu iyi adamlar da var. Herkes kendi seviyesine göre en iyisini bulur zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?