- Konu Sahibi Bulutlarinsesi
Nursema Firaz ile bile daha iyi olur imamdansa. Yine denk değiller ama en azından Firaz'ın annesinin zihniyeti, aileleri falan aşağı yukarı denk.Nursemanin umutu ve imamı gibi. Seküler olan mutlaka it kopuk ise yaramaz ahlaksız, muhafazakar olan hem yakışıklı hem edepli maşallah süper Niye okumuş adama beyefendiliği yakistirmiyorlar acaba, dediğin gibi verilen örnekler hep bunun üstüne oluyor. Aşağılık kompleksi işte.
Kriter meselesine katılıyorum. Benim yakışıklılık kriterim yok mesela. Ama eğitim, kültür meselesi de benim için önemli. Ben sevgilime bunun için yaklaştım ilkin. Eğer lise terk olsaydı şans vermezdim doğruya doğru. Adam dersine çalışmış, okunması hayli zor olan bir bölümü bitirmiş. Demek ki öz disiplini var dedim, zora gelirse kaçmaz dedim. O kadar dersi anlayacak mezun olacak, mesleğini icra edecek kadar da zihinsel kapasitesi var. Öz disiplini olmasa, planlama yapamasa, kafası bazı şeylere basmasaydı neyini beğenecektim ki? Bunlar gayet hayati beceriler aslında yakından bakınca.
Benim bir akrabam var, liseyi bitirmedi. İş hayatına atıldı, zaman zaman iyi paralar da kazandı. Ama bence zihinsel becerileri gayet de eksik. Eşiyle iletişimi sıkıntılı, başkalarının yanında eşinden sanki düşmanı bile bahsedebiliyor. İş hayatında da istikrarlı değil. Çünkü sebatsız, planlama yapamıyor, yapsa uygulayamıyor. Yani kısacası bir adamın düşünme şekli, zekası, bazı yaşamsal becerileri evlilik için veya sevgililik için önemli.