Eden buluyor mu lütfen biri bana bunu ispatlasın artık :(

Biz kendimize dönmeliyiz ben bunu anladım(sıkıntılarımızı yaşayacağız önce elbette).
Ne kadar başkalarının hayatlarını düşünür, kendi hayatımızla kıyaslarsak kendi hayatımızdan kaybediyoruz.
Ama içeride bir yerde her şeyin hesabının sorulacağına dair inanç bulunmalı, inanç + sabır. O doğruyu biliyordur. Gerisi hırs.. (Bazen canı acırken insanın olabiliyor tabi..)
Bu arada da kendimizi sıkmamamız gönül rahatlığımız için geçmişi geleceğimize sadece tecrübe olarak aktarmaya bakmalıyız, yoksa kendi hayatımızdan çalıyoruz, o taktıklarımız kendi hayatlarını yaşarken...
Ayrıca Allah sevdiği kullarına dert, sıkıntı, ders verir, hatasını anlamasını sağlar.
Kişi pişman olur, tövbe eder, af diler -net bilemeyiz ama- Allah affeder bu şekilde..
O ise hatasını anladı mı acaba? Ahirette olacaktır belki de.. Ya da başka bir şey...
Gerçek bir pişmanlık, tövbe de lütuftur bence...

Dileyelim de mutlu olsunlar, kendi gibi insanlarla. Bize bir daha sarmasınlar yeter. Keşke hiç güvenimiz kırılmasaydı diye üzülmek yersiz, o güven kırılmasını yaşamasaydık biz de tecrübe kazanamazdık. Acı çekmeden, acı çekenin halini anlayamadığımız ve acı çekmeden güçlü olamadığımız bir hayat bu, ne yapalım.

Yapılan her şyi şey de her kötü şey de insana geri döner. Karma felsefesi diyorlar buna ve ben inanıyorum. Belki biz görmüyoruz ya da hemen o bizi üzen insanlar bunun bedelini ödesin istiyoruz ana Allah görüyor her şeyi ve siz ona havale edin içiniz rahat uyuyun.

Buluyor
Mazlumun ahı aheste aheste çıkıyor.

Sapık olduğunu öğrenmişsiniz ya..
Bu yeteri bir ödül değil mi size??
İyi, dürüst ahlaklı olmanızın ödülü

Duydukça rahatlıyorum Gecenin bu saatinde bile aklıma düşüp yıllar geçmesine rağmen üzüp mutlu olabiliyorsa Allahım bir gün bedelini soracaktır ama bu dünyada zor sanki

Eski erkek arkadasim beni cok üzmüstü ve cok mutlu görünüyordu. Taki gözyaslari icinde benden özür dileyerek ayaklarima kapanarak. O gün dedim ki hic kimse ettigini bulmadan ölmüyor demek ki. Bu vicdan var ya vicdan. Allah kimseyi vicdanin eline düsürmesin.

"Gerçekten de onların her biri öyle kimselerdir ki, yaptıklarının karşılığını Rabbin kendilerine hakkiyle ödeyecektir. Çünkü O, onların yaptıkları her şeyden haberdardır."

Hûd 111. ayet

Benimde biri vardi sevdigim.adam aylarca beni kandirmis sevgilisi varmis.bana ayrildim demisti.biz görüştük ettik.bana hep sevgi sözcükleri soylerdi.biraz ilgisizdi ama dert etmezdim.ne zaman konussak dünyalar benim olurdu.cok asiktim ilk askimdi.bir gun bir kadin beni aradi.sevgilimin pesini birak biz evleniyoruz dedi şok oldum.nasil yani dedim.sen sevgilime yapismissin.o benim 4 yillik sevgilim demesin mi.hayatimda hic boyle kazik yememistim.aldatildigima mi yanayim yoksa bir erjegin pesine takilan kiz olarak suclanmama mi.o serefsiz kendini kurtarmak icin o kiz benim pesimde demis heralde.neyse şu an evliler.basta bende beddua ediyordum Simdi banane diyorum .ne olursalar olsunlar umrumda degil.simdi o adam ciksa onu hic begenmezdim bike ama o günkü aklimla cok sevmistim.bu olaydan sonra bende dengeler degisti.bu hayatta sevgiden asktan daha önemli seyler oldugunu anladim.gercekci bir insan oldum.bence sen bunlari dusunme artik.kendi hayatini yasa hayat kisa yasamaya bak...

vallaha hasta yatağımda ateşten titreye titreye Allahından bulması için yalvardığım şahısın, iki senedir evli olmasından ve şu aralar da ikiz bebekleri oldu ya da olmak üzere olduğundan beridir ilahi adalete inancımı kaybettim

ilahi adalet var canım ve er geç buluyo buna inan eğer haklıysan tabi.

Ah ettiysen tutar mutlaka..

yoo eden filan bulmuyor gayet de güzel senin hayatını b.k edenler hayatlarını yaşıyor :) İlahi adalet diye de bişey yok zaten, adaletin a sı bile yok. İnsanların kendi eliyle sağladığı adalet var yalnızca o duygu da çok yaygın değil.

Benim de Rabbim den tek isteğim edenin bulması yoksa hayatta tutunacak tek dalı kalmaz insanın zira şu günlerde ailecek çok kötü günler geçiriyoruz bu onların yanına kar kalmamalı..

Şimdi çok genel ve hassas bir konudan örnek vermişsin. Birinin kalbini kırmak derken; ilişki 2 kişilik yaşanıyor. Bunun sonsuz olma garantisi yok, taraflardan biri istediği zaman ayrılabilir. Bundan hem fikirsek eğer senin gururunu rencide edecek bir şey yapmamışsa bence ortada hak hukuk yoktur. Ama sen onu çok seviyor olabilirsin, o da seni çok sevecek diye bir kaide asla yok. Eğer senden ayrıldı diye hak arıyorsan bence yanlış yoldasın.

Eğer gerçekten hakkın varsa, örneğin arkandan iftira attıysa, kötü konuştuysa sen erdemini koru Allah mutlaka onun hakkından gelecektir. Buna güvenirsen zaten daha çabuk adaletin yerini bulduğunu göreceksin.

Ama ikili ilişkilerde kız isteyerek her şeyi yaşıyor, ayrılınca “beni kullandı, hakkım haram olsun” diyor. Bunu kafam almıyor işte.

benim eski aşkta biriyle evlendi karısı kel saçları dökülüyormuş, oysa kendine ne kadar güveniyordu şek,l onun için ne kadar önemliydi şimdi annesi ne olacak canım alır bir peruk takar diyor.yani kadın kel diye sevinmiyorum kadının kel olacagı belliymiş zaten ama onun bu kadınla evlenmesi ilahi adalet

Size kötülüğü dokunan, aldatan, ayrılan insanların sürekli başına bir şey gelmesini, ettiğini bulmasını beklemek onlara değil size zarar verir siz uzaklaşın ve önünüze bakın aklınıza bile getirmeyin. İlla biri de ben yaşadım etti buldu dese ferahlayacak mısınız. Ben beddua etmem Allah'a havale ederim er ya da geç çıkar ha evlendi çok mutlu diyorsunuz olabilir neden olmasın? belki anlaşamadı sizinle ayrıldı sevmeden devam etse daha mı iyi. Belki akıllandı. Bakın bir söz vardır birine beddua ederken ya da kötü düşünmekten sakının çünkü o kişinin tövbesini bilemezsin sen Allah'a havale edersin ama o da farkındadır yaptıklarının belki tövbe etmiştir. Allah'ın kimi affedeceğini de bilemezsin belki bu dünyada çok mutlu olacak herşeye sahip olacak sen de kendini yiyeceksin bana bunları yaşattı nasıl mutlu olur diye ama bu çok yanlış. Bunun öbür tarafı da var Allah bilir herkesin içini yani insanların hemen ettiğini bulmasını bekleme başkasının hayatına bakma kendi hayatına bak.

Bakın sizin bu düşünceniz de yanlış anlaşamayan iki insan ayrılır yani ilal her çıktığımız bizimle evlenecek diye bir kural yok hepsine beddua etmeye kalksak ya da kötü bir şey olmasını istesek bu önce bize zarar verir. İlahi adalet demek yerine demek ki öyle sevmiş demeniz lazım sonuç olarak saçlarının döküldüğünü biliyormuş bakın belliydi zaten kel olacağı diyorsunuz dimi, demek ki o haliyle sevmiş. Şekilcilik güzel bir şey değildir ve dediğiniz gibi eski erkek arkadaşınız için şekil önemli olsaydı saçları dökülmekten seyrekleşen biriyle olmazdı zaten istemem derdi yani bu ilahi adalet değil onun seçimi. İnsanlar birbirlerini gerçekten severse fiziksel özelliklerin bir anlamı kalmıyor düşünceleri uyuyor demek ki ve sizinle uymamış. Ben de çok kişiyle çıktım tanımaya çalıştım ama olmadı aldatıldığımda oldu ama kendi yoluma gittim onu ardımda bıraktım hiç haberim bile yok hayatında kim varmış evlenmiş mi, evlendiği kim banane yani yoksa takip etsem eder bende bir kulp bulurum kendimi ferahlatırım ama ben evlendim. Eşim çok uzun boylu ben kısayım baya zayıfım filan belki de eşimin eski çktıklarından biri de bizim resimlerimize bakıp bak benim gibi güzel kızı bıraktı kiminle evlenmiş ohh ilahi adalet diyor mudur. Oysa bilmiyor ki biz çok mutluyuz ve iyi anlaşıyoruz bir sorun olmadığına göre ilahi adalet olmuyor eşim anlaşamış ayrılmış sonuçta.

bilmiyor canım sonradan dökülüyor ama kadının dökülmesi önceden başlıyor.neyse çok ilgilendirmiyor ama insan yaşadığını bilir burada anlatmak zor

Ayy buna koptum yalnizz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…