Eden buluyor mu lütfen biri bana bunu ispatlasın artık :(

hahaha aklıma ne geldi şimdi: D
eden bulurmu kaba ispatı bak sana: ))))))
elinle duvara iyi bir yumruk at bakıyım...
elin acıyacakmı? ve bu acı ne zaman geçecek?

Canım sevindim senin adına gönlün hafiflemiştir.
Bahsettiğim şahıs bana bu acıyı yaşattıktan 2.5 yıl sonra mesaj attı dediğin gibi destan ,önce derlerdi hayatta o yapmaz derdim ama kandillerde mesaj atmaya başladı:) sonra rutine bağladı yalvardı kendine hakaret etti ki o kadar egosu yüksek bir insandı anlatamam ..Ben ne derse desin asla bağışlamayacağımı beni rahatsız etmemesini söyledim ve ağır konuştum Allah bunu senden kat be kat çıkaracak da daha emin ol dedim ama adam evlenmiş :)
O bana mesajları atarken bence hayatında kötü giden şeyler oldu ve beni üzdüğünü çok iyi bildiği için günah çıkarmak hakkımı helal etmemi istedi. Gel gelelim ben hala o doğru şahsı bulamadım ve o yılları anarken içim acıyabiliyor işte bu ve bunun gibilerde aşk meleği oldu(!) Allahım bir gün gösterecek ama ne zaman bilinmez..

hahaha aklıma ne geldi şimdi: D
eden bulurmu kaba ispatı bak sana: ))))))
elinle duvara iyi bir yumruk at bakıyım...
elin acıyacakmı? ve bu acı ne zaman geçecek?
:)
ahaha bu da çok iyiymiş ya
Etki tepki yasasına göre anında buluyor Bende fiber hızında bir şeyler bekliyorum :)

bilemezsin ne cektigini evli ama mutlu mu acaba? Ya da o mutluluk ne kadar surecek? Hicbir seyi bilemezsin. Gormeyi de beklemeyeceksin. Sen kendi hayatina odaklan. Pozitif ol. Guzellikler seni bulur. Bosver onu.

bilemezsin ne cektigini evli ama mutlu mu acaba? Ya da o mutluluk ne kadar surecek? Hicbir seyi bilemezsin. Gormeyi de beklemeyeceksin. Sen kendi hayatina odaklan. Pozitif ol. Guzellikler seni bulur. Bosver onu.
Taze damat zaten fotograflarından aşk kokuyor mutlu yani canım:)
Ama ebedi mi bilemeyiz tabi , tek bildiğim bana yaşattıkları ve halen de etkisi...
Kendimi üzmemeye bu olayı da aşmaya çalışacağım , yalnız olmadığıma da sevindim..
Hepinize teşekkür ederim

Sen tamamen kendi hayatina odaklan. Adalet dunyada da var merak etme. Ben sahsen hakkima giren herkese hakkimi helal ediyorum. Bu genel prensibim benim, ic huzurum acisindan boyle uygun goruyorum yoksa Allah karismiyor kul hakkina ama ben boylesini tercih ederim. Yine de karsi taraflar pisman oluyolar. Cunku isin gayretullaha dokunan kismi var, ilahi adeletin tecellisi var, yani kabagin da bir sahibi var :)

oyle bi hikaye var netten arastir oku link vermedim belki yasaktir diye, kabagin sahibi yaz cikar

Her sey gonlunce olsun, mutlu ol

merak ettim bende okuyacağım kabağın sahibini: )
teşekkürler.

Canım çok sağol..Destek olmanız ,birşeyler yazmanız o kadar iyi geldi ki.
Okuyacağım kabağın sahibini

Sen de çok mutlu ol , herşey gönlünce olsun...

Bir de okuduğum bir kitapta yazıyordu şimdi aklıma geldi.
Bizler haksızlığa sustukça Allah tarafından bize melekler gönderilir ve o melekler bizler için dua edermiş...
Bazen susmak da güzel , hikayeyi okuyunca o kıssa aklıma geldi.
Tekrar teşşekürler asude_bahar

Güzins,

Bu bozuk ve harabe yaşamda KURALLARI artık KÖTÜLER KOYUYOR.
İyiler SÖMÜRÜLMEK İÇİN SADECE İYİ BİR AV olabiliyor. Bunu artık SOĞUKKANLI bir şekilde kabul etmek gerek.

Ama, ŞUNU DA SÖYLİYİM. AVCILIK da bir yere KADARDIR ve kötülerin iğrenç dünyaları kendileri için en büyük BELADIR aslında. Bunu iyiler anlamakta zorlanabilir. Ama ben bunu er geç öğrendim.

Kötüler evet her konuda ÖZGÜRCE AT KOŞTURUYORLAR. KIRK TARAKTA BEZLERİ VAR... BURUNLARINI SOKMADIKLARI YER YOK... Ama bu, onların yararına olan bir şey değil ki. TAM TERSİNE, asıl darbeyi burdan yiyiyorlar. Çünkü ÇOK İŞ, ÇOK BELA demektir. Ayrıca bu tarz insanlar UZUN VADEDE VİCDANEN ÇOK BÜYÜK IZDIRAP da ÇEKİYORLAR. Bunu çevremde çok gördüm.

Allah yardımcın olsun...

Edenin bulmasına inanmıyorum. Duruma bağlı öyleymiş gibi geliyor ama çoğu zaman, mesela çocuklarına devamlı eziyet ezmiş bir baba, yaşlılığında yalnız kalınca tanıyanlar cezasını çekiyor diyor ama adamın durumuna bakıp yorum yapanlara göre hayırsız evlat babalarını bıraktı gitti diyor. Eziyete rağmen babasını bırakmayanlar kimine göre hayırlı evlat, kimine göre de akılsızlıklarının cezasını çektiklerinden şikayet hakkı olmayanlar.

Bencil bir insanla, fedakarlık ve enayilik arasındaki çizgiyi çekememiş insanlar çok mutlu olabiliyor mesela. Bencil olan yaptığının hiç farkında değil veya bile bile yapıyor. Öteki taraf ancak son raddeye gelip bir başkasına durumu anlatınca farkına varıyor. Farkındalık o yüzden iyi, insan devamlı 3. kişi gibi duruma bakarsa hata yapma olasılığı azalıyor.

Ben başıma bir şey gelse sebebini gidip de yıllar önceki yapmış olabileceğim kötülükten aramam mesela, herhangi birinden bir ah aldım mı bilmiyorum. Sabrımı sınırlarına kadar zorlarım birini kırmamak için çünkü, kendim de aynısını beklediğimden. Birini kırmamaya da özen gösteririm, kimse beni kırmasın diye. Biri bana şu konuda çok hatalıydın ve beni çok üzdün diyemez, farkında değildiysem onlarca özürle kendimi affettirmeye çalışırım, olabiliyor hayat bu. Farkındaysam da ben öyle yaptım ama sen daha öncesinde böyle yapmıştın derim bir daha da aklıma gelmez o durum. Kindar da değilim ama iyiliği de kötülüğü de unutmam.

Örneksiz bırakmayayım :) 7 sene sonra hakkaten zamanında uğruna çok pis acı çektiğim birisi ummadığım bir yerde karşıma çıktı. Muhabbet ettik falan zamanında seni kırdım, senelerdir hep aklımdasın kendimi yedim bitirdim beni affedebilecek misin, dedi. Neyi? Beni ben yapan insanlardan biri olmandan dışında bir değerin yok ki gözümde seni affedeyim, dedim. Çok acımasızsın dedi. Ahahha acıyı zamanında çeken ben, çabalayan ben, ama onun yıllar sonraki pişmanlığını da rahatlatmaya çalışıcam bir de. Hadi ordan.

Amin...

İnanmalıyız ama inanmamız lazım
Aynen canım bana da yıllar sonra çıkıp o günlerdeki beni getirip herşeyi düzeltebilecekmiş gibi yazmıştı ne komik değil mi ızdırabı cefayı biz çekelim bir de onlara motivasyon nasıl bir kafaysa bu çözemedim hayat boyu da bu bencilliği anlayamam ben
Dilerim kul hakkına giren , tertemiz bir kalbi harabeye,insanlara karşı güvensizliğe iten herkes bunun bedelini Allah tarafından öder...

Bu konu çok derin bir konu aslında. .ama Allah sabri sever ve sevmemizi ister..tovbe asa biz insanlar gibi sabırsız olsa idi ne olurdu halimiz acaba düşün sene bir?Rabbim kullarına ne olacagini bilsede olabilecek son ana kadar şans verir ki ileride yaptığı kötü işler için bir şans verseydin bana o zaman hata mi anlar yaptıklarımdan tövbe ederdim demesin..He buda yapılanlar unutulur diye bir şey yok kişi gerçekten haklı ise ondan kul hakkı olduğu için helallik alınmalı. ..

illaki örnek istiyorsan galiba 15 sene oldu hatta fazlası bile olmuştur. .nedenini söylemek istemiyorum ama biri benim canımı çok yaktı çok acitti. .ve o zaman eminim ki haklıydı yanılma payı yok yani ve yeniler öğrendim ki canımı yakmaya çalıştığı şeyle kendi canı yanıyor hem de çok. .ama ben gene de Allahım sen affet diyorum..o kişiye hala kırgınim ve hiç unutmayacağım bir şey. .

Iste bak ben bu durumda hakkımı helal ederdim..karısı için belki de çocuğu için evliliklerinin bozulmasını istemezdim..ben uzulurmuydum evet ama o edin günahı yok diye dusunurdum..hem ayrıldılar ne olacak ki sana ne faydasi olacak..ayrica belki de eşi iyi biridir ve belki süre onun için uzatiliyor dur. .ama belli o pişman olmuş senden Özür dilemis eğer hayatımı çok. Ciddi boyutta karartmadiysa affederdim ben galiba..gercekten pismansa affederdim yani..icimdeki yukten de kurtulmus olurdum..birini affetmemek gercekten agir yuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…