İsteksizliğiniz üzerine konuşun, bunu yanlış yorumlamasın. İkimiz de yıprandık üzüldük, evlenmeden önce böyle bir şey yapmam kabul edilemez ama beni terk edeceğinden korktum, yanıldım. Gibi söze başlayıp günümüze kadar olan süreci konuşarak değerlendirebilirsiniz. İsteksizliğin temeline inin, bu kaybetme korkusu mu yoksa tokat olayı mı yoksa başka bir şey mi bunu konuşarak çözün. Onu çok sevip beğendiğinizi gözünüzün asla ondan başkasını görmeyeceğini anlatın, tabiri caizse ikna edin. Karşılıklı konuşmayı sağlayamıyorsanız mektup yazın. Mektupta evlilik öncesi eski sevgiliyi vurgulayın evlendikten sonra kimseyle konuşmadığınızı vurgulayın. (Aksi takdirde evlilikte sadakat yükümlülüğünü ihlal/güven sarsıcı hareketler olarak aleyhinize delil oluşturursunuz.)
Çözüm önerisi olarak onun isteklerini sorun, sizin istekleriniz neler bunları dökün. Evlilik için terapiste gitmeye de hazırım yuvamı dağıtmak istemiyorum deyin. Tüm bu konuşmada ağlayıp sızlanmayın, olgunca ve dürüstçe her şeyi konuşun.
İletişim düzelirse cinsel hayatın da düzeleceğini düşünüyorum.