Eden buluyor mu lütfen biri bana bunu ispatlasın artık :(

nasıl güzel anlatmışsınız.hiç düşünmemiştim onlarında pişman olup tövbe ettiklerini.en güzeli allaha havale etmek haklısınız.aydınlattınız hiç unutmayacağım bu söylediklerinizi kılavuz oldunuz sağolun

senin hic canin yanmamis ondan boyle rahat konusuyorsun.yarin bir kizin olursa duygulariyla oynansa atilsa bir kenara sende ayni beddua leri edersin emin ol.anlasamaz insanlar ayrilir bu dogal tabiki.ama bir insana umut ver sonra yari yolda birak bu dogru bir davranis degil.buna kimse hakli diyemez.burda evli erkek aldatinca kiyamet kopuyor sevgiliyken aldatilip ayrilinca ne var canim anlasamamis deniliyor.hersey imza mi?bence ayni sey. Madem istemiyor bir erkek kizla oynamayacak yanina bile yaklasmayacak.o cicekten bu çiçeğe konmayacak.benim eski sevgilimde benden yasli ve cirkin bir kadinla evlendi bende ilahi adalet dedim.cunku kendisi yuzeysel bir tipti ve genc kiz duskunuydu.su an hic umrumda degil nerde ne yaparlar bilmiyorum ama ne yalan soyleyeyim cok güzel bir kizla evlenseydi içime otururdu heralde.

sizin söylediğiniz genel olarak sağlıklı bir insanın yapması gereken şeyler ancak zaman zaman insan dengesini kaybedebiliyor yaşadıkları olaylar neticesinde.çekilen acıyı en iyi Rabbimiz biliyor.kimsenin ahını almamaya çalışmalı gerçekten kalmıyor.

aslında bu duygusal ilişkiler göründüğünden daha komleks.özellikle erkekler için şu var ki biri ondan hoşlandı ona aşık oldu mu bir şekilde faydalanma yoluna gidiyor.sonra başkasını bulunca olmadı oluyor.Allah herkesi böylelerinden korusun.sen burada beddua etmesen benim hatam desen de yaptıkları bir gün karşılarına çıkar

dua etsinki bu dünyada çeksin cezasını..eğer öbürtarafa kalısa kat kat çeker....

İlahi adalet diye bir şey var ama sizin bahsettiğiniz konularda genelde hak alma, hak yeme gibi bir durum olmadığından tecelli etmiyor.

İki insan birlikte olur ve taraflardan biri ayrılmak ister, ilişkiler genelde tek taraflı biter. Ayrılmak istemeyen taraf başlar ahımı aldın, sana beddua ediyorum, gün yüzü görmeyeceksin diye. Şimdi burda ayrılmak isteyen tarafın ne suçu var? Niye gün yüzü görmesin o insan? Sen kendinden ödün verdin, ilişkin için çabaladın, fedakarlıklar yaptın diye bu insan seninle kalmak zorunda mı? Buna zorladılar mı seni, fedakarlık yapacaksın diye başında kırbaçla beklediler mi? Sırf bu yüzden seninle kalırsa sen onun hakkına girmiş olmaz mısın? O zaman sen de gün yüzü görmeyeceksin. Çok ekstrem durumlar hariç bu ilişkilerde ah alma mevzusu bana saçma geliyor. Evliyken aldatılırsın, istemeden cinsel ilişkiye zorlanır sonra terk edilirsin, şiddet görürsün ya da çok yıpratılırsın o zaman ahın almış olunur. Ama yok beni çok üzdü, yok sokaktaki kıza baktı, yok sapık çıktı falan bunlar hikaye. Üzülmeseydin elin insanı için ya da sapıktı da sana mı sapıklık yaptı, bir zarar verdi mi vermedi. Ee neyin ahı bu?

Benim ablam hastaydı, nişanlıyken teşhis edildi hastalığı. Eski kocası olacak adam ablamın ayrılalım demesine rağmen ayrılmadı. Biz bu yola baş koyduk dedi. 3 sene süren evlilikleri boyunca kızın emdiği sütü burnundan getirdi. Rutin kontrolleri için hastaneye götürmedi, gitmesine izin vermedi. En son komada çıktı o evden, çok şükür şimdi çok çok iyi. O adam ne oldu biliyor musunuz? İşleri ters gitti, battı. Yeni iş kurdu o da battı. Cebinde beş kuruşu kalmadı, annesinin yanına sığındı. Nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde yandı. Bütün vücudu neredeyse. Aylarca hastanede kaldı. İlahi adalet işte bu.

Sizin bahsettiğiniz şeyler ilişkinin gidişatında olabilecek şeyler. Sözleşme imzalar gibi düşünün, iyisiyle kötüsüyle bu ilişkiyi yaşayacağım diyorsunuz başlarken. Kötü olanca suç karşı tarafa iteleniyor. Tü kaka ahımı aldı pis insan oluyor anında. Yok öyle bi dünya gençler. Böyle bir ilahi adalet yok.

Birini sevdiniz ayrılıp da acı cektiniz diye karşı tarafında illa cezalandırılacağını düşünemezsiniz,mesela benim önceden erkek arkadaşım vardı o kadar ısrar etti ki çok da seviyordu ben de bir şans verdim denedik sevmeyi de denedim ama olmadı,sonrasında bana bedduaları yıllarca eksik olmadı,neden?? onun üzülmesinin sebebi ben miyim benim hayatım yok mu, biriyle çıktım diye onunla evlenmek zorunda mıyım,ya da ayrıldığım için cezalandırılmak zorunda mıyım? lütfen birazda karşı tarafı düşünün..sizi sevmiyor ki ayrılmışsınız,sevmediği biriyle olmak iki taraf için eziyet verici bir durum

Benim durum farkliydi.iliskisi varmis bana ayrildim demisti.erkekler ego tatmini icin bence birazda iyi vakit gecirmek icin kizla ilgileniyor.sonra da ben yapamiyorum senle deyip gidiyorlar.haa şöle olur kizla ciddidir ama anlaşamaz o ayri.ama basindan beri ben bu kizla evlenmem ama takilirim mantigi yanlis.o kizinda duygulari var.o kizinda hayalleri var.bu kadar basit olmamali.o yuzden ben konu sahibini anliyorum ama dedigim gibi yasamayan bilmez.zamanla acisi gecer o zaman umrunda bile olmaz bu adam..

niyet önemli elbet niyeti bir şekilde kendine geri dönecektir

Çok ttakılma sevgili olmak başlı başına bi sorun zaten bir de haklı gibi bu sorgulamaları yapmamak gerek

niyet önemli elbet niyeti bir şekilde kendine geri dönecektir
Valla umrumda bile degil.bence o belasini coktan buldu .simdi konusu acildi diye aklima geldi yoksa aklima bile gelmiyor.boyle pislik erkekler var iste onu demek istedim. Hem kendileri köpek gibi dolanirlar etrafimizda ciddi birseyler bekleyincede kacarlar sanki zorla sevgili olduk. Bide benim icin pesime takildi kiz demis sevgilisine .yuh ya...

Bana mı diyorsunuz canınız yanmamış diye hanımefendi ben neler gördüm. Benim en yakın kız arkadaşım aynı yatakya gülerek sabahladığım, ekmeğimi bölüştüğüm, dertleştiğim kız arkadaşım, dostum dediğim insan sevgilimi ayarttı, erkek arkadaşım benden ayrıldı tamam benimle anlaşamadı ama aylarca çıkmışlar haberim olmadı en yakın arkadaşım gözümün içine baka baka yalan söyledi. Yine de beddua etmedim Allah'a havale etmenin kötü olduğunu söylemedim canın yanar edesin, ettiğini bulsun istersin ama o bulmadıkça mutlu oldukça onun değil senin canın yanar sadece ona hiçbirşey olmaz haber bile olmaz. Elbet bu dünyada olmasa öbür dünyada çıkar ama bir de sadece benden ayrıldı vay başkasıyla nasıl çıkar durumu var. Bir de aldatılma durumu var ikisi çok farklı şeyler. Sizin hayatınızdayken çıkmamış ki kızla. Genç kız düşkünü olabilir ama evlenince de çok iyi bir aile babası olabilir bunu bilemezsiniz ki umrumda değil diyorsunuz ama evlendiği kız güzel mi çirkin mi onu bile biliyorsunuz başkasına da yazdım bende başkalarına göre güzel değilim o kızda size göre güzel olmayabilir ama bir insanın hangi huyu nedeniyle beğenildiğini bilemezsiniz. Demek ki bir huyunu sevmiş ona güzel gelmiş ki evlenmiş. Eşimin de eski kız arkadaşları beni görüp neler demişlerdir ama eşim beni çok seviyor fiziksel şeyler önemli değil demek ki değil mi. Bakın güzel bir kızla evlense içime otururdu diyorsunuz neden? işte bu zaten arkanızda bırakmadığınız hala ilahi adalet olarak gördüğünüzün kanıtı ama bu size göre öyle o kişi o kızla mutluysa öyle değil aslında.

Tabii ki canım inan benim canım da zamanında çok yandı en yakın kız arkadaşımın dostumun ve bir zamanlar çıktığım deli gibi aşık olduğum insanın aylardır birlikte olduklarını bilmek aylarca kandırıldığını bilmek hiç kolay olmadı. Hangisine yanayım. evlendiler çocukları oldu kızın annesi annemin arkadaşı illa haberim oluyor ama kahretsin neden mutlular, mutsuz olmaları gerekirdi, bana ettiklerimi bulmaları gerekirdi dersem sadece kendime zarar veririm evet ağladım çok üzüldüm ama Allah'ım sen bilirsin dedim hayatıma eşim girdi belki de onun çıktıklarından biri de resimlerimizi görüp ay bu kızla mı evlendiği ilahi adalet diyordur ama eşim benim içimi sevgi gerçek manada 7 senedir bir gram ilgisi azalmadı birine göre ilahi adalet ama eşime göre ödül yani o açıdan bakmak lazım. Sürekli izleyerek, başına bir şey gelmesini bekleyerek yaşanmaz.

bi erkeğin gözünde değerli olmak için ağzına etmek gerekiyo....
bunu bilir bunu söylerim....

Çooook canım yandı, hala kanıyor ara ara
Maddi-manevi hayatımı zindana çevirdi
İlahi adalete inanıyorum mutlaka cezasını bulacak
Lakin benim ömrüm bitti, umudum bitti
Küllerimle varım dünyada
Ahir ömrümü ziyan etti, cezasını bulsa ne olur, bulmasa ne olur ....

Valla canim benim durum farkliydi.benleykende o kizlaydi evet.hatta 4 senelik iliskisi varmis kizla.kiz tel acip hesap sordu bana.ben girdim aralarina sanki.o adam mi iyi aile babasi olucak ay guldurme beni.o kadini sevse zaten kimseye bakmazdi ne bana ne başkasına. Genc kiz duskunu capkin bir tip ondan bir halt olmaz.icimden geldigini yazdim o donem evlendigini duyunca meraktan baktim kimmis diye
Belki yanlis bir düşünce ama cok guzel olsaydi cidden icime otururdu.olmadigi icin hosuma gitti onla evlenmesi...

Neden bu sekilde dusunuyorsunuz?
Ben eski esimin tesadüfen evlendigini ve bir kızı oldugunu, benim evime arabayla 10 dakika mesafede ev aldığını duydugum zaman o kadin adina sevindim açıkçası. Beni çok üzdü, başkası uzulmesin bari dedim.
Onun bana yaptıkları aklima her geldiginde evli, cocuk sahibi oldugunu düşünüp evrene iyi dileklerimi yolluyorum.
Niye bir kadinin daha hayati mahvolsun? Niye beddua edeyim?
Soylenebilecek tek cümle 'demek ki sevmedi'

yok ya kimse cezasını bulmuyor , hatta kötüler daha iyi yaşıyor bu dünyada hiç inanmıyorum ilahi adelete .

Aaa bu arada kimse konu sahibine onlarin basina birsey gelince bir elinde viski kadehi bir elinde sigara suzan avci edasiyla kahkaha at .evet o günü bekle o gün gelicek demiyor.bencede silsin kafasindan onu.kendi hayatina baksin.gencligini bu tip salaklar yüzünden zehir etmesin harcamasin.su an cok hassas bir dönemde biraz destek istemesi beklemesi normal.hemen ortaya cikip aaa ama erkekler sizle zorla olmayacak ya gidebilirler ne var bunda diye baslamayin.yarin kimin başına ne gelir bellu olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…