Vergi borcu silinen şirket haberini bende okudum. Üstteki mesajımda dediğim gibi biz ne kadar okumuş insanlara sahip gelişmiş (!) bir toplum olduğumuzu söylesek de toplumca uyanık geçinen insanlarız. Bu devleti biz var ediyoruz, biz oluşturuyoruz. Haliyle bu var ediş heryerde kendini belli ediyor. Boş diye devlet arazisini gasp ederiz, tapu bekleriz, tapu gelmezse yıkım kararı gelirse adalet nerede diye çığırtkanlık yapariz. Engellilere verilen otvsiz araç muafiyetinden 100 yaşında dedemizin üstüne araç alırız ama biz kullanırız, o 100 yaşında dedemiz o arabaya bir kere bile binemeden vefat eder. Ama gene de o otvsiz araç bizim hakkımızdır (!). Devlet bunları görüp otvsiz araç alımını zorlastirinca vay hakkımız gasp ediliyor olur. Milyonluk mal varlığı olan kişiler yeşil kartlı çıkar. Yıllarca sgk sistemini soyduklarini, başkalarının bedava tedavi hakkını gasp ettiklerini bile bile o yesil kartı kullanırlar.
Bunları yapan biziz, bu durum bizim eserimiz. Çünkü halk bilinci bizde yok. Sadece kendimizi düşünüyoruz ben yirtayim da isterse herkes haksızlığa ugrasin diyoruz. O yüzden yapılan hiçbir şey artık beni şaşırtmıyor.
Milletin kaçak elektriğini de ödüyoruz, haksiz yere yesil karti kullanan kisilerin harcamalarini da biz ödüyoruz. Bu kadar vergi ödememizin nedeni de bu anlayış yüzünden vergilerin toplanamamasi. Turistik yerlere gidin dondurmacilar koca koca tabela ile kart geçmez yazar. Neden sizce? Vergi kaçırmak için. Bunu herkes görür gene de gider oradan alışveriş eder. Bu düzeni o ödemedi ben niye ödüyorum ki diyerek değiştiremeyiz. Hepimiz ödeyelim; bizler ve sonraki kuşaklar daha gelir adaleti ile yaşasın diyerek bu düzeni değiştirebiliriz.