- 25 Aralık 2013
- 4.998
- 3.398
- Konu Sahibi bedazzld01
Kızlar merhaba.
Benim çok büyük bir sıkıntım var. Geçen sene eylül ayında evlenmek üzere olan ve paraya sıkışan eski bir -sözde- dostuma(erkek) 6.500 tl kredi çektim. Kendisi ticaretle uğraşıyor ve 3 gün sonra borcun tamamını kesinlikle ödeyeceğini söyledi. Dedim ki bak ben de zor durumdayım, 1400 tl evlilik kredisi ödüyorum, eşim zaten asgari ücret alıyor. Kesin verebilecek misin 3 gün sonra dedim. Evet kesin dedi. Biraz daha ısrarla sordum, bana güvenmiyor musun dedi. Ve bu adına kredi çektiğim kişi de zamanında babamla benim aramızdaki 1 yıllık küslüğü babamla telefonda konuşarak bitirmiş bir kişi sağolsun, hakkını yiyemem. Bir de benim bir arkadaşımla gönül işi olsun diye bundan 4 yıl önce memleketine gezmeye davet etmişti bizi. Biz de gittik. Akşamına babam geçe kalmadan dönün dedi. Araba kullandığımız yol oldukça kötü ve uçurumluydu çünkü. Bizimki babamı arayıp merak etme amcacım ben kızlara kefilim bana emanetler dedi. İyi dedi babam da. Ama maalesef dönüşte biz arabayla giderken kız arkadaşımla şarampolden bir güzel uçtuk. O anın korkusuyla babama söyleyemedim, ben demiştim demesin diye.Bu arkadaşı aradım-zaten onlara yakındık- sağolsun hemen geldi, bizi eve yolladı, arabayla kendi ilgilendi. 3 haftada araba tamam dedi, 1 ay sonra 1.5 ay sonra 2 ay sonra filan diye diye inanırmısınız arabanın tamiri 3 ay sürdü. Kime söylesem şok oluyor 3 ayı duyunca. Borcum ne kadar dedim, 8.500 civarı bir paradan bahsetti, kredi çektim hemen eline saydım. İşte bunların hatrına çektim parayı.
Neyse 3 gün sonra bahsettiği parayı ödemedi, ben de çok kızdım. Söz vermiştin dedim. Düğününe davet etmişti rezalet çıkarırım diye mi korktu nedir, düğün iptal oldu anlaşamıyoruz dedi. Düğünden yarım saat önce beni arayıp yokladı, evde miyim diye. Ama düğünü olmuştu faceden gördüm. Ertesi gün de telefonu kökünden kapatıp balayına gitti zaten. Yalanlar yalanlar bin tane yalan. Bak dedim tüp bebek için kredi çekicem banka vermiyor. Yine yalanlar yine oyalamalar. En sonunda babama havale ettim. Babamı da aynı şekilde salak yerine koymalar oyalamalar yalanlar geçen aya kadar zar zor kredi taksidini gecikmeli de olsa ödetebildik. Geçen ay iyice aksattı, parça parça verdi. Ondan önce de 1-2 gün geç yatırıyordu. Kredi notum düşmesin diye ben günü gelince yatırıyordum, o birkaç gün sonra veriyordu. Bu ay hiç vermedi.Vermeye de niyeti yok. Çıldırıcam. Karnımda 4.5 aylık bebek yaptığım iyiliğin bedelini ödüyorum. Maaşımdan elime zaten 500 kalıyordu, 430 u artık bu krediye gidiyor. Kızlar adam 80.000 tlye düğün yaptı fakir de değil ki...Ve malı mülkü parasıyla hava atıp duran bir arkadaşımdı bu...Babam baktı ona ulaşamıyor, kardeşini aradı. Kardeşi de babama onla arasının bozuk olduğunu ona da 70.000 taktığını, her gün bizim gibi birkaç alacaklının kapıyı çaldığını söyledi...Anlayacağınız benim gibi birkaç kişiye de borç takmış.
En sonunda ben de buna mesaj attım. 4.5 aylık hamile kadına bunları yaşatmaya utanmıyor musun, ben kendi kredimi mi ödeyeyim, tüp bebek parasını mı, yoksa senin için çektiğim krediyi mi dedim..Bak eşine mahçup olma diye işlem başlatmıyoruz ama böyle giderse dava açıcaz borcunu öde dedim.
Ne dese beğenirsiniz. Asıl ben size dava açıcam baban bana hakaret etti, hepsini kaydettim. Ben seni babanla bir aile haline getirdim. Sizi baba kız yapan bendim. Zamanında arabanla ben ilgilendim cebimden çıkan paranın hesabını sormadım senden dedi. Güya o kazada onun cebinden fazla para çıkmış lafını etmemiş. Dedim ki sen bana 15.000 dedin de ben 8.500 mi verdim? Ne dediysen onu eline saydım Ayrıca bizi aile yapan sen değilsin evet bir senelik küslüğü bitirdin sağolasın ama ne demek sizi aile yapan benim dedim. Ben sana yok canımdan çektim o krediyi dedim. Babama ona hakaret edip etmediğini sordum .Çünkü babam başından beri tatlı dille yaklaşıyordu ona. Etmedim kızım ama son zamanda beni öyle bir aptal yerine koydu ki sadece bağırdım bir de -lan- dedim diyor. Hayır dese ki durumum yok amca biraz idare edin, tamam dicez napalım. Ama öyle de demiyor. Kedinin fareyle oynadığı gibi bizimle oynuyor, bin tane yalan söylüyor. Atlatıyor, aptal yerine koyuyor. Sonuç olarak krediyi ödemiyor. Hatta üste çıkarak o parayı hakkı sayıyor. Çıldırıcam kızlar, elimde birkaç mesaj, bir de ses kaydı var o borca dair. Bir avukat bu deliller yeterli, parayı alırız ama 2 yıl sürer diyor. Diğeri hiç bulaşmayın senet olmadıktan sonra mesaj ses kaydı hikaye, sizi bile suçlu çıkarabilir diyor.
Kızlar ben napayım şimdi? Eşimin tepkisini kestiremediğim için herifin ödemediğini ona söylemiyorum. Ben demiştim demesin diye. Şu anda da hamileyim napayım dava açıp kucağımda bebek 2 sene dava peşinden mi koşayım, yoksa bu da bana ders olsun deyip karnımdaki çocuğumu daha fazla üzmeyeyim mi? Krediyi ödeyebiliriz ama ucu ucuna, boğazımızdan kısarak. Napayım?
Bu devirde babana bile güvenme diyorlar.. Sizi aile yapmış olabilir. İlgilenmiş olabilir.. Para çıkmamış ki cebinden manevi olarak sizin gönlünüzü fetih etmiş. Sonra kendi asıl amacına ulaşmış. Karşılıksız kimse bişi yapmaz bu devirde... Eşiniz de baya güveniyor ki hiç sormuyor mu ödüyor mu napiyo diye? Benim eşim olsa o krediyi çektirmezdi yani..