Başkasına kredi çekerken iki kere düşünün...

Öncelikle geçmiş olsun insallah paranızı geri alırsınız
Bir de bebek icin hayırlı olsun cabaniza degmis tup bebek süreci zor çünkü
Bu konuda tek diyebileceğim sey su ki: krediye karsiyim
Iki sene önce yeni memurken bir arkadas benden borç istemişti ben de param yok demistim gercekten o zaman o kadar param yoktu bana kredi cekip maaş hesabimdan ödeyebileceğimi kendisinin de bir iki ay içinde geri ödeyeceğini soylemisti ben de kredi cekemem dedim kırıldı belki bilmiyorum ama icim rahat çünkü ben kendimden neden kisayim diyorum
Ha sizin kadar sıkı bir dost degil benimkisi ama bence baskasi icin cebinde varsa vermek gerek, kredi riskli is
Ben de kırmayayım diye çektim, benim acıdığım gibi bana acımadılar... Aynen o parayı gözden çıkarıyorsak verilir ancak...

Ben de kırmayayım diye çektim, benim acıdığım gibi bana acımadılar... Aynen o parayı gözden çıkarıyorsak verilir ancak...
Işte sizinki dostluktan, vefa duygusundan dusulen gaflet mi desek ne desek yoksa bu kadar samimi, iyiliği dokunmus birisi olmasa eminim cekmezdiniz kredi falan

Hadi sen çekmek istedin de eşin nasıl kabul etti yazık valla bu tiplerde adam diye geçiniyor gecmiş olsun :KK12:

Eşime emrivaki yaptım gittim çektim krediyi. Yoksa nerdee eşim kabul eder mi saf mı o benim gibi.. Zamanında babamla barıştırdı diye onun hatırına kırmak istemedim nerden bileyim...

Hem de güya çok zengin bu adam. Araştırdım ama iki fikir var. Bir avukat diyor devletin dili resmi senet yoksa hiç bulaşmayın, diğeri diyor ki mesaj ve ses kayıtları yeterli deliller, dava açın kazanırsınız. Net bir bilgiye ulaşamadım. Güya o da bize dava açacakmış. Sonradan çaktım köfteyi adamın taktiği bu. Çıldırtıp, kendine bağırtıp, hakaret ettirip bunları kullanarak karşı dava açmak.
şansınızı deneyin bence olsun veya olmasın aç davayı

Işte sizinki dostluktan, vefa duygusundan dusulen gaflet mi desek ne desek yoksa bu kadar samimi, iyiliği dokunmus birisi olmasa eminim cekmezdiniz kredi falan
Tabii geçmiş dostluk hatırına çektim ama yeminler etti 3 gün sonra ödeyeceğine. Hatta üsteledim, bana güvenmiyorsan çekme dedi. Utandırdı beni öyle diyerek, daha da üsteleyemedim.

İki yalancı şahit bulup bunun babası bana hakaret etti diye borçlu bile çıkabilirsiniz dedi bir büyüğümüz de.. Çünkü anladığım kadarıyla adamın taktiği bu, gözünün içine baka baka oyalayıp kendine bağırtıp bunları delil olarak kullanmak.

Maddi durumunuz iyi olsaydi dava ac derdim. İyi bi avukatla kazanilamayacak dava yok. Ama 2 sene icerisinde avukata, arkadasindan alacaklarin kadar para odemek zorunda kalacaksin. Birde karsi taraf zenginmis o da iyi bi avukat tutar. Sizi suclu bile cikarabilirler

Ah kızlar ne bileyim tecrübem yok ki.. Bugüne kadar bana yüklü miktarda borç veren, hatta kefil olan dostlarım oldu. Hiçbirini mağdur etmedim. Aynı şekilde benim de büyük borçlar verdiğim arkadaşlarım oldu, onlar da beni asla mağdur etmediler. Bi bu herif böyle çıktı.

Maddi durumunuz iyi olsaydi dava ac derdim. İyi bi avukatla kazanilamayacak dava yok. Ama 2 sene icerisinde avukata, arkadasindan alacaklarin kadar para odemek zorunda kalacaksin. Birde karsi taraf zenginmis o da iyi bi avukat tutar. Sizi suclu bile cikarabilirler
Ben de bu sebepten ikilemde kaldım.. Dava açtığıma pişman ettirilmekten çok korkuyorum.

Acaba ses kayıtları ve mesajlar yeterli delil olur mu yoksa resmi belge mi talep edilir. İki avukata sordum, ikisi de farklı konuşuyor...

Bir de siz olsanız bebek doğmaya yakın dava peşinden koşar mıydınız? Yoksa ders olsun bu bana mı derdiniz. Dediğim gibi krediyi ödeyebiliriz ama kendimizden oldukça kısmamız gerekecek, bebek de geliyor.

Hepiniz sağolun kızlar. Yemek hazırlayayım biraz. Sonra tekrar okuyacağım yazdıklarınızı baştan sona . Çok sağolun.

Maalesef dedigin gibi oyle bir devirde yaşıyoruz ki insanların en yakınına bile güveni yok :KK43:
Ben ailem.icin cekerim gerçi onlardan baska kimim var ki bi de uzaktalar :KK43:

Orasi oyle olmuyor. Annem babasina borc verdi oz babasi ne borcu dedi. Verdigi para babamin alinteriydi. Hayat cok garip.

Kötü olmuş.Adam düzenbazın teki.Nerden arkadaşın oldu bilmem.Ben araba tamir parasına bile inanmadım.3 ay tamirin sebebi,tamirciye para vermemesi filan olabilir.Belki tamir çoktan bitti ama siz durum ciddi sanın diye oyaladı.Hiç inandırıcı gelmedi.Kredi için 50 bahane üretmesi de tam dolandırıcı ağzı.Zaten babanla seni kalabalık diliyle barıştırmış anlaşılan.
Eşinin ailesinin mafya olması da hikaye.Sen eşine anlatma diye uydurmuş olabilir.Ben olsam eşini ararım,durumu tatlı dille anlatırım.Bak kardeşim benim halim de böyle böyle,eşinden olumlu yanıt alamıyorum,son çare senden rica edeyim dedim derim.

X