Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

....

...

kızlar 303.sayfadan alıntılar yaptım, sorulara cevap şeklinde olduğu için, detayını görmek istiyorsanız, o sayfalara gidebilirsiniz. böyle sorular çıkmadığı için biraz karışık gibi olmuş.

..

"Yaralarınızı güç ve şefkate dönüştürmeye başlamak için kim olduğunuza dair kendinize anlattığınız hikayeleri tanımanız gerekir. Bu hikayelere aslında ne kadar inanıyor olduğunuzdan tamamen habersiz olabilirsiniz. Savunmaya geçebilir ve kendi gerçeğinize -yani kurban olduğunuza, anlaşılamadığınıza, istismar edildiğinize, terk edildiğinize, ihanete uğradığınıza, vs - tutunma hakkınızı savunabilirsiniz. Ama eğer anlatınızdan ve kendinize dair kısıtlı tanımlamalarınızdan kurtulabilirseniz, yaşamınızın yörüngesini değiştirebilir, kendinizi yeniden keşfedebilir ve kendiniz, aileniz ve tüm insan ırkı için çok daha güçlendirici bir yolculuk şekillendirebilirsiniz. " (Dört Bilgelik)

Sevgiler

Buradaki Rezonans Kanunu kitabı ile kafamdaki tüm sorunlara yanıt bulmuştum. Muhteşem. Bilinçaltının Gücü (Joseph Murphy) bu da harikaa. Bu ikisini ben de dönüp dönüp okurum.
onu okuduğum zaman, kızımın dişlerinde teller vardı, 4-5 yıl kadar tedavisi sürdü, sonra da zorlu bir çene ameliyatı olması gerekti, ben de kitaptan kendime cümleler kurdum ve hep hayal ettim, ve gerçekten de oldu, ameliyata gerek olmadığına karar verildi, o zaman o kadar mutlu olduk ki, gerçekten dönüp dönüp okunacak kitaplar bence de.

Emegi Emeğine sağlık canım...
Hatırlamak bile ne kadar iyi geldi.

2 geceden beri kızım çok hasta ve sabahlara kadar uyumuyoruz.Enerjim yerlerde ve ben o anlarda bile hemen açıp buraya bakıyorum.Bi iki güzel şey okumak, hatırlamak, an'da kalmak hemen motivasyonumu yükseltiyor

kızına çok geçmiş olsun canım, Allah şifa versin inşallah.

"Hikayenizden dışarı çıktığınızda diğerlerine karşı önyargılarınızdan da kurtulursunuz. Örneğin, "Beni yanlış anladığını hissediyorum, " dediğimde, sizin davranışınıza dair yorumumu söylüyorum ve bana yanlış bir davranışta bulunduğunuzu öne sürüyorum. Bu, bir his maskesi altındaki bir önyargıdır. Hikayenin dışındayken size, saygı görmek ve dinlenilmek gibi asıl ihtiyaç duyduğum şeyleri söyleyebilirim. Artık hikayenizdeki karakterlerden birine mahkum değilsiniz ya da kendinizi ve diğerlerini suçlamak zorunda değilsiniz."
(Dört Bilgelik)

Sevgiler

Merhaba kitabın bir egzersiz bölümü belki bunu yaparız. Sevgiyle

"Kendiniz Hakkında İki Hikaye
Bu egzersizde iki hikaye yazacaksınız. İlki, kendinize yıllardır anlatıp durduğunuz, "Zamanın birinde, leylek gagasının ucundaki bir bebeği yanlış eve bırakmış, " şeklinde başlayan hikaye olacak. Bununla devam edin ve kendinize ebeveynlerinizi, ilişkilerinizi, evliliğinizi ve kariyerinizi suçlayarak hayatınızın anlatısını yazma izni verin. Bunu sanki uzun zaman önce bir krallıkta yaşayan birinin başına gelmişçesine bir masal havasında yazın ve kurban, suçlu ve kurtarıcı olduğunuz bölümleri ve de bu rolleri kimlere verdiğinizi not edin. Bitirdiğiniz zaman hikayeyi yeniden yazın, ama bu sefer, "Zamanın birinde leylek gagasının ucundaki bir bebeği doğru eve bırakmış, " şeklinde başlayın. Şifa hikayelerinin, sizi destansı yolculuğunuzda daha ileri taşıyacak değerli dersleri çıkarabilesiniz diye olayların neden tam da olması gerektiği gibi gerçekleştiğini açıkladığını hatırlayın. Muhtemelen çocukken kötü muamele gördünüz - ama bu tam da ruhunuzun ihtiyacı olan güç ve merhameti öğrenme fırsatınızdır ve aslında, leyleğin bırakabileceği en mükemmel evi seçmişsinizdir. (İstismar edilmek tabi ki çok kötüdür, ama unutmayın ki burada yazdığınız çıkardığınız derslerin ve şifanın destansı yolculuğunun hikayesidir.) Ebeveynleriniz sizi sözleriyle incitmiş olduğundan, başkalarını bile bile üzmek için onları hor görenlerin derinde çok güvensiz ve mutsuz olduklarını ve bunun sizinle hiçbir ilgisi olmadığını öğrenmiş olabilirsiniz. Belki sözlerinde ufacık bir doğruluk payı da bulmuşsunuzdur. Ya da muhtemelen çıkardığınız ders mükemmel olmadığınızı kabul etmek ve herhangi birinin beklentileri doğrultusunda kendinizi "düzeltme" baskısı hissetmeden değişmek için ne kadar çaba harcamanız gerektiğine karar vermek olmuştur. Eğer henüz ders çıkaramadığınızdan hikayeyi yazmak sizi huzursuz ediyorsa merak etmeyin - ders çıkarmışsınız gibi yazın. Daha sonra ona geri dönüp değiştirebilirsiniz. Bu hikayeye inanmaya başladığınızda gerçek olmaya başlayacaktır. Kendi yaşamınızın hikaye anlatıcısı olacaksınız; bunun sonucunda da, dersinizi aldığınızı gören evren sizi hizaya sokmaktan vazgeçecek. " (Dört Bilgelik)

Huzurlu olmayı seçiyorum.
Sağlıklı olmayı seçiyorum.
Bolluğu, bereketi seçiyorum.
Kolaylığı, neşeyi ve ihtişamı seçiyorum.
Her şeyin en iyisini hak ettiğimi biliyorum.
Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Teşekkür ederim.

ftemiz bunu önce senin için, sonra hepimiz için buraya alıntılıyorum

Güzel bir gün olsun

"İşgal yıllarında İspanyolları dehşete düşürmüş olan bir grup Laika savaşçısının varlığından söz edilir. Efsane onların öldürülemediğini söyler, işgalciler tüfeklerini çok yakından ateşlediklerinde bile kurşunlar hedefini bulamamıştır.

Olay, bu savaşçıların herhangi bir şekilde korkudan azat olmaları değil,
davranışlarına yön veren şeyin korku olmasına izin vermemeleridir. Hissettikleri sevgi öyle bir hızla yayılır ki içlerinde karanlığa ya da olabilecekler hakkında kaygı duymaya yer kalmamıştır. Korkusuzluğun ışığı altında özgürce yaşamışlardır ve bu yüzden ölüm onları bulamamıştır. Işıltılı savaşçılar olduğumuzda temel görevimizin sevgiyi onun karşıtını mağlup etmek için kullanmamız olduğunu fark ederiz-sevginin karşıtı korkudur, nefret değil. Karanlığın ışığın yokluğu olarak tanımlanması gibi korku da sevginin yokluğudur. Korku, Ruh ve kendi iç benliğimizle kurduğumuz bağın kopmasına neden olur. Başarmamız gereken, içimizdeki korku ve karanlığı yenmek için sevgi ve onun ışığına dört elle sarılmaktır.
Korkuyu gerçek gibi görünen yanlış bulgunun kısaltması olarak düşünmeyi severim-şöyle ki, bizi korkutan şeye yoğunlaştığımızda yanlış bulguya ya da kanıta güç kazandırır ve onu gerçekliğe dönüştürürüz. Hep şunu göz ardı ederiz: nasıl ki açlık duygusu neden açlık çektiğimizi anlamak ile geçiştirilemeyecekse neden korktuğumuzu anlamak da korkumuzu yenmemizde bize yardımcı olmayacaktır.
Yeryüzü Bekçisi için sevgi bir takas malı değildir. Sevgi kimliğinizin özüdür ve sizden parlak bir hale (aura) olarak
yayılmaktadır: Siz sevginin kendisi olursunuz, korkusuzluğu deneyimlersiniz ve aydınlanmaya erişirsiniz. " (Dört Bilgelik)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…