Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Söz büyüdür. Bu nedenle kullandığınız her sözcüğün niyetinizle, varmak istediğiniz noktayla ilgili olmasına özen gösterin. Ağzımızdan çıkan en küçük bir söz bile tüm vücudumuza, tüm evrene yaydığımız bir emirdir. Dolayısıyla odaklandığımız düşünceler ve sıkça ağzımızdan çıkan sözler bir süre sonra bizim gerçekliğimiz olmaya başlar.

Bugüne kadar kim bilir size neler söylendi? Sadece öyle söylendi diye hiç denemeden, farkında bile olmadan kabul ettiğiniz kim bilir neler var? Ancak bunların artık önemi yok. Önemli olan nasıl bir "siz" yaratmak istediğiniz. Hayal ettiğiniz yeni sizi yaratırken, kelimelerin, hedefinize uygun olumlama cümlelerinin gücünü unutmayın. Bu cümleleri boş kaldığınızda, araba kullanırken, uykuya dalmadan önce, sabah kalkar kalkmaz aynaya bakarak sık sık yüksek sesle tekrar edin. Ödev verilmiş bir ilkokul çocuğu gibi sayfalar dolusu yazın. Yazı evrenle yaptığınız bir sözleşmedir.

Sitedeki olumlama cümleleri her gün artacağından, her seferinde karşınıza yepyeni cümleler gelecek. Bu cümlelerden faydalanabilirsiniz. Ancak kendi olumlama cümlelerinizi yazmak isterseniz dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:

1. Olumlama cümleniz olumlu olsun! Yani Hasta olmak istemiyorum yerine Sağlıklıyım gibi tamamen olumlu kelimelerden seçilmiş kalıplar kullanın.

2. İstiyorum ifadesinden kaçının. Mutlu bir hayat istiyorum demek yerine Mutlu bir hayata sahibim deyin. Evren onaylayandır. İstiyorum dedikçe istemekle kalırsınız. Sahibimdediğinizde tüm hücreleriniz o andan itibaren mutlu bir hayata sahip olduğu komutunu alır ve size bunu yaşatmaya başlar.

3. Cümleler hedefinizi net içersin. Zayıflıyorum gibi sonunun nereye gittiği belli olmayan cümleler kullanmayın. Eğer muhakkak zayıflamakla ilgili bir cümle kurmak istiyorsanız, varmak istediğiniz hedef kiloyu da içine koyarak 55 kilodayım, hatta 55 kiloda olduğum için şükürler olsun deyin.

4. Belirsiz ifadelerden kaçının. Kurduğunuz cümle herkes tarafından anlaşılabilecek basitlikte olsun.

5. Cümlelerinizi gelecek zaman yerine şimdiki zaman veya geniş zaman kipinde kurun.Çok mutlu olacağım demek yerine Çok mutluyum deyin. Gelecek zaman kipi yaşamak istediğiniz durumu her zaman daha ileri bir zamana öteler. Böylece hiçbir zaman o durumun içinde olamazsınız.

6. Olumlamalarınız başka insanlar hakkında değil kendiniz hakkında olsun. Bana saygı göstersin demek yerine, saygı görmeyi hak ediyorum deyin.

7. Cümlelerinizi yumuşatabilirsiniz. Kendimi olduğum gibi kabul ediyorum şeklinde ilk başta ikna olmakta zorluk çektiğiniz cümleleri kendimi olduğum gibi kabul etmeye niyet ediyorum/ hazırım/ başlıyorum, kendimi olduğum gibi kabul etmeyi öğreniyorum şeklinde yumuşatın. Zamanla bu cümleleri kabul ediyorum şeklinde değiştirirsiniz.

Japon Dr. Masaru Emoto suyun, söylenen sözlere, hissedilen duygulara, gösterilen görüntülere ve dinletilen müziğe göre nasıl bir değişim gösterdiğini birbirinden muhteşem su kristali fotoğraflarıyla gözler önüne seriyor. Vücudumuzun 4'te 3'ünün su olduğunu düşünürseniz, ağzınızdan çıkan her sözle önce kendinize sonra çevrenize neler yaptığınızı daha iyi anlayabilirsiniz.

Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız mutlaka kullandığınız cümleleri de değiştirin ve olumlama cümlelerini bol bol kullanarak ruh halinizi daha olumluya çekin.

Olumsuz cümleleri şimdiki zaman kipinde değil, geçmiş zaman kipinde söyleyin: İlişkilerim kısa sürüyor yerine Bugüne kadar ilişkilerim hep kısa sürdü deyin. Böylece kendinizi bütün yeni ihtimallere açarsınız.

Olumlama cümlelerini kullanırken, aynı zamanda harekete de geçin: Artık her gün "zenginim" diyorum, yakında zengin olurum. Bu yanılgıya düşmeyin.Sadece zihininizi yeniden programlamanız yetmez. Hedeflediğiniz duruma doğru adım da atmalısınız. Bir aksiyon planı oluşturmalı ve harekete geçmelisiniz.

....
Alıntıdır

OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ

SE-SA eki;
Eğer çok Param olursa Mutlu olurum

Bu kalıp sizin hiç bir zaman mutlu olma becerisine sahip olamadığınızın ifadesidir. Çünkü mutluluğun sonucu bir şarta bağlıdır.

MELİ-MALI
Güçlü Olmalıyım

Zorunluluk öğesidir. Şimdiki zamanda güçsüz olduğunuz gerçeğini bilinçaltınıza verirsiniz.

ECEK-ACAK
Her şey çok güzel Olacak

Bu kalıp sizin isteğinizi hep geleceğe erteleyecektir.

TERSİNE SÖYLEM
Korkmuyorum

"Güvendeyim" yerine "korkmuyorum" derseniz, korkuya odaklanırsınız ve bu çözüm değildir.

BELİRSİZLİK
İyi bir hayat istiyorum

Nasıl bir hayatın sizin için iyi olacağını belirtmediğiniz için belirsizlik ifadesi vardır.

nette dolaşırken bazı esmalara ve onunla beraber yapılacak 21 günlük çalışmalara rastladım..eminim siz,n de hoşunuza gidecektir..

Esma-ül Hüsna ve Olumlamaları:

Evlilik için :
En Nafi-i, Ya Müyessir.
Mutlu, huzurlu ve uyumlu bir evlilik yapmayı seçiyorum. Evleneceğim kişinin hızla hayatıma geldiğini biliyorum.

Arınmak için : El Vasi , Et Tevvab, El Afüv, El Mutahhir
Arınıyorum, temizleniyorum, yepyeni ve güzel enerjilerle hayatımı sürdürüyorum.

Sağlık İçin : El Hamid, Eş Şafi, El Hay
Sağlığım her gün daha da iyi oluyor, Allah’tan bana gelen şifayı sevgiyle kabul ediyorum.

İş İçin : El Vacid, El Muktedir, Ya Muin
Karşıma her gün yeni ve güzel fırsatlar çıkıyor ve bu fırsatları iyi değerlendiriyorum. Her zaman doğru seçimler yapıyorum ve tamamen yeterliyim.

Hangisine ihtiyacınız var ise önce güzelce bir niyet yapıyorsunuz. mesela evlilik için ise:evleneceğim kişinin hayatıma girmesi için şimdi güçlü bir şekilde niyet ediyorum ve çok teşekkür ediyorum diyebilirsiniz..

her bir madde için verilen Esmayı İlahileri bir miktar zikredip niyetimize bu Esmayı İlahileri de katarak güzel bir niyet yapıyoruz. Ve daha sonra Esmayı İlahilerin altındaki cümle/cümleleri yatarken ve sabah kalkar kalkmaz tekrarlıyoruz. Buna 21 gün gibi bir süre devam ediyoruz.

Korkular İçin Olumlamalar

Güvensizlik Korkusu için;

Yaşamın akışına güveniyorum.
Her ne oluyorsa benim için en güzel şekilde gerçekleşiyor.
Ben kendime güveniyorum.
Ben tüm insanlara güveniyorum.
Ben her halimle güvendeyim ve bunun için şükrediyorum.

Gelecek Korkusu için;

Geleceğimin güzelliklerle dolu olduğunu biliyorum
Geleceğimi sevgiyle kucaklıyorum
Geleceğimin sağlıklı,varlıklı ve iç huzurlu olduğunu biliyorum ve bunun için şimdiden teşşekkür ediyorum.

Yetersizlik Korkusu için;

Ben her halimle her konuda yeterliyim.
Kendi iç gücüme inanıyor ve hayatımın her alanında yeterli olduğumu biliyorum.
Her halimle yeterli olduğum için teşekkür ediyorum özbenliğime ve evrene.

Çaresizlik Korkusu için;

Ben her zaman her şeyin çaresini bulurum,
Her şeyin bir çözümü vardır ve ben daima kolay çözümler bulurum
Benim zihnim herşeyim çaresini bulacak kadar güçlüdür.

Değersizlik Korkusu için;

Ben her halimle, olduğum gibi, tüm özelliklerimle değerliyim.
Ben biricik ve tekim benden başka bir ben daha yok bu evrende.
Ben her halimle özelim, her halimle güzelim ve çok değerliyim.
Kendi değerime sahip çıkıyorum ve bu yüzden kendimi takdir ediyorum.

Güçsüzlük Korkusu İçin;

Ben kendi gücüme güveniyorum ve sahip çıkıyorum.
Ben her halimle güçlüyüm ve bu yüzden kendimi takdir ediyorum.
Evrenin gücünü içimde hissediyorum
Ben ne zaman neyi istersem yapabilecek güce sahibim.

Hastalık Korkusu için;

Ben her halimle sağlıklıyım
Benim hücrelerim, organlarım, hormonlarım ve bedenim çok sağlıklı.
Aldığım her nefeste hücrelerim gençleşiyor ve sağlığım herzamankinden daha iyiye gidiyor.
Ben sağlıklı gıdalarla besleniyorum ve sağlıklı yaşıyorum.
Ben sağlıklı yaşamayı seçiyorum ve bedenime değer veriyorum.

Kaybetme Korkusu için;

Ben elimdekilerin değerini biliyorum ve şükrediyorum
Ben sahip olduklarımı özgürce seviyorum

Sevilmeme Korkusu için;

Ben sevmesini bilen ve sevgisini gösterebilen biriyim bu nedenle sevgilerin en güzelini hak ediyorum.
Ben kendimi seviyorum, ben tüm canlıları seviyorum bu nedenle hayat bana sevgisini armağan ediyor.
Tüm insanlar tarafından seviliyorum çünkü bunu hak ediyorum.

Parasız Kalma Korusu için;

Evren bolluk içinde, evrenin bollukğu bana akıyor, maddi,manevi zenginlik içerisindeyim, para bana çoğalarak geliyor.
Arzu ettiğim herşeye uygun olan en güzel zamanda sahip oluyorum.
Ben çok parayı ve varlıklı yaşamı hak ediyorum.

Merhaba kızlar, bir şeyin olmasını istiyorsanız o şey olmuş gibi davranın öyle yaşayın diyorlar ya . Mesela diyelim birisi ile evlenmek istiyoruz hayalimiz o. Şimdi o kişi ile evliymiş gibi mi davranmamız gerekiyor yani ? Peki bu nasıl olabilir ? Yani birisiyle evliymiş gibi davranmak nasıl yapılır ki ben bilemedim. Aklına gelen veya fikir verecek biri varsa yorumlarınızı bekliyoruuuuuuuum 💐😇

Aşağıdaki alıntılar innuma innuma kullanıcısının yıllar önce yazdığı bir konudan alıntıları. Düşünce gücüyle kalçasını nasıl küçülttüğünü yazmıştı😊😊 Bu da harika bir ilham değil de ne🎀🎀🎀🎸🎸🎸

arkadaşlar şöyleki hipnoterapi ayrıca bir konu.ama öncelikle ben nerde okudugumu yazayim sonra kendimle ilgili başardıgım şeyden sözedeyim.CAZıBENıZı KONUŞTURUN LıNDA BıRD
bana gelince ben zamanında kalçalarımdan muzdariptim vücuduma göre büyüktü oldukça hatta jennifer lopez derlerdi. benim bu konularla tanışmam bundan 6yıl öncesine dayanıyor.bir kitap okudum ardından seminerler workshoplar.özellikle nefes atolyelerinde istedigin yerden kilo alıp verme çalışmaları yapılmakta.neyse bana dönelim.birgün kalçamı dert ederken dedim neden öğrendiklerimi uygulamıyorum.sadece odaklandım ve eft nefes teknikleri nlp tüm öğrendiklerimi uygulayarak şöyle söyleyeyim kalçam şimdi 87 düşünün!!! annem der zaman zaman senin o meşhur kalçan nereye gitti diye:) ne diyet ne başka bişey sadece düşüncemi odakladım arkadaşlar tamam çok güzel yeni şeyler duyuyorsunuz uyguluyorsunuz ama çogunuz gerçekten ıNANMIYORSUNUZ!!! inanmış olsanız su bile etki eder ayrıca bilimde placebo etkisi diye bilinen bi durum var.daha fazla bilgi isterseniz burdayım ama psikyatrlar degilde çok iyi hipnoterapistler var ve çekinmeden görüşebilirsiniz sonuçta bu psikolojinizi etkiliyor..

anlatayım arkadaşlar ne demek ben öncelikle işe niyetle başladım yani ne istiyorum ben? 87 beden ölçüsünde kalça mesela önce niyetimi ortaya koydum sonra odaklanmak oda şöyle ki hergün belli saatlerde yalnız kalıp önce derin nefes alıp vererek gevşiyorsunuz dilerseniz rahatlatıcı sakin bir new age tarzı müzik dinleyebilirsiniz ardından hayalinizde kalçanızın olmasını istediğiniz halini görüyorsunuz...bunu hayal ederkende şimdi zaman kipinde KALÇALARIM TAM İSTEDİĞİM ÖLÇÜLERDE İNCE FİT BİR BEDENİM VAR diyorsunuz.. size yardımcı olacak başka bir taktikse arkadaşlar begendiğiniz tam istediginiz ölçülerde bir kalça resmi bulmak ve ona bakarak hayal etmek.. ve gün içerisinde öyleymiş gibi düşünmek AMA KÜÇÜLDÜMÜ DİYE BAKMAK DEGİL böyle yaparsanız hep gelecekte bir vakit düşünürseniz bu işin olmasını hep gelecege ertelersiniz böyle sürüp gider...
nefes teknikleriyle zayıflama ve kilo almayı daha ayrıntılı yazıcam arkadaşlar yalnız netten sürekli düşüyorum pc de problem var halledr halletemez yazacagım...

buarada bunları bizzat denedim arkadaşlar hiç şüpheniz olmasın daha ayrıntılı özellikle nefesle ilgili yazacagım ama öncelikle benim bu konulara girişim BıLıNÇALTININ GÜCÜ diye bir kitap sayesinde oldu öncelikli tavsiyem bu konularla ilgili bir kitap okumanız ya da imkanınız varsa yaşadıgınız şehirlerdeki bu tarz egitimler veren kuruluşlardaki egitimlere katılmanız VE ÖNCELıKLE ıNANMANIZ...
BUNLARI ZOR YAZDIM ARKADAŞLAR ıNTERNETTEN SÜREKLı DÜŞÜYORUM YARIN FORMATTAN SONRA DAHA AYRINTILI OLARAK YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAGIM ıYı BAKIN KENDıNıZE...

Merhaba kızlar, bir şeyin olmasını istiyorsanız o şey olmuş gibi davranın öyle yaşayın diyorlar ya . Mesela diyelim birisi ile evlenmek istiyoruz hayalimiz o. Şimdi o kişi ile evliymiş gibi mi davranmamız gerekiyor yani ? Peki bu nasıl olabilir ? Yani birisiyle evliymiş gibi davranmak nasıl yapılır ki ben bilemedim. Aklına gelen veya fikir verecek biri varsa yorumlarınızı bekliyoruuuuuuuum 💐😇
Bu aşağıdaki mesaj sanki senin sorunun yanıtı gibi geldi. Sevgiler 😊😊😊😊

"Enerji enerji enerji - "kendinize bayildiginizda dilekleriniz gerceklesir"- Abraham

Kendinizle ilgili iyi hissettiginizde enerjiniz pozitif titresir.
Enerjiniz pozitif titresirken kendinize pozitif seyler cekersiniz.
Eger istediginiz esin, ihtiyaciniz olan paranin, tatminkar bir isin, yeni bir evin,
istediginiz arabanin, mukemmel bir sagligin, tum bu tip isteklerinizin
veya herhangi birinin size gelmesini istiyorsaniz pozitif titresime gecmeniz ZORUNLUDUR.

Bunun anlami da kendinize bayilmanizdir! !

Eger kendinizi sevmezseniz, yuzunuz maviye donene kadar isteseniz de, istedikleriniz deneyiminize gelemez. "

Her şeyin başı kendini sevmek,kendimizi seversek istediğimizi ona layık görür ve kapıları aralarız :) En önemlisi titreşimimiz güzelleşir,pozitifleşiriz.Bizi daha önceden üzen şey umrumuzda bile olmaz artık.Titreşimimize uygun insanlar,olaylar daha çok dikkatimizi çeker ve kendimizi ona yönlendiririz.Hele bir de bunu bilinçli yaparsak enerjimiz düşmeye başlasa bile kendimizi severek tekrar yükseltiriz.Şunu da söyleyeyim kendini sevmek demek egodan gelen boş bir kendini beğenmişlik değildir.Egodan gelen beğenmişlikde kendinden başkasını sevmez sevemez.Başkasını beğenmez,sürekli eleştiri halindedir,başkası ile zoru vardır.Kendimizi seversek başkasına verecek çok sevgimiz olur,kendimizden ayırt etmeyiz onları.Onların başarıları,mutlulukları bizi mutlu eder sanki biz yaşamışcasına.

"Işıltılı savaşçılar için gerçek savaş devraldığımız karma mirasını aşabilmektir. Böylelikle geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamaz ve hayatımızın önceden belirlenmiş gelişim çizgisini değiştirebiliriz. Karşılaştığımız en büyük meydan okuma kendi içimizdedir ve bu efsanevi bir meydan okumadır. Eğer bu savaşı kazanırsak bireysel ve kolektif tarihimizin kabusundan kurtulacak ve daha sonra doğmakta olan varlığımızı düşleyebileceğiz." (Dört Bilgelik)

" Gözleriniz tamamen açıkken düş görmeyi becerebildiğiniz zaman bilinçsizce yaşamaya son verebilirsiniz. Toplumun size sunduğu ortak kabusa uyum sağlamak yerine zengin bir yaşam yaratmaya başlayabilirsiniz - o zaman, etrafındaki olayların bilinçsiz katılımcısı olmak yerine yaşamınızın destansı şiirinin yazarı olursunuz. Düşlemeyi öğrendiğinizde, artık sizi kurban, kurtarıcı ya da suçlu olarak gösteren senaryoları oynamak zorunda kalmazsınız. Sahte bir güvenlik hissi sağlamak için onlara sarılmak yerine, hikayelerinizin sınırlamalarından kendinizi kurtarabilirsiniz."(Dört Bilgelik) 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🎀🎀🎀💖💖💖

" Karşı yönden gelen bir yolcuyla karşılaşan bir gezgine dair eski bir hikaye vardır.' İlk adam, "Sizin geldiğiniz kasabaya gidiyorum ben. Söyleyin, nasıl bir yer? İnsanlar iyi, dürüst ve güvenilir mi? " der. Bunun üzerine ikincisi, "Ya sizin geldiğiniz kasabadakiler nasıldı? " diye sorar. İlki, "Ah, çok kötüydüler! Soyuldum, kimse beni evine kabul etmedi ve yemek için de çok fazla para ödedim. O kasabada bir tane bile ahlaklı insan yok. " diye cevaplar. İkincisi ise buna karşılık, "O zaman gittiğiniz kasabada da farklı bir şeyle karşılaşmayacaksınız. " der.

Birinci yolcunun fark edemeyip de ikincinin bilincinde olduğu, nereye giderseniz gidin kendinizi yanınızda götürdüğünüzdür. İnançlarınız, zihinsel durumunuz ve duygularınızın enerjisini her durumda taşırsınız ve evren de beklentilerinizi karşılayarak cevap verir. Nesnel bir gerçeklik yoktur, çünkü kehanetler kendi kendilerini doğrular. Bu, düşlemektir. " (Dört Bilgelik)

Sevgiler 😊😊😊😊🙌🙌🙌🙌🎀🎀🎀

Her zaman sevmeyi seçelim

Eklentiler

• IMG_20220420_181310.jpg
    IMG_20220420_181310.jpg
    63,8 KB · Görüntüleme: 32
"Titreşimlerin üzerine bol bol çalışma yapmalısın taa ki isteklerinin titreşimi korkularının titreşimini aşana kadar.İsteklerinin titrreşim aşarsa, BAMMM.İsteklerin gerçek olur"

"İstediğiniz her şey,en derin arzularınız vorteks de sizi bekliyorlar.Sakin olduğunuzda,mutlu olduğunuzda görünen görünmeyen her şey sizin için bu isteklerinize iş birliği yaparlar.İşte bu mucizelerin oluşudur"
:KK200::KK200:
.

Kararsızlıkla başa çıkmak
Uyum içinde bir enerji alanınızın olması hayatınızda her şeyin doğru bir şekilde “akışta” olması anlamına geliyor. O yüzden de bu uyumu tehdit eden şeyleri mümkün olduğu kadar yaşantınızdan uzak tutmanız en doğrusu. Endişeler,vesveseler,dedikodu vs derken olumsuzluk yayan şeylerin listesi uzayıp gidiyor. Bu listenin içinde bir şey daha var ki genellikle hafife alınıyor ve gözden kaçırılıyor, yarattığı hasar ve blokaj dikkate alınırsa kesinlikle üstünde durulması gereken bir konu bu. Masum bir ismi ama felç edici bir gücü var.. adı kararsızlık.

Düşüncemizin ve kelimemizin yaratma gücünden artık çoğumuz haberdarız. Olumlu olanı hayatımıza çağırmak için onu hayattan “beklememiz” ve beklerken de geleni karşılamaya hazır yüksek bir frekansta olmamız gerektiğini de biliyoruz. Her şey önce niyetle başlıyor. Ne istediğimize karar verdikten sonra odak noktamızı bu yönde geliştirip eğitebiliyoruz ve başlıyoruz küçük mucizelerimizi yaratmaya… Peki ama ya tam olarak ne istediğimizi bilmiyorsak? Kararsızlığımız yüzünden evrene karışık mesajlar yolluyorsak ne oluyor? Bu durum ne şekilde etkiliyor gidişatı?

Kararsızlığın felç edici gücü “yanlış” yapma korkusundan kaynaklanıyor. Yanlış karar verme korkusundan dolayı karar vermeyi askıya alan kişiler zihinlerinde süregelen daimi bir tartışmanın tohumunu atıyorlar aslında. Bunun zihinde yarattığı çelişki ve rahatsızlık vücudumuzun enerji merkezlerinde blokajlara yol açıyor. Hayatımızı dilediğimiz şekline büründürebilmemiz de bu şekilde imkansızlaşıyor çünkü yaratma gücümüzü devreye sokmak için gereken başlangıç noktasına bir türlü varamıyoruz.

Biraz tuhaf ama kararsızlıkla başa çıkmakta en etkili yol sıklıkla karar vermek! Büyük küçük bir çok konuda ertelemeden,gözünüzde büyütmeden, elinizdeki verilere ve olanaklara bakarak bir karar verin. En “doğru” ve “mükemmel” kararı vereceğim endişesiyle donakalmaktansa bir adım atın. Aksi takdirde bu endişe korkuları tetikliyor. Elinizdekileri değerlendirip iç sesinize de danışarak bir karar verin ve sonra gerekli değişiklikleri ve ayarlamaları yapabileceğinizi kendinize hatırlatarak bunu güvenle ve cesaretle yapın. Kendinize yanlış yapma hakkı da verin çünkü yanlış diye adlandırdığımız şeyin aslında bizim “doğru”yu tanımlamamıza yardımcı olan bir adım olduğunu fark edin.

Bunun için en basit örneği alışverişten yola çıkarak vereceğim.Farklı modellerde, renklerde ve bedenlerde birçok kazağın bulunduğu bir tezgahın karşısındasınız diyelim. Size en çok yakışacak ve zevkinize uyacak olanını nasıl bileceksiniz? Varsayın ki bedeninizin de ne olduğunu tam kestiremiyorsunuz o markada. Nasıl bir bakışta karar verebilirsiniz hangisinin size uygun olduğuna? Ne kadar uzun bakarsanız bakın denemeden göremezsiniz değil mi? Deneyince “yanlış”bedenden yola çıkarak doğrusunu bulursunuz. “Yakışmayan” rengi giyince doğru renge ulaşırsınız. Uymuyorsa bir başkasını denersiniz, ya sonunda istediğinizi bulursunuz ya da tamamen vaz geçersiniz satın almaktan. İlk kararınız “denemektir” yani. Denemek ve görmek..İşte hayatta her şey için geçerli bu.

Tabii ki hata kaldırmayan çok önemli konular için bu kadar basit olamayabiliyor kararlar. Ama bu konuda da duyduğum en iyi tanımı sizinle paylaşmak istiyorum. Karar dediğimiz şey yaptığımız seçimle diğer bütün alternatifleri “o an için” elimine etmekmiş. Burada anahtar kelime “o an için”. Yani o anki şartların ve zamanın gerektirdiği şekilde, o an için doğru olan seçimi yapmak bütün konu. Elimizden gelenin en iyisini yapıp korkulara yenilmeden bir adım atmak…

Yine de iki seçenek arasında bocalıyorsanız, Deepak Chopra’nın şu sözünü hatırlatın kendinize: “İki şey arasında karar veremediğinizde, size huzur veren alternatifi seçin.” Yüreğiniz bilir çünkü doğruyu, yeter ki kulak verin.

Dr.Chopra Yöntemi ile Meditasyon
kızlar yazı çok uzundu, sıkılırsınız belki diye sadece bu paragrafı ekledim. isteyen linkten açıp devamını okuyabilir.
A) Gündelik yaşama ilişkin (dünyevi ya da pratik) amaçlar:

1. Zihni sakinleştirmek, beyni düşüncesizleştirerek, bilinçli olarak beyni tam olarak dinlenmeye almak: Bilindiği üzere beyin uykuda dahi hiç dinlemeyen bir organdır. Uyuduğunuzda iç organlarınız büyük ölçüde dinlenir ama beyniniz asla ! Çünkü beyniniz uykuda rüya görür, problem çözmeye devam eder, paralel zamanlarda seyahatler eder, geçmiş yaşamlarınızdaki yarım kalmış öykülerini tamamlamaya çalışır...vs...vs.. Ayrıca bilim adamları zihnimizden günde 60 ila 80 bin düşünce geçtiğini hesaplamaktadırlar. Pekiyi, beyin kendi kendine aynen iç organların yaptığı gibi gece uykusunda TAM OLARAK dinlenemiyorsa, o halde beyni nasıl dinlendireceğiz? İşte MEDİTASYON tam da bu konuda çok ciddi bir seçenek olarak karşımıza çıkmakta... Nörologlar kafamızdan geçen düşüncelerin büyük bir çoğunluğunun ise hep tekrarlanıp duran benzer düşünceler ve hiç susmak bilmeyen "iç diyaloglar"dan oluştuğunu belirtiyorlar. İç diyalogların büyük çoğunluğu ise genellikle ya geçmişle sürekli hesaplaşma hali, ya da geleceğe ilişkin korku ve kaygılardan oluşuyor. Oysa ki aslında geçmiş ya da gelecek yoktur ; tek zaman "şimdi"dir. Zaten uzayda ''zaman'' diye de mutlak bir kavram da yoktur; zaman sadece bizim kendi bulunduğumuz gezegen ile güneş arasındaki etkileşimlere referansla insanlar tarafından yaratılmış sanal ve matematiksel bir bölümlemedir.

"Gerçekleri, bizi sınırlayan inançlarla engellemek çok tehlikelidir, çünkü gelecekte her zaman şaşırmaya hazır olmalıyız. Örneğin, biliyoruz ki 20 yıl önceki tıbbi tedavi yöntemleri bugün geçersizdir ve yenilikçi fizikçilerin önceki kuşak tarafından kabul gören keşiflerinin hatalı olduğu kanıtlanmıştır. Baş etmemiz gereken zorluk, sadece doğrular ve doğru olmayanlarla, gerçekler ve gerçek olmayanlara inanıp ikisi arasındaki herhangi bir durumu reddetmemizdir. Neyin yapılabilir neyin yapılamaz olduğuna dair katı inançlar bizi arzuladığımız dünyayı düşlemekten alıkoyar. " (Dört Bilgelik)

X