Coook guzel demis bayildim,sagol canim paylasimin icinbuttrfly
Sözleri üzerine ben de şu an önümde açık olan kitaptan bi kuple bişeyler yazayım da kulağımıza sallanan küpe olsun:
Mutlu olmayı içtenlikle arzulamalısınız. Siz istemezseniz hiç bir şey olmaz. Arzu,kanatlarında inanç ve hayal gücü olan bir dilektir. Arzu'nuzun gerçekleştiğini hayal eder,gerçekliğini hissederseniz gerçek olur. Mutluluk da dileğiniz gerçekleştiğinde gelir.
Her gün bir kaç kez sahip olduğunuz nimetlere şükür edin. Mutluluk şükürle gelir ve şükretmeyi alışkanlık haline getirirseniz mutluluğu her gün çağırmış olursunuz. Mutluluğun önünde engel yoktur. Dış unsurlar mutsuzluk nedeni değil sadece etkidir.
Aynen benimkine benzer bir durum olmuş,ne bileyim sabah Bi Mutlu olmuştum yazarken saçma geldiAyyy niye sacma olsun kuzum ya bak mucizelere kapatiyosun kendini,tadini cikar :) Bak ben de anlatim tefriciye grubundayim forumda onun da etkisi vardir sanirim.Aksamustu uzandim hafif mayismisim Burcak ustumu ortuyor,annecimmm diye sapsip opuyor usume diyor,su da getirdi istemedigim halde :) .O arada hayal mayal bir gül kokusu geldi ki anlatamam buram buram,anneme diyorum anne senin gül kokulu tesbihin var mi onu mu cekiyorsun dedim bir anda.Yooo dedi :) Oyle bir tuhaf oldum ki
Selam kızlar
Dün gece uyumadan önce ve uykumun arasında sabaha kadar ya kuddüs ya Kerim çektim durdum
Sabah erken bir saatti gözlerimi açtım allahım heryer yemyeşil,önce perdelere baktım yeşiller mi diye
Yeşiller,sonra kapı duvar,dolap hatta hava bile yeşil bir duman gibi
Çok ilginç geldi,olumlu düşünmeye başlamadan önce olsa n'oluyo ya herhalde uykumu alamadım der tekrar yatardım,şimdiyse farkındayım herşeyin. Ya kuddüs,ya Kerim kalp temizliği için çok değerli Esma'lar,ve yeşil de kalp çakrasının rengi,ay ne bileyim işte arada bağlantı kurdum salak gibişimdi yazınca saçma geldi,sabah çok anlamlı gelmişti
Neyse,bu arada bacılarım;ben ya fettah-ya rezzak çektikçe benden olmadık yerlere paralar uçuyor,durduk yere masraflar artıyor, Bi daha gelmiyor,niye ki aceba,yoksa allahım yarabbim beni mi deniyor
Duygusal açıdan olgunlaşın ve diğer insanların sizden farklı olmasına izin verin. Onların sizinle aynı fikirdeyim olmamaya Hakkı var. Sizin de onlarla aynı fikirdeyim olmama özgürlüğünüz var. Hıysuzlaşmadan,aynı fikirde olmadığınızı gösterebilirsiniz.
Sizin düşünce ve duygularınızı temsil eden sessiz iç konuşmanız,başkalarının size yönelik konuşmalarında kendini gösterir.
Yeahhh aynennn oylee:) Yukarida kastettigim aynen bu.Elestirdikleri,sucladiklari aslinda kendileri farkinda bile degillerİnsanlar olumsuz fikirlere sahip oldukça bilinçaltlarından otomatikman olumsuz tepkiler alırlar. Onlar aslında kendilerini cezalandırdıklarını anlamazlar. Gerçeği görmeleri,kendileri dışımdaki herhangi bir kişiyi ya da gücü suçlamaktan vaz geçmeliler. öfkeden ve kinden vaz geçmeliler. Aksi halde sağlıklı,mutlu ve olumlu düşünemezler.
Allah kin duymaz,bizi her zaman affeder. Eğer doğayla uyum içinde düşünerek onunla iş birliği yaparsanız sağlığı,canlılığı,uyumu ve Huzuru size geri getirir. Olumsuzluklar ve acı veren anılar ise hayat prensibinin içinizdeki serbestçe akışını engeller
(Kitaptan benim anladığım ve derlediğim bir kaç cümle)
Ben nu yapamıyorum işte,kimse Hakkı'nda haset,fesat düşünmem hep maşallah derim,Allah daha çok versin derim saf saf Mutlu olurumOzellikle mor kisma katiliyorum.Bilincaltilarimiz birbirimizden haberdar.Baskalarinin size yonelik konusmasinda kendini gosteriyor diyor ya iste orda kendini gostermesi kisinin bilincalti ve egosuyla harmanlanip kendini gosteriyor.Ayni frekanstaysak cok olumlu bir sekilde cikiyor,degilse bir bakiyosunuz savunma mekanizmasi ve kalkanlar ortaya cikmis yanlis anlamis hissediliyoruz kendimizi.Aslinda elestirdikleri biz degil kendi icindekiler oluyor.O yuzden birine kizmadan once kendi icimize donmeliyiz,hemen onu bulmaliyiz.Ayni sekilde biri bize hak etmedigimizi dusundugumuz cumleler sarfettiginde hemen parlamaya,alinmaya gerek egolari konusuyordur:)
Ben de oyleydim canim ama inceledikce,olaylari ve kisileri degerlendirince kisinin yaptigini,dedigini normal buluyorsun.Cunku o an sana saldirarak kendini korumaya calisiyor.Kurumumda karsimda oturup benim hakkimda konusuyorlar mesela artik sinirlari asip,gulup geciyordum...Aciyordum onlara cunku elestirdikleri ben degilim ki kendileri aslinda,bunu yaparak onlarin kotu enerjileri beni yukseltirken onlari dibe vurduruyordu.Tabi baska ornekler de var.Aklima geldi.Ben sevgiyle serbest birakiyordum,kendilerini carpiyordu.Hani beddua sahibine geri doner aynen oyle,aciklamasi da bu :)Ben nu yapamıyorum işte,kimse Hakkı'nda haset,fesat düşünmem hep maşallah derim,Allah daha çok versin derim saf saf Mutlu olurum
Ama bana bir saldırı olduğu Zaman da kendimi engelleyemiyorum,öfkelenmeden geçemiyorum,sakin kalamıyorum,ben kimseye karşı böyle düşünmüyorum bana neden böyle tepki geliyor diye karşıdakine çemkiriyorum veya küsüyorum. Hak etmediğim halde neden böyle dedi diye kendimi yiyorum. Tıkanıyorum
Bana da öyle gibi bişey oldu,benim değil çevremin olumsuz düşünceleri beni yedi ama bitiremedi,ben kendi içimde buna DUR dedim,ve dışarıda da olumsuzluklar azalmaya başladı,yakında çok minik kalacaklar Allah'ın izini ve ya kuddüs adıylaOlumsuz dusunce kemirir beyni. Kemirdikce de tükenir insan. Tükendiğini görmez bu yüzden. Bir an gelir öyle bir rüzgar eser ki yüzüne sanki kendine gel der gibi. Aslinda tutunacak dali da kalmamistir iste bunu Farkettigi an aslinda degisim anidir ancak o zaman da oyle yorgundur ki artik bosvermistir herseyi. Olsa da olur olmasa da.
Acaba kitabin ismi nedirİnsanlar olumsuz fikirlere sahip oldukça bilinçaltlarından otomatikman olumsuz tepkiler alırlar. Onlar aslında kendilerini cezalandırdıklarını anlamazlar. Gerçeği görmeleri,kendileri dışımdaki herhangi bir kişiyi ya da gücü suçlamaktan vaz geçmeliler. öfkeden ve kinden vaz geçmeliler. Aksi halde sağlıklı,mutlu ve olumlu düşünemezler.
Allah kin duymaz,bizi her zaman affeder. Eğer doğayla uyum içinde düşünerek onunla iş birliği yaparsanız sağlığı,canlılığı,uyumu ve Huzuru size geri getirir. Olumsuzluklar ve acı veren anılar ise hayat prensibinin içinizdeki serbestçe akışını engeller
(Kitaptan benim anladığım ve derlediğim bir kaç cümle)
Merhaba,Merhabalar,keske daha net olsaydi paylasimlariniz.Okuyabildigim kadariyla hep uzerinde durdugumuz seylerden bahsediyor.Bir seyi ne kadar cok olmazsa olmazimiz yaparak,oldugumuz halden memnuniyet duymayip şükürsuz bir sekilde bir seyi istersek o seyi imkansiz hale getiririz.En cok korktugumuz seyle sinanmamiz da bundan zaten,olmamasindan korktugumuz seyle de...Imajinasyonda burda devreye giriyor,o hissi yasamis gibi oldugumuzda hem o ihtirasli istegimiz kayboluyor nefis terbiye oluyor bir nevi hem de bize rahatlama,şükür hissi veriyor.Imajinasyonumuz ne kadar basarili olursa hissettigimiz cosku o kadar cok olur veee olmazsa olmazimizdan cikiyor ben yasadim diybiliyoruz.Mesela kitaptaki ornekten yola cikarsak cocugu olmayan biri etkili imajinasyonla annelik hissini yasasa artik kendini bu korkudan kurtarir,olmasa da sukur icinde yasar ve kendini baska seylere yonlendirir,etraf ne dusunuyor derdinden siyrilir,kendini eksik hissetmez veeee sonra bir bakar hamile kalmis...Hele ki hamilelik tamamen hormonal,duygularin enerjisi ile esin hormonlari, spermleri bile etkileniyor ;tam bir kisir dongu yani.Ahhh ahh o kadar guzel bir sanat ki Rabbimin su kuantum,enerji yasasi...Ilahi düzen ve bilimsel gerceklik... Her sey muzzam bir sekilde isliyor
Tesekkur ederim tatlim,cogunu okuyamamistim.Ilgiliysen mutlaka tecrubelerin de vardir,paylasima devam edersen seviniriz.Hepimizin birbirinden ogrenecegi seyler var,hicbir sey tesaduf degil :)Merhaba,
İyi ki uyardin canim benim, görüntülerin net olmadigini pek farkedememisim, tekrar paylasiyorum:) Cok guzel ozetlemissin konuyu, nefsi yenme konusunda kendi kendime debelenirken bilincaltimla ilgili konularda takilmistim ve bilincalti telkin cdlerini arastirirken siz ciktiniz karsima:) iyi ki de yolum kesismis sizlerle:) sevgiler
Ben de oyleydim canim ama inceledikce,olaylari ve kisileri degerlendirince kisinin yaptigini,dedigini normal buluyorsun.Cunku o an sana saldirarak kendini korumaya calisiyor.Kurumumda karsimda oturup benim hakkimda konusuyorlar mesela artik sinirlari asip,gulup geciyordum...Aciyordum onlara cunku elestirdikleri ben degilim ki kendileri aslinda,bunu yaparak onlarin kotu enerjileri beni yukseltirken onlari dibe vurduruyordu.Tabi baska ornekler de var.Aklima geldi.Ben sevgiyle serbest birakiyordum,kendilerini carpiyordu.Hani beddua sahibine geri doner aynen oyle,aciklamasi da bu :)
Selam kızlar
Dün gece uyumadan önce ve uykumun arasında sabaha kadar ya kuddüs ya Kerim çektim durdum
Sabah erken bir saatti gözlerimi açtım allahım heryer yemyeşil,önce perdelere baktım yeşiller mi diye
Yeşiller,sonra kapı duvar,dolap hatta hava bile yeşil bir duman gibi
Çok ilginç geldi,olumlu düşünmeye başlamadan önce olsa n'oluyo ya herhalde uykumu alamadım der tekrar yatardım,şimdiyse farkındayım herşeyin. Ya kuddüs,ya Kerim kalp temizliği için çok değerli Esma'lar,ve yeşil de kalp çakrasının rengi,ay ne bileyim işte arada bağlantı kurdum salak gibişimdi yazınca saçma geldi,sabah çok anlamlı gelmişti
Neyse,bu arada bacılarım;ben ya fettah-ya rezzak çektikçe benden olmadık yerlere paralar uçuyor,durduk yere masraflar artıyor, Bi daha gelmiyor,niye ki aceba,yoksa allahım yarabbim beni mi deniyor
Ayyy niye sacma olsun kuzum ya bak mucizelere kapatiyosun kendini,tadini cikar :) Bak ben de anlatim tefriciye grubundayim forumda onun da etkisi vardir sanirim.Aksamustu uzandim hafif mayismisim Burcak ustumu ortuyor,annecimmm diye sapsip opuyor usume diyor,su da getirdi istemedigim halde :) .O arada hayal mayal bir gül kokusu geldi ki anlatamam buram buram,anneme diyorum anne senin gül kokulu tesbihin var mi onu mu cekiyorsun dedim bir anda.Yooo dedi :) Oyle bir tuhaf oldum ki
Ben düşünceyi duygusallaştırmadığım ve zihinsel olarak kabul etmediğim sürece hiç bir olumsuz düşüncenin kendini gerçekleştiremeyeciğini biliyorum. Onların korku telkinini beslemeyi reddediyorum. Bu nedenle ben izin vermediğim sürece hiçbir şey bana zarar veremez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?