- 8 Ağustos 2007
- 4.782
- 865
- 688
20.yani en son bölüme geldim,bitmesin diye ağırdan alıyorumkitap çok güzel değil mi femme ? ben bittirdim bir sürü not aldım :) şimdi power'a başladım uygulamalar var içinde bakalım devam ediyorum ama bu ara olumlamama ara verdım dualarıma devam ediyorum güzel şeyler oluyor özellikle senin ve buttrflyin paylaşımlarına bayılıyorum
Boylesine guzel bilgiler sundugun icin çok teşekurler"Para kendi başına iyi yada kötü değildir; sizin düşünceniz onun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu belirler.
Başarının ilk önemli adımı yapmayı sevdiğiniz şeyi bulmak sonra da bunu yapmaktır.
Başarının ikinci adımı, belirli bir iş dalında uzmanlaşmak ve bu alanda üstün olmaya çalışmaktır.
Üçüncü adım, yapmak istediğiniz şeyin sadece sizin kendi başarınıza katkıda bulunmadığından emin olmalısınız.
Unutmayın şükran dolu bir kalp her zaman evrenin zenginliklerine yakındır.
Aradığınız şeyin de sizi aramakta olduğunu unutmayın.
Eğer bir amacı net bir şekilde hayal ederseniz, bilinçaltınızın mucizeler yaratan gücü sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her şey size sunulur.
Zor olacağını düşündüğünüz bir karar vermek zorunda kaldığınızda yada sorununuzun çözümünü göremediğinizde hemen bunun hakkında yapıcı bir biçimde düşünmeye başlayın.
Yol gösterme, bir duygu, içsel farkındalık ya da bildiğinizi fark etmenizi sağlayacak çok güçlü bir sezgi şeklinde olabilir. Bunu inançla takip edin.
Bilinçaltınız genellikle beklemediğiniz zamanlarda sorularınıza yanıt verir.
Yolunuzun üstündeki bir kitapçıya girip aradığınız sorunun yanıtını bir kitabın sayfalarında yada sokakta birileri konuşurken kulak kabarttığınızda bulabilirsiniz.
Yanıt beklenmedik zamanlarda türlü biçimlerde karşınıza çıkacaktır
Zihinsel tutumunuz (nasıl düşündüğünüz, hissettiğiniz, inandığınız) kaderinizi belirler.
Her gün birkaç kez sahip olduğunuz nimetlere şükredin.
Dahası aile üyeleriniz, iş arkadaşlarınız ve bütün insanların huzuru, mutluluğu, varlığı için minnet duyun.
Size nasıl davranılmasını istiyorsanız, başkalarına öyle davranmanız gerekir
Olumsuz enerji sizin canlılığınızı, coşkunuzu, gücünüzü, iyi niyetinizi çalar.
Bu olumsuz düşünce ve duygular bilinçaltınıza yerleştikçe hayatınızda her türlü zorluğa ve hastalığa yol açabilir.
Başkalarına yaptığınız iyilikler size aynen geri döner.
Zihin yasası gereğince, yaptığınız kötülükler de geri dönecektir.
Eğer biri bir başkasına yalan söylüyor ve onu aldatıyorsa aslında kendine yalan söylüyor ve kendini kandırıyordur.
Suçluluk ve kayıp duygusu bir gün bir şekilde kaçınılmaz olarak bu kaybı yaşamasına yol açacaktır.
Eğer ofisinizdeki yada fabrikanızdaki herkes sizi rahatsız ediyorsa bu rahatsızlık ve huzursuzluk sizden gelen bilinçaltı bir kalıba yada yansıtmaya bağlı olamaz mı?
Başka birinin söylediği şeyler siz izin vermediğiniz sürece sizi kızdıramaz ve rahatsız edemez.
Bir başka kişinin sizi üzmesinin tek yolu sizin kendi düşüncenizdir.
Ne kadar çok sevgi verir ve yayarsanız o kadar çok sevgi size geri döner.
Herkesin sevilmek ve takdir edilmek istediğini unutmayın.
Herkesin dünyada önemli olduğunu hissetmeye ihtiyacı vardır.
Nefret dolu, öfkeli, bozulmuş kişilik sınırsız güçle uyum halinde değildir.
Bu kişi huzurlu, mutlu ve keyifli insanlara öfke duyar.
Nefret dolu ve öfkeli bir düşünce, zihinsel bir zehir gibidir.
Başkaları hakkında kötü şeyler düşünmeyin çünkü bunu yaparsanız kendiniz hakkında kötü şeyler düşünmüş olursunuz.
Evreninizdeki tek düşünür sizsiniz ve düşünceleriniz yaratıcıdır.
Yaptığınız iyilik, sergilediğiniz kibarlık, gösterdiğiniz sevgi ve iyi niyet size pek çok farklı şekilde geri dönecektir.
Tıpkı hayvanların korku sinyallerini almaları gibi birçok insan da hassastır.
Sakladığınızı sandığınız düşünceler sesinizle, mimiklerinizle ve beden dilinizle yayılır.
Başkalarının başarısından, terfisinden, şansından keyif alın. Bunu yaparsanız siz de şansı kendinize çekmiş olursunuz.
Başkalarını affetmek, zihinsel huzur ve sağlık için gereklidir.
Eğer sağlıklı ve mutlu olmak istiyorsanız sizi incitmiş olan herkesi affetmelisiniz.
Kendi zihninizin yaratıcı yasasını anladıktan sonra, hayatınızı mahvettikleri için başka insanları ve koşulları suçlamaktan vazgeçersiniz.
Hayat kimseyi kayırmaz. kimseye torpil yapmaz.
Onun için kimse özel değildir; sağlık, keyif, huzur prensiplerinin safına geçtiğinizde size iyilik yapar.
Hayat hiçbir zaman hastalık, rahatsızlık, kaza yada acı göndermez.
Ne ekersen onu biçersin yasasına göre bunları başımıza olumsuz ve yıkıcı düşüncelerimizle kendimiz getiririz.
Suçluluk duygusu hayata dair yanlış bir kavramdır.
Hayat sizi cezalandırmaz yada yargılamaz.
Bunu yanlış inançlarınızın, olumsuz düşüncenizin ve kendinizi yargılamanızın bilinçaltı etkileri ile siz kendinize yaparsınız.
Eğer biri sizi eleştirirse ve bu hatalar sizin içinizdeyse sevinin, teşekkür edin ve yorumlarını takdir edin.
Bu size hatayı düzeltme fırsatı verir.
Rehberlik ve doğru eylem için dua ettiğinizde geleni kabul edin.
Bunun iyi, çok iyi olduğunu fark edin.
Bu durumda kendinize acıma, eleştiri ve nefret için hiç neden kalmaz.
Sevgiler..."
alıntı
Momo bende de var hatta okurum diye aldim ulkeden daha baslayamadim,cok guzelmis :)“ÇOCUKLARDA çok olup da yetişkinlerde neredeyse hiç olmayan şey nedir?” diye sorarak başlıyorum. Benim cevabım “zaman”...
Not: Zaman tasarrufu fabrikasında çalışan Duman adamlarla mücadele eden Momo(*) demişti ki: “Günlük yaşam içinde birçok büyük sır vardır. Herkesin bunda bir payı bulunur ve herkes bunu bilir, ama pek az kimse konuya kafa yorar. Çoğu kimse onu olduğu gibi benimser ve ona asla şaşırmaz. Bu büyük sır, zamandır. Onu ölçmek için saatler ve takvimler yapılmıştır, ama bunlar hiçbir şey ifade etmez. Herkes çok iyi bilir ki, bazen bir saatlik süre insana ömür kadar uzun gelirken, bazen de göz açıp kapayıncaya kadar geçip gider. Zamanın bu garip kısalığı, uzunluğu, o saat içinde yaşanan olaylara bağlıdır. Çünkü zaman, yaşamın kendisidir. Ve yaşamın yeri yürektir.”
(*) Momo: Michael Ende’nin aynı isimli kitabındaki çocuk kahraman - Kabalcı Yayınevi.
Bende yok ama duymuştumMomo bende de var hatta okurum diye aldim ulkeden daha baslayamadim,cok guzelmis :)
Günaydın. Heee yaa çok sessiz buralar.Günaydın tatlışlarım
Bu topiğe ne oldu böyle?
Benim bugün enerjim çok yüksek,sevgilim geliyor,içim kıpır kıpır
Hadi siz de Bi ses verin ama
Ne işin var oralarda ayol? Ben hiç girmem,bakmam,Allah yardım etsin oradakilere ben yardımcı olamamkızlarrrrrrr anammm kıymetınızı daha cokk anladımm
bır bdv ye bakıyım dedım hayattan bezdım
coguda gercı yalan yanlıs seyler galıba bırısı annesı kocası arasında bısey oluyor sanmıs mesajları falan soylemıs bakınca cıdden aman allahım dunya ne halde basımıza tas yagıcak annene,babana bıle guvenmıyceksın dıyorsun,sonra bır konu daha acılmıs başka hesaptan ordada kocasını kotulemıs anammm dedım anammm audreyy ben senın dedım kendıne dert mı arıyorsun beynım yandı vallahı allah korusun gercekten ruh saglıgı onemli :)
Neysee şaka bir yana koştum geldim ben herseyden etkılenıp boylee kendıme dert ederım valla kendımee kızdım @rise_rainbow guldurdun benı :))))
Kızmıyorum deme,sakinim,huzurluyum,dengedeyim,uyumluyum de,bu insanların kötü niyeti beni etkileyemez,herkes hissettiği gibi davranır diye düşünMerhabalar.
İçi dışı sevgi olan insanlar.
İş yerimde olumsuz bir gün geçirsem de burada geriye dönük okuduğum bir kaç sayfa yine silkeledi beni. Güzel düşünmek, güzel görmek çok önemli. Olaylara ve insanlara biçtiğimiz anlam çok önemli.
Kızmayacağım, kızmayacağım.
Kendime böyle söylüyorum.
Ve elbette her daim şükrediyorum.
Hepinize güzel bir gün diliyorum.
:)
Kızmıyorum deme,sakinim,huzurluyum,dengedeyim,uyumluyum de,bu insanların kötü niyeti beni etkileyemez,herkes hissettiği gibi davranır diye düşün
Alıntıydı canım. Özetleyenin eline sağlık.
"Aykut oğut kitabında egoyla konuşma egzersizi (kendi durumuna uyarlayabilirsin):Hepinize günaydın kızlar.
Bugün çok güzel bir gün. Kış mevsimini sevdirebilir misiniz bana? :) Şükrediyorum üşümeyi hissettiğim için , bunun yanında önerileriniz var mı? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?