Gebeliğe Hazırlık Düşük ve Kürtajdan sonra Hamileliğe Hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kan sulandırıcıya şimdiden başlamak gerekiyor anladığım kadarıyla

Canım şimdi şöyle bir şey kesin diyemezler ihtimal düşüyor sadece.Pıhtılaşmada olabilir,kromozomsal da olabilir veyahut hiç sorun çıkmayabilirde.
İlk gebeliklerde olabiliyor çünkü.

Genetik yüzünden düşüklük yaşadım.
Bunun üzerine eşimle beraber tıbbi genetik alanında tahlil yaptırdık. Ve sonucun çıkmasına maalesef 3 hafta var.
İki adet dönemini geçirdiğimden dolayı gebe kalmak için çalışmalara başladım. Daha fazla beklemek istemedim.
Bunun için tüp bebek bölümünden doktorla bile görüştüm.
O da denemekte sakınca olmadığını ve
ve eğer raporda temiz çıktığı halde genetiğe bağlı olmadan yine düşük yaşarsanız.
tüp bebek önerdiğini açıkladı.
Bakalım...
İnşallah bir daha yaşamayız.
Allah sağlıklı şekilde gebelik nasip etsin.

Sizede geçmiş olsun..
Doktora katılıyorum hiç sebep olmamasına rağmen yine olursa tüp bebek denenebilir.Ama kendiliğinden sağlıklı olma ihtimalide var çok okudum böyle vaka.Tüp bebek fiyatları hakkında bilginiz var mı nasıl bir süreç özetle hiç araştırmadım henüz..Sonuçlrım bir çıksın.
Bugün 1.5ay oldu martın 10u arayın dediler çıkmışsa gelip alırsınız dediler.Sonucu çıkanlar ne kadar zamanda çıktı sonucunuz ve hangi şehir hastanede yaptırdınız özellikle istanbulda olanlar?
Ben kanunide yaptırdım sonuç sayfasına girdiğimde henüz onaylanmayan iki tetkik diyor sonuçları elden alacak olsakta internetten göremesekte sanırım çıkıp çıkmadığını kontrol edebiliyoruz.

Bazı doktorlar 3ay önceden başlatıyor bazıları gebe kalır kalmaz neye bağlı pıhtılaşmanın derecesine mi bağlı acaba?
Eğer öyleyse şimdiden başlamak lazım Ne çıkacağını bilmiyoruz ki Gerildim yine

Eğer öyleyse şimdiden başlamak lazım Ne çıkacağını bilmiyoruz ki Gerildim yine
Canım bak daha hiçbişe belli değil. Kendini bu kadar strese sokma şimdiden. Niye hep kötüyü düşünüyorsun. Belkide bi problem çıkmıcak ve diğer gebeliğin çok sağlıklı ilerlicek. Bence her zaman pozitif olmak lazım en azından şuan. Herşey çok güzel olcak hiçbi problem olmıcak de. Sakin ol.

Bencede sakin ol dediği gibi hiç bir sorun çıkmayabilir.Kan sulandırıcı ilaçlarda çok masum değil sonuçta.Ama için rahat etmiyorsa güvendiğin bir kadın doğumcuya danışabilirsin canım ne zaman kullanman gerektiğini.

Arkadaşlarım da hep anlatıyor. Çevrelerinde benim gibi ilkinde düşük yaşayıp ikincisinde sağlıklı bir şekilde doğum yapanlar olmuş.
Bunları duymakta beni ümitlendiriyor.
İnşallah sonucumuz temiz çıkar.

Kanuniye bende yaptırdım . Bana da doktor 13 Mart dedi.
Her gün kontrol ediyorum.
İlettiğin gibi halen henüz onaylanmayan iki tetkik olarak gözüküyor.

Tüp bebek paketleri hastaneye göre değişiyor.
Normal tüp bebek işlemi 8500 tl artı ilaçlar dahil 5000 tl buluyormuş.
Ama genetik olursa ayrı ... Ayrıştırma işin içine giriyor.
Tahminen 40.000 tl buluyor diye hatırlıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam.

O yüzden Allah korusun öyle bir durum olursa gebeliği ileri ki plana atarım.
İş hayatıma da geri dönüp birikim yaparım. Hem de ikiz düşünürüm.

Fazla gaza geliyorum bazen...Doktorum sonuçları beklemeyi önerdi,ciddi birsey çıkacağını düşünmüyormuş. Hersey çok güzel olsun hepimiz için inşallah..Tamam sakinim

Fazla gaza geliyorum bazen...Doktorum sonuçları beklemeyi önerdi,ciddi birsey çıkacağını düşünmüyormuş. Hersey çok güzel olsun hepimiz için inşallah..Tamam sakinim

İnşallah... Tabii biz en kötüsünü konuşuyoruz.
Bütün doktorlara danışsam da hepsi de aynı şeyi söylüyor.
Şimdilik denenebilir diye . Pozitif düşünmek gerçekten önemli.
Ben inanıyorum.
İnşallah hepimiz sağlıklı gebelik geçireceğiz.

Beni biliyorsun çok büyük risk aldım ve korunmuyorum ama hep iyiyi düşünmeye çalışıyorum herşey çok güzel olcak diyorum eşim tedirgin oluyor ama aklıma tabiki kötü geliyor ama Allahım sen koru sen yardımcım ol diyorum sen testlerini yaptırdın sonucunu bekliyorsun ve doktorun çok olumlu konuşmuş. Ve sende rahatla bi sorun çıkmıcak sonuçları öğrendikten sonra da bebek çalışmasına devam Alalhın izniyle

O kadar varmıymış ya çok pahalı Devlet ilkinin belli bir kısmını karşılıyor belli şartları var diye biliyorum ama.Bu arada ikimizde kanunide yaptırmışız demek bakalım ne zaman çıkacak haberleşiriz burdan

Bu değerlerini yazdığımı kendim düşürdüm. Kürtaj olmadı. 15 temmuzdaki hamileligimde o gece trafik kazası geçirdim, ameliyat oldum ve yaklaşık 10 gün sonra düşük yaptım tekrar.
Allahım ikisininde yerini dolduracak sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah tüm acıların geride kalsın.çok geçmiş olsun

Daha uygunu var mıdır bilmiyorum.
Paketler hastaneye ve tüp bebek merkezlerine göre değişiyor.
Tabii sonuç çıkınca haberleşiriz.

Ben ilk bebeğimi 39.haftamda kaybettim. Doğum anında. Dr gerek yok demesine rağmen pıhtılaşma için test yaptrdm çok hafif düzeyde çıktı. Tedbir amaçlı 2. Gebelikte kansulandırcı iğne vurundum. Çok şükür sağlıkla doğdu bebeğim.

Napıyorsunuz kızlar? Regl bekleyenler geldi mi? Yada bi hamilelik haberi var mı? Sonuçlarını bekleyenler çıktı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…