dünyanın en kötü kaynanası benimkidir her iddiaya girerim:)

arkadaşlar inanıp inanmamak size kalmışta yani inanmıyosanız yazmazsınız olur biter. bu konu fake diye illede diretmeye gerek yok. uzun zamandır kaynanamdan dertliyim diyordum bazı kişilerde sende konu aç merak ettik dedi ve anlattım. yani dur şuraya konu açayım falan bir anlık karar falan değil bu

Kendini kandırıyorsun sadece. Katlanmak için sebep yaratma kendine olduğu gibi kabullen. Düşünsene sen bu kadının yaptıklarını yapsan ve çocuğun anne anne diye eteğinde dolaşsa daha mı iyi. Yüzüne bakmasın tabi böyle annenin. Karakteri var der avunurum en azından ben olsam.
evet katlanıyorum eşimi seviyorum boşanmayı defalarca denedim ama yapamadım son olayda kv de ben tutuyorum oglumu yoksa ben boşatmasını bilirdim dedi bende kv de al oglunu basına
çal dedim ogluyla doğmadım dedim şimdi eş,imi arayacam dedim o da gel yüzşleşecez dedi tamam dedim kv deye giderken eşim işyerine ugradım seni boşayacam haberin olsun diye o da saçmalama senden ayrılamam dedi annesiyle konuşmuş sırf sen istiyorsun diye boşanmayacam dye bunu benim yanımda da söylemişti sırf kv de istiyor diye yuvamı mı yıkayım e eşimde annem haklı sen kötüsün demiyor tamam sinirliyken kavga ederken bi iki kere söyledi ama hepimiz tartışırken bişeyler söylüyoruz yuvamı yıkmıyorum çocugum var ve seviyorum kocamın da beni sevdiğini biliyorum

nasıl istiyorsanız öyle inanın da bu nefretin nedeni tavugunuza kış mı dedim
Kesinlikle nefret değil. Her erkek hatta şöyle söyleyeyim her insan farklı. Herkes sonunda annesine döner evliliğini gerekirse bitirir diye bir şey yok. Hayatını iyi ve kötü yanlarıyla olduğu gibi kabullenmen gerekli. Bu kötü evet olmaması gerek ama ben buna katlanacağım demen gerek. Kötüyü masumlaştırırsan ve olması gereken bu diye kendine inandırırsan senin hayatında bulunan insanları, hatta yetiştereceğin çocuğun da bakış açısını bu yönde etkilersin. Bence bunlar önemli konulardır. Mesela, yaşlılarla konuştuğumda (bazı tabi) çektikleri eziyetleri anlatıp aman siz sakın kendinizi ezdirmeyin, biz cahildik hata ettik derlerdi. Sen okuyorsun, aklın yerinde sakın bir erkeğe güvenip işini bırakma, sakın ailesine seni ezdirmesine izin verme, çok para dahi kazansa senin cebinde kendine ait paran olsun diye öğütleyen bir anneannem vardı mesela. Şimdi senin bakış açında olsa, sus kızım katlan, erkekler böyle, kadın kısmı karışmayacak dese bilinçaltımda bunlar kalabilirdi. Yani eşlerin kadın olsun, erkek olsun birbirinizi ezmesi, kötüye bu kötü dememesi iyi bir şey değil. Annen, baban bile olsa orada dur anne hata ediyorsun, yanlışsın, yanlışının nedeni bu diyebilmeli insan. Bu eşim beni seviyor mu sevmiyor mu, boşanır mıyız konusu değil. Eğriye doğruya karşı dik bir duruş sergilemek gerektiğine inanıyorum.

evet katlanıyorum eşimi seviyorum boşanmayı defalarca denedim ama yapamadım son olayda kv de ben tutuyorum oglumu yoksa ben boşatmasını bilirdim dedi bende kv de al oglunu basına
çal dedim ogluyla doğmadım dedim şimdi eş,imi arayacam dedim o da gel yüzşleşecez dedi tamam dedim kv deye giderken eşim işyerine ugradım seni boşayacam haberin olsun diye o da saçmalama senden ayrılamam dedi annesiyle konuşmuş sırf sen istiyorsun diye boşanmayacam dye bunu benim yanımda da söylemişti sırf kv de istiyor diye yuvamı mı yıkayım e eşimde annem haklı sen kötüsün demiyor tamam sinirliyken kavga ederken bi iki kere söyledi ama hepimiz tartışırken bişeyler söylüyoruz yuvamı yıkmıyorum çocugum var ve seviyorum kocamın da beni sevdiğini biliyorum
Zaten boşan demiyorum. Her insan farklı karaktere sahip ve kimse 4 4lük değil ayrıca. Sen eşini bu yönleriyle kabul edebilirsin. Kimisi de etmez mesela. Dediğim gibi kabul ediyorsan hatalarını bilerek kabul etmeye çalış. Daha mutlu olursun bence. Benim eşimin de eksiği bu dersin geçer gider.

Kesinlikle nefret değil. Her erkek hatta şöyle söyleyeyim her insan farklı. Herkes sonunda annesine döner evliliğini gerekirse bitirir diye bir şey yok. Hayatını iyi ve kötü yanlarıyla olduğu gibi kabullenmen gerekli. Bu kötü evet olmaması gerek ama ben buna katlanacağım demen gerek. Kötüyü masumlaştırırsan ve olması gereken bu diye kendine inandırırsan senin hayatında bulunan insanları, hatta yetiştereceğin çocuğun da bakış açısını bu yönde etkilersin. Bence bunlar önemli konulardır. Mesela, yaşlılarla konuştuğumda (bazı tabi) çektikleri eziyetleri anlatıp aman siz sakın kendinizi ezdirmeyin, biz cahildik hata ettik derlerdi. Sen okumuşsun, aklın yerinde sakın bir erkeğe güvenip işini bırakma, sakın ailesine seni ezdirmesine izin verme, çok para dahi kazansa senin cebinde kendine ait paran olsun diye öğütleyen bir anneannem vardı mesela. Şimdi senin bakış açında olsa, sus kızım katlan, erkekler böyle, kadın kısmı karışmayacak dese bilinçaltımda bunlar kalabilirdi. Yani eşlerin kadın olsun, erkek olsun birbirinizi ezmesi, kötüye bu kötü dememesi iyi bir şey değil. Annen, baban bile olsa orada dur anne hata ediyorsun, yanlışsın, yanlışının nedeni bu diyebilmeli insan. Bu eşim beni seviyor mu sevmiyor mu, boşanır mıyız konusu değil. Eğriye doğruya karşı dik bir duruş sergilemek gerektiğine inanıyorum.
ben kendimi ezdirdiğimi düşünmüyorum 6 yıl boyunca çabalayım sabredeyim sonrada kv de istemiyor kötü diye yuvamdan mı vazgeçeyim yada kocama anneni istemiyorum o kadın evime gelemez deyip kv den daha beter kötü mü olayım neyse dediğim gibi herkes yasadıgını bilir

Zaten boşan demiyorum. Her insan farklı karaktere sahip ve kimse 4 4lük değil ayrıca. Sen eşini bu yönleriyle kabul edebilirsin. Kimisi de etmez mesela. Dediğim gibi kabul ediyorsan hatalarını bilerek kabul etmeye çalış. Daha mutlu olursun bence. Benim eşimin de eksiği bu dersin geçer gider.
1 2 aydır böyle yapıyorum zaten eşim de ben de 4 4 lük değiliz sonuçta kusura bakma bu arada kırdıysam

okumaya sabrım dayanmadı. Olaylar olaylar olaylar... bir dizi bitmek tükenmek bilmez hırslar. Sonuçta evlenmişsiniz. Bunlar bitmez kesinlikle. Fallar, büyüler falan çok itici.

okumaya sabrım dayanmadı. Olaylar olaylar olaylar... bir dizi bitmek tükenmek bilmez hırslar. Sonuçta evlenmişsiniz. Bunlar bitmez kesinlikle. Fallar, büyüler falan çok itici.
aynen canım öyle evlenipte eziyet çekenlerden değilim çok şükür. kurtuldum rahatladım.

ben kendimi ezdirdiğimi düşünmüyorum 6 yıl boyunca çabalayım sabredeyim sonrada kv de istemiyor kötü diye yuvamdan mı vazgeçeyim yada kocama anneni istemiyorum o kadın evime gelemez deyip kv den daha beter kötü mü olayım neyse dediğim gibi herkes yasadıgını bilir
Sen inada bindirmişsin olayı. Hatta sana bir sır vereyim eşimle uzun süre boşanmama nedenim - ki uzun dediğim 4 ay - eski nişanlısına gıcık olmamdı :KK70: Bu da benim güçsüzlüğümdü, resmen saflaştım. Alakalarının bile olmadığını anladım tabi ama başka konularda vardı kafamda büyüdü ve bitirmeye karar verdik.
İnsan eşinin her dediğine inanmak istiyor, fark ettiysen çoğu kadın aynı yatakta yakalasa, ya kadın girmiş yanına uzanmıştır eşim beni aldatmamıştır diyecek kadar görmezden gelmeye çalışıyor olayları. Başka kadınlarla olan eşi için bile ama eşim beni seviyor diyebiliyorlar. Sende kv sorunu var anladığım kadarıyla sadece, iyisiyle kötüsüyle olayların farkına varıp evliliğini böyle devam ettirebilirsin ama tersini yapan kadınların hatalı olduklarını söylersen ve sonunda erkeğin mutlaka ailesine döneceğine kendini inandırırsan sen kaybedersin. Ha ne kaybedersin kişiliğinin onlar yüzünden değişmesine izin verirsin. Eşinle boşanma ama hatası olduğunda tatlı dille de olsa mutlaka söyle. Hatta gerekirse uygun ortamı bekle söylemek için. Kv'nin yaptıklarının doğal olduğunu ve katlanman gerektiğini düşünmesine izin verme. Zamanla aklında yer eder, milim milim bile olsa bir 10 sene sonra değiştiğini görürsün belki. Kavga, gürültü çıkarmadan, kv ile aranı bozmadan yavaş yavaş ilerle. Söylediklerin aklının bir köşesinde kalır, gözüyle görünce de arada ampül yanar beyninde. Naçizane tavsiyem sana.
Son olarak şunu da belirteyim fevri sinirle hareket eden insanlar gerçekten kaybediyor. Akıllı kadın kazanır her zaman.

O zaman 37 sayfada anlattıkların neler? Madem dert çekmiyorsun? Dert gibi anlatmanın anlamı ne?
:)yani mecbur çekicem deyip yıllardır acıya katlanmıyorum. nişanlıyken iki yılımı yedi bu kadın. düğünümü resmen rezil etti. bu kadın yüzünden olanlar yüzünden düğün videomu izlemek istemiyorum o anları hatırlamamak için. evlendiğim günden beri rahatım çok şükür

O zaman 37 sayfada anlattıkların neler? Madem dert çekmiyorsun? Dert gibi anlatmanın anlamı ne?
konu sahibi bakın ben kocamla çok mutluyum kocam annesine küfür etti bende kv gel de b..k ye dedim o o daha neler yaptım kv de fena ama ben dik durdum ezdirmedim sizde ezdirmeyin kv deye küfredin evinize sokmayın eşinize söyleyin o da küfretsin kendi ezdiren sabreden saf kadınlardan olmayın diye yazıyor ama bi iki kişi kv de kötü ama senin yaptığın da doğru değil dedimi ya kibliyor ya tehdit ediyor yada dalga geçiyor

Sen inada bindirmişsin olayı. Hatta sana bir sır vereyim eşimle uzun süre boşanmama nedenim - ki uzun dediğim 4 ay - eski nişanlısına gıcık olmamdı :KK70: Bu da benim güçsüzlüğümdü, resmen saflaştım. Alakalarının bile olmadığını anladım tabi ama başka konularda vardı kafamda büyüdü ve bitirmeye karar verdik.
İnsan eşinin her dediğine inanmak istiyor, fark ettiysen çoğu kadın aynı yatakta yakalasa, ya kadın girmiş yanına uzanmıştır eşim beni aldatmamıştır diyecek kadar görmezden gelmeye çalışıyor olayları. Başka kadınlarla olan eşi için bile ama eşim beni seviyor diyebiliyorlar. Sende kv sorunu var anladığım kadarıyla sadece, iyisiyle kötüsüyle olayların farkına varıp evliliğini böyle devam ettirebilirsin ama tersini yapan kadınların hatalı olduklarını söylersen ve sonunda erkeğin mutlaka ailesine döneceğine kendini inandırırsan sen kaybedersin. Ha ne kaybedersin kişiliğinin onlar yüzünden değişmesine izin verirsin. Eşinle boşanma ama hatası olduğunda tatlı dille de olsa mutlaka söyle. Hatta gerekirse uygun ortamı bekle söylemek için. Kv'nin yaptıklarının doğal olduğunu ve katlanman gerektiğini düşünmesine izin verme. Zamanla aklında yer eder, milim milim bile olsa bir 10 sene sonra değiştiğini görürsün belki. Kavga, gürültü çıkarmadan, kv ile aranı bozmadan yavaş yavaş ilerle. Söylediklerin aklının bir köşesinde kalır, gözüyle görünce de arada ampül yanar beyninde. Naçizane tavsiyem sana.
Son olarak şunu da belirteyim fevri sinirle hareket eden insanlar gerçekten kaybediyor. Akıllı kadın kazanır her zaman.
tatlım çok mantıklısın

1 2 aydır böyle yapıyorum zaten eşim de ben de 4 4 lük değiliz sonuçta kusura bakma bu arada kırdıysam
Sen de kusura bakma, ben sana saldırmadım asıl saldırdığım kişiler senin yaşadıklarını her kadın yaşıyor, olması gereken bu diye kişiliğine işleyenler. elimde olsa bir kötü kvler için KV eğitim merkezi açacağım. Nasıl iyi bir insan olunur diye 4 sene eğitim verdirip diplomayla mezun edeceğim :KK70:

dün gece çok güzel uyudum ve kocamla da mutluyum ve senin gibi küfürbaz arsız biri olmayı asla istemem evet kv dem den çok çekt,im çekiyorum da ama kolay olan ı degil sabrı tercih ediyorum eşimle çok şükür iyiyiz zaten birebir kocamla sorunlarımız yok kv de yüzünden sorunlar yaşıyoruz ve ben sırf kv de istedi diye yuvamı yıkmak yerine sabredip çabalıyorum ama eşime hiçbirzaman annen i sileceksin demedim sadece biraz mesafe koy dedim o da ana ile evlat arasına mesafe konmaz dedi ayrıca kötü olan olmak istemiyorum ve sizden nefret etmiyorum özürdiledi konu kapandı yazmışsınız zafer kazanmış gibi ona istinaden yazdım ve ayrıca sizin gibi olmaktan Allah a sıgınırım yuvam evladım ve kocam için sabrediyorum çok agladım çok eziyet ettim kendime yıprattım kendimi ama eşim de söylüyor annem ben kendimi assam fatma haklı demez diye ne yapayım şimdi kocamı mı bırakayım yoksa kötü mü olayım ayrıca herkes kendi yasadığını bilir benim kocam 1 yıldır benimle uymuyordu evet ama bazı problemleri varmış bide panikatak baslangıcı baslamış o yüzdenmiş çok şükür 1 2 aydır çok iyiyiz ayrıca sana laf soktugum falan da yok dedim ya özürdiledi mesajına istinaden cevap niteliğinde yazdım

9 senedir panik ataklıyım gece nefes alamama çarpıntı kalp krizi hissi sıklıkla yaşandığı için ve ölüm korkusu o an çok yoğun olduğu için tam da bu yüzden panik ataklı yalnız kalmak hele ki yalnız uyumak istemez

konu sahibi bakın ben kocamla çok mutluyum kocam annesine küfür etti bende kv gel de b..k ye dedim o o daha neler yaptım kv de fena ama ben dik durdum ezdirmedim sizde ezdirmeyin kv deye küfredin evinize sokmayın eşinize söyleyin o da küfretsin kendi ezdiren sabreden saf kadınlardan olmayın diye yazıyor ama bi iki kişi kv de kötü ama senin yaptığın da doğru değil dedimi ya kibliyor ya tehdit ediyor yada dalga geçiyor
valla okumadım. İlk mesajının, ilk paragrafından sonra. Genel olarak kaynana konularını sevmiyorum. Çünkü asırlardır bu işe çözüm bulan yok. Konular bitmez, arkası katmerlice gelmesinden başka da bir işe yaramaz. Konu içinde fallar büyüler geçince zaten bir ön yargı oluştu bende konuya karşı. Bana komik geliyor bu tür konular.

iyi kaynana mı var al birini vur ötekine....hele benimki gerçek bir cadıydı çok şükür boşandımda kurtuldum.allah belalarını versin
tamam travsiyene uyuyacam

X