- 31 Ekim 2014
- 3.782
- 9.370
- Konu Sahibi mavihayall
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Estetik ve güzellik algıları zamana, içinde bulundugunuz topluma, kişilerin özel zevklerine göre değişiyor ama tut ki yorum sahibinin de dediği gibi dünyadaki hiçbir güzellik algısına hitap etmiyor görüntünüz, dibine kadar çirkinsiniz, ne olacak ki @suskunnkedi ?Sizi tanımıyoruz belki gerçekten çirkinsinizdir. Her insan güzeldir anlayışı da çok avuntu geliyor bana ve bu tip söylemlerin güzelliği daha da yücelttiğini düşünüyorum, bu yüzden kullanmayı sevmiyorum. Kimse güzel olmak zorunda değil önce bunu kadın milleti olarak kabullenmeliyiz. Kadın milleti diyorum çünkü görsel beklentiler daha çok bize yük ne yazık ki. Size hakaret eden insanlara gelecek olursak kaba saba insanların ne dedikleri umrunuzda bile olmasın, ne yergileri ne de övgüleri kıymetli onların. Siz onların gözüne hoş görünüp libidolarını ateşlemeye gelmediniz dünyaya ama erkekler böyledir, işlerine yaramayan kadın çöptür onlar için olmasa da olurdur. İlişki için de şunu söyleyeyim çirkinler birini bulamıyor olsaydı dünyanın yarısı boştaydı. Dış görünüşle gönül işleri arasında sanıldığının aksine çok sıkı bir bağ yok yani kimleeer kimlerle. Çok toparlayamadım farkındayım ama dış görünüş dert edilecek bir şey değil bence Allah kaderinizi güzel yazsın. Ha bir de temiz ve özenli olunca direkt ortalama bir görüntü yakalıyorsunuz zaten biraz imajınıza falan özenin yeterli bence.
Bu hayatın sadece bi boyutu. Bu yönden dezavanatjlı bi gruba dahil olursunuz evet. Ama hayat sadece bu boyuttan ibaret değil ki.
İkili ilişkileri sadece bu boyutta yaşayan erkeklerin ilgisini ya da kadınların dostluğunu mu kaybedersiniz mesela? Bence zaten kaybedin, silkinsinler gitsinler. Gerçekten bu kadar yüzeysel insanları istiyor musunuz hayatınızda ?
Sizin konunuzdaki sıkıntı nasıl göründüğünüzle değil nasıl hissettiğinizle alakalı. Hicbi dostumu çirkin/güzel diye ayırmam mesela ama özgüvenine göre insan ayırdığım çoktur. Sürekli negatif, kendini sevmeyen, kendine güvenmeyen, insanların kendine sözlü saldırıda bulunmasına izin veren ve bu gidişatı değiştirmek için hiçbir şey yapmayan biri dostum olsun istemem. Bi noktadan sonra ne yapacağımı bilemem çünkü. Genelde kimse de bilemez. Sizi yükseltmeye, deger verdiklerini göstermeye calısırlar, ama baktılar ki anlamıyorsunuz sizden sogurlar, uzaklasırlar.
O nedenle kişisel tavsiyem biraz iç dünyanızı gelistirin, çevrenizdeki boş beleş insanları da degiştirin. Olacak gibi değil ben kendime bu şekilde yetemiyorum diyosanız dış görünüsünüzü de değistirin. Orta çagda yaşamıyoruz ki, yüzünüzde ve vücudunuzda memnun olmadığınız her seyi revize edecek binbir imkan var. (Bu aşamada doğru uzmanlardan yardım almak önemli, dogustan gelenle bu kadar problem yasayan bir kimsenin bir de estetik kazasını kaldırabilecegini zannetmiyorum, o kısma dikkat edin.) O sevimsizlerle cafelerde otururken harcadığınız paraları biriktirip burun estetiğine yatırın mesela. (Maddi imkanlarınızın çok iyi olmadığını varsayıyorum zira olsaydı zaten bu işi yüzeysel de olsa cözmüstünüz.) Özetle dışınızı değiştirecek yol çok ama sizin ihtiyacınız önce içinizde değismek.