Dul bir kadın olarak İstanbul’da ne yapacakmışım?

Aslında çoğu kendi de mutsuz. Ben çekiyorum sen de çek mi demek istiyorlar diye çok düşündüm zamanında. Ama iyi ki dinlememişim şahsen :)

Ben bu mantığı anlamıyorum, mutsuzsam herkesi aynı mutsuzluğa sürükleyecek tavra giremem, kendi hayatımı değiştirmeye cesaret edecek gücüm yoksa bile karşımdakine cesaret veririm ben yapamıyorsam bari o yapsın da hayatının dizginlerini eline alsın diye, sonuçta bir yaşam hakkımız var, onu da iyi yaşamalıyız, kendimizi ömür boyu mutsuzluğa mahkum etmemeliyiz, hayır yani bir de hora geçse neyse, ömrümü yiyen biri bana iyi ki beni çekiyorsun deyip madalya vermeyecek hoş.

sen kendi çocuğunun başkasından olduğunu düşünüp aldıracak kadar kötüsün
Su cumle icin mi utanip vicdan yaptiniz esinize karsi?
Benim sadakatimden ve cocugumdan emin olmayip canina kiymak isteyen insanla ayni masada dahi bunmam ben
Siz birde vicdan yapmissiniz
Trajikomik

Lütfen hiçbiriniz “asla,yapmam,etmem” diyip kınamayın Beni ve kimseyi.
Kendiniz için yapmayın bunu, çünkü sonra kendinizi bunları yaşarken buluyorsunuz...
Ben kendime güvenmeye çalışıyorum bu biraz zor oluyor çünkü hayal kırıklıklarım fazla etraf ta baltalayınca güçsüz hissediyorum zaman zaman ama yine de direniyorum.
Yazdığın bütün yorumları okuyup alabildiğim ne varsa alıyorum. Teşekkür ederim

Bu yazdıklarınız içime oturdu resmen
Ben sanırım hep başkaları için yaşadım..
Sizinle yaşıt sayılırız 45 yaşındayım.
Ben kimim, beklentilerim nelerdir, neden hep karar aşamasında birilerine sorma ihtiyacı hissediyordum..
Herşeye geç kaldığımı düşünüyorum.
Neyse, konu sahibine öyle güzel yönlendirme yapıyorsunuz ki...
İşte böyle çaresiz kadınlarımıza, böyle motivasyon edici yorumlar lazım.
Konu sahibi. mune tüm söylenmesi gereken herşeyi söyledi, kesinlikle katılıyorum.
Bundan sonrası için size, sağlık ve mutluluk içinde yaşam dilerim.

Bişey söylicem siz neden sorunlarınızı bir evlilik danışmanının karşısından çözmek yerine eşinizin saçma sapan arkadaşlarıyla konuşuyorsunuz ki? Kim onlar yahu? Kim oluyorlar? Kimse kimsenin evliliğinde bu kadar söz sahibi olamazlar. Üstelik eşiniz inanılmaz derecede ciddiyetsiz ve hala çocuk. Boşanmak sizin kararınız. Hem merak etmeyin kimse size dulsunuz diye bişey yapamaz. Siz kendinizi korumayı bilmiyor musunuz? Yapmayın yahu çocuk yetiştireceksiniz. Azcık yetişkin olun ne bu?

Dün eşimin arkadaşı beni konuşmak için Cafe’ye davet etti, gittiğimde eşimde oradaydı.
Ve eşimin işten bir abisi daha.

Bende her ikisini de tanımadığım için

Tanımadığın adamların önünde evliliği konuşmak neden? Buna anlam veremedim de. Görüşmeye gidip masada tanımadığın iki adamı gördüğünde siz ne alaka deseydiniz ya. Hem eşinizin arkadaşıymış arada size hak verseler de önünde sonunda eşinizi haklı bulup onu savunacaklarını düşünemediniz mi? Bana çok saçma geldi başkalarının önünde evlilik konuşmak.

Keşke söylemeseydim diye kendime çok kızdım ve sonrasında mesaj atıp arkadaşları önünde utandırdığım için özür diledim.

Burada özür dilenecek birşey göremiyorum. Eski eşiniz bunu yapmış mı? Yapmış... Utanmak istemeyen adam elin iki herifini getirip karısının karşısına oturtup sorunlarınızı ortaya dökmez. Resmen üçe bir gibi kalmışsınız asıl ayıp olan bu.

Ayrıca İstanbul'da bir "dul" olarak çok güzel yaşanır, iş bulunur, çalışılır, çevre edinilir, yeni insanlarla tanışılır, flört edilebilir... En çok korktukları bu sondaki zaten. Zorlanıp zorlanmayacağınız kimsenin umurunda değil yoksa, küçük şehirlerde boşanmış kadınlar daha çok zorlanıyor. O yüzden iş bul çalış ve kimseye bakma. Yolun açık olsun...

Ne günlere kaldık Ya Rabbi. Eşinizin iki arkadaşının önünde şu cümleyi nasıl kuruyosunuz, pişman oldum falan demeyin. Nerde ne konuşacağınızı daha önceden düşünmeniz lazım değil mi?Eşinizi ne konuma düşürmüşsünüz, kendinizi ne konuma düşürmüşsünüz... Konularınızı okurken istisnasız şok yaşıyorum. Yaşınız da hiç yoksa 23-24 tür.küçük de değil.

O zaman okumayın şok da yaşamayın. Siz baya kusursuzsunuz galiba. Ayrıca pişman olup olmayacağımı size mi sorucam.

O zaman okumayın şok da yaşamayın. Siz baya kusursuzsunuz galiba. Ayrıca pişman olup olmayacağımı size mi sorucam.

Hiç kusursuz değilim,tek sayışta on kusurumu sayarım, ama bununla ilgisi alakası yok. Sadece erkeklerin olduğu bi ortamda ki biri eşiniz, geri dönüşü olmayan sözler söylemişsiniz. İki düşün bir konuş demişler, lütfen öyle yapın. Konuşunca illa ki pot kırıyosanız lütfen biraz az konuşun. Borderline olmak bile öyle herkesin yanında konuşayım denilecek bir konu değil, biraz özeliniz olsun lütfen.

Hangi evlilikte koca esini iffetsizlikle suclar kurtaj yaptirir yahu...

Teşekkürler

Eşime “sen kendi çocuğunun başkasından olduğunu düşünüp aldıracak kadar kötüsün” diyip ağlayarak kalktım masadan.

Gercekten boyle bir sey mi yasadiniz?
Bu cok korkunc.
Konuyu bu kadarla biliyorum ama esinizin tavrina bakarak ilimli biri vs sanmistim ama su cok kotu ya.
Bir bebek aldirmak bir yana boyle suclanmak bir yana.
Hakkinizda hayirlisi.

Cidden her evlilikte eşler birbirini ihanetle mi suçluyor?
Bence siz birbirinizi seviyorsunuz ama nasıl seveceğinizi bilmiyorsunuz...
Ne birbiriniz arasında ne de başkalarına karşı dilinizin hiç kemiği yok, şu da söylenmez demiyor bir mantıksal sınır çizmiyorsunuz.
Bu tavra devam ettikçe kimseyle mutlu olamazsınız.

45 yaş nedir ki, insanoğlu yaşadığı sürece hiçbirşey için geç kalmış sayılmaz, yeter ki kendine güvenip inansın, 40 yaşından sonra dünya çapında başarıya ulaşmış bir sürü insan var, kimi modanın devi olmuş, kimi Fastfood zincirlerini kurup adını her yere duyurmuş, kimi kendi halinde mütevazı bir ev kadınıyken bir yarışmayla tanınan şarkıcı haline gelmiş.

Yaş dediğimiz şey bedenimize ait, ruhunsa yaşı olmadığına inanıyorum, bu sebeple yaşım 40-50 oldu artık benden birşey olmaz düşüncesine katılmıyorum, insan güçlü bir canlıdır, kendini nasıl yönlendireceğini bilirse ve azmederse yapar.

Belki çok iyi bir yazar olacaksınız ya da çizimlerinizle adınızdan söz ettireceksiniz, belki siz de doğuştan tiyatrocu olma potansiyeli var, belki bir aktivistin ruhunu taşıyorsunuz, kendinizi keşfetmek için asla geç değil.

Nasıl yani ben yanlış anlamadım değil mi!!!Eşiniz bebeğin kendinden olmadığını size söylüyor ama siz bu düşüncesini elin yanında söylediğiniz için birde ondan özür diliyorsunuz öyle mi???Utanmadınız mı özür dilerken.Ben bunu haykırarak söylerdim böyle bir düşüncesi olacak işi dolayısı ile söylediklerinizden özür dileyeceksiniz,bebek için söylediklerinden özür dileyeceksiniz,eee birde boşanmak istediğiniz için özür dileyin tam olsun.Yapmayın Allah aşkına kendinizi ezdirmeye alışmışsınız galiba lütfen güçlü ve kararlı durun lütfen.O cümleyi okudum ya bende film koptu...

Neresi basit pardon? Adam namusuna iftira atmış resmen. Bu kadar yanlış yönlendirme olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…