• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dul bir kadın olarak İstanbul’da ne yapacakmışım?

Dün ki arkadaşı şunu yazmış şimdi WhatsApptan;

“N.... Merhaba ben m.... inan yazdığımdan c...’”n haberi yok akşam gelsin evine hiç bir şey olmamış gibi evinide oturun olur mu?

Bende olmaz dedim ve sana ne oluyor diye kırmamak için kendimi zor tutuyorum çünkü eşim hem bu adamı sevmezdi hemde benim adamla düne kadar oturup selamlaşmışlığım yoktu.

Ooooooo eşiniz ağır vaka, kesinlikle ayrılın, cesaretinizi de kaybetmeyin, evet maddi olarak belki zorlanırsınız İstanbul'da ama huzurlu olmak paha biçilemez birşey, kuru ekmek yersiniz belki ama başınızı yastığa huzurla koyarsınız, insanın midesi yavan ekmekle de doyuyor ama ruhun huzura açlığı hiçbirşeye benzemiyor, eşinizin söylediği herşey çok çirkin, erdemli ahlak sahibi bir adam böyle şeyler söylemez, eşini seven, saygı duyan bir erkek böyle söylemez, bu çocuk benden değil deyip benim namusuma dil uzatan adamın dilini ensesinden çıkarırım, isterseniz ondan önce defalarca başkalarıyla birlikte olmuş olun fark etmez, siz mertçe söylemişsiniz, bilerek sizle sevgili olmuş, bilerek evlenmiş, evlenmeye kara veren bir adam ahlaklı olur ama sizin eşiniz maalesef:KK43:

Kararınızdan vazgeçmeyin, bu evlilik devam etse ve eş kaza hamile kalsanız bebeğinize ve size olmadık iftiralar atar böyle bir koca, benden değil der, bebekle ayrılmak yeniden aynı iftiralara maruz kalmak ya da iftiralar nedeniyle bir daha kürtaj olmak zorunda kalmayı kaldıramazsınız, hayatınızdaki tek fazlalık bu adam, boşanın ve huzura erin, göreceksiniz çoook mutlu ve huzurlu olacaksınız.
İşte tam olarak bu umuda tutunuyorum ve kesinlikle bir çocuk ile ayni şeyleri yaşamaya göze almak istemediğim için direniyorum. Nasıl iyi hissediyorum burda birkaç kişinin dahi olsa yapabilirsin demesiyle. Ne çok ihtiyacım var yapabileceğimi duymaya. Offf

İşte tam olarak bu umuda tutunuyorum ve kesinlikle bir çocuk ile ayni şeyleri yaşamaya göze almak istemediğim için direniyorum. Nasıl iyi hissediyorum burda birkaç kişinin dahi olsa yapabilirsin demesiyle. Ne çok ihtiyacım var yapabileceğimi duymaya. Offf

Yaparsınız, çok sevdiğim bir arkadaşımın eski eşi kocanızın karakterindeydi, arkadaşımı ailesinden dahi kıskanıyordu, kadının öz babasından kıskanıyordu düşünün, 5 dakika geç kalsa biriyle birlikte olmuş gibi saçma sapan iftiraları vardı, arkadaşım sanki evlenmeden önce hiçbirşey görmemiş gibi havalara giriyordu adam, benim sayemde benim sayemde deyip duruyordu, arkadaşım kendini öldürme noktasına geldi düşünün artık yaşadığı psikolojik baskıyı, bir gün bir cesaret geldi aman beee dedi boşandı, İstanbul'da yaşıyor, üstelik çocukları var, valla hayatını yaşıyor şimdi, adam sürünerek bana döneceksin dediydi ayrılırken, ne sürünmesi, kuru ekmekte yese mutlu, daha sosyal oldu, bugüne kadar yaşayamadığı gençliğini yaşıyor, içinde uhde olan ne varsa yapmaya gayret ediyor, özgüveni yerine geldi, siz arkadaşımdan gençsiniz, çocuk da yok, çok daha kolay atlatırsınız bu süreci, arkanıza bile bakmayın, sizi hak etmiyor eşiniz, sizin tırnağınız bile olamayacak biriyle ömür çürütmeyin.

Son düzenleme:
Yaparsınız, çok sevdiğim bir arkadaşımın eski eşi kocanızın karakterindeydi, arkadaşımı ailesinden dahi kıskanıyordu, kadının öz babasından kıskanıyordu düşünün, 5 dakika geç kalsa biriyle birlikte olmuş gibi saçma sapan iftiraları vardı, arkadaşım sanki evlenmeden önce hiçbirşey görmemiş gibi havalara giriyordu adam, benim sayemde benim sayemde deyip duruyordu, arkadaşım kendini öldürme noktasına geldi düşünün artık yaşadığı psikolojik baskıyı, bir gün bir cesaret geldi aman beee dedi boşandı, İstanbul'da yaşıyor, üstelik çocukları var, valla hayatını yaşıyor şimdi, adam sürünerek bana döneceksin dediydi ayrılırken, ne sürünmesi, kuru ekmekte yese mutlu, daha sosyal oldu, bugüne kadar yaşayamadığı gençliğini yaşıyor, içinde uhde olan ne varsa yapmaya gayret ediyor, özgüveni yerinecek geldi, siz arkadaşımdan gençsiniz, çocuk da yok, çok daha kolay atlatırsınız bu süreci, arkanıza bile bakmayın, sizi hak etmiyor eşiniz, sizin tırnağınız bile olamayacak biriyle ömür çürütmeyin.
Annem ve kendisi hatta arkadaşları ondan daha iyisini bulamayacağımı söylüyor. Eşimde pişman olacaksın ama geri döndüğünde ben olmayacağım diyor. İnsanlar seni kullanmak isteyecek ben olmasam sen kötü şeyler yapar,kötü yollara düşerdin,erkekler boşanmış kadınlara iyi gözle bakmıyor vs vs.
Teşekkür ederim nasıl güç veriyor hepinizin yazdığı cümleler.
Belki haklı ben mutsuz olacağım o mutlu ama sanki şuanki durumdan daha mutsuz olmam gibi geliyor...

İyi de sizin şüphe duymamanız değil karşınızdakine ne hissettirdiğiniz önemli.. ayrıca durduk yere suçlamak da ayrı bir sıkıntı.. Bir insana kırk kere beni aldatıyomusun derseniz 41. De aldatır ruhunuz duymaz çünkü sürekli saldırıya maruz kaldığı için savunmayı öğrenir.. yanlış taktik...
Eşimi ve beni tanımadığıniza göre taktik hakkında yorum yapmanız çok da gerekli değil..
Biz de direk beni aldatiyosun demeyecek kadar zekiyiz karşımdakine hissettirdigimin karşılığı da aldatmadigindan ve aldatmayacagindan emin olmak..
Ayrıca aldatirsa başına neler gelebileceğini hissettiriyorum bilin istedim.

Annem ve kendisi hatta arkadaşları ondan daha iyisini bulamayacağımı söylüyor. Eşimde pişman olacaksın ama geri döndüğünde ben olmayacağım diyor. İnsanlar seni kullanmak isteyecek ben olmasam sen kötü şeyler yapar,kötü yollara düşerdin,erkekler boşanmış kadınlara iyi gözle bakmıyor vs vs.
Teşekkür ederim nasıl güç veriyor hepinizin yazdığı cümleler.
Belki haklı ben mutsuz olacağım o mutlu ama sanki şuanki durumdan daha mutsuz olmam gibi geliyor...

Çok özür dilerim ama siz kendinize sahip çıkamayacak bir çocuk musunuz? Artık erişkin bir kadınsınız, birşeyler yapmak isteyen evliyken de yapar, erkeğin de ruhu duymaz, şart mı milletin sizin boşanmış olduğunuzu bilmesi, söylemezseniz kimse bilmez, kazara öğrenseler de siz kendinizi bildikten sonra hiçbirşey olmaz, sanki erkekler sadece boşanmış kadınlara kötü gözle bakıyor, genellemeyeyim ama erkeklerin kötü niyetlileri evli bekar boşanmış fark etmeksizin her kadına kötü gözle bakıyor zaten, adamlarda nefes alsın yeter mantığı var tövbe estağfurullah.

Demek ki eşiniz boşanmış kadınlara kötü gözle bakıyor ki bu fikri size empoze etme çabasında.

Mutsuz falan olmazsınız, eşinizin, anneniz ve çevrenizdekilerin psikolojik baskısından mutsuz olacağınızı zannediyorsunuz, özür dilerim ama annenizde başınızda koca olsun da taştan olsun kafasında sanırım, yaşım 46 büyük ihtimalle annenizle yaşıt sayılırım, siz de kızımla yaşıtsınız galiba, bir anne olarak kızımı böyle bir adamla evliliğe mahkum etmem doğrusu.

Eşimi ve beni tanımadığıniza göre taktik hakkında yorum yapmanız çok da gerekli değil..
Biz de direk beni aldatiyosun demeyecek kadar zekiyiz karşımdakine hissettirdigimin karşılığı da aldatmadigindan ve aldatmayacagindan emin olmak..
Ayrıca aldatirsa başına neler gelebileceğini hissettiriyorum bilin istedim.
Bu pek korkutucu değil işte onu demek istedim :) neyse hayat sizin yaşayın görün :KK66:

Çok özür dilerim ama siz kendinize sahip çıkamayacak bir çocuk musunuz? Artık erişkin bir kadınsınız, birşeyler yapmak isteyen evliyken de yapar, erkeğin de ruhu duymaz, şart mı milletin sizin boşanmış olduğunuzu bilmesi, söylemezseniz kimse bilmez, kazara öğrenseler de siz kendinizi bildikten sonra hiçbirşey olmaz, sanki erkekler sadece boşanmış kadınlara kötü gözle bakıyor, genellemeyeyim ama erkeklerin kötü niyetlileri evli bekar boşanmış fark etmeksizin her kadına kötü gözle bakıyor zaten, adamlarda nefes alsın yeter mantığı var tövbe estağfurullah.

Demek ki eşiniz boşanmış kadınlara kötü gözle bakıyor ki bu fikri size empoze etme çabasında.

Mutsuz falan olmazsınız, eşinizin, anneniz ve çevrenizdekilerin psikolojik baskısından mutsuz olacağınızı zannediyorsunuz, özür dilerim ama annenizde başınızda koca olsun da taştan olsun kafasında sanırım, yaşım 46 büyük ihtimalle annenizle yaşıt sayılırım, siz de kızımla yaşıtsınız galiba, bir anne olarak kızımı böyle bir adamla evliliğe mahkum etmem doğrusu.
Annem 38 yaşında 8 çocuk annesi. Bir tane erkek evlada sahip olmak için yaptı da yaptı. Kendisi de çevresi psikoloji baskıyla başedemediği için böyle bir insan oldu.
Boşansan ne yapacaksın gene evlenirsin, sevgili yaparsın sen rahat durmazsın tarzında cümleler sarfediyor. Sonra yanındayım diyor. Annem de sağlam bir kafaya sahip değil. Evliliğimi bilmesine rağmen çocuk yapmam için baskı yapıyordu 2 hafta öncesine kadar.
Dedim ya bu süreçte de sonrasın da yalnızım.
Sadece burada paylaşarak daha iyi hissetmeye çalışıyorum.
Kendime inanıyorum,başaracağım...

Sindirmek için uğraştıkları kadar cesaretlendirmek için uğraşsalar, kadınlarımız çok daha güçlü olurdu. Aynı şeyleri çok duydum, boşanalı nerdeyse 5 yıl olacak, şimdi kimse konuşamıyor. Konuşturmamayı öğrenmek lazım, sonra kendileri susup hayran hayran izliyorlar uzaktan zaten :)

Annem 38 yaşında 8 çocuk annesi. Bir tane erkek evlada sahip olmak için yaptı da yaptı. Kendisi de çevresi psikoloji baskıyla başedemediği için böyle bir insan oldu.
Boşansan ne yapacaksın gene evlenirsin, sevgili yaparsın sen rahat durmazsın tarzında cümleler sarfediyor. Sonra yanındayım diyor. Annem de sağlam bir kafaya sahip değil. Evliliğimi bilmesine rağmen çocuk yapmam için baskı yapıyordu 2 hafta öncesine kadar.
Dedim ya bu süreçte de sonrasın da yalnızım.
Sadece burada paylaşarak daha iyi hissetmeye çalışıyorum.
Kendime inanıyorum,başaracağım...

Anneniz benden de gençmiş, çocuk yaşta evlenmiş belli ki, annenizle ilgili anlattıklarınız hayatı evlilikten ibaret sanan, erkek çocukla kocasının gözünde itibarı artacak, sevilecek zanneden aslında evliliğinden mutlu olmayan, birçok şey içinde uhde kalmış bir kadın canlandırdı gözümde.

Boşanınca mutlaka yeniden evlenmek zorunda değilsiniz ki, hatta evlilikten canı yanmış bir kadın olarak en azından birkaç sene aklınızdan evlilik dahi geçirmeyin bence, hayattan ne istediğinizi keşfetmeden, ben kimim beklentilerim nelerdir, nasıl bir hayat istiyorum sorularına cevap bulmadan erkek arkadaş bile edinmeyin derim naçizane fikrim.

Bu hayatta tek güvendiğiniz ve inandığınız kendiniz olun, önce siz, önce sizin beklentileriniz, önce sizin hayatınız, bu hayatı sizin yerinize başkaları yaşamayacak, bırakın isteyen istediğini desin.

Son düzenleme:
Sindirmek için uğraştıkları kadar cesaretlendirmek için uğraşsalar, kadınlarımız çok daha güçlü olurdu. Aynı şeyleri çok duydum, boşanalı nerdeyse 5 yıl olacak, şimdi kimse konuşamıyor. Konuşturmamayı öğrenmek lazım, sonra kendileri susup hayran hayran izliyorlar uzaktan zaten :)

O dört duvar arasındaki mutsuzluğu onlar yaşamıyor çünkü, iliklerinize kadar mutsuz olduğunuz bir evliliği aman başında erkek olsun, sahipsiz demesinler, adı çıkmasın gibi nasıl desem sığ mı yoksa dayatmama mı desem ne desem bilemedim, işte bu görüşü hiç sevmiyorum, sanki biz erkek olmadan bir hiçmişiz gibi davranmaları, herkesin böyle bir işgüzarlığı girip aman kocandır tavrı yok mu beni deli ediyor, erkek boşanacağım deyince kimse paniklemiyor ama.

Her şeyi planlamadan İstanbul'a gidip yerleşme kararı vermeyin.En inde ayrıntısına kadar her şeyi ayarlayıp öyle girişin bu işe.Eşinizden kurtulmak için yanlış adımlar atmayın.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Boşanma kararınızı okudukça daha çok hak verdim istanbul da yaşamakta bir şey yok sağlığın yerinde çalışırsanız gül gibi geçinirsiniz lütfen gözünüzde büyütmeyin çalışan İnsan her yerde geçinir..
Bunca zulmü cekecegime neden daha önce düşünmedim dersiniz. Bunca açıdan sonra hakettiginiz şekilde yaşama zamanı değil mi artık

Benim böyle konularda tek üzüntüm o insanla bir evi hayatı paylaşıyorsun ve birgun baskalarinin yaninda aciklarinizi vuruyorsunuz o insanlar mahkememi dort dortlukmu.Hakkınızda hayırlısı olsun

O dört duvar arasındaki mutsuzluğu onlar yaşamıyor çünkü, iliklerinize kadar mutsuz olduğunuz bir evliliği aman başında erkek olsun, sahipsiz demesinler, adı çıkmasın gibi nasıl desem sığ mı yoksa dayatmama mı desem ne desem bilemedim, işte bu görüşü hiç sevmiyorum, sanki biz erkek olmadan bir hiçmişiz gibi davranmaları, herkesin böyle bir işgüzarlığı girip aman kocandır tavrı yok mu beni deli ediyor, erkek boşanacağım deyince kimse paniklemiyor ama.
Aslında çoğu kendi de mutsuz. Ben çekiyorum sen de çek mi demek istiyorlar diye çok düşündüm zamanında. Ama iyi ki dinlememişim şahsen :)

Hayır elbette ama kıskançlığı abartmış eşiniz eğer pişmansa dediğiniz gibi denemeye yekrar değer
Umarim dalga geciyorsunuzdur
Adam kendi cocugunun baskasindan oldugunu iddia ediyor siz basit seyler bunlar denemeye deger diyosunuz pesss

Ya anlattıklarınız basit şeyler her evliliğin başında didişmeler olur siz dile getirmişsiniz çok karşılıklı be yıpranmış.yaşlar küçük sanırım ileride güler geçersiniz.kıskançlığı abartmış eşiniz.başka şeyler yoksa çocukça geldi bana düzeir zamanla
Sen ciddi misin? Kadını ihanetle suçlamış, bebeğin başkasından olduğunu söylemiş. Bu küçük bir seyse ben öleyim şurada !!!!

Benim kuzenim de boşanmış biri, tabirinizle dul. Üstelik iki kız evladı var. Ve de İstanbul da yaşıyor. Ve kimsede onu ham yapmadı.

Neden yaşayamayacaksiniz ki? Zor birşey değil. Üstelik çocuk da yok.

Back