Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kitabi edinemedigim icin biraz zorlanacagim, isin ilginci bulamiyorum mayistan once gelmiyormus, anlamadigim bir kac seyi sormamda umarim bir mahsur yoktur? simdi atak donemini bes gun yaptiktan sonra yani bes gun salt proteinle beslendikten sonra sebze ve proteinli gunlerden sonra yine sadece 5 gun et mi yeniliyor? bu donusumlu mu yoksa bir kereye mi mahsus atak suresi. ikincisi bu seyir evresi guclendirme evresi dediginiz donemlerde sure tam olarak nedir veya var mi sure ? ayrica 1+1 veya 5+5 dediginizin acilimi ne tam olarak :) cok soru sordum biliyorum amma velakin kitabi edinemedim dolayisi ile yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...

Son düzenleme:

canım kilo hesabına göre 1 ile 10 gün atak diyor kitap.diyelim ki 5 gün atak saf protein yedin sonrasında birgün saf protein bir gün sebzeli protein yiyosun bu1+1 5 atak 5 sebzeli protein yaparsan bu da 5+5.fakat diyelim ki toplamda 20 gün seyir yaptın 5+5 yapsanda 1+1 yapsanda sonuç aynı oluyormuş 20 günün sonunda.dukan amca diyo:)))bu arada sebze gününde patates yasak bi de havucu da mümkün olduğunca az yiyin diyor.birkaç bişiy daha vardı ama şu anda aklıma gelmiyor.

ha bu arda iş arkadaşlarımda diyetime dukan demiyolar da DIKAN diyorlar.valla çok doğru insanın canı bişiyler istese de gün geçtikçe yediği şeyler azalıyo.bende bugün 18.günümdü ve 4,200 bende gitti b çok mutluyum üstelik mens dönemime de girdim

benimde diyette nerdeyse 20 gun olucak
ilk gunler hizli verdim bir haftadir ayni suan 62.8 im
inatla inmiyor takildim ama 4 gun diyeti birakmistim tekrar atak yapptim
yesil cay yesil kahve altin cilek ve gunde 2 lt su bir yarim saat kadar da spor yapiyorum
regl gunumde yaklasti bakalim sonrasinda ne kadar vermis olucam
58 kiloya inmek istiyorum kendime haziran ayina kadar vakit verdim

yumurtadan tiksindim yurtta olunca pek çeşitli yapamıyorum eve geldiğim günler iyi oluyor ızgara tavuk köfte vs :) en çok makarnayı özledimm bu arada çorba deneyen varmı atak yada seyir için

hem atak hem seyir evresi için yoğurt çorbası deneyebilirsin ayrıca sebze günleri için ıspanak ve mantar çorbası yapıyorum
yoğurt çorbası
4 - 5 kaşık yoğurt
1 yumurta

3 yemek kaşığı yulaf kepeği

nane

yogurtla yumurtayı çırpıp su ekliyorum göz kararı sonra kepeği ekleyip kaynayana kadar karıştırıp en son nane ekliyorum güzel oluyor

ıspanak çorbası için :

250 gr kadar ıspanak
2 kaşık yulaf kepeği
1 kuru soğan

biraz dereotu

isteğe göre tavuk yada et suyu tablet ekleyebilirsiniz güzel oluyor

göz kararı su koyup haşlıyorum hepsini

pişince rondoda çırpıp

1 çay bardağı süt ekleyip 5 dk daha kaynatıp tekrar rondodan geçiriyorum

üstüne pul biber atıp yiyebilirsiniz

mantar çorbası :

1o tane mantar

1 küçük soğan

2 kaşık kepek

1 çay bardağı süt

mantarları minik minik doğrayıp kararmasın diye biraz limonlu suda bekletiyorum

tencereye birkaç damla yağ atıp yemeklik doğradıgım soğanı kavuruyorum

sonra mantarı ekleyip bir süre daha kavuruyorum
göz kararı su ve 2 kaşık kepeği ekleyip kaynatıyorum en son sütü ekleyip 5 dk daha kaynatıyorum

karabiber pul biber atarsanız da güzel oluyor

not : çorbaların içindeki kepek fransadan geldi o yüzden çorbalar güzel oluyor buradan alınan samansı yapıdaki kepekle ne kadar güzel olur bilemiyorum

şimdilik bunları yaptım farklı denemeler yaparsam yazarım

tebrik ederim

bende 70 le başladım bugün 19. günüm 65.4 olmuşum inşallah 1 aya bende sen gibi kilo verebilirim

benim tırnağımdaki beyaz lekeler hala var :44:

saçlarımada ilk kez dün sinamekili kürü uyguladım uzarsa eğer küre yoracağım kürden dolayı uzadı diye.

yumurtadan tiksindim yurtta olunca pek çeşitli yapamıyorum eve geldiğim günler iyi oluyor ızgara tavuk köfte vs :) en çok makarnayı özledimm bu arada çorba deneyen varmı atak yada seyir için

bende tel şehriye çorbası yaptım şehriyelerini dibinde bıraktım yemedim tad olarak bi fark olmadı ben sevdim

dün diğer diyet topiklerini okurken bi yazıyla karşılaştım

sporcular yağ yakmak için diyet yoğurdun içine bol pul biber atıp yiyorlarmış .

ben dün bi tabak yedim bu sabah 300 gr vermişim . acaba ondan mı bilemicem. bugünde yiyeceğim bakalım. diyetimizede uyuyor nasılsa zarar gelmez

ben cok acı yiyemiyorum kac kasık attın bırde cumartesı doğum gunusu vardı 400gr aynen geri iade oldu bana ama öyle löp löp yutmadım arkadaları kırmıyım dıye gıdım gım aldım bır kac seyden o kadar tabı eve fıdınce aynen spor ah bır 65i görebilsem

baya attım ama ölçmedim. çorba kasesi kadar yoğurta . ilk lokmamda ağzım çok yandı 1-2 yudum su içtim sonra alıştım yedim. baya kırmızı olmuştu yoğurdum

Son düzenleme:

Benim gibi inatçı bi bünye kilo veriyosa bence sende veririsin :) bende 20. günümde hemen hemen 65-64 civarıydım. destekliyorum seni canım durmak yok dukan'a devam :))

cok sevindim senin adina ayrica cevap icinde icinde cok tesekkurler. anladigim kadari ile bes gun atak yaptiktan sonra seyir donemi 1+1 geciyor en azindan ben oyle yapmayi dusunuyorum ama bes gun 1+1 yaptiktan sonra tekrar atak donemi olmuyor degil mi ? sadece bir kez yapiyorum onu. haftalar sonra kilo vermem durursa yapmak istersem yine mi yapiyorum mecburi degil yani, yanlis anlamamisimdir umarim. birde sogan sarmisak serbest ama protein gununde limon yasak mi ayrica ilk gun sadece sigir eti yiyin gibi birseyler okumustum bu ne derecede dogru bunlarida ogrenebilir miyim? yoksa fark etmiyor mu kirmizi veya beyaz et.

Atak evresini bitirdim ve bugün "Sebze - protein" günümdeyim. 5 günlük atak evresinde 2,5 kilo verdim.

Ben 5+5 yapmaya karar verdim. İnşallah bu ayın sonuna kalan 3,3 kiloyu da veririm. :)

Bu arada kilo veren herkesi tebrik ederim.

Kilo alanlar ise hiç üzülmesin, sadece bünyeniz size direniyor, hanginiz daha inatçıysa o kazanacak (yani siz.)

Tuvalete çıkamama sorunu olanlara Doğa'nın kayısılı ya da çilekli form çayını öneriyorum. Ancak içinde sinameki otu olduğu için her gün ya da çok fazla içmeyin. Bağırsak tembelliğine yol açabilir. :)

evvett dün fenalaştığım için diyetimi akşam bozmuştum köfte ekmek salata ve tatlı yedim(majezik içtim) ve sabah kalktığımda 62 kiloydum. Ben diyete başladığımda 63 kiloydum yani ilk firede geri mi aldık kiloları 20 gün uyguladığım diyette böyle bir sonuç çok anlamsız .. bugün 5 gün yeniden atağa başladım ve terazi yaniden 60 indi acaba bu kilolar sadece hücrelerdeki suyun boşalması mı?

Pilatesi ne kadar süre yapıyorsun ve hangi pilates cd si ile.... Ben başlayalı 1 hafta oldu kaçamaklarla birlikte 4 kilo verdim... bu da beni motive ediyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…