kişinin kilo durumuna göre atak evresi 3-4-5-....10 güne kadar uzuyor .sonra seyire geçiliyor.sonra güçlendirme verdiğin kilo çarpı 10 gün devam edilecek.son evre tek protein günü.diyete süresince ve deva mında 1,5 kaşık yulaf kepeği.
ATAK EVRESİ:saf protein:et (koyun eti ve yağlı etler yasak)tavuk ,balık,süt,peynir yumurta,kabuklu deniz ürünleri vs.istediğin kadar (sınırsız) yeniyor.baharat ,maydanoz,tere baharlı otlar serbest +1,5 kaşık yulaf kepeği +1,5 lt ve üstü çok su içmek
SEYİR EVRESİ:saf protein +sebze(yoğurtlu semiz otu,kıymalı menemen ,peynir domates biber gibi se bzenin yanında protein bol olacak)istediğin kiloya düşene kadar 1 gün saf protein +1gün saf protein yanında sebze bakliyatlar yasak(mercimek,kurufasulye vs.)meyva yasak.şeker yasak .ama light dondurma ,light içecekler serbest..1,5 kaşık yulaf kepeği ve yine en az 1,5 lt su
GÜÇLENDİRME EVRESİtoplamda 9 KİLO VERİLDİYSE 90 GÜN SÜRECEK OLAN ZAMAN):ilk 45 gün hafta 1 gün ödül yemeği istediğin bir yemek.normal 40gr peynir(istediğin),2 dilim ekmek ,1porsiyon meyva (üzüm ,kiraz,muz yasak)küçük taneliler 1 kase ,diğerleri 1 adet(elma ,şeftali,portakal gibi)haftada 2 porsiyon nişaştalı gıda (makarna,patates gibi.)kuzu budu.ikinci 45 günde ödül yemeği haftada 2 öğün oluyor ama bu 2 öğün üst üste olmayacak.haftada 1 gün saf protein.kitap perşembeleri öneriyor.5gün saf protein,5gün safprotein +sebzede yapılabilir
SON EVRE :haftanın 6 günü her istediğii yiyorsun. bu arada kilo koruma amaçlı önerilen gıdaları aklında tutup gerektikçe bunlara başvuruyorsun.hayatın geri kalanında haftada 1 gün saf protein uyguluyorsun.3 çorba kaşığı yulaf kepeği yiyorsunuz.
bun evrelerin hepsinde en az 25 dk yürüyüş var.birde bol bol su
Selam evet bu diet te atak ve seyir evrelerinde meyve yok, cunuku bu beslenme sekli sadec proteini iceriyor ve meyvelerde karbonhidrat grubuna giren besinler.
kahvaltida istedigin kadar yagsiz veya az yagli peynir, yogurt,yumurta, sut, yagsiz olmak kaydi ile jambon v.s tuketebiliyorsun. Atak devresinde, seyirdevresinde ise; egr protein+sebze gununde isen domates, salatalik v.s. ve proteinleri yine tuketebilirsin. Birde yulaf kepegini sut ile karistirabilirsin, gercei ben yulaf kepegi blamadim ve yulaf ezmesi aldim 1,5 kasik atak evresinde , 2 kasik da seyir evresinde sut ile bazende yogurt ile karistirip tuketiyorum .
Ornek menuler sadece fikir vermesi acisindan verilmis zaten... oraya cok takilmamak lazim. en basit hali ile verecegin kilioya gore ayarlaman gereken atak evresinde yagsiz proteinden baska birsey tuketmemek . ISTEDIGIN KADAR (yumurtaya dikkat et sadece alerji ve kolesterol acisindan), seyir evresinde de ben 1+1 donusumunu yapiyorum mesela. Izin verilenler listesinden kendine cesitler yaratbilirsin . Umarim yardimi olmustur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?