• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bugün 16. günüm 55.1 e düşmüştüm ama son dört gündür kilom arttı en son 55.5um bugün...bende mi 3 gün atak yapsam kii....:50::50:

Dukan'ın kitabında kilo alımlarının olabileceği ya da kilo veriminin durabileceği yazıyordu. Eğer bu devam ederse tekrar atak evresine geçin diyordu.

Son düzenleme:
bu bahsettiğin lif, ezme ve vs yulafın kendisi bu değil bahsedilen bu yulafın dış kısmındaki kepek samanımsı bişey ve piyasa da yok. yurtdışındaki sitelerde işlenmiş ve katkılı yulaf kepekleri var. Ducanda yurt dışında yaşadığına göre bu işlenmiş olan ürünleri ok veriyordur ama türkiye de gittigidiyordan saman aldın onu yiyoruz :))) bi bak oaralara acayip itici birşey yiyince başka bişey yemek gelmiyor:))

bacım bu lif dediğiniz şeyin adı ducan mı? yanı yurtdışında böyle mi geçiyor? Yulaf ezmesi de saman gibidir evet bir tadı yok ayrıca buğday ruşeymi yulaf ezmesinden kötüdür ondan da var bende
ayrıca değişik lifler almıştım elme lifi karnıyarık otu tohumu mu kökü mü:37:
birçok şeyler aldım ama hiçbiri bana çare olmadı
sizin yediğiniz şey kg verdiriyor mu kesin? çok merak ettim nerdese ben de alacağım

bacım bu lif dediğiniz şeyin adı ducan mı? yanı yurtdışında böyle mi geçiyor? Yulaf ezmesi de saman gibidir evet bir tadı yok ayrıca buğday ruşeymi yulaf ezmesinden kötüdür ondan da var bende
sizin yediğiniz şey kg verdiriyor mu kesin? çok merak ettim nerdese ben de alacağım

dukan diyeti yazan dr aynı zamanda da diyetin adı sanırım yulaf kepeğini sordun yurtdışında :

ingilizce : oat baran
fransızca :Son D'avoine
almanca:Hafer kleie

tek başına tabiki zayıflatmaz dukan diyeti kesin zayıflatıyor buda diyette kullanılması gereken bir ürün türkiyede bulamazsın ancak yurtdışında tanıdık falan varsa yada yabancı satış sitelerinden bulursun önceki sayfaları okursan diyet hakkındada yulaf kepeği hakkında da epey bilgi paylaştık

Veeee bugün sabah tartıldım, yarım kilo daha gitti.. :21:

51.6 kg oldum. Bugün eşimle spor yapıcaz, yediklerime de çok dikkat ediyorum. Muhtemelen yarın da spor yaparız. Pztesi sabahı acaba 50'nin altına iner miyim? :) Zor görünüyor tabi ki ama ben öyle olması için çabalayacağım..

Bu sabah denediğim basit bir kahvaltıyı sizinle paylaşmak istiyorum.

Önce 1 adet küçük yağsız dana bifteği teflon tavada yağsız pişirdim.

Et pişerken 1 yumurtayı azıcık light sütle çırptım. Ete hiç baharat ya da tuz koymadım. O yüzden yumurtaya azıcık karabiber, tuz ve kimyon ekledim (ben neredeyse her yemeğe mutlaka kimyon koyarım; gaz problemimi böyle çözdüm. Ne yesem gaz yapar bana :17:).

Et piştikten sonra onu küp küp doğradım, bu arada da omletimi pişirdim. Sonra omleti en alta, omletin üstüne bir kibrit kutusu kadar ya da belki daha az (aslında yağsız lor daha iyi olurdu ama evde yoktu.) light peynir koydum. Onun üstüne de etleri güzelce yerleştirdim ve çok az kekik serptim güzel görünsün diye.

Böylece hem görüntüsü hem de tadı güzel bir kahvaltı oldu..

Yulaf kepeğim gelince omletime yulaf kepeği de ekleyeceğim. Ben diyete başlamadan önce kendi omletlerime yulaf ezmesi eklerdim, hatta yaptığım köftelere ve hatta çorbalara, tatlılara, bazı yemeklere.. Haftaiçi kahvaltım da erken kalkabildiysem yulaf ezmesi ve K-flakes süt karışımıydı. Tabi işe gecikeceksem 1 poğaça ya da yarım simit. :)

Şimdi yulaf kepeğimi bekliyorum, tatlılar ve yemekler, hatta ekmek benzeri şeyler pişirmek için..

Kaçamak yaptımmm gene bugün protein günüm akşam yemeğinde azıcık salata, ızgara, bi kaşık keşkül byarım lokma baklava ve yarım bardak biraaaa::47: şeytana uydum:43:

Hiç üzülme, Dukan kitabında ufacık bir kaçamak bile yapsanız kalori hesabına dönün ve yediklerinizin kalorisini hesaplayarak yiyin diyordu. Ya da tekrar atak yapıp baştan alın diyordu, yanlış hatırlamıyorsam..

Bence bugün bolca spor yap ve 3 gün de atak yap. Sorun olacağını sanmıyorum. Tabi bu benim fikrim, senin yerinde olsam en azından böyle yapardım. :)

evet ben bugün atak günümde değilim ama yogun spor yapayım sürekli atak dönemine dönmeyeyim.

bu arada sabah kahvaltısını zevkli kılacak bir menü vereyim daha önce verdimmi hatırlamıyorum. yağsız sepet ve köy peynirlerini teflon tavada kızartıp yanına cerry domates ve haşlanmış yumurtalı, yeşil soganlı baharatlı salata ve çayyyyyy muhhhteeşemmm ben bunu her öğün yerim de yumurta oalayı günde 2 tane..

şimdi drydryın kıymalı kabağını yapcam ama içine havuçla karnıbaharda koycam

bu bahsettiğimiz anlamsız bir saman bunun faydaları zayıflatmak değil yulaf kepeği midede bazı yediğimiz gıdaların vücut emmeden emilip dışarı atılmasında, kolesterol düşürülmesinde ve sindirimde faydası var zayıflatıcı tek başına etkisi yok..ve yulaf ezmesi onun yanında çok çok lezzetli yenmesi kolay birsey

Dukandan nefret etmek üzereyim. Bi kere sınırsız falan yiyemiyosun, yiyince hemen göbek tekrar pörtlüyor. Kilo da çıkıveriyor. :(

Tekrar kilo almaya başladım. 1 kere bile rejimime ihanet etmedim oysa!

1 ayda ıkın sıkın diyet yapıp tekrar 3. haftaki kiloma geldim neredeyse..OFFFFFFFFFFFF!

Yine de devam edicem.. Patlamam umarım.:S

Eveeeeeeeet bugün itibariyle taaaam 1. ayım doluyorrr :)))

sonuç şöyleki..

Başlangıç kilom : 70

Şu anki Kilom 63

yiiihhhhuuuuuu :9: :66: :16:

Platesle birlikte çok çok çok belirgin zayıflama ve incelme var. Umarım birilerine moral veriyorumdur. devam kızlar devamm :46:

Edit: 1 ayda saçlarımda acaip bir uzama var.. nerdeyse 3 parmak uzadı diyebilirim. tırnaklarım kat kat yarılırdı beyaz lekeler vardı onlarda gitti... proteine aç mı yaşıyomuşum nedir anlamadım :)

Son düzenleme:
Back