- 2 Ekim 2018
- 150
- 168
- 33
- 30
- Konu Sahibi Kizilgonca
-
Ben de düşünüyorum dünden beri. Düğün yerine kız arkadaşlarımla evde konseptli bi kına mı yapsam düğün klibi falan mı çeksek belki hevesim kırılır biraz :)Bu sürecin biteceğinden hiç emin değilim. Beklemek sizi yıpratır diye düşünüyorum. Ayrıca bu devirde düğün için para harcamak da hiç mantıklı değil. Bence evlenin düğün masrafı yerine sizi kralından bir balayına gondersin aileler daha iyi.
Hersey gonlunuze gore olsun. Ben düğün sevmeyenlerdenim 3 ayri ulkede düğünle evlendim bana bi yarari olmadi. Stresi büyük, yorgunlugu ayri, milletin dedikodulari... bana kalsa sade bir kokteyl tarzi harika olurdu.Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Bu surecin oyle 1 2 yilda bitmeyecegi apacik ortada. Nişanlılık sureci evlilikleri zedeleyen bir süreçtir. Eger 2 tarafta aileler yönünden sanslilarsa ki konu sahibinin oyle durumda olmadigini düşünüyorum niye stres yasasin Ayse teyze fatma teyze göbek atamayacak diye... Bizim adetlerimiz iyi hos falan ama cokta gerekli degil. Herkes gönlüne gore dugun yapip, adetleri uygulayip borc icinde birkac sene evlilik geciriyorlar. Konu sahibi görüş istemis ki herkes kendi düşüncesini yazabilir 3 ayri ulkede zorla düğün yaptirdilar ne basim goge erdi ne de sadece nikah yapanlardan farkli bir seviyeye geldimbir şey sormak istiyorum. gerçekten düğün şart değil diyenler niçin kendileri evlenirken düğün yaptı anlamıyorum... hanımefendi yani konu sahibi kendi rızasıyla kendi parasıyla düğün yapmak istiyor karşı çıkıyorsunuz. pandemi dolasıyla erteleyeceğim demiş ama ona da tepki gelmiş.
bence içinizde kalmayacağını hissettiğiniz şeyi yapın. bazı ukdeler ömür boyu içinde kalıyor insanın hatta 20 yıl sonra bile ah keşke yapsaydım oluyor.
en iyi kararı kendiniz verirsiniz
Sonradan gereksiz olduğunu anlamışlardır belki ne dersiniz?bir şey sormak istiyorum. gerçekten düğün şart değil diyenler niçin kendileri evlenirken düğün yaptı anlamıyorum... hanımefendi yani konu sahibi kendi rızasıyla kendi parasıyla düğün yapmak istiyor karşı çıkıyorsunuz. pandemi dolasıyla erteleyeceğim demiş ama ona da tepki gelmiş.
bence içinizde kalmayacağını hissettiğiniz şeyi yapın. bazı ukdeler ömür boyu içinde kalıyor insanın hatta 20 yıl sonra bile ah keşke yapsaydım oluyor.
en iyi kararı kendiniz verirsiniz
soruya soruyla karşılık verilmez ama sağolun cevap için. miştirlerle, belkilerle hayat geçmiyor konu sahibi belli ki mutlu olmayacak nikahlanan bir öğretmenin kocasıyla aynı evde kalamadığını okuduk burada hepimiz sırf düğün olmadığı için... neyse herkesin hayatı kendineSonradan gereksiz olduğunu anlamışlardır belki ne dersiniz?
Ayrıca zaten evliliği konu sahibinin sorunlarından dolayı 2 yıl ertelemişler. Şimdi de konu sahibi pandemi dolayısıyla ertelemek istiyor. Ee damatta yeter artık bu ne demiştir belki. Zaten yıllardır beraberlermiş.
Düğün eşittir gereksiz masraf.Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Yalnız soruya soruyla cevap vermedim.soruya soruyla karşılık verilmez ama sağolun cevap için. miştirlerle, belkilerle hayat geçmiyor konu sahibi belli ki mutlu olmayacak nikahlanan bir öğretmenin kocasıyla aynı evde kalamadığını okuduk burada hepimiz sırf düğün olmadığı için... neyse herkesin hayatı kendine
Nasıl istiyorsanız öyle yapın ama düğün kına yapmış biri oarak söylüyorum şuanki aklım olsa asla düğün kına vs yapmazdım sade bir nikah ve aile arası bir kutlamayla bitirirdim.Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
8 sene önce düğünsüz evlendim :) bin kere daha evlensem hiçbirinde yine düğün yapmam. Ama ileride mutsuz olup adamın kafasına kakarım diyorsanız tabi yapın.Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Bir düzeni yok mu? Nasıl yani?Ailem diyor acele ediyorsunuz diye. 6 yıldır birlikteyiz. Nişanlım bekar evinde kalıyor ve bir duzeni yok onu da anlıyorum çok bunalmış durumda
Bu yorumlar benim için daha önemli oluyor. Düğün yaptım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyenler hevesini almış oluyorlar zaten. Bana düğün yapmayanların fikirleri lazım ileride pişman oldular mı üzüldüler mi falan8 sene önce düğünsüz evlendim :) bin kere daha evlensem hiçbirinde yine düğün yapmam. Ama ileride mutsuz olup adamın kafasına kakarım diyorsanız tabi yapın.
bu forumda da kimse düğün sevmiyor istemiyor ama herkes bir şekilde yapmışDüğün kadar saçma birşey yok bence kim icat ettiyse bu düğün olayını artık keşke ben hiç düğün istemedim bi nikah bi yemek yeter dedim eşim yok olmaz içinde kalır diye diye düğün yaptı evet içimde kalmadı ama giden paralar ve yorgunluk içime oturdu şimdiki aklım olsaydı eşimi dinlemezdim düğünde yapmazdım.
Bu yorumlar benim için daha önemli oluyor. Düğün yaptım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyenler hevesini almış oluyorlar zaten. Bana düğün yapmayanların fikirleri lazım ileride pişman oldular mı üzüldüler mi falan
Şimdi de şeyi düşündüm. Ben farklı bi ilde yaşıyorum düğünüm olursa eğer Siirt'te olacak. Akrabalarını falan hiç tanımıyorum nişanlımın. Öyle bir düğünde eğlenme imkanım da pek olmaz gibi.Bence sen yap ablacım istiyorsn yani
Öte yandan d 6 yıl yazmışsın. Nikah yapın, aynı eve çıkın düğünü de gelecek yaz yapın (saçma mı oldu)?
Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?