• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlilik...

Bu yorumlar benim için daha önemli oluyor. Düğün yaptım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyenler hevesini almış oluyorlar zaten. Bana düğün yapmayanların fikirleri lazım ileride pişman oldular mı üzüldüler mi falan
Valla ben oynama, müzik, tantana, sevimsiz akrabalar, abartılı gelinlik, gereksiz şatafat sevmem. Hiç sevmedim hala sevmiyorum. O yüzden böyle şeyler beni hiç cezbetmedi.
Nişan da yapmadık. Kendimiz yüzüklerimizi alıp eşim bana ben ona takmıştık. Nikah yaptık geçtik. Zaten şehir ve iş dolayısıyla akrabalar vs katılamayacakları bir yerdeydi nikahımız.
Sonrasında dış çekim ve bir yemek de yapıldı.

Beni çok referans alma ben biraz uç nokta olabilirim :D
Yapmadığım diğer şeyler: balayı, isteme, kına, gelin mevlidi, baby shower, doğum odası süsleme, yenidoğan çekimi, 40 uçurma, bebek mevlidi :) hiçbirinden pişman değilim, ama kışın evlenmesem balayına giderdim.

Pandeminin P sini bilmezken yillaar önce nikah ile evlendik.Asla icimde kalmadi ve ben öyle istemistim bir de.Oldum olasi,düğün,asker gecirme,halay,sünnet,bu tip organizasyonlari sevemedim ,sevemeyecegim de.Tabii kişilikler,insanlar farkli.Farkliliklara saygi duymak lazim.Yalniz şu var ki ; ertelemek net çözüm degil ki! Kac yıl sürecegi bile belli degil uzmanlar bilmiyor.Bu da bir imtehandir.Bu döneme denk gelmis her bir kisinin sınavi farkli,hepimizinki farkli.Bizimkide buymus deyip daha fazla beklemeden nikah ile evlenirdim ben.Karar sizin tabii.Disaridan söylemek ne kadar saglikli olurki.Hayirlisi olsun insallah hakkinizda

Valla ben oynama, müzik, tantana, sevimsiz akrabalar, abartılı gelinlik, gereksiz şatafat sevmem. Hiç sevmedim hala sevmiyorum. O yüzden böyle şeyler beni hiç cezbetmedi.
Nişan da yapmadık. Kendimiz yüzüklerimizi alıp eşim bana ben ona takmıştık. Nikah yaptık geçtik. Zaten şehir ve iş dolayısıyla akrabalar vs katılamayacakları bir yerdeydi nikahımız.
Sonrasında dış çekim ve bir yemek de yapıldı.

Beni çok referans alma ben biraz uç nokta olabilirim :D
Yapmadığım diğer şeyler: balayı, isteme, kına, gelin mevlidi, baby shower, doğum odası süsleme, yenidoğan çekimi, 40 uçurma, bebek mevlidi :) hiçbirinden pişman değilim, ama kışın evlenmesem balayına giderdim.
Balayi disinda o saydiginiz toplanmalarin her biri bana da itici geliyor.Bir de cocuklari 4_5 yaşlarına gelmis aileler bu sene bile halen, konseptli dogum günleri yaptilar.Yani inanilir gibi degil.Hamileler kına gecelerinde gelinlere kınalar yakti maskesiz,neler gördük.Hic aklim almiyor hic.Gelinen sonuc ortada:( Ne kadar merakliymis insanlar bu tip seylere,canlarini riske atarak falan.

arkadasim bu yil ekimde olan dugununu risk almayayim diyerek yaz basinda subata erteledi,
simdi subatta bile olacagindan emin degil.

Yani erteleyeceksiniz de nereye kadar, bunlari konusmak lazim,
2 ay once nisan yapilirken hic konusmadiniz mi ne surede evlilik olacak diye.

sahsen ben evlenmek istesem, esim de dugun yapacaz deyip 1 yil ertelese (planladigimiz sureden sonrasi icin),
ben acikcasi sogurum, amac evlenmek mi dugun yapmak mi diye dusunurum.

arkadasim bu yil ekimde olan dugununu risk almayayim diyerek yaz basinda subata erteledi,
simdi subatta bile olacagindan emin degil.

Yani erteleyeceksiniz de nereye kadar, bunlari konusmak lazim,
2 ay once nisan yapilirken hic konusmadiniz mi ne surede evlilik olacak diye.

sahsen ben evlenmek istesem, esim de dugun yapacaz deyip 1 yil ertelese (planladigimiz sureden sonrasi icin),
ben acikcasi sogurum, amac evlenmek mi dugun yapmak mi diye dusunurum.
Evlenmek mi ,düğün yapmak mı? Cok güzel bir söz söylemissiniz👍 Bizim toplumda eski dille cemiyet,yeni dille organizasyon seviciligi bitmez.Diş bugdayi,6 ay kinasi falan diye enteresan isimli olanlari bile yapilirken ,düğün cok basit kaliyor bunlara göre.Toplumumuzun yüzde 80 i böyle.Bu durum,covit19 icin uzamaya cok elverisli bir durum.Allah bilinc versin insanlara ne diyeyim.

Ailem diyor acele ediyorsunuz diye. 6 yıldır birlikteyiz. Nişanlım bekar evinde kalıyor ve bir duzeni yok onu da anlıyorum çok bunalmış durumda
Bu durumda nişanlın haklı.Bi düzen kurmak istiyor.
Nikahtan sonra gelinlikle bir mekanda eglence düzenleyin herkesin gönlü olsun.Nişanlından eminden kurun yuvanızı bir an evvel..
Zamanı geri alsak inan düğün yapmazdım.
Bak bi tanıdıgımın müthiş dillere destan bir dügünü oldu evliliği 4 yıl sürdü.
hemde çok mutsuz bitti.İkinci evliliği nikah ile oldu çok mutlu.

Kimse ama dügünü olmadı diye değil ne güzel evliligi var diye bakıyor.
Bilmiyorum ama çok şart bişey değil cidden

Düşündüğüm şey acaba içimde kalır mı ileride keşke der miyim? Bir de doğunun ortasında yaşıyoruz doguluyuz belki biliyorsunuzdur burda düğünler şart gibi bir sey. Bütün arkadaşlarımın düğün videoları varken benimkinin olmaması canımı sıkar mı
Geçen sene pandemi felan yoktu. Düğündür, çekimidir, gösterişidir, bilmem neyidşr bu tür dayatma törenleri saçma ve gereksiz bulduğum için kendi isteğimle yaptırmadım. Mümkğn mertebe sade ve mütevazı bir törenle evlendim. Çok şükür mutluyum, hiçbir şeyden eksik kalmış gibi hissetmiyorum. İçimde kalan bir şey de yok. Öyle milletin saçma sapan show videolarına bakıp iç de çekmiyorum😂
Ama sizin hevesiniz varsa ertelersiniz olur biter. Karışmaz kimse size. Gelin sizsiniz sonuçta.

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Aileniz ve arkadaşlarınız sizin içinizde kalacağını düşünüyo peki siz ne düşünüyorsunuz

Siz nasil istiyorsaniz oyle yapin ama dugun de cok sart birsey degil. Stres, yorgunluk, yanlis anlamalar, alingan buyukler, gozyasi vs. Yine de siz bilirsiniz 😊
Bizde hiç öyle olmadi ama herşey hayalime göre olmuştu. Bence konu sahibi diretsin çünkü gönlünde var ve böyle evlenirse hep içinde kalacak üzülecek.

Bizde hiç öyle olmadi ama herşey hayalime göre olmuştu. Bence konu sahibi diretsin çünkü gönlünde var ve böyle evlenirse hep içinde kalacak üzülecek.

Ben katiliyorum, yapmak isteyenler yapmali yoksa 10 yil sonra bile iclerinde kaliyor

Ben dugun istemiyorum, arkadaslarimla eglence duzenlemek istiyorum onun yerine haftasonu otel ayarlayip cilgin etkinlikler olabilir su parki & go-kart gibi :halay: Dugun istemiyorum ama eglence istiyorum, gelinlik kesinlikle istiyorum :KK19:Haydi eglence de olmasin ama tecrubeli bir alisverissever ve modasever olarak gelinlikle foto cekimi, gelinlik giyme cok onemli benim icin :KK19:

düğün sevmem, kv yemekli mevlüt yaptı, onu da başıma kaktı. keşke nikahtan evlenseydim dedim hep

Ben dugunden ziyade nişanlının ve ailesinin kendi isteklerini size empoze etmeleri, sizin fikrinizi almamalari üstelik fikir beyan ettiğinizde de isi yokuşa surmeleri düşündürücü geldi. Simdiden sizin uzerinizde hakimiyet kurma peşindeler
Aile iliskilerini bilemem ama evlendikten sonra esiniz annesinin sozunden çıkmayacak ve ikisi birden size yuklenecekler gibi hissettim.

Bence düğün yapacağız parayla balayınız güzel olsun bol bol gezin yiyin milleti eğlendiriceğinize Ben de heves ederdim düğüne de inşallah nasipse düğün yapmayıp gezmeye ayırıcaz o bütçeyi

Ben düğün müğün sallamaz evlenirdim . Zaten ortaya çıkıp oynamak falan hiç bana göre değil .
Hayırsız akrabalar gelip oynayacak diye sevgilimle o kadar masrafın borcun altına hiiiiç girmezdim . ( Nişanlının ailesinin malı mülkü gırlaysa bilemem )

Belki yakın arkadaşlarımızla , sevdiğimiz eş dostla güzel bi nikah sonrası kutlaması , yemek falan .

Siz neden sinirlendiniz? Soruda gayet açık yazdığım ''içimde kalır mı, üzülür müyüm, siz olsanız ne yapardınız?''
Yapmazdım neye sinirlendim biliyor musunuz cehaletinize korona diye bir gerçek var biz test sonucu beklerken ağlaya ağlaya bekledik siz hiç hayatınızda öleceğim korkusu yaşadınız mı ? Sormama gerek yok yaşasaydınız düğün düşünmezdiniz. Ne düğün ne kına ne yapmamaya üzülmek inanın bana candan değerli değil

Yapmazdım neye sinirlendim biliyor musunuz cehaletinize korona diye bir gerçek var biz test sonucu beklerken ağlaya ağlaya bekledik siz hiç hayatınızda öleceğim korkusu yaşadınız mı ? Sormama gerek yok yaşasaydınız düğün düşünmezdiniz. Ne düğün ne kına ne yapmamaya üzülmek inanın bana candan değerli değil
Ben hadi bu salgının ortasında düğün mü yapalım diyorum ki dikkatli okuyun lütfen. Söylediğiniz laflara dikkat edin sizin bana cahil demeye hakkınız yok. Çalıştığım hastanede personellerin çoğu yakalandı ve ben banko personeli olarak günde 500 kişiyle muhatap olduğum halde henüz yakalanmadim demek ki dikkat ediyorum. Bir kere evleniyorum icimde bir şey kalır mı kalmaz mi tecrübeli hanımlara sormak istedim konuyu neden saptirdiniz?

Seneye hastalığın biteceğinin garantisi yok, hatta yaşayacağımızın bile garantisi yok. Önemli olan evlenip yuva kurmak mı yoksa insanların göbek atması mı? Ben sizin yerinizde olsam sevdiğim insanla bir an önce evlenmek için acele ederdim

Back