• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlilik...

Bu sürecin biteceğinden hiç emin değilim. Beklemek sizi yıpratır diye düşünüyorum. Ayrıca bu devirde düğün için para harcamak da hiç mantıklı değil. Bence evlenin düğün masrafı yerine sizi kralından bir balayına gondersin aileler daha iyi.
Ben de düşünüyorum dünden beri. Düğün yerine kız arkadaşlarımla evde konseptli bi kına mı yapsam düğün klibi falan mı çeksek belki hevesim kırılır biraz :)

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Hersey gonlunuze gore olsun. Ben düğün sevmeyenlerdenim 3 ayri ulkede düğünle evlendim bana bi yarari olmadi. Stresi büyük, yorgunlugu ayri, milletin dedikodulari... bana kalsa sade bir kokteyl tarzi harika olurdu.

bir şey sormak istiyorum. gerçekten düğün şart değil diyenler niçin kendileri evlenirken düğün yaptı anlamıyorum... hanımefendi yani konu sahibi kendi rızasıyla kendi parasıyla düğün yapmak istiyor karşı çıkıyorsunuz. pandemi dolasıyla erteleyeceğim demiş ama ona da tepki gelmiş.
bence içinizde kalmayacağını hissettiğiniz şeyi yapın. bazı ukdeler ömür boyu içinde kalıyor insanın hatta 20 yıl sonra bile ah keşke yapsaydım oluyor.
en iyi kararı kendiniz verirsiniz
Bu surecin oyle 1 2 yilda bitmeyecegi apacik ortada. Nişanlılık sureci evlilikleri zedeleyen bir süreçtir. Eger 2 tarafta aileler yönünden sanslilarsa ki konu sahibinin oyle durumda olmadigini düşünüyorum niye stres yasasin Ayse teyze fatma teyze göbek atamayacak diye... Bizim adetlerimiz iyi hos falan ama cokta gerekli degil. Herkes gönlüne gore dugun yapip, adetleri uygulayip borc icinde birkac sene evlilik geciriyorlar. Konu sahibi görüş istemis ki herkes kendi düşüncesini yazabilir 3 ayri ulkede zorla düğün yaptirdilar ne basim goge erdi ne de sadece nikah yapanlardan farkli bir seviyeye geldim

bir şey sormak istiyorum. gerçekten düğün şart değil diyenler niçin kendileri evlenirken düğün yaptı anlamıyorum... hanımefendi yani konu sahibi kendi rızasıyla kendi parasıyla düğün yapmak istiyor karşı çıkıyorsunuz. pandemi dolasıyla erteleyeceğim demiş ama ona da tepki gelmiş.
bence içinizde kalmayacağını hissettiğiniz şeyi yapın. bazı ukdeler ömür boyu içinde kalıyor insanın hatta 20 yıl sonra bile ah keşke yapsaydım oluyor.
en iyi kararı kendiniz verirsiniz
Sonradan gereksiz olduğunu anlamışlardır belki ne dersiniz?
Ayrıca zaten evliliği konu sahibinin sorunlarından dolayı 2 yıl ertelemişler. Şimdi de konu sahibi pandemi dolayısıyla ertelemek istiyor. Ee damatta yeter artık bu ne demiştir belki. Zaten yıllardır beraberlermiş.

Dugune harcayacaginiz parayla guzle bir balayi yapin derim.
Eger simdiki aklim olsa ben oyle olmasi icin diretirdim. Hos o zaman da dugun istememiştim ama esim icinde kalacagini soylediginden kabul etmiştim istemeye istemeye.

Bu arada onumuzdeki yil pandemi bitecek rahatla dugun yapicaz diye dusunuyorsaniz bence fazla iyimsersiniz. Bu seneye kadar bitip her seyin normale donecegi bir sey gibi durmuyor.

Son düzenleme:
Sonradan gereksiz olduğunu anlamışlardır belki ne dersiniz?
Ayrıca zaten evliliği konu sahibinin sorunlarından dolayı 2 yıl ertelemişler. Şimdi de konu sahibi pandemi dolayısıyla ertelemek istiyor. Ee damatta yeter artık bu ne demiştir belki. Zaten yıllardır beraberlermiş.
soruya soruyla karşılık verilmez ama sağolun cevap için. miştirlerle, belkilerle hayat geçmiyor konu sahibi belli ki mutlu olmayacak nikahlanan bir öğretmenin kocasıyla aynı evde kalamadığını okuduk burada hepimiz sırf düğün olmadığı için... neyse herkesin hayatı kendine :KK200:

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Düğün eşittir gereksiz masraf.

soruya soruyla karşılık verilmez ama sağolun cevap için. miştirlerle, belkilerle hayat geçmiyor konu sahibi belli ki mutlu olmayacak nikahlanan bir öğretmenin kocasıyla aynı evde kalamadığını okuduk burada hepimiz sırf düğün olmadığı için... neyse herkesin hayatı kendine :KK200:
Yalnız soruya soruyla cevap vermedim.
Zaten düğün yapmasınlar demedi kimse, düğünden daha ufak organizasyonla işi çözsünler dediler, zira ilerisinin ne olacağını, seneye pandemi döneminin bitip bitmeyeceğini kimse bilmiyor. O yüzden erkek tarafı beklemek istemiyor olabilir.
O konuya gelince ağır konuşmak istemiyorum boşverin. Ama oradaki tutumda doğru değil. O zaman nikahtan evlenenlerin ömür boyu ayrı evlerde evliliklerini yaşamaları gerekiyor düğünleri olmadığı için.

Nasıl istiyorsanız öyle yapın ama düğün kına yapmış biri oarak söylüyorum şuanki aklım olsa asla düğün kına vs yapmazdım sade bir nikah ve aile arası bir kutlamayla bitirirdim.

8 sene önce düğünsüz evlendim :) bin kere daha evlensem hiçbirinde yine düğün yapmam. Ama ileride mutsuz olup adamın kafasına kakarım diyorsanız tabi yapın.

Ailem diyor acele ediyorsunuz diye. 6 yıldır birlikteyiz. Nişanlım bekar evinde kalıyor ve bir duzeni yok onu da anlıyorum çok bunalmış durumda
Bir düzeni yok mu? Nasıl yani?

Düğün konusuna gelirsek; ben istememiştim, 2 sene önce ancak tüm aileler ayağa kalkıp ilk kez yapacağız diye ortalığı ateşe verince kabul etmek zorunda kalmıştım. Aşırı mutsuzdum. Sakin bir tören içimde kalmıştı mesela.
O yüzden kimseyi dinleme. Gerçekten istiyorsan yap.

8 sene önce düğünsüz evlendim :) bin kere daha evlensem hiçbirinde yine düğün yapmam. Ama ileride mutsuz olup adamın kafasına kakarım diyorsanız tabi yapın.
Bu yorumlar benim için daha önemli oluyor. Düğün yaptım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyenler hevesini almış oluyorlar zaten. Bana düğün yapmayanların fikirleri lazım ileride pişman oldular mı üzüldüler mi falan

Düğün kadar saçma birşey yok bence kim icat ettiyse bu düğün olayını artık keşke ben hiç düğün istemedim bi nikah bi yemek yeter dedim eşim yok olmaz içinde kalır diye diye düğün yaptı evet içimde kalmadı ama giden paralar ve yorgunluk içime oturdu şimdiki aklım olsaydı eşimi dinlemezdim düğünde yapmazdım.

Düğün kadar saçma birşey yok bence kim icat ettiyse bu düğün olayını artık keşke ben hiç düğün istemedim bi nikah bi yemek yeter dedim eşim yok olmaz içinde kalır diye diye düğün yaptı evet içimde kalmadı ama giden paralar ve yorgunluk içime oturdu şimdiki aklım olsaydı eşimi dinlemezdim düğünde yapmazdım.
bu forumda da kimse düğün sevmiyor istemiyor ama herkes bir şekilde yapmış :D

Bu yorumlar benim için daha önemli oluyor. Düğün yaptım ama şimdiki aklım olsa yapmazdım diyenler hevesini almış oluyorlar zaten. Bana düğün yapmayanların fikirleri lazım ileride pişman oldular mı üzüldüler mi falan

Bence sen yap ablacım istiyorsun yani. Yapmayanlar yapmak istemedikleri için yapmıyor içlerinde kalmıyor o yüzden. Eee sen yapmak istiyorsun belli yapmamışlardan fikir toplama bence😁

Öte yandan da 6 yıl yazmışsın. Nikah yapın, aynı eve çıkın düğünü de gelecek yaz yapın (saçma mı oldu)?

Son düzenleme:
Bence sen yap ablacım istiyorsn yani

Öte yandan d 6 yıl yazmışsın. Nikah yapın, aynı eve çıkın düğünü de gelecek yaz yapın (saçma mı oldu)?
Şimdi de şeyi düşündüm. Ben farklı bi ilde yaşıyorum düğünüm olursa eğer Siirt'te olacak. Akrabalarını falan hiç tanımıyorum nişanlımın. Öyle bir düğünde eğlenme imkanım da pek olmaz gibi.

nikahtan sonra hepberaber gelinliğinizle önce bi yemeğe gidin sonra eğlence mekanlarına gidin düğünler yasak ama her yer açık !

Düğünsüz evlilik hayalim 🥰

Daha dün entrika dizisi tadında bir düğünden çıktım. Bu konudaki goruslerimi bir kez daha pekiştirmiş oldum.dugun elalemi mutlu etmek için yapılır gelinle damat stresten başka hicbi tat alamaz. O düğün stresiyle de her çift mutlaka bu konu hakkında birbirine satasir ilişkilerini böyle bisiy için mahveder. Yıl olmuş 2020 hala tarlatan giyip düne kadar dovustugu akrabalarıyla çiftetelli oynama hayali kuruyor kızlarımız. Düğün yapmadı diye evliliği kötü giden bir kadın görmedim ama düğün yaptığı için ilişkileri maddi ya da manevi sebeplerden kopan birçok insan gördüm. Benim oyum olumsuz

Back