• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünsüz evlilik...

Ben hadi bu salgının ortasında düğün mü yapalım diyorum ki dikkatli okuyun lütfen. Söylediğiniz laflara dikkat edin sizin bana cahil demeye hakkınız yok. Çalıştığım hastanede personellerin çoğu yakalandı ve ben banko personeli olarak günde 500 kişiyle muhatap olduğum halde henüz yakalanmadim demek ki dikkat ediyorum. Bir kere evleniyorum icimde bir şey kalır mı kalmaz mi tecrübeli hanımlara sormak istedim konuyu neden saptirdiniz?

mesleğinizi şimdi gördüm

bence bekleyin seneye

şunun için dedim bunu, işin ciddiyetinin farkındasınız ve içimde kalır mı diyorsunuz demek ki kalma olasılığı yüksek

seneye bakarsınız duruma olursa yaparsınız olmazsa nikahla evlenirsiniz

ama nişanlınıza net tarih verin mesela seneye Ağustos ta evli olacağız gibi

1 kere evleniyorum ??? biz de 10 kere evlenmiyoruz. Hayatım da 2-3 kere ancak gitmişimdir düğüne , o da çok yakın oldukları için. 8 yıldır evliyim hiç içimde falan kalmadı. Neyi kalıcakki. Karton pasta kesip, 1 saat halay çekip, milletin yemek şöyle, damat böyle , kim ne takmış diye fısır fısır dedikolarını görmek mi ?, Amaç beraber hayat kurmaktı bizim için

Ben hadi bu salgının ortasında düğün mü yapalım diyorum ki dikkatli okuyun lütfen. Söylediğiniz laflara dikkat edin sizin bana cahil demeye hakkınız yok. Çalıştığım hastanede personellerin çoğu yakalandı ve ben banko personeli olarak günde 500 kişiyle muhatap olduğum halde henüz yakalanmadim demek ki dikkat ediyorum. Bir kere evleniyorum icimde bir şey kalır mı kalmaz mi tecrübeli hanımlara sormak istedim konuyu neden saptirdiniz?
Ben de diyorum ki kalmaz ne kalacak altı üstü akrabalar göbek atsın diye milyar milyar borç ödememiş olacaksınız hani içinde kalır şu bu diyen o çevreye diyin ki arkasına da cenazeme gelmek mi istiyorsunuz amacınız ne ?

Benim de sadece nikah olacak. Zaten düğün meraklısı değilim çok da uygun oldu benim için. Düğünü çok önemsiyorsanız bekleyin ama seneye ne olur bilinmez tabi.

Düğün yapma dünyayı gez diyenler çok komikler. Dolar olmuş 10 lira nereye dünyayı geziyorsun şu parayla acaba :) Ha iyi kötü takı geliyor zaten düğüne yaptığın masraf çıkıyor işte oradan. Nikaha kimse gelmiyor, sonradan da takı filan vermiyor. Neyse bu işin başka boyutu. Kendi fikrim de kına ve düğünden oldu bitti hiç hoşlanmazdım. Zorla giderdim doğrusu başkalarına bile. Kendim de yapmak istememiştim ama şimdi iyi ki yaptım diyorum. Bizde çok iyi bir ekip vardı sevmediğim kimseyi gözüm görmedi. Kavga vs. olmadı zaten. Hayatımın en eğlenceli günüydü kınam. Deli gibi dans ettim, oynadım, güldüm. İçmiş gibiydim :)) Düğüne giderken kaza yaptık başkası olsa burada düğünüm zehir oldu ühühü yazardı bizim için müthiş eğlenceliydi vu anlar. Zevk almasını biliyorsan bir yolunu buluyorsun gülmenin de eğlenmenin de. Dediğim gibi ben bu zihniyette olmama rağmen çok mutluyum yaptığıma. Dış çekim yorucu derler bizim için o da komediydi. Ne bileyim nasıl içinden geliyorsa öyle yap. Kavga edeceğim diye korkma. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsin. Bir de aklında şüphe varken hiç gerek yok nikahla gitmeye. Sonra milletin düğününde benim olmadı diye canın sıkılmasın.

Va
Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Valla seneye in garantisi yokki... Bu virüs bitermi yeni bişey çıkarmı.... Ben bile tedirginim moral bozmayayımda..... İyi düşünün

Düşündüğüm şey acaba içimde kalır mı ileride keşke der miyim? Bir de doğunun ortasında yaşıyoruz doguluyuz belki biliyorsunuzdur burda düğünler şart gibi bir sey. Bütün arkadaşlarımın düğün videoları varken benimkinin olmaması canımı sıkar mı
26 yasindasin gercekten suan tek derdin bu mu?

Bence burdaki asıl sorun düğün olup olmaması değil. Hatta bence çok gereksiz. Burdaki asıl sorun sizin genç kızlık hayalleriniz için bekliyor olmanız sebebiyle nişanlınızın sizinle büyük bir kavga etmeye hazır olması

Ben şahsen düğünü önemseyen bir insan değilim ama bu karar, o ve ailesinden önce sizin vereceğiniz bir karar. Sizi bu konuda zorlayamazlar, zorlamaları demek size, sizin fikir ve duygularınıza, beklentilerinize saygıları yok demek. Yani ilerde başka konularda da bu sorunları yaşarsınız, sizi dinlemezler. Düğün, bizim kültürde önemli bir detay, sizin için de önemliyse içinizde kalacağını düşünüyorsanız kesinlikle bekleyin,"onlar kırılmasın" diye kendinizden ve önemli bulduğunuz isteklerinizden vazgeçmeyin. Nişanlınızın, bir kadının düğün isteğini anlaması lazım, çok da zor değil bunu anlamak. Ama belki de anlamamak işlerine geliyor.

Ki benim nişanım da saçma sapan bir şekilde oldu bitti yüzük takip dağıldık. İleride bakabilecegim izleyebilecegim çocuklarıma gosterebilecegim hiçbir seyim yok
Benim kınam ol uştu ama fotoğtaflarımız hiç yok, nedense arada kaynamış 😃 nkah yaptık foto ve video bolca var. Bugün yine evlensem nikah derdim. Ama kişiye bağlı sanki bu arzu ve istek. Kardeçlerim de ille düğün dediler ve düğün yaptılar. Düğün masraf ve sıkıcı geliyo3 bana. 6 yıllık bir ilişkide 1 yıl daha ayrı kalmak ne kötü. Erkek arkadaşınızı seviyor ve sevildiğinizi hissediyorsanız kıy bşr nikah, düğüb parası ile de yurtdışı gez dolaş.

Düğün yapma dünyayı gez diyenler çok komikler. Dolar olmuş 10 lira nereye dünyayı geziyorsun şu parayla acaba :) Ha iyi kötü takı geliyor zaten düğüne yaptığın masraf çıkıyor işte oradan. Nikaha kimse gelmiyor, sonradan da takı filan vermiyor. Neyse bu işin başka boyutu. Kendi fikrim de kına ve düğünden oldu bitti hiç hoşlanmazdım. Zorla giderdim doğrusu başkalarına bile. Kendim de yapmak istememiştim ama şimdi iyi ki yaptım diyorum. Bizde çok iyi bir ekip vardı sevmediğim kimseyi gözüm görmedi. Kavga vs. olmadı zaten. Hayatımın en eğlenceli günüydü kınam. Deli gibi dans ettim, oynadım, güldüm. İçmiş gibiydim :)) Düğüne giderken kaza yaptık başkası olsa burada düğünüm zehir oldu ühühü yazardı bizim için müthiş eğlenceliydi vu anlar. Zevk almasını biliyorsan bir yolunu buluyorsun gülmenin de eğlenmenin de. Dediğim gibi ben bu zihniyette olmama rağmen çok mutluyum yaptığıma. Dış çekim yorucu derler bizim için o da komediydi. Ne bileyim nasıl içinden geliyorsa öyle yap. Kavga edeceğim diye korkma. Kimseyi memnun etmek zorunda değilsin. Bir de aklında şüphe varken hiç gerek yok nikahla gitmeye. Sonra milletin düğününde benim olmadı diye canın sıkılmasın.
+100000
Bende düğünleri hiç sevmem ama bir düğün salonu parasıyla dünyayı gezenleri merak ediyorum.
O parayla Yunanistanda bir hafta denize girer çıkarsın ancak

Arkadaşlar malum pandemi sürecindeyiz. Ben de nişanlıyım nişanımı evde çekirdek aile arasında maskeli bı şekilde gerçekleştirdik. Şimdi düğün malum çok tehlikeli. Nişanlım ve ailesi nikah yapmamızı istiyor ama ben bir dahaki seneyi bekleyelim diyorum zaten nişanım gönlüme göre olmadı bari kinam düğünüm güzel olsun istiyorum. Ama onun ailesi ve o kesinlikle beklemek istemiyorlar. Benim ailem de düğün yapmazsan içinde kalır diyor keza arkadaşlarım da öyle dusunuyor. Ve ben kabul etmezsem bu işin sonunda nişanlımla beni güzel bir kavga bekliyor hiç anlaşamadık bu konuda. Sizlerden fikirlerinizi bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Güzel bir kavga bekliyor demek, o zaman kavga edin de gerçek yüzünü görün belki hayırlı bir kısmet değildir, ben oraya takildim pardon.

Ben düğün yapıp pişman olanlardanım canım. Düğününün güzel olacağının garantisini kim veriyor. Düğüne vereceğin parayı balayında çatır çatır ye daha mutlu olursun

+100000
Bende düğünleri hiç sevmem ama bir düğün salonu parasıyla dünyayı gezenleri merak ediyorum.
O parayla Yunanistanda bir hafta denize girer çıkarsın ancak

Ben de milletten duyuyorum dugun yapmak yerine dunyayi gez diye diye ezberlemişler bir laf ama içlerinde dugun yapmayip dunyayi gezeni de gormedim. Belki 1-2 ulke gezersin anca. Suan o bile yapilmaz dolar euro almiş yurumuş.
Dunyayi yuruyerek dolaşıp, sokakta yatiyorlar heralde.

Cevremde dugun salonuna en fazla 15-20bin veriyorlar. Bu parayla dünya turu mu atilir? Madem bu kadarcik parayla dunya turu atiliyor bu para ömrü billah bir daha ele gecmeyecek bir miktar degil ki. 🥴🥴

Yok dunya turu atilacak kadar çok parayi dugune gömebilenin de zaten parasi çoktur yani o dugunu yapsa da dunya turunu da atar, atabilmeli.

hic duğuncu biri değilim duğunlerden nefret ederim ama biz yaptık kredi cekip kendiimiz yaptık iki tarafta da ve yaptığımız iki duğun de parasını masrafını cıkardı takılanla. o yuzden iyiki yapmısım diyorum :D

bu arada kardesim bu yaz evde nisanlandi 2 hafta sonra da nikahlandi atandıklarını yerde beraberyasamaya basladılar allah izin verirse de seneye pandemi biterse duğununu yapcaz hem maskeli evlenmek istemıyorum dedi hem de malum insnların hytını riske atmak istemedi. bu esinizle sizin aranızda konusun anlasın aileleri karıstrmayn

Ben de milletten duyuyorum dugun yapmak yerine dunyayi gez diye diye ezberlemişler bir laf ama içlerinde dugun yapmayip dunyayi gezeni de gormedim. Belki 1-2 ulke gezersin anca. Suan o bile yapilmaz dolar euro almiş yurumuş.
Dunyayi yuruyerek dolaşıp, sokakta yatiyorlar heralde.

Cevremde dugun salonuna en fazla 15-20bin veriyorlar. Bu parayla dünya turu mu atilir? Madem bu kadarcik parayla dunya turu atiliyor bu para ömrü billah bir daha ele gecmeyecek bir miktar degil ki. 🥴🥴

Yok dunya turu atilacak kadar çok parayi dugune gömebilenin de zaten parasi çoktur yani o dugunu yapsa da dunya turunu da atar, atabilmeli.
Katılıyorum.
Benim bir arkadaşımın eşi de sürekli bu şekilde konuşmuştu.
Düğün yapacağımıza dünyayı gezeriz o parayı eve harcarız borç olmaz vs. Vs.
Sonra ne oldu?
Arkadaşım balayına iki sene sonra kucağında bebekle gidebildi.
Antalyada bir otele
Yine dünya kadar borç ödediler yine rahat etmediler.
Arkadaşım pişman olduğunu kendisi söyledi.
Evlenirken en ufak harcama düğün salonu olur.
Beyaz eşya, mobilya, ev depozitosu asıl harcamalar onları kısamazsın da

Bende düğünleri sevmiyorum en yakınımdakilerin düğününe bile zorla giderim ama insanlar düğün yapmak istiyorlar diye onları küçük görmeyi, akrabaların dört koldan baskı yapıp vazgeçirmeye çalışmasını anlamıyorum.
Bu söylediklerim karantina döneminden bağımsız

Back