Düğünsel Stresler

Pırlanta yüzük dışında hepsi gereksiz masraf. Şık 200 e bir elbiseyle de olurdu aile arasında

Yemek masası Pırlantadan daha pahalı merak etmeyin.. piyasadan haberiniz yok sanırım bir tane sandalye 300tl den başlıyor :)
Fiyatından değil gerekliliğinden bahsetmiştim aslında. Pırlanta mı elzem yemek masası mı diye sorsalar masa derim ben.

İki hafta önce yazlık için alfemodan orta kalite 6 sandalye 1 masa aldık 2800 liraya. Her bütçeye göre mobilya var. O fiyata alınacak pırlanta da mikroskopla görünüyordur sanırım bu piyasa şartlarında.

Siz önceliklerinizi bu şekilde belirlemişsiniz, yargılamıyorum yanlış anlamayın. Ama kısıtlı maddiyatla her şey en iyisinden istediğim gibi olsun demek çok ütopik. Bir şeylerden vazgeçecekmişsiniz siz eşyadan vazgeçmişsiniz.

Yemek masası dediğim evet kesinlikle çok ilginç bir ölçüde açılıyor haklısınız o konuda . Ben o şekilde de misafir ağırladım rahat rahat yedik
Ben masamı çok seviyorum galiba bir bağımız var

Çok çok teşekkür ederim hepimiz mutlu günlerde kullanalım inşallah

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl

Her şeyi hazır mı aldınız?
Mesela nişan tepsisi nasıl 500 lira oluyor? Şu ad yazdırmalı aynalı şeylerden olmak zorunda mı illa?
Ben de ıvır zıvıra, kendin elinde hazırlayabileceğin şeylere para verilmesi olayını anlamıyorum. Bir gümüş tepsinin kenarına iki kır çiçeği tül bir şey sıkıştırıp süslemek, ya da düz bir ayna kestirip kenarlarını silikonla kendin renkli boncuk vb işlemek ne kadar zor olabilir?

Nişan saçı da şaşalı olmayıverir klasik bi topuz yaptırırsın, ya bilmiyorum hiç mi el beceriniz yok; kendiniz yapıp köpükle sabitleyiverseniz bile düzenli, güzel görünür. Damat tıraşı olayı da öyle, berbere gidip düz tıraşını olup çıksa herhalde 200 demezlerdi; damat tıraşı da nedir, fazladan kokulu bi losyon daha sürüp ovalamak filan olsa gerek.

Icık cıcığa, süse çok gereksiz paralar harcanıyor.

Aileme karşı en çok kullandığım şey Hayır kelimesi oluyor son zamanlarda bunun ağırlığı da zor..
Birde bir kaç tavsiyede saçınızı evde yapsanız denmiş ama valla bende o kabiliyet yok..
Çekinmeden hayır demeye devam et

"Sentetik Postiş Topuz ve Örgü Modelleri" Sentetik Postiş Topuz ve Örgü Modelleri
Ben buradan bir postiş aldım, saçımı sıkıca topuz yapıp üzerine bu postişlerden tutturdum. Mükemmel bir görüntü oldu, hala özel günlerde kullanırım postişimi, kastettiğim böyle bir şey, beceri istemiyor. Aklında bulunsun.

Bana da link atabilir misiniz benim orta sehpamda yoktu bi taşla iki kuş vururuz belki
Malesef linki yok mağazadan aldığımız için ama şimdi baktım sizin için internetten benimki de aynı bu şekilde.

Bin liradan da daha ucuzmuş hem.
Bizimkinin altı sabitti ama ben çok zorlanıyordum iterken. Altına tekerlek alıp taktık şimdi çok rahatça çekip hallediyorum temizliği falan.
Linkteki de tekerlekli.
Yorumları iyi olan bu tarz bir şey alabilirsiniz bence gerçekten güzel oluyor

Pırlanta yüzük dışında hepsi gereksiz masraf. Şık 200 e bir elbiseyle de olurdu aile arasında
Corona süreci sonrası piyasanın durumu cidden vahim.. Yok ablalarım yok... Elbisem öyle abartılı abiye bir elbise bile değildi.. bulunduğum şehrin en uygun alınabilecek mazağsından kampanyalı ürünlerindeneh bu idare eder şık duruyor bu olsun diyerek aldım.. Bir gün giyicem çok önemli değil dedim..
Şuan piyasada corona sonrası açılmasıyla herkesin düğün dernek yapacağını bilenler fiyatları şişirmişler.. Çıkın bir bakın diyeceğim..
İnternetten uyguna bir elbise getirtim resmen geri iade ettim..

Yemek masası Pırlantadan daha pahalı merak etmeyin.. piyasadan haberiniz yok sanırım bir tane sandalye 300tl den başlıyor :)

6 yıldır evliyim evimdeki yemek masası şöyle bir şey. Gayet makul.

Eklentiler

• 7F439ABA-F32D-4EB2-AC69-F3F49B9CC112.png
    199,6 KB · Görüntüleme: 80
Gidersin kotla tişörtle bir kuaföre nişanım var demezsin en güzel topuzu yapar 100 tl ye. Nişan tepsisi nedir ya 500 e ondan sonra da paramız yetmiyor diye düşünüyor çiftler.

pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu
Temel ihtiyaçlar dururken pırlanta alıyorsunuz sonra her şey pahalı diyorsunuz.Aileler iyi kötü destek olmuş üstelik,ailelerinden beş kuruş destek görmeyen insanlar var.
17 bin tl lik piknik nedir

Gidersin kotla tişörtle bir kuaföre nişanım var demezsin en güzel topuzu yapar 100 tl ye. Nişan tepsisi nedir ya 500 e ondan sonra da paramız yetmiyor diye düşünüyor çiftler.
Ya benim haberim yoktu eli boş gidilmez diyip aldırmışlar herkesin içinde almamda diyememiş

madem destekçi değiller ve tek başınıza yapıyorsunuz ki bence zor da olsa en güzeli bu, ı zaman herşeyi tam yapmaya çalışmayın. bırakın bazı şeyler eksik olsun. perde zorunlu ama her yere halı döşemeyin mesela, basit kilimlerle idare edin.
zaten pandemi vs gelen giden kapanmalarla gene olamayacak, laf edene de "canımız böyle istedi" diyin.
yani öncelik listesi yapın ve olmazsa olmaz şeyleri evlendikten sonraya atın.

Düğün yapacağım salon yeni açılmıştı. Reklam amaçlı şehrin en pahalı kuaförü ile anlaşmıştı. Ben nasıl seviniyorum adam resmen içine etti makyajın saçın.farklı müşteriler de vardı makyaja çok yüksek aldı diye onlarla da kavga etti enerjisini bana yansıttı. Dış çekime gidemedik yağmur yağdı. Ne kadar yaparsın dedim tekrardan 400 dedi. Neyse 3 gün sonra mahalle kuaförüne gittim. Maşa yap abla dedim.makyaj da yap dedim.yeni gelinin kirpikte takalım dedi. Duvağı gelip evde kendim taktım. O şehrin en pahalı kuaförüne bin basar Bi saç ve makyaj yaptı. Albüme baktıkça mutlu oluyorum. Bazen mahalle kuaförler daha iyi oluyor

benim kuaförüme bi arkadaşım 7 sene önce nişan başı için telefon açtı, 200 küsür demişlerdi.
aynen kot tshirt gitti, akşam kuzenimin nişaını var şık bir topuz yapalım dedi, 50 küsür verdi çıktı :)

2 çok yakınım nişanlandı son zamanlarda. İkisinin de maddiyatı çok yüksek. Ama nişan tepsisi falan almadılar elbiseleri de basitti ucuzdu. Aile arasında taktılar yüzükleri nişanlanmış oldular . Nette tonla ucuza elbise satılıyor

İkiniz de çalışıyor musunuz? Maaşlarınız önümüzdeki 12 aylık süreçte bu masrafların altından kalkabilecek miktarda mı?
Yani ben de evlenirken çok stres olmuş ailelerin gönlü olsun diye gereksiz yerlere paralar harcamış kendi konforum için gerekli olan bazı şeylerden kısmıştım saçma sapan. Sonra düğün bitti gitti borçlar taksitler kısa sürede ödendi. Aklımda yapmadıklarım kaldı açıkçası. Ucuza kaçtığım bazı şeylerde keşke daha pahalısını daha kalitelisini alsaydım nasılsa ödeniyor dedim kendime defalarca.
Ama işte o an stresten bunları ön göremiyorsun. Allah kolaylık versin. Tek diyeceğim düğün takılarınıza dokunmayacak ve önümüzdeki 1 yıl içinde ödeyebilecek şekilde borçlanın istediklerinizi yapın. Ailelere de kulak tıkayın.

Valla nişan tepsisinde adım madım yazmıyor gümüş tepsi içinde çikolata süsletip getirmişler.. Hayatımda da bidaha kullanmayacağım bir tepsi

nişan yüzüklerinin tepsisi damat kahvesi vırtı zırtı organizasyonun içinde vardı ekstra alınmadı

Ya benim haberim yoktu eli boş gidilmez diyip aldırmışlar herkesin içinde almamda diyememiş
Tmm bilmemişsiniz harcanmış bu şekilde. Bundan sonra yanılmayın kanmayın bari. Gelin başı diye kuaföre giderseniz en az 1000 tl alırlar. Gelinin arkadaşıyım diye gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…