Düğünsel Stresler

Kesinlikle katılıyorum, nişan için maddiyatınız kısıtlıysa bu kadar harcama yapmak neden. Yakın zamanda nişan attım kişisel ailesel sıkıntılardan inanın ailesi ailem evde bir yüzük takıldı ve masraf sıfır öyle süsmüş püsmüş piknikmiş bunları yine olsa yine düşünmem.
 
Yalniz eve gelen organizasyonlar 1 2 bin tl arasinda degisiyor coook lüks bir sey istemezseniz. Nasil 17bin oldu onu anlamadim? Arkadaslarla piknik yaptiysaniz havyar mi yediniz anlamadim ki evde kanepe, pogaca falan yapmadiniz mi?
kadın yüzük elbise organizayon ne varsa hepsine demiş 17 bin diye yahu. yüzük pırlanta sadece yüzüğü 15 bin tutar, yüksek kırat bir şey alsa demek normal şeyler almış.
 
Yooo ailesinden biri değilim. Ama burada ne konu açılsa empati yapmak yerine hemn bilmişlik yapanlara tavrım. Siz yaptınız mı düğün evet karşıdaki insana yapma etme demek asıl komik olan. Kız yapmak istiyor destek istemiş benim dememle yada sizin demenizle ailesini kurmayacak.
 
kadın yüzük elbise organizayon ne varsa hepsine demiş 17 bin diye yahu. yüzük pırlanta sadece yüzüğü 15 bin tutar, yüksek kırat bir şey alsa demek normal şeyler almış.
Yemek masası, halı ve televizyondan daha önemli bir şey pırlanta çünkü
 
Şimdi piknikten önce buraya yazsaydınız sizi bir güzel haşlayacaktık da şimdi üzülmenin anlamı var mı?
Dökülmüş sütün arkasından ağlanmaz derler.

TV de Halı da fuzuli ihtiyaçlar değil. Hatta TV ikinci el en rahat alınabilen cihaz, açıldı mı açıldı demek ki çalışıyor.

Hele bir de yeni modeli çıkınca geçen yılın modelini değiştiren deliler çok, onlardan ucuza kapatırsınız.

Halıyı yıllarca almayabilirsiniz, gerçekten. Birçok batı ülkesinde evde ayakkabı ile dolaştıkları için halı kullanılmıyor bile. Hele bir bütçeniz otursun.

Yemek masası derken kendiniz için mi yoksa şu 8 kişilik kocaman olanlardan mı bahsediyoruz? Eve gelenlere açık büfe yapın, zigonlara tabağını koysun millet, inanın daha çok kısmete geçer. Kendiniz için bıdıklardan alırsınız.

Kuaför için sadece kendi saçınız yapılsın, kalanlar kendi bütçesiyle yaptırsın. Davetiyenizi kimse ama kimse hatırlamayacak, emin olun. En tasarım olanlar bile 3 gün sonra unutuluyor, ucuzunu seçin.

Şu evlenince herşey tam olsun kafasının sebebi, evlenmeden önce ailelere mümkün olduğunca çok şey iteleyerek evlenen çifti rahatlatmak. Artık siz alacağınıza göre yıllarca üstüne yatabilirsiniz.

Kapitalizme kolu kaptırmışsınız aman dikkat. Evinizde huzurunuz olsun yeter, boşverin halıyı yahu.
 
Seninle benze bir yoldan geçtim. Eksikleri hiç düşünme. Mutfağa ucuz bir katlanır masa al, halıyı mobilyana uygun kaymaz kesme halılardan seç, tablet bilgisayar bir şeyleriniz vardır mutlaka internet bağlatıp bir süre oradan da tv izleyebilirsiniz. Ödemeleriniz hafifleyince öncelik sırasına göre inceleyerek indirim takip ederek yavaş yavaş alırsınız. Ben öyle yapmıştım. Bekarken bir televizyonum vardı onu kullandık evlenince mesela. Bir yatak odası bir oturma odası almıştık, oturma odasının ilk halısı mağazanın hediyesi olan uyduruk halıydı ama rengi çok güzeldi.

Son yıllarda gelin başı çok sade modeller oluyor, güzel bir postiş al tuttur saçına, makyaj yapmayı zaten biliyorsundur kuaför parasının yarısına bile gelmez. Gelinliği de dolap gibi uygulamalardan veya trendyoldan bakabilirsin. Gayet ucuza denk gelebilir.

Huzurun olsun da varsın bazı şeyler eksik olsun. Maddi durumu düzelttikçe eksikleri tamamlarsınız ve emin ol acelen olmadığından içine sinen şeyleri rahatça bulursun. İnsanlar eleştirir diye endişen varsa ev görmeye kimseyi kabul etmezsin olur biter. Eksiğim kaldı param bitti diye üzülme düğünü en ucuz şekilde bitirmeye bak gerisini istediğin şekilde zamanla yaparsın. Kusursuz bir eve girme çabasına girip üzme kendini. Ben yatak odasının yanlış gelen başlığını düğüne yetişmeyecek diye geri göndermediğime hala binlerce kez pişmanım, sen yapma böyle hatalar.
 
Saçma olan işte adetler beklentiler vs biz herşeyimizi kimseye kamburumuz olmadan kendimiz yapalım diyoruz ordan biri gelip Aaaa gelin hamamı olmadan olur mu diyor.. Yok kınada bindallı giyeceksin diyor Neden bu kadar saçma şeylere takılıyor insanlar..
Ben kına dahi yapmak istemiyorum yani..
Üstte bir yorum var çok hoş anlatmış Evet bizde öyle diyoruz ama gün geçmeye görsünki yeni bir şey daha çıkıyor..
Ben gelin çiçeğini dahi arkadaşımdan aldım dedim güzelmiş bu yeniden almaya gerek yok..
Maddi gücümüz yok değil ama bu bizi bile sarsıyorsa başkalarını düşünemiyorum.. üstelik biz bu kadar mütevazi düşünürken bizi sarsıyor..
 
Kendim param olmasına rağmen düğün yapmadım bu yüzden parası olmayıp ısrarla düğün yapmak isteyen insanlarla empati kuramıyorum kusura bakmayın.

burda konu sahibi için düğün fonu oluşturamayacağımıza göre verebileceğimiz en büyük destek düğün yapmamaya ve boş yere borca girmemeye teşvik etmek olabilir.
 
Yemek masası kendimiz için zira hiç masamız yok mutfak salon farketmez ütümüz fırınımız falanda yok zaten de onlar deve de kulak hiç aklıma bile gelmiyorlar..
 
kadın yüzük elbise organizayon ne varsa hepsine demiş 17 bin diye yahu. yüzük pırlanta sadece yüzüğü 15 bin tutar, yüksek kırat bir şey alsa demek normal şeyler almış.
E o zaman da tuhaf olan şikayet etmesi. Takı + organizasyon 17binse sevinmesi lazım. Hali vakti olmayan insan da karat peşinde neden koşar anlamam. Pırlanta fiyatları ortada.
 
Yalniz eve gelen organizasyonlar 1 2 bin tl arasinda degisiyor coook lüks bir sey istemezseniz. Nasil 17bin oldu onu anlamadim? Arkadaslarla piknik yaptiysaniz havyar mi yediniz anlamadim ki evde kanepe, pogaca falan yapmadiniz mi?
Sanırım yüzükler be pırlanta da 17binin içindeymiş, ben öyle anladım
 
Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Pırlanta, tepsi cicek gereksiz buldum. Trasi evde olurdu. Piknik yada organizasyon birini tercih ederdim. Kısaca elinizde 8 bin olabilirdi.

Olan olmus simdi maas toplaminiza göre aylik borcunuzu ayarlarsiniz. Sevgi varsa hersey hallolur
 
Her zaman söylerim düğünde gelinle damat dışında herkes eğlenir diye.
İstemediğiniz şeyleri ailenizin hatırına, arkadaşlarınızın havalı tavırları yüzünden yapmayın. Ailenizin gönlü olsun diye kına yapılır tamam da düğün istemiyorsanız mecbur değilsiniz. Bir de bu düğün alışverişine sadece sevgilinizle siz çıkın, aileleri karıştırmayın biz öyle yaptık. Her şeyi kfamıza göre aldık gürültü olmadı. Düğünleri sevmezdim halaydır, oyundur bayardı beni. Etrafının mecburen gittiğim düğünlerinde acaip sıkılırdım düğün yapmadım nikah yaptık. Nikah sonrası kalabalık arkadaş grubumuzla eğlenmeye gittik düğünden güzel oldu Ailemizin gönlü kalmasın diye bir mekan tutup kına gecesidir, nişandır yapıldı o ayrı. Onda da gelin ve damadın ortada kabak gibi oturduğu koltukları tercih etmedik herkes gibi bir masada oturduk. Biz bu şekilde tercih ettiğimiz için yani kendi istediğimiz şekilde yaptığımız için yorulmadık. Siz de evlilik sürecini ikinizin istediği şekilde yönetin. Bu anı ikiniz bir kere yaşıyorsunuz.
 
Corona sebebi ile evde belirli sayıda insan ağırlandı.. Arkadaşlarımız da bizim için piknik organize ettiler..
Şuana kadar borca girmedik..
Sanırım büyük bir algı yanılsaması olmuş.. bazı şeyler malesefki olamıyor.. Türkiye de yaşıyoruz.. mutlu olmuyor insanlar :)
Bazı anlayan arkadaşların motivasyon desteği için teşekkür ederim gerçekten motivasyona ihtiyacımız var..
Bakın şöyle izah edeyim.. maddi durumumuz kötü değil düşüncemizde kötü değil.. biz herşeyi yapalım yada herkes herşeyimizi yapsın istemiyoruz..
Ama olmuyor işte..
Gelin siz birde bunu anneme anlatın
 
E yapmayin? Herkesin her dedigini niye yapiyorsunuz? Benim annem taa 32 sene once istemediği icin kina yapmamış.

Ona ayiracak butcem yok, ev diziyorum deyip gecin. Bindalli giy dediler diye giymeniz sart degil. Kina yap dediler diye yapmaniz sart degil.
 
Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Bu arada damat traşı demesin kazıklıyorlar
 
Vallahi piyasa insana sinir krizi geçirtir.. Yukarda bir arkadaş yeniden ev eşyası alıcam demiş valla allah sabırlar versin çok zor..
Piyasa da dehşet fiyatlar var.. Uygunu alayım dediğinde bile..
Eve priz vs alıncak daha almadık en kötüsü ucuzcuda 10tlden başlıyor 20 tane priz lazım o bile bir para yanii..
 
Nişan için biraz fazla harcama olmuş evet ona katılıyorum yorumlarda. Ama şuan herşey çok pahalı bunu da görmezden gelmemek lazım. Herkes aynı yollardan geçiyor, biz evlenirken masamız yoktu, televizyonumuz yoktu, halımız yoktu, kira depozitosuna bile zor biryerlerden bulup vermiştik, eşimin maaşı çok düşüktü o zaman ve ay sonu cebimizde 50 lira falan kalırdı, şimdi 2 tane arabamız var, çok şükür istediğimiz gibi yaşayabiliyoruz kimseye muhtaç olmadan. Zorunlu olanları makul dereceli tamamlayın diğerleri zamanla olur merak etmeyin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…