Düğünsel Stresler

Ee sen dukkana evleniyoz damatlik nisanlik bakacagiz diye girersen normalde 300 500 olan takim yada elbiseler olur sana 1500 2000.. boyle kazikliyorlar milleti.. tabi girdigin magaza cok kaliteli pahali satan yerler degilse normalde
Dükkan bir avm mağazasıydı tanıdık indirim yapacaklar diye götürdü indirim falan görmedim :) onuda belirttim zaten.. Bana kalsa orada bırakıp çıkardım ama arkadaşlarının yanında eşim ses etmedi aldı çıktı üzerine de hatta ben sitem ettiğimde arkadaşının nişanlısı bozuldu aramız açıldı

Canm cogu dukkan boyleler normalde gider takim alcam dersin 300 500 alirsin ama damatlik alcaz dersen adamlar elinden geldihince kaziklamaya calisir.. kuaforler de ayni normalde 50 100 tutacak traşi yada sacı gelin basi yada damat trasi deyince 200 300 diyor adamlar.. yaptiklari saci da 3 4 saat kullancan aksam yataga gidince bozulacak o sac

Ucuz internet sitesinden de bahsetmedim aslında ya
Mesela klima almak icin gittigimde Beko'da 4.000 civarida buzdolaplari gosterdi calisan. Hop onu attim aklima. Almaya yakin bütün markalarin sitelerine ve büyük teknoloji marketlere bakacagim. Hangisinde benim kriterlerimi karsilayan buzdolabi uygunsa onu alacagim, yoksa da siparisle getirtecegim.

Ben magazada yok diye 8 binlik buzdolabina tamam aliyorum dersem adam bana 5 binlik olani niye önersin?

Ee sen dukkana evleniyoz damatlik nisanlik bakacagiz diye girersen normalde 300 500 olan takim yada elbiseler olur sana 1500 2000.. boyle kazikliyorlar milleti.. tabi girdigin magaza cok kaliteli pahali satan yerler degilse normalde
Onuda şöyle anlatayım mağazaya gittik 1299 yazıyor ( damatlık için) dedim damatlık bu fiyatsa biz normal takım elbise alıcaz daha uygundur
İndirimde yaparsalar iyi fiyata alırız dedim
İçeri girdik normal takım elbise içinde gömleği kravatı ayakkabısı falan oluyor bir set halinde
Dedim ayakkabı falan almasak sadece takım alsak ne kadar olur 100 tl aşağısı olur
İndirim safhasına gelindi aksesuar eklediler aksesuar indirimi yapacağız diye sonuç 1250 tl çıktı
Ben şaşırdım eşim bozuldu ama ölçü falan aldılar diye arkadaşı yanında diye ses çıkarmadı
Kapıya çıktık arkadaşı da güzel indirim yaptılar değil mi dedi dedim bende valla ben indirim falan görmedim vitrindeki fiyata aldık Nişanlısı da bozuldu neymiş efendim o zaman kendi bildiğimiz yerden alsaymışız..

Bakin simdi mesela gitmeden once piyasaya bakmis olsaydınız yaklaşık ederini bilir, ona gore davranirdiniz. Bu olay icin demiyorum artik olan olmuş ama bundan sonra fiyati hakkında fikriniz olmayan bir seyi alirken onceden biraz bakinin. Ki zaten her şeyin fiyatini bilmemize imkan yok, illa ki bilmedigimiz bir suru sey var. Onceden biraz fikrimiz olunca bize verilen fiyatin ortalamaya gore nerede durdugunu bilebiliyoruz.

Bundan sonraki ozellikle büyük kalem alışverişlerinizde onceden az da olsa biraz fikriniz olursa siz de daha rahat hissedersiniz.

Teşekkürler

Baska yere gidecektiniz.. o arkadas hele orda calisan bir arkadas ise adamin derdi calistigi yere musteri bulmadır ona gore prim aliyorlardir belki de.. birde damatlik dedigin takım degil mi zaten damatlik dedikleri daha mi farkliydi dikimi seyi anlamadim ki damatlik da takim diger takim olan da takim.. adamlar buyuk ihtimal damatlik dedigi diger takimlardan daha pahali olani oraya damatlik diye koyuyorlar yoksa o da takim o da takim.. maalesef ki arkadastan oturu magaza sizin dugun yapacak cift oldugunuzu biliyorlar tabi.. ben olsam ne yapardim beni oraya goturen arkadasima cok pahali vazgectik der magazadan ayrilir baska yerlere bakardim (bakarken de takim alacagiz diye bakardim) aman ayip olmasin demezdim yani.. biri beni aydinlatsin damatliklarn normal takimlardan farki mi oluyor o da takım degil mi..

Süslerseniz önünüzü kesecek olan bahşişçilere dikkat edin

Damatlık deyince ceketin yakaları farklı oluyor, belinde kuşak falan oluyor
Yok mağazada çalışmıyordu bizden 2 ay önce nişanlandılar onlar oradan almışlar nişanlısının müşterisi imiş onlara indirim yapmışlar vs vs

İnternet fiyat araştırması ve alış-verişine laf atmayın doğru kullanmayı bilirseniz altın madeni.
Son övüncüm modemim, kendisini yarı fiyatına aldım. Gıcır gıcır, mis gibi, kaslı ve seksi bir modem. Ona bir isim bile taktım "Berkecan". 250-300 tl bandındaki modemi, 150 civarında bulduk ve aldık.
Şimdi kalan parayla Madoda çay içebilir ve dondurma yiyebilirim.

Afiyet olsun

Ama konu sahibi herseyi yapmissiniz tabiki para gider. Evde organziasyon sirketi tutmaya ne gerek vardi. Bir tanışma bir isteme olurdu. Calgisi cengisi oynamasi düğüne kalirdi. Tam takım herseyi yapınca yine az eksiginiz kalmış. Kuafor, yemek masasi ve davetiyelerinizi onceliklendirin. Gerisini zamanla alırsınız

Bence hiçbir şeye ekstra fazla para vermemişsiniz. Hatta nişanlığınıza 500 gayet ucuz bile. Aldığınız her şey de ortalama kalitededir diye tahmin ediyorum. Vahlanıp ahlanmakta haklısınız ama suç sizin değil ki. Bir kalıp peynir bile 50-60 lira olmuş bir pırlantaya 6 bin alyanslara 3 bin vermeniz bana anormal gelmedi. Eminim 6 bine olan pırlanta da çok pahalılardan değildir zaten ortalama bir yüzüktür. Yine hesabınızı kitabınızı yapın araştırın tabi ki ama kendinizi suçlamayın. Bir de evin her eksiği yavaş yavaş tamamlanır başta en gerekli olanları halledin yeter bence. Acele etmenize gerek yok halı, masa vb eşyalar bekleyebilir.

Nişanda çalgı çengi olduğunu hangi cümleden çıkardı iseniz ben o cümlemi yazıdan çıkaracağım zira ben öyle bir cümle hiç yazmadım! Teşekkürler

Yani eş dost set al falan dedi alsamda takmayacağım biliyorum onun yerine onun belki yarı fiyatına gittin takacağım yüzüğü aldım
Herhangi bir markası yok araştırdım ve uygun fiyata aldım daha uygunu varmıdır tabiki vardır tercih meselesi
Nişan döneminde nişan elbisemde bir alana bir bedava vardı arkadaşımızın düğününe giderken giyeceğim elbiseyide aradan çıkarmıştım
Erkek takım elbisesi
İsteme çiçeği biraz tuzluya geldi
Kuaför bize ucuz gelmişti ama buradan yorumlardan onunda pahalı olduğu kanaatine vardım
Nişanda kuaföre kotla gidip çıkabilirdim aklıma gelmedi düğünde yapamam sanırım

Nişanda çalgı çengi olduğunu hangi cümleden çıkardı iseniz ben o cümlemi yazıdan çıkaracağım zira ben öyle bir cümle hiç yazmadım! Teşekkürler
Çalgı cengi lafin gelişi söyledim düğünde de olur zaten. Ailenizin akli kaldığını soylediginiz icin boyle organizasyon hakkınızı tek bir seferinde kullanabilirsiniz. Onceliklendirmeniz konusunda da yardımcı oldum. Ama neden ters cevap verdiğinizi anlamadim. Gercekten stresli günler geciriyorsunuz belliki

Hanımefendi Nişanı aile arasında bir tören ile yaptık, nişanda eve bir süsleme geldi içinde yüzük tepsisi damat kahveliği ve fotoğraf çekinmek için arka fon toplam hepsi 600 tl
Nişanda bir organizasyon yapılmadı kına da yapmıyoruz dolayısı ile biz tek çalgılı çengili eğlencemizi düğünden yana kullanıyoruz..
Sayfalar boyunca aynı şeyi anlatmaktan ben tükendim yani
insanlar Nişan kelimesi kullanıldığında dahi herhalde hemen çalgılı çengili eğlenceler geliyor akla
Nasıl tarif edeyim daha aile arası tören corona sebebi ile belli sayıda kişi ile sınırlı isteme arkasında bir aile büyüğünün ayağa kalkıp çocuklar hayırlı olsun deyip yüzük taktığı akabinde büyüklerle tebrikleşilen ve kahve çay ikram edilen mütevazi bir tören..
inanın televizyondan yada müzikçalardan dahi müzik açmadık içiniz rahat olabilir
..

Pırlanta bence en gereksiz şey, o küçücük, satılırken para etmeyecek bir taşa o kadar para vermek bana hep gereksiz ve saçma gelir. Hele bu yoklukta

Şöyleki insan bu dönemde bi gazla herkes yapıyo benimkide en iyisi olsun falan filan diye girişiyo herşeyi almaya yapmaya bide en iyisinden olmasına uğraşıyo. Size tavsiyem kesinlikle bu tarz düşüncelerinizi bi kenara bırakın düğün bittikten sonra aman bunun için mi stres yapmışız diyeceksiniz. Kalan şeyleri mümkün olabildiğince uygun yapın ve ev için kalan eşyaları düğünden sonraya bırakın çünkü hem daha stressiz olacaksınız hemde muhtemel aceleyle seçilmiş eşyaları sonradan beğenmeyeceksiniz bende öyle olmuştu en azından. İnsanların ne dediğiyle de ilgilenmeyin siz mutlu olacağınjz şekilde hareket edin bu günler stressiz yaşanması gereken gelin ve damadın tadını çıkarması gereken günler mutluluklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…