Düğünsel Stresler

Valla kusura bakmayin da su hesabi odediyseniz gerçekten ya hesap kitap bilmiyorsunuz ya normal sandiginiz mekanlar normal degil.

Turizmin gobegi bir ilcede, her yerin iki kati fiyatlarla yasiyoruz ama burada anca kazik turist mekaninda iki cay iki dondurmaya 156 lira ödersiniz. Bence sizin para alginizda sorun var biraz.

Hepimiz disarida yiyip icen insanlariz da ben sanmiyorum kolay kolay kimseye iki cay iki dondurmaya 156 lira hesap geldiğini. Dondurmalar birer kilo degilse tabii.

Kahve 2 çay 1 su 2 dondurma

Fakat yine burada detaya takılanmış sanırım ben farazi örneklemde bulundum.. buda bir hayıflanma değil yani.. Ben sevgilimle dükkanında çayı kendimiz demleyip içtiğimde de keyif alan birisiyim..
birazdan burada hergün gezen tiki kızlarla kıyaslanmaya başlanmaktan korkuyorum :)

Yiyip yiyip hesap fazla gelince aaaooo yapanlar iste ne yapacaksınız.
Nusret'e gidip "bu kadar hesap odedik cok pahali yaaaa" deme kafasi
Daha nusrete gitmedim gitmeyide düşünmüyorum onun yerine gideriz bir tarlaya yaparız pikniğimizi kendimiz pişirip kendimiz yeriz

Harika :) biraz daha rahatlamışsınız artık, öyle hissettim. Çok düşünmenin sonu her zaman hüsran.
Düğün için gerekli olanları “olmasa da olur“, ev için gerekli olanları da “zamanla olur” diye düşünürek ilerlerseniz gönlünüz hiç daralmaz inşallah. Allahın yardımcı olacağına, aracılar kılacağına de çok inanın.

Kırıcı olup burda pöykürsem ne fayda burada kimseyi tanımıyorum ekranı kapattığımda biter gider.. Bazı insanlar var motive ediyor onlarla yetiniyorum
Düğün dönemi stresli olur derlerdi amaaan ne stresi derdim gerçekten stresli bir dönem yani..
Bizim en büyük sorunumuz zamanın kısa olması bunu burada da çok iyi anladım..
Mesela 2 hafta hiçbir şey yapamayacağız yaz dönemi nedeniyle dükkanda duracak adam yok..
Bende tek başıma ufak tefek şeyleri çözeceğim..

Birde burda insanlar şey zannediyor sanırım gelir iyi olunca kafasına göre harcıyor herkes :))
Öyle ne birikim yapılır ne ev ocak sahibi olunur..

E bunu taa en başta siz yazdınız. "Hayatımda hiçbir şeyin fiyatını sormadan alır çıkardım" dediniz. Sonrasında yazdığınız fiyatlara bakınca da gayet kafanıza göre harcıyorsunuz gibi duruyor zaten.
Harcayın da tabii ki ama dışarıdan bakınca para harcamayı bilmediği için dara düşmüş birini görüyor insanlar. Çünkü şunu alamadık, bunu yapamadık diye sıralamışsınız.
İnsanlar da ne yapsın? "Böyle harcarsanız ne birikim yapılır ne ev ocak sahibi olunur" diyorlar işte.

Amin inşallah niyetimiz iyi umarım vesileler olurda herşey böyle tıkır tıkır ilerler
Belki evlilik stresi de sarmış olabilir bilemiyorum sonuçta psikolojik olarak yeni bir hayata başlayacağımızı biliyoruz

Disarida yemeğe para harcarsiniz, her gun gezen tikki kizlardan da olursunuz. Kimseyi ilgilendirmez ki bu.
Sizde, nasil desem, hem her seye fazla para vereyim hem bundan dem vurayim tavrı var. Hayiflanma degil.

Mado'ya gidip o fiyati goruyorsaniz, buna ragmen yiyip iciyorsaniz afiyet olsun ama hesabin yuksek gelmesi de normal. Bugun herhangi bir siradan, duz mekanda iki cay bir su iki dondurmaya 156 lira odemek normal degil (sonradan hesaba bir de tatli girdi gerci). Siz sanki normali kahve icmeye cikip 200 lira odemekmis gibi yazinca (çay kahve mevzunun basinda) dogal olarak "yok artik nerede kahve iciyorlar" diye insanlar yanit yaziyor. Yoksa olay para odedi de hayiflandi degil yani.
Normalden yuksek sey odeyip sonra şaşırıyor olmaniz.
Umarim anlatabilmisimdir.

Geliri iyi olan bir kendiniz sanıyorsunuz herhalde

Şu saydıklarınıza o parayı ödemek işini bilmeyen çavuş işi resmen.

Durun ben de yazayım hemen birkaç hafta önce, izmir alsancakta (pahalıdır) alaçatı muhallebicisinde 4 tatlı 2 çay 2 filtre kahve 2 su için 100 lira ödedim. Hatta şimdi cüzdanımı kontrol ettim fişi duruyor mu diye

Sizin para algınızda bir tuhaflık seziyorum.

Evet eskiden örneğin ayakkabı alacaksam ihtiyacım olan birşey ise ilk girdiğim mağazadan alır çıkardım kastım bu.. ama şimdi görüyorum ki aynı ürün farklı yerlerde farklı fiyatlara.. Bu benim içinde güzel bir tecrübe oldu diyebilirim

Bilemiyorum belkide öyledir,
Ben bir kendimi iyi gelirli sanmıyorum burada herkes ısrarla borca batmışsınız diyor bende borcumuz yok diyorum birikimimiz vardı diyorum hala var diyorum şükür Allah olmayanında yardımcısı olsun diyorum..
Haklısın diyince kavga çıkmazmış siz haklısınız diyelim

Açıkçası yorum yapıp konuyu olay yapmak istemedim kendi ailesel meselesi diye o civarda ucuza oturuyoruz diyip geçtim ama en azından düğüne kadar kira almalarını beklemiyordum aldılar şaşırdım
Bu durum da bana absurt geliyor, kira almalari. Bazilari diyecek ki evi vermek zorunda degil.
Evladim var , dusunuyorum ilerde ondan kira alacagim.
Ben zaten kimin icin calisiyorum, kime kalacak . Dunya haliyle rahat edecekken neden evladimi sıkıntıya sokayim

Borca batmamışsınız eldekiyle ödemişsiniz bitmiş, düğünü de 5 ay içinde öderiz demiştiniz. Yani elde kalan yok. Bu basit bir ekonomi bilgisidir. Elinde para var diye hepsini harcayabilmek borcun yok veya aslında ona paran yetebilir demek değil.
Kaç sene önce yeğenim parayı yeni yeni öğrendiğinde kumbarasındaki bütün parayı tek bir oyuncağa vermek istiyordu. Pahalı dediğimizde e o kadar param var diyordu. Ona zamanla öğrettik neyse ki harcamanın böyle bir şey olmadığını.

Ben sizleri anlıyorum da burada birşey yazmak yazarak sohbet etmek ne zormuş onu anladım..
Hani eş dost arasında sohbet edilir farzı misaller verilir..
O cinsten konuşuyorum örnek veriyorum çokta mühim değil artık..
Ben hatalıyım diyelim tüm takipçiler rahatlasın

Yani işte sizi anlamakta zorlanıyoruz. Borcunuz yok, kenarda birikmiş paranız var, kredi kartınız falan da vardır sanıyorum. Süreden bahsediyorsunuz da bir tv almak ne kadar uzun sürebilir? Yaz başı annemlerin televizyonu bozuldu, oturdum amazondan yarım saat içinde sipariş verdim, ertesi gün kargo geldi, 2 gün sonra servis gelip monte etti. Evden bile çıkmadan kredi kartına 12 taksit aldım geçtim. Süre yok hiç bir şey yetişmeyecekse derdiniz niye yetişmesin. Burda harcadığınız zamanı internette ihtiyacınız olan şeyleri araştırmak için harcasanız saydığınız şeyler 1 haftada halledilir. Para dert değil diyorsunuz, para dert değilse zaman hiç dert olmaz. Koskoca 2 ay var.

İ

Düşüncenize saygı duyuyorum, onların düşüncesine de saygı duyuyorum bunun için eşimle arama husumet sokmakta istemiyorum el evinde uygun kiraya oturuyoruz diyip geçiyorum
Baba avantajı şu oldu rahatça gittim mutfak fayanslarını boyadım kapı kulplarını boyadım yabancı birinin olsa yapamazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…