Düğünsel Stresler

Borca batmamışsınız eldekiyle ödemişsiniz bitmiş, düğünü de 5 ay içinde öderiz demiştiniz. Yani elde kalan yok. Bu basit bir ekonomi bilgisidir. Elinde para var diye hepsini harcayabilmek borcun yok veya aslında ona paran yetebilir demek değil.
Kaç sene önce yeğenim parayı yeni yeni öğrendiğinde kumbarasındaki bütün parayı tek bir oyuncağa vermek istiyordu. Pahalı dediğimizde e o kadar param var diyordu. Ona zamanla öğrettik neyse ki harcamanın böyle bir şey olmadığını.
Evet belkide tercümanım oldunuz diyeceğim
Birikimimiz vardı yeter artar diye düşündük ama bakıyoruzki yetmez yani 😊 ha borçlansak ödermiyiz evet ama geleceğin ne getireceğini bilmiyoruz ve önümüzdeki ekstra çıkabilecekleride düşünerek aciliyeti olmayanları erteleyip sakin kafayla yapma planındayız fuzuli olanlardan vazgeçip temel olanlara odaklanıyoruz 😊 Örneğin gelin arabası tutmak veya ev önünde davul zurna bilmem ne benim için önemsiz olmasa da olur herhangi bir arabayı kendimiz süsleriz gideriz olur biter 🙏

Burada size borca batmışsınız demiyor umarım karıştırmıyorumdur piknik vari nişana yani sadece nişana 17 bin verip eldeki paranızı aslında daha ucuz alınabilecek şeyler için daha fazla para vererek bitirmişsiniz

sanırım düğünü ayrı ödeyeceksiniz şuan her şey pahalı diye dert yanıyorsunuz mesela
Borca batmak değil bana göre aşırı plansız harcamak para harcamayı bilmemek bana göre olayınız bu

bence bazı gereksiz şeylere para verilmiş
Ben üstüme alacağım donu bile en ucuzu nerede diye gezerek alıyorum

Yani işte sizi anlamakta zorlanıyoruz. Borcunuz yok, kenarda birikmiş paranız var, kredi kartınız falan da vardır sanıyorum. Süreden bahsediyorsunuz da bir tv almak ne kadar uzun sürebilir? Yaz başı annemlerin televizyonu bozuldu, oturdum amazondan yarım saat içinde sipariş verdim, ertesi gün kargo geldi, 2 gün sonra servis gelip monte etti. Evden bile çıkmadan kredi kartına 12 taksit aldım geçtim. Süre yok hiç bir şey yetişmeyecekse derdiniz niye yetişmesin. Burda harcadığınız zamanı internette ihtiyacınız olan şeyleri araştırmak için harcasanız saydığınız şeyler 1 haftada halledilir. Para dert değil diyorsunuz, para dert değilse zaman hiç dert olmaz. Koskoca 2 ay var.

İ
Bayramdan once klima aldim. Oturdum butun beyaz esyacilarin sitelerine baktim, artik her sey online, magaza magaza gezmek gerekmiyor. Fiyat/performans kiyasladim. Iki tane beğendim, magazalari aradim. Birinde stokta yoktu, digerinde vardi. Stokta olandan aldim, montaj randevusu aldim, gelip takacaklar.

Bazi esyalarda evet gormek lazim, gormeden alinmiyor ama ben fiyat karsilastirmalarimi dükkan gezerek yapmiyorum genelde cunku vakit kaybi. Hemen her seyin artik online fiyati var, oturup alternatifleri inceleyince halloluyor.

Mesela ben de buzdolabi alacagim. Yine sitelere bakip fiyat arastiriyorum. Bir iki tane begenip gidip birini alacagim, magazaya girdigimde orada olani alirsam butcemin cok disina cikarim cunku.

Konu sahibi icin biraz geç artik ama belki baskalarinin isine yarar

Burada size borca batmışsınız demiyor umarım karıştırmıyorumdur piknik vari nişana yani sadece nişana 17 bin verip eldeki paranızı aslında daha ucuz alınabilecek şeyler için daha fazla para vererek bitirmişsiniz

sanırım düğünü ayrı ödeyeceksiniz şuan her şey pahalı diye dert yanıyorsunuz mesela
Borca batmak değil bana göre aşırı plansız harcamak para harcamayı bilmemek bana göre olayınız bu

bence bazı gereksiz şeylere para verilmiş
Ben üstüme alacağım donu bile en ucuzu nerede diye gezerek alıyorum
Nişana kadar 17.000 gitti diye yazmıştım
Ev kirası
Ev abonmanlıkları
Tanışma isteme hazırlıkları
Yüzükler
Nişanlıklar
Ev boya badanası
Nişan saçı
Nişan hediyesi getirilen çiçekler böcekler
Aklıma gelmeyen diğer detaylar
Tutupta 17.000 e bir bahçede nişan yapmadım
Nişanı arkadaşlarımızla piknik yaparak kutladığımızı belirttim ki Büyük bir nişan organizasyonu yapılmadığı belirli olsun diye 😅
Üzerine Nişandan sonra oturma grubunu aldık
beyaz eşyayı aldık
Perdeleri yaptırdık
Gelinliği sipariş ettik
Düğün yapılacak mütevazi alanı ayarladık
Düğündeki müzik organizasyonunu hallettik
Düğünde çekilecek video fotoğraf olayını hallettik
Çeyiz vesilesi ile alınmış mutfak eşyaları taşındı evin temizliğini yapıldı vs
Belki atladıklarımda vardır bilemiyorum
Yatak odasını bu hafta alacağız bir kaç parça eksiğimiz var onlarıda düğün sonrasına bırakıp önce bir düğünü atlatıp önümüzü görelim diyoruz
Mevzu budur

Bayramdan once klima aldim. Oturdum butun beyaz esyacilarin sitelerine baktim, artik her sey online, magaza magaza gezmek gerekmiyor. Fiyat/performans kiyasladim. Iki tane beğendim, magazalari aradim. Birinde stokta yoktu, digerinde vardi. Stokta olandan aldim, montaj randevusu aldim, gelip takacaklar.

Bazi esyalarda evet gormek lazim, gormeden alinmiyor ama ben fiyat karsilastirmalarimi dükkan gezerek yapmiyorum genelde cunku vakit kaybi. Hemen her seyin artik online fiyati var, oturup alternatifleri inceleyince halloluyor.

Mesela ben de buzdolabi alacagim. Yine sitelere bakip fiyat arastiriyorum. Bir iki tane begenip gidip birini alacagim, magazaya girdigimde orada olani alirsam butcemin cok disina cikarim cunku.

Konu sahibi icin biraz geç artik ama belki baskalarinin isine yarar
Dijital çağdayız yahu mağaza gezmek mi kalmış? Hadi mobilyayı online beğenirsin gider bakarsın içine sinsin diye ama elektronikte öyle bir şey de yok.

Ben tuvalet kağıdını bile fiyat kıyaslayıp online alıyorum 😂 bu gelirim çok düşük anlamına gelmez. Niye daha uygunu varken daha fazla ödeyeyim? Böyle bi imkan varken kullanıyorum. Markete gitsem 3 çeşit arasından seçmek zorunda kalacam daha fazla ödeyecem, online olunca 150 çeşit arasından seçebiliyorum. Aynı yöntem her türlü alışveriş için kullanılabilir.

Ev kirası
Ev abonmanlıkları
Yüzükler
Nişanlıklar
Ev boya badanası
Nişan saçı
Nişanı arkadaşlarımızla piknik yaparak kutladığımızı belirttim ki Büyük bir nişan organizasyonu yapılmadığı belirli olsun diye 😅
beyaz eşyayı aldık
Perdeleri yaptırdık
Gelinliği sipariş ettik
Yatak odasını bu hafta alacağız bir kaç parça eksiğimiz var onlarıda düğün sonrasına bırakıp önce bir düğünü atlatıp önümüzü görelim diyoruz
Mevzu budur

valla şunu yazana kadar ben de nişana 17bin harcadığınızı anlamıştım. çoğumuz da öyle anladık anlaşılan.
çünkü sanırım bir yerle anlaşmışsınız dekor için, bu paraları alan yerlerde var. o yüzden gerçekçi geldi.

valla şunu yazana kadar ben de nişana 17bin harcadığınızı anlamıştım. çoğumuz da öyle anladık anlaşılan.
çünkü sanırım bir yerle anlaşmışsınız dekor için, bu paraları alan yerlerde var. o yüzden gerçekçi geldi.
Hayır nişanı evde isteme nişan olarak yaptık
Eve bir organizasyon ile süs getirttik (600tl) bunuda gigbi diye bir internet sayesinde bulduk..

Ev kirası
Ev abonmanlıkları
Yüzükler
Nişanlıklar
Ev boya badanası
Nişan saçı
beyaz eşyayı aldık
Perdeleri yaptırdık
Gelinliği sipariş ettik
Mevzu budur
Ben direkt nişanın kendisini gereksiz buluyorum kendi adıma
Aşırı geçiş zonu
Hele kına gecesini de öyle siz yapar mısınız yaptınız mı bilmiyorum kendi adıma konuştum

Dijital çağdayız yahu mağaza gezmek mi kalmış? Hadi mobilyayı online beğenirsin gider bakarsın içine sinsin diye ama elektronikte öyle bir şey de yok.

Ben tuvalet kağıdını bile fiyat kıyaslayıp online alıyorum 😂 bu gelirim çok düşük anlamına gelmez. Niye daha uygunu varken daha fazla ödeyeyim? Böyle bi imkan varken kullanıyorum. Markete gitsem 3 çeşit arasından seçmek zorunda kalacam daha fazla ödeyecem, online olunca 150 çeşit arasından seçebiliyorum. Aynı yöntem her türlü alışveriş için kullanılabilir.
Evet dijital çağdayız ama beyaz eşya internetten alınmaz, Alırsanız eğer kendi esas mağazası değilse ürün sorunlu çıktığında muhatap bulamazsınız, keza yine güvenilir bir firma değilse teşhir ürünüde gelebilir yerli üretimde bunuda asla bilemezsiniz🙏 Küçük şeyler için tercih edebilirim ama büyük şeyler için tercih etmem

Ben direkt nişanın kendisini gereksiz buluyorum kendi adıma
Aşırı geçiş zonu
Hele kına gecesini de öyle siz yapar mısınız yaptınız mı bilmiyorum kendi adıma konuştum
Kınada yapmıyorum yapmadığım içinde hergün annemle didişiyorum 😊

Evet dijital çağdayız ama beyaz eşya internetten alınmaz, Alırsanız eğer kendi esas mağazası değilse ürün sorunlu çıktığında muhatap bulamazsınız, keza yine güvenilir bir firma değilse teşhir ürünüde gelebilir yerli üretimde bunuda asla bilemezsiniz🙏 Küçük şeyler için tercih edebilirim ama büyük şeyler için tercih etmem
Ha bunuda yine internette bulduğum bir çamaşır makinesi modeli ile samsung ana bayisinde aynı üründe 800 tl fark oynadığında araştırıp sorup öğrenmiştim.. T.. de ürün daha ucuz neden sizden alalım dediğimizde detaylı açıklamışlardı sonuç ikisinden de almadım 😅 Samsung beyez eşyada güven vermedi

Gayet muhatap bulursunuz. Size gidin hepsiburadanın ne olduğu belirsiz satıcılarından alın demiyoruz zaten. Her markanın, her firmanın bir online satış sitesi var. En kötü ihtimal açar model beğenir bayiden o modeli ister satın alırsınız. Yine gidip mağaza mağaza gezip almaktan daha kolay olur ve daha ucuza gelir.

Siz bu evlenme işine girişene kadar hiç ev geçindirip eşya alışverişi falan yapmadınız diye tahmin ediyorum. Yanılıyor muyum?

Sanirim biz anlatamiyoruz.

Buzdolabıni trendyoldan veya x saticidan alin demiyor kimse.

Internetten Arcelik, Beko, Samsung, Siemens, Bosch vb markalarin kendi sitelerinden, olmadi Koctas, Teknosa, Mediamarkt vb guvenilir yerlerden fiyat ve model kiyaslayin dedik. Bunu da aslinda direkt sizin sahsiniza degil genel olarak soyledik.

Ben Beko klima aldim Beko bayinden. Oncesinde bircok markanin ya resmi sitesine ya buyuk teknoloji marketlere baktim. Bana uygun olanini seçtim, gittim Beko'da magazayla görüştüm guvendim aldim. Fiyat arastirdim diye kalkip Ciceksepeti'ndeki mahalle arasi klimacisindan almadim yani.

Arastirmak lazimdan kasit bu aslinda 🤷🏻‍♀️

Gayet muhatap bulursunuz. Size gidin hepsiburadanın ne olduğu belirsiz satıcılarından alın demiyoruz zaten. Her markanın, her firmanın bir online satış sitesi var. En kötü ihtimal açar model beğenir bayiden o modeli ister satın alırsınız. Yine gidip mağaza mağaza gezip almaktan daha kolay olur ve daha ucuza gelir.

Siz bu evlenme işine girişene kadar hiç ev geçindirip eşya alışverişi falan yapmadınız diye tahmin ediyorum. Yanılıyor muyum?
Ben genç yaşta yanlış bir evlilik yaptım onda da hiçbirşey görmedim..
Ayrıldıktan sonrada birdaha evlenmeyecek gibi yaşadım..
evet hiçbirşey almadım denebilir
Odama sadece dolap yaptırdım onuda bir ahbabımıza yaptırdım geldi ölçtü biçti yaptı gitti
🤷🏻‍♀️

Sanirim biz anlatamiyoruz.

Buzdolabıni trendyoldan veya x saticidan alin demiyor kimse.

Internetten Arcelik, Beko, Samsung, Siemens, Bosch vb markalarin kendi sitelerinden, olmadi Koctas, Teknosa, Mediamarkt vb guvenilir yerlerden fiyat ve model kiyaslayin dedik. Bunu da aslinda direkt sizin sahsiniza degil genel olarak soyledik.

Ben Beko klima aldim Beko bayinden. Oncesinde bircok markanin ya resmi sitesine ya buyuk teknoloji marketlere baktim. Bana uygun olanini seçtim, gittim Beko'da magazayla görüştüm guvendim aldim. Fiyat arastirdim diye kalkip Ciceksepeti'ndeki mahalle arasi klimacisindan almadim yani.

Arastirmak lazimdan kasit bu aslinda 🤷🏻‍♀️
- İnternet sitesinde neden daha ucuz?
- Dükkan kirası ve bunun gibi bazı maliyetlerimiz olmadığı ve hatta bazen sıcak fırsatlarımız olduğu için çoğu zaman internet fiyatımız daha uygun olur.
- Hmm yok bence hatalı ürün kakalıyorsunuz ondan ben bildim.

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Ee sen dukkana evleniyoz damatlik nisanlik bakacagiz diye girersen normalde 300 500 olan takim yada elbiseler olur sana 1500 2000.. boyle kazikliyorlar milleti.. tabi girdigin magaza cok kaliteli pahali satan yerler degilse normalde

Ben genç yaşta yanlış bir evlilik yaptım onda da hiçbirşey görmedim..
Ayrıldıktan sonrada birdaha evlenmeyecek gibi yaşadım..
evet hiçbirşey ne almadım denebilir
Odama sadece dolap yaptırdım onuda bir ahbabımıza yaptırdım geldi ölçtü biçti yaptı gitti
🤷🏻‍♀️
Yani belli oluyor işte. İşinizi bilmiyorsunuz, programsız hareket ediyorsunuz, adımlarınız genelde yanlış. Neyse sonuçta olan olmuş, öyle böyle evi düzmüşsünüz zaten. Bundan sonraki ihtiyaçlar için öyle yapmazsınız sanıyorum.

X