Düğünsel Stresler

Zigon sehpa almadım ben. T... ile başlayan online alışveriş firmasından iki tane ayaklı sehpa almıştım. Hem biri bi köşede diğeri bi köşede çok şık duruyor. Hem de ikisi 120 mi neydi. Böyle tekli sehpalara bakıp 2 3 tane sipariş verebilirsiniz. Mobilyaya uygun daha şık oluyorlar
Zigon sehpa acil değil bizim için onu sonra da bakarız ama zaten bilinir markalardan kesinlikle almam hem güzel değiller hemde gereksiz pahalılar

Kuaförler gelij olduğunuzu anladığında o kadar paranın üstüne bir de bahşiş istiyorlar.
100 lira vermek zorunda kalmıştı eşim. Yine de zorla açtılar kapıyı
İstiyor ki tüm maaşımı bahşiş vereyim
Zaten emeğinin karşılığını kat kat vermişim
Aynen birde o durum var herşeyde bahşiş isteyen tipler, Nişanda kendim gittim yaptırdım çıkıcam sizi almaya gelmeyeceklermi diye soruyor kuaför yoo dedim kendim gidicem 😅😅

Ben şu kafayi gercekten anlamıyorum lutfen kusura bakmayin.
Sırf olmasi gerekiyor diye neden bu kadar aciliyorsunuz?
Yani bunlar olmayinca evlenilmiyor mu?
Ortalığın durumu malum.
En basiti kendi evimin banyosunu yaptirayim dedim.
Inanin banyom oyle kucuk ki makine sığmaz yalvar yakar 7 bin e anlastim
Dolap vs haric.
Bir an da giden 7 bin...
Dun esimle oglen yemek yiyelim dedim.
Hesap 150 lira.
Bunlar basit ornekler.
Bayramda tatile gidelim dedik. Antalya ucakla beraber 6 bin.
Hersey ates pahasi.
Dugun icin maddi stresten kaynakli yipraniyorsam yemişim dugunu kusura bakma yaaa.
Olması gerekiyor diye yapmadığımızı anlamanızı beklerdim ama onuda beklemiyorum artık, Nişanı salonda yapmayan kına istemeyen birinin bişeyleri sırf olması gerekiyor diye yapmadığını düşünmenizi beklemiştim ama ondanda vazgeçtim..
Biz olması gerekiyor diye birşeyler yapmıyoruz gayet mütevazi birşeyler yapıyoruz bütçemizin kontrolündeyiz ekside olmadığımız gibi hala birikimimiz var.. Fakat hayat gerçekten pahalı, bahsettiğiniz gibi en kötü kahve içmeye çıksan 150-200 lira hesap geliyor.. ki Eylül ayından beri doğru düzgün dışarıya dahi çıkmadık ev tadilatı yaparken evimizde zaman geçirdik..

Geçen migros' a yastık gelmişti. Fiyatına baktım 150 tl. Evde yastık olduğuna şükredip eve döndüm.
Şuan evlenenlere sabır diliyorum. Hayat gerçekten çok pahalı. Yapmazsanız içinizde kalacak şeyleri yapın sadece. Borçsuz evlenilmiyor malesef.

Ben şu kafayi gercekten anlamıyorum lutfen kusura bakmayin.
Sırf olmasi gerekiyor diye neden bu kadar aciliyorsunuz?
Yani bunlar olmayinca evlenilmiyor mu?
Ortalığın durumu malum.
En basiti kendi evimin banyosunu yaptirayim dedim.
Inanin banyom oyle kucuk ki makine sığmaz yalvar yakar 7 bin e anlastim
Dolap vs haric.
Bir an da giden 7 bin...
Dun esimle oglen yemek yiyelim dedim.
Hesap 150 lira.
Bunlar basit ornekler.
Bayramda tatile gidelim dedik. Antalya ucakla beraber 6 bin.
Hersey ates pahasi.
Dugun icin maddi stresten kaynakli yipraniyorsam yemişim dugunu kusura bakma yaaa.
Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. )
Valla ben okadar eminimki büyük bir cogunlugu dügunu başkası için yapıyor havali arkadasa hava atmak için olsun anne babanin her dedigini yaptır onu göremicezmi bunu göremicezmi bak kuzenin ciraginda yapti dügunu falan filan bunlar hep geline damada yapilan baskı.

Akli basinda çiftler asla bu tuzaga düsmez ama heveslileri cepte kurus yok sirf caka olsun diye girtlaga kadar borçla dügün yapiyorlar. Dugun salonunda surat 5 karis borclari dusunuyorlar takilarla oderiz hayali falan. Birsey diyincede sen anlamamissinki
Mutevazi bumu yani .

Dügune karşı değilim ama akrabaya arkadaşlara hava olsun die borcla dügüne karsiyim.

Haa birde anne babaya güvenerek ama destek olmadiklarinda en kötüsu onlar olmasinada karsiyim. Evlenme yetiskin ayaklari üzerinde duran insanlarin yapmasi gereken istir anneme guvendim yardım etmedi kaynanam paralariyla tatile kaçti yardim etmedi falan

Olması gerekiyor diye yapmadığımızı anlamanızı beklerdim ama onuda beklemiyorum artık, Nişanı salonda yapmayan kına istemeyen birinin bişeyleri sırf olması gerekiyor diye yapmadığını düşünmenizi beklemiştim ama ondanda vazgeçtim..
Biz olması gerekiyor diye birşeyler yapmıyoruz gayet mütevazi birşeyler yapıyoruz bütçemizin kontrolündeyiz ekside olmadığımız gibi hala birikimimiz var.. Fakat hayat gerçekten pahalı, bahsettiğiniz gibi en kötü kahve içmeye çıksan 150-200 lira hesap geliyor.. ki Eylül ayından beri doğru düzgün dışarıya dahi çıkmadık ev tadilatı yaparken evimizde zaman geçirdik..
Kahveye 150-200 lira mı? Abartmasak mı acaba? Ya da kahveyi bizim bilmediğimiz bir yerlerde içiyorsunuz 😂 150-200 lira tek kişilik rakı balık hesabı 😂

Konuyu başından beri takip ediyorum da konu tamamen sizin maddi olarak iyi olduğunuzu düşünüp her türlü maliyete şaşırmanız. Maddi durumunuz iyi ise verirsiniz kahveye o kadar para ama yok yani iki kişi sadece kahve içilmişse böyle hesap gelecek yer. Abartmasanız. Para kazanıyorsunuz, durumum iyi diyorsunuz piyasadan haberiniz yok ama bizim var yani bu kadar sallamasanız mı acaba? Tek para harcayan sizmiş gibi davranıyorsunuz. Konu başından beri aldığım his bu

Geçen migros' a yastık gelmişti. Fiyatına baktım 150 tl. Evde yastık olduğuna şükredip eve döndüm.
Şuan evlenenlere sabır diliyorum. Hayat gerçekten çok pahalı. Yapmazsanız içinizde kalacak şeyleri yapın sadece. Borçsuz evlenilmiyor malesef.
Teşekkürler 🙏 aynen elzem olanlarını seçip yada kesinlikle yapmak istediklerimizi yapıyoruz Gereksiz olanlardan vazgeçiyoruz 😊 Allahtan eskiden mutfak zımbırtılarımı alıp kenara koymuşum şimdi onları almaya kalksam para dayanmaz 😊

Kahveye 150-200 lira mı? Abartmasak mı acaba? Ya da kahveyi bizim bilmediğimiz bir yerlerde içiyorsunuz 😂 150-200 lira tek kişilik rakı balık hesabı 😂
abartmak değilde herhangi bir yere oturup sadece bi kahve içip kalkmadığınızı farzederseniz 1-2 saat oturduğunuzda çayı suyu tatlısı bu rakamları görür yani (örneğin M.. da çay 7.5 tl)

Valla ben okadar eminimki büyük bir cogunlugu dügunu başkası için yapıyor havali arkadasa hava atmak için olsun anne babanin her dedigini yaptır onu göremicezmi bunu göremicezmi bak kuzenin ciraginda yapti dügunu falan filan bunlar hep geline damada yapilan baskı.

Akli basinda çiftler asla bu tuzaga düsmez ama heveslileri cepte kurus yok sirf caka olsun diye girtlaga kadar borçla dügün yapiyorlar. Dugun salonunda surat 5 karis borclari dusunuyorlar takilarla oderiz hayali falan. Birsey diyincede sen anlamamissinki
Mutevazi bumu yani .

Dügune karşı değilim ama akrabaya arkadaşlara hava olsun die borcla dügüne karsiyim.

Haa birde anne babaya güvenerek ama destek olmadiklarinda en kötüsu onlar olmasinada karsiyim. Evlenme yetiskin ayaklari üzerinde duran insanlarin yapmasi gereken istir anneme guvendim yardım etmedi kaynanam paralariyla tatile kaçti yardim etmedi falan
Hanımefendi borçla yapmıyoruz Yok borcumuz birikimimiz var
Güzel bir gelirimiz var sürekli dile getirmek istemiyorum
Bu bizim iyi kazancımızın olması hayatın pahalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
çevrenizde herkesin borca girdiği bizimde borç içinde yüzdüğümüz anlamına gelmiyor..
Biz kimseden para istemezken ( bundan hayıflanmıyoruz) bunun bilincinde olmayan büyüklerden hayıflanıyoruz bizlerden sürekli bunuda yapın şunuda yapın diye istekte bulunmalarından..

abartmak değilde herhangi bir yere oturup sadece bi kahve içip kalkmadığınızı farzederseniz 1-2 saat oturduğunuzda çayı suyu tatlısı bu rakamları görür yani (örneğin M.. da çay 7.5 tl)
Yok benim aklım almadı. 4-5 kişilik hesap bu kahveci için bence. İnsan kaç fincan çay kahve içebilir ki? Hayır zaten 200 lira hesap ödeyip kahvecide oturmak mantıksız bir hareket bence. O paraya yapılabilecek milyon tane şey var, kahvecide oturmak yerine. O ortama 2 kişi için ödenecek maksimum rakam 70-80 liradır o da içinde tatlı falan varsa. Ya abartıyorsunuz ya da gerçekten hesap konusunda yanlış yaptığınız bir şeyler var.

Konuyu başından beri takip ediyorum da konu tamamen sizin maddi olarak iyi olduğunuzu düşünüp her türlü maliyete şaşırmanız. Maddi durumunuz iyi ise verirsiniz kahveye o kadar para ama yok yani iki kişi sadece kahve içilmişse böyle hesap gelecek yer. Abartmasanız. Para kazanıyorsunuz, durumum iyi diyorsunuz piyasadan haberiniz yok ama bizim var yani bu kadar sallamasanız mı acaba? Tek para harcayan sizmiş gibi davranıyorsunuz. Konu başından beri aldığım his bu
Olur hanımefendi sizin istediğiniz gibi yaparız !!

Olanla ölene çare yok. Motivasyon isteyen birine bu kadar yüklenmenin de faydası yok. Bazı arkadaşlara şunu sormak istiyorum: bir arkadaşınız yahut kız kardeşiniz olan olduktan sonra size bunları anlatıp motive istedi. Böyle mi yaklaşacaksınız ona? Yargılayarak, canını daha çok sıkarak mı? altında yatan nedenleri bilmiyoruz. Belki ailesi hayır’dan anlamayan bir aile, belki düzgün yol gösteren olmadı ve bunları yapmazsa pişman olacağım sandı, belki -burada da olduğu gibi- amaan bir kere oluyor, bir şekilde ödenir diye düşündü.

Hesap kitap yapmaması, arayı kısa tutması vb. size göre hatalarını bir kere yazdıktan sonra neden diretiyorsunuz anlamıyorum ben gerçekten. Ki konu sahibi sabırlı ve kibar maşallah.

konu sahibi şahsi fikrim: davetiye konusunda güzel tavsiyeler gelmiş, gelin arabasını süsletmeyin, kuaföre gelinim diye gitmeyin, gelinliği eve gelince giyin, makyajınızı güzel makyaj yapan bir arkadaşınız yapsın, fotoğrafınızı makinesi olan bir arkadaşınız çeksin, dolap uygulamasından ikinci el damatlık ayakkabı gelin buketi vs bakabilirsiniz çok oluyor. Detaylarla asla ilgilenmeyin. (Arabalara takılacak havlu gibi) Bazı adetleri es geçin. (Evden çıkarken para almak gibi” Mükemmeliyetçi olmayın rahatlayın, mis.

aklıma gelirse yazarım :)

M dediginiz Mado mu? Aklima bu geldi kusura bakmayin :KK70:

Dort sene once birileri 10 kisi 1,5 saatte 11 dolama, 12 sobiyet, 3 baklava, 5 porsiyon dondurma, 9 ilave dondurma yemisler sonra "hesap cok geldi" diye fisini paylaşmışlar sasirip :KK70:
FB_IMG_1627213147441.jpg

Yok benim aklım almadı. 4-5 kişilik hesap bu kahveci için bence. İnsan kaç fincan çay kahve içebilir ki? Hayır zaten 200 lira hesap ödeyip kahvecide oturmak mantıksız bir hareket bence. O paraya yapılabilecek milyon tane şey var, kahvecide oturmak yerine. O ortama 2 kişi için ödenecek maksimum rakam 70-80 liradır o da içinde tatlı falan varsa. Ya abartıyorsunuz ya da gerçekten hesap konusunda yanlış yaptığınız bir şeyler var.
Valla haziranda yengem ve yeğenimi dışarıya çıkardım
Bir kahve 2 çay bir su 2 dondurma 156tl hesap ödedim..
Ödediğim hesabıda biliyorum yediğimide fişte yazanlara da baktım yanlışta değildi yani çok uç ekstrem mekanlarda oturmadık her semtte bulunan gayette herkes tarafından bilinen bir cafeden bahsediyorum

Birde burda insanlar şey zannediyor sanırım gelir iyi olunca kafasına göre harcıyor herkes :))
Öyle ne birikim yapılır ne ev ocak sahibi olunur..
Benim için ödediğim paraya değer olması gereklidir buna dikkat ederim gereksiz şeyler almam.. Günümü avmlerde geçirmem.. birikimimle yatırım yaparım, hisse senedi alırım.. bir kez giyeceğim ayakkabıyı almam..
Eskiden fiyat araştırması yapmazdım pek şuan onu yapıyorum yoksa heryerde farklı fiyatlar var..
ama konu başından beri belirtiyorum bizi çevremiz yoruyor bişeyi alamadık diye ağlamıyoruz sonra alırız diyoruz vs

Olanla ölene çare yok. Motivasyon isteyen birine bu kadar yüklenmenin de faydası yok. Bazı arkadaşlara şunu sormak istiyorum: bir arkadaşınız yahut kız kardeşiniz olan olduktan sonra size bunları anlatıp motive istedi. Böyle mi yaklaşacaksınız ona? Yargılayarak, canını daha çok sıkarak mı? altında yatan nedenleri bilmiyoruz. Belki ailesi hayır’dan anlamayan bir aile, belki düzgün yol gösteren olmadı ve bunları yapmazsa pişman olacağım sandı, belki -burada da olduğu gibi- amaan bir kere oluyor, bir şekilde ödenir diye düşündü.

Hesap kitap yapmaması, arayı kısa tutması vb. size göre hatalarını bir kere yazdıktan sonra neden diretiyorsunuz anlamıyorum ben gerçekten. Ki konu sahibi sabırlı ve kibar maşallah.

konu sahibi şahsi fikrim: davetiye konusunda güzel tavsiyeler gelmiş, gelin arabasını süsletmeyin, kuaföre gelinim diye gitmeyin, gelinliği eve gelince giyin, makyajınızı güzel makyaj yapan bir arkadaşınız yapsın, fotoğrafınızı makinesi olan bir arkadaşınız çeksin, dolap uygulamasından ikinci el damatlık ayakkabı gelin buketi vs bakabilirsiniz çok oluyor. Detaylarla asla ilgilenmeyin. (Arabalara takılacak havlu gibi) Bazı adetleri es geçin. (Evden çıkarken para almak gibi” Mükemmeliyetçi olmayın rahatlayın, mis.

aklıma gelirse yazarım :)
Motive edici konuşmanız için teşekkür ederim 😊🙏
gelin çiçeğini yeni evlenen bir arkadaşımdan alacağım, Fotoğraf çekimini daha araştırmadım düğün sonrasına sakin kafaya bırakabilirim
Havlu vs takmak isteyende alır takar 😊 umursamıyorum
Gelin arabası süslemesi de şuan siz hatırlattınız hiç düşünmemiştik bile 😅

M dediginiz Mado mu? Aklima bu geldi kusura bakmayin :KK70:

Dort sene once birileri 10 kisi 1,5 saatte 11 dolama, 12 sobiyet, 3 baklava, 5 porsiyon dondurma, 9 ilave dondurma yemisler sonra "hesap cok geldi" diye fisini paylaşmışlar sasirip :KK70:Eki Görüntüle 2892411
Reklam yapmak istememiştim 😊 bende yengemle yeğenime dondurma ısmarlayayım dedim avm de oraya girdik çaya 7.5 tl yazmışlar..

X