Olanla ölene çare yok. Motivasyon isteyen birine bu kadar yüklenmenin de faydası yok. Bazı arkadaşlara şunu sormak istiyorum: bir arkadaşınız yahut kız kardeşiniz olan olduktan sonra size bunları anlatıp motive istedi. Böyle mi yaklaşacaksınız ona? Yargılayarak, canını daha çok sıkarak mı? altında yatan nedenleri bilmiyoruz. Belki ailesi hayır’dan anlamayan bir aile, belki düzgün yol gösteren olmadı ve bunları yapmazsa pişman olacağım sandı, belki -burada da olduğu gibi- amaan bir kere oluyor, bir şekilde ödenir diye düşündü.
Hesap kitap yapmaması, arayı kısa tutması vb. size göre hatalarını bir kere yazdıktan sonra neden diretiyorsunuz anlamıyorum ben gerçekten. Ki konu sahibi sabırlı ve kibar maşallah.
konu sahibi şahsi fikrim: davetiye konusunda güzel tavsiyeler gelmiş, gelin arabasını süsletmeyin, kuaföre gelinim diye gitmeyin, gelinliği eve gelince giyin, makyajınızı güzel makyaj yapan bir arkadaşınız yapsın, fotoğrafınızı makinesi olan bir arkadaşınız çeksin, dolap uygulamasından ikinci el damatlık ayakkabı gelin buketi vs bakabilirsiniz çok oluyor. Detaylarla asla ilgilenmeyin. (Arabalara takılacak havlu gibi) Bazı adetleri es geçin. (Evden çıkarken para almak gibi” Mükemmeliyetçi olmayın rahatlayın, mis.
aklıma gelirse yazarım :)