- 21 Kasım 2017
- 27.569
- 120.558
- Konu Sahibi Khalesinil
Moda Life’ta vardır.Bugün koltuk takımı baktım 4000 civarına yoktu yahuuu. Hani var demişlerdi burada?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Moda Life’ta vardır.Bugün koltuk takımı baktım 4000 civarına yoktu yahuuu. Hani var demişlerdi burada?
en kötüsü vardı.güzel modellerinde orda da bulamadım 4000 eModa Life’ta vardır.
Kanepe takımı nelerine yetmiyor, hem altını da baza niyetine kullanırlar.en kötüsü vardı.güzel modellerinde orda da bulamadım 4000 e
allahtan insaflıymışsınız.2 minder at o da işini görür de diyebilirdiniz.şaka bir yana herşeyin fiyatı korkunç artmışKanepe takımı nelerine yetmiyor, hem altını da baza niyetine kullanırlar.
Bizim buzdolabı 10 bin lira olmuş. Görünce daha sıkı bir bağ kurdum kendisiyle.allahtan insaflıymışsınız.2 minder at o da işini görür de diyebilirdiniz.şaka bir yana herşeyin fiyatı korkunç artmış
allahın süpürgesini 4300 e aldım 12 taksit ödüyorum.gözüm gibi bakıyorumBizim buzdolabı 10 bin lira olmuş. Görünce daha sıkı bir bağ kurdum kendisiyle.
Aman diyeyim haallahın süpürgesini 4300 e aldım 12 taksit ödüyorum.gözüm gibi bakıyorum
Beyaz eşyamız alındı, oturma grubumuz alındı, perdelerimiz yapıldıBabası yok nisanlinizin ama siz baskalarina özeniyorsunuz hakkim tabikide triplerine giriyorsunuz düğün esittir borç dügüne borclanicaniza evinizi düzün Salon için olan paraya beyaz esyanizi düzersiniz. Kücük mütevazi bir dügün yeterli çünkü durumunuz yok .
Zengin olsaydiniz ha yapin gönlunuze göre ama borç içinde evlilik kısa sürede tartismalar maddi zorluklar sebeb komşu kizina hava atmak bu cahilligin ta kendisi 30 kisilik bir dügun yaptik hicde pişman degilim .keşke 20 kisilik yapsaydim bile diyebilirim ...aile bir kaç iyi dost tamamdir.
Simdi kına gecesini düğünle birlikte yapanlar çok.salonlarin anlaşmalı olduğu kına organizasyonculari var.hatta bindalli danscisi hepsi içinde. Oyle cok uçukta degil fiyatlar.hatta bence daha uygun.kuzenim ,bikac tanıdık hep o şekilde yaptılar düğünlerini kinalarini.bi araştırın istersenizSorunda orda yapmıyoruz :) yapmadığımız için evde surat yiyoruz.. işte bu tarz şeyler diyorum insanları ne kadar yoruyor..
Bende bindallı giyeceğime gider masa sandalyemi alırım diyorum..
Erkek tarafına da açık açık söyledim ben kına yapmayacağım ama illa siz yapcaz diyorsanız gelir sizinkine katılırım dedim..
Bu kanaate tam olarak nerde vardınız ?Babası yok nisanlinizin ama siz baskalarina özeniyorsunuz hakkim tabikide triplerine giriyorsunuz düğün esittir borç dügüne borclanicaniza evinizi düzün Salon için olan paraya beyaz esyanizi düzersiniz. Kücük mütevazi bir dügün yeterli çünkü durumunuz yok .
Zengin olsaydiniz ha yapin gönlunuze göre ama borç içinde evlilik kısa sürede tartismalar maddi zorluklar sebeb komşu kizina hava atmak bu cahilligin ta kendisi 30 kisilik bir dügun yaptik hicde pişman degilim .keşke 20 kisilik yapsaydim bile diyebilirim ...aile bir kaç iyi dost tamamdir.
Motive edici yorumunuz için teşekkür ederim Ya birde herşeyi bilenler tayfası var ben mesela gelinliği böyle sade bir balık model seçtim ona bile böyle gelinlikmi olur elbisemi gelinlikmi belli değil diyeni var.. İnsanlar yoruyor bizi Annemden başlayıp yedi kat ele kadar gider.. Yahu yapanlar nirvanaya mı çıkmış diyorum yok.. Ee diyorum koveriyor gözyaşını ben sana kına yakmayacakmıyım…Benim kardeşimin düğününde babam ustune duseni yapti kiz ailesi ile.ortak alındı hersey ama kiz tarafınin parası yetmeyince tv hali alamadilar tvyi dugun sonrasi.aldilar haliyi da düğün oncesi. Hepsini kardesim kredi kartindan gecmis hala borc ödüyorlar ama onlar hep yüksekten uctular maalesef.
Yine de haliyi evlendikten sonra uygun fiyatlı alirsiniz, yemek masasi cok sart degil kardesimin eşi satmaya çalışıyor fazlalik diye :) tv de butcenize uygun küçük bir sey alirsiniz isterseniz benim.kullandigim küçük ama bana yetiyor
Davetiye internette bile bin tanesi 60 lira falan yazıyordu öyle mütevazı bir seyler yapabilirsiniz. Yani aileler ya da çiftler herseyin en iyisi olsun diye kafa yormasalar hersey kolaylıkla olur. Maalesef bizim ülkemizde el ne dere cok takıyoruz. Evli degilim ama şu an evlenecek olsam simdiki esyalarimla da idare ederim sadece çift kisilik yatak odasi alsam yeter. Dugun vs bence gereksiz sade bir nikah tercihim, pandemi de buna bahane zaten :)
Yani uzmeyin kendinizi evlenince bosuna telas yapmisim diyeceksiniz acele etmeyin olan olur olmayani esinizle evlendikten sonra alirsiniz. Hersey 4 4luk olsun diye kendinizi yormayin.
Ya işte bunlar tamamen zevk meselesi benimde takıda tokada gözüm yok nişanda bilezik taktılar 3 saat sonra çıkardım şuan nerdeler onu bile bilmiyorum bende settir bileziktir para vereceklerine takacağım bişey olsun dedim yüzüğü heves ettim..Ben alyans bile takmıyorum ceycey. Kocam ilk başta kızıyordu artık pes etti. O da yüzüksüz adım atmaz
3000e 4000e yatak odası alıp 2 yıl sonra değiştirecek kadar zengin değilim.. Ben kullanacağım şeylerde kaliteli olmasını tercih ederim markası mühim değil..Kanepe takımı nelerine yetmiyor, hem altını da baza niyetine kullanırlar.
Valla yola çıktığımızda benim piyasadan haberim yoktu ya diyodum buzdolabı falan ne kadar olabilir ki 3-5 alırız diyodum illa son model olmasına gerek yok..Şu an üst orta eğitimli çalışan aileler olarak öyle bir girdaptayiz ki bırak düğün nişan ev kurma gibi seramonileri , gıda, kira, sağlık, tamirat gibi zorunlu harcamalarda bile tıkaniyoruz. Hele bir de çocuk varsa bittiniz. Ben de 17 yıl önce aynı sizin gibi herşeyi eşimle yaptım ama herşey o kadar pahalandi ki şu anda olsa yapabilir mıydık bilmiyorum....Allah yardımcınız olsun
Konunuzdan nerden olacak siz bir tekrar okuyun bence.Bu kanaate tam olarak nerde vardınız ?
Valla yola çıktığımızda benim piyasadan haberim yoktu ya diyodum buzdolabı falan ne kadar olabilir ki 3-5 alırız diyodum illa son model olmasına gerek yok..
şuan 3-5 bine buzdolabı eski tipler gibi olanlardan Altus markasında var :))
Kafadan evi 30-40 a dizeriz eksiksiz diyodum şuan sevgilme Ben zaten tv izlemiyorum almasakta olur diyorum ( ki zaten izlemem)
Şuan piyasadaki en ucuz şey ütü geldi gözüme
Mikrodalga fırın 2 sene önce anneme hediye alacaktım 600 tl idi annem alma dedi mutfağı yaptırıcam ona destek olursun dedi almadık
Beyaz eşya alırken siemenste herhangi bir özelliğe bakmadan mikrodalga fırın ne kadar dedim 2000 tl civarındaydı ki bize en çok lazım olacak eşya olabilir.. Biz gibi yoğun çalışan ailelerin evlerinde ilaç gibi o fırınlar
Zigon sehpanın en kötüsünün 700tlden başladığı bir yerdeyiz..
Ben şu kafayi gercekten anlamıyorum lutfen kusura bakmayin.Ne zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Geriye sayıyoruz ve bitse de kurtulsak diyoruz. İkimizde yorulduk..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Yola çok güzel başladık her şey yolunda idi ama tıkandık gibi bir şey oldu.
Çok soyut geçtim sanırım,
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken Nişana kadar olan süreçte 17.000 TL para gitti şaka gibi.. (Tüm nişan masrafları ve ev için boya tadilat kira abonmanlıklar vs yani eşya hariç)
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Evde ocak vardı davlumbaz vardı yenisini almadık
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Şimdi kaldık el elde baş başta..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Düğüne 2 aydan az zaman var
Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Oturup tavuk gibi düşünüyoruz..
Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok
Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz