- 3 Mayıs 2015
- 13.222
- 48.471
-
- Konu Sahibi Khalesinil
1 günlük giyilecek kullanılacak şeylere yüksek para verilmesine şiddetle karşı olanlardanım. Ayrı nişan salonu şatafatlı organizasyonlu kına vs. de israf. Güzel bir düğün yeterli. Ama eşya da ucuza kaçılması gerekmez. Herkes bütçesine göre zevkine göre en iyisini alabilir. Uzun yıllar kullanılıyor sonuçta.Ha bir de takı sevmeyenler ya da kendine takı takılmayanlar ayy takı da neymişşş ayyyy pırlanta da neymiş yazarlar devamlıalmayan almasın da alana da karışmayın yahuuu
Ben seviyorum arkadaş pazara glderken bile takarım çeşit çeşit. Oo kanlı elmas konusuna hiççç girmeyelim. Oraya gelene dek ne haksızlıklar ne zulümler var da yazamam banlanırımO pırlantaların üzerinde çocukların kanları... şaka şaka alın takın bişe demedik
Takmayan kargolasın bana. Yer bulamazsam iple boynuma asarım gene takarım ayolBu konuyu dün yine gördüm ve birden aklıma eşimin bana aldığı tektaş geldi. Ve ben yerini bilmiyorum
Hemen panikle eşime tektaşımı gördün mü dedim.
Cevabı: Senin tektaşın mı var?
Halbuki kendi almıştı. Sonra banyoda mumun içine koymuşum, öyle buldum. Ne alakaysa.
Takıya verdiğimiz değer budur
Ben de nerede olduğunu bilmiyorum. Bi yere soktum ama nereye acaba? Taşınırken falan bulacam benceBu konuyu dün yine gördüm ve birden aklıma eşimin bana aldığı tektaş geldi. Ve ben yerini bilmiyorum
Hemen panikle eşime tektaşımı gördün mü dedim.
Cevabı: Senin tektaşın mı var?
Halbuki kendi almıştı. Sonra banyoda mumun içine koymuşum, öyle buldum. Ne alakaysa.
Takıya verdiğimiz değer budur
Takmayan kargolasın bana. Yer bulamazsam iple boynuma asarım gene takarım ayol
Ben alyans bile takmıyorum ceycey. Kocam ilk başta kızıyordu artık pes etti. O da yüzüksüz adım atmazTakmayan kargolasın bana. Yer bulamazsam iple boynuma asarım gene takarım ayol
Ben de boşanan bir kadının sattığı tamtur bile var. Ucuza verdi hemen aldımmm. Kötü anısı şu bu heççç umrumda olmaz affetmem ucuzsa alırımSatayım sana bea...
Parasıyla gider yemek yerim, o beni daha çok mutlu ediyor
Babası yok nisanlinizin ama siz baskalarina özeniyorsunuz hakkim tabikide triplerine giriyorsunuz düğün esittir borç dügüne borclanicaniza evinizi düzün Salon için olan paraya beyaz esyanizi düzersiniz. Kücük mütevazi bir dügün yeterli çünkü durumunuz yok .Ne zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Geriye sayıyoruz ve bitse de kurtulsak diyoruz. İkimizde yorulduk..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Yola çok güzel başladık her şey yolunda idi ama tıkandık gibi bir şey oldu.
Çok soyut geçtim sanırım,
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken Nişana kadar olan süreçte 17.000 TL para gitti şaka gibi.. (Tüm nişan masrafları ve ev için boya tadilat kira abonmanlıklar vs yani eşya hariç)
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Evde ocak vardı davlumbaz vardı yenisini almadık
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Şimdi kaldık el elde baş başta..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Düğüne 2 aydan az zaman var
Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Oturup tavuk gibi düşünüyoruz..
Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok
Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz
Dış kapi mandalidiye bizemi demiş kendisi kim konu sahibinin mutfak kapisimiHiiççç strese girme. Konunu okurken benim yaşadıklarım geldi aklıma. Allah öyle bir yardım ediyor ki inan. Biz iki asgari ücretli, bırak sıfırı eksilerden başladık düğün yapmaya. Kp Bi tane çeyrek mi taktı haşaaa.hatta bir yılda onun çektiği krediyi ödedik eşimin üzerine çektiği. Bizim buralarda adetler ağırdır. Her gelinin kolunda en az 10 geniş bilezik olur. Tek bir adet ince bileziği olan gelin ben oldum. 1.5 sene de borçları bitirdik. Eşim bana altın gerdanlık seti ve bilezik yaptı. Düğünlerde tak. Daha da yapacağım dedi. Bazen düşünüyoruz biz bu borçları nasıl bitirdik. Arkadaşlarım evliliğin ilk yılı sıkıntı çekersiniz biz ekmek parası bulamadığımız zamanlar oldu diyorlardı. Ki onların aileleri eşyalarını falan almışlardı. Salonlarını tutmuşlardı. İnan hiç parasız kalmadık. Bir ara yüzüğümü vermiştim bozdırmuştu eşim ailesi gelecekti et falan yoktu evde. O normal tek taş yerine pırlanta olarak geri geldi. Siz birbirinizi sevin Destek olun herşey yoluna giriyor. Rabbim mutluluğunuzu bozmasın. Dış kapı mandallarınıda duymayın
Valla bilemedim hep böyle yazıyor üyeler sonra acaba aralarında ben de varmıyım diye uykularım kaçıyor ayolDış kapi mandalidiye bizemi demiş kendisi kim konu sahibinin mutfak kapisimi
Pırlantam şekil, önümden çekilO pırlantaların üzerinde çocukların kanları... şaka şaka alın takın bişe demedik
Arabanda mı yazıyor calci?Pırlantam şekil, önümden çekil
Sanki kuaförden hisse aliyor yuhhh oha falan oldum yeaneeeeYuh demek istiyorum... Damatlık, nişan için aldıysa mesela o zaman düğünde de giyebilir? Bi defa giyecek, yemin ediyorum sonrasında dolap uygulamasında satmak için koyacaksınızNişan saçı bedava para ya... Herhangi bi kuaföre gidip arkadaşın düğününe gideceğim deseydiniz maksimum 100 tl ödeyip çıkardınız. Damat traşı 200 tl????
Hiç mi "ulan bu fiyatlarda bi acayiplik var!" deyip aklınızdan hinlik geçmedi. Evleneceğiniz insan da "abi iş görüşmesine gideceğim şöyle bi güzelce saç/sakal toparla" falan dese yine 50-70 tl ye hallederdiniz. Siz biraz havaya para saçmışsınız.
Ay birde bizi begenmiyorlar ayol bak ne güzel espiri girlaPırlantam şekil, önümden çekil
Duvağı takmak zor bir şey değil. Bir sürü tel toka ve firkete işinizi görür. Ben çok pişmanım kuaföre o kadar para saçtığımıza.İyide duvağı tacı zımbırtısı ne olacak
Arabam da var evetArabanda mı yazıyor calci?
Sen sus linç tayfaAy birde bizi begenmiyorlar ayol bak ne güzel espiri girla
Ben de esyaya para vermeyi sevmemAma eşya da ucuza kaçılması gerekmez. Herkes bütçesine göre zevkine göre en iyisini alabilir. Uzun yıllar kullanılıyor sonuçta.Ha bir de takı sevmeyenler ya da kendine takı takılmayanlar ayy takı da neymişşş ayyyy pırlanta da neymiş yazarlar devamlıalmayan almasın da alana da karışmayın yahuuu
Şu an üst orta eğitimli çalışan aileler olarak öyle bir girdaptayiz ki bırak düğün nişan ev kurma gibi seramonileri , gıda, kira, sağlık, tamirat gibi zorunlu harcamalarda bile tıkaniyoruz. Hele bir de çocuk varsa bittiniz. Ben de 17 yıl önce aynı sizin gibi herşeyi eşimle yaptım ama herşey o kadar pahalandi ki şu anda olsa yapabilir mıydık bilmiyorum....Allah yardımcınız olsunCorona sebebi ile evde belirli sayıda insan ağırlandı.. Arkadaşlarımız da bizim için piknik organize ettiler..
Şuana kadar borca girmedik..
Sanırım büyük bir algı yanılsaması olmuş.. bazı şeyler malesefki olamıyor.. Türkiye de yaşıyoruz.. mutlu olmuyor insanlar :)
Bazı anlayan arkadaşların motivasyon desteği için teşekkür ederim gerçekten motivasyona ihtiyacımız var..
Bakın şöyle izah edeyim.. maddi durumumuz kötü değil düşüncemizde kötü değil.. biz herşeyi yapalım yada herkes herşeyimizi yapsın istemiyoruz..
Ama olmuyor işte..
Gelin siz birde bunu anneme anlatın