Kuzenlerim açık kalsın görsün dediler de ne bileyim ben ne düşündüğümü biliyor muyum kafayı yicem dün düğünüm olacaktı bugğn balayına çıkacaktık
Senin kuzenlerim salak
vallahi salak.
Bunca sene gazlarina geldin durdun, actigin her konuda birilerinin sevgilisini-düğününü övdün. Adeta bir gosteris yarisi icindeydin.
Hayatindaki yuklerden bir bir kurtulmaya baslamisken hala bu salaklarin önerilerini neden dinliyorsun ki?
Oneri de oneri yani, "gorsun seni"
Cok neseli fotolar paylasacaksin da 'delirdi heralde dugun gunu terkedilince. Çırpınıyor böyle ' desin diye mi? Ya da atarli giderli sozler paylasacaksin aci dolu storiler atacaksin da 'iste boyle derbeder olursun beni kaybedince' desin diye mi??
Onun senin storilerini izlemesini istemenin hicbir mantikli açıklaması olamaz.
O hesabi kapat, baska hesapla adin soyadin olmadan yeni hesap ac, cok insatagram kullanmak istiyorsan. Benim isim gibi:) arayanin bulamayacagim...
O salak kuzenlerinin sozunu de dinleme. Onlarin deterjan reklami gibi mutlu görünen sahte hayatlarina da imrenme....
etrafımdaki herkes altınları verme onlar bitirdi dediği halde ben herkese karşı çıktım hayır dedim vericem herkes dediği halde ben herkese karşı çıktım hayır dedim vericem ki bana hediye aldığı altın bilekliği bile koydum o hediye verme dedikleri halde benim kimsenin malına ihtiyacım yok
Ah senin etrafindaki herkes... sanki vermesen onlara mi bagislayacaksin altinlarini?
"altinlari verme" diyen cevre yetistirdi seni boyle. Adamin 'paragoz' dedigi kadin da o cevreden gelme kadin iste.
Ilk konundan beri hep maddi beklenti icindeydi konularin. Bilmiyorum,degil 'bana sunu alsin' diye ummak, ucak biletini bile benim almisligim olur genelde sevgililerime, o yüzden konulariniz bana sanki bambaska bir evrendenmis gibi geliyordu.
Bizde de ablam evlendi birkac sene once. Ama kardesi olarak düğün salonunun fiyatini bile bilmiyorum. Mustakbel koca ve ailesi kendince bir butce belirledi , ablam ve mustakbel kocasi da bu butceden herhangi bir yer sectiler beraber.
asla para konusulmadi. Siz ne takarsiniz biz ne takariz... bize ne ki? Durumlari neyse uygun birsey takarlar elbet. Takmasalar bile onlarin problemi. Belki zor durumdalar. Damat tarafi para takmadi diye iyi yetistirilmis damadi asagilamaya,uzmeye gerek var mi?
Kaldi ki benim babamin ailesi nikaha (dugunleri bile olmamis) bile zor gelmis,degil altin takmak. Yine de babam bizi elinden gelenin en iyisi sekilde yasatmaya calisti. Asla da "bileklerim bos kaldi" lafi edilmedi. Cunku mutlu evlilik icin bilezikten cok onemli seyler var... O yuzden bizde hic konusu acilmadi. Annem babam da asla merak edip sormadi. Dugunde de biz elimizden geldigini taktik, onlar ellerinden geleni taktilar, cifti rahat ettirmek icin.
Ev bakarken de yedi ced beraber gezmedik, kendilerince bir fiyat araligi ve lokayson belirlediler. Geze geze uygun bir ev buldular.
Ne bohca hazırladık ne istedik. Adetleriymis onlar bize hazirladilar,biz de mutlu olduk, tesekkur ettik.
Maddi olarak ne babamla ablam arasinda,ne damat adayi ve ailesi arasinda ne de o aile ile bizim aile arasinda en ufak bir gerilim olmadi, maddi hicbirseyin konusu bile acilmadi.
Dugunden sonra da kimse altini istemedi, hatta ablam ve kocasi birkac hafta sonra altinlari toplayip ikiye bölüp "biz borcsuz evlendik,bunlar sizde kalsin. Masraf yaptınız o kadar" diye (zorla) iki aileye verdiler tüm altinlarini. Sonra ev alma sureclerinde eksiksiz - hatta belki de fazla sekilde- onlardan geri aldilar :) sonuc olarak ne aile düğün yapip heder oldu, ne insanlar altinindan mahrum kaldilar... herkes mutlu oldu.
Aslinda mutlu olmak bu kadar kolay.
Ama biz en basindan diretseydik para da para, hayalim trabzon burmasi, ailen set takmayacak mi vs vs ... karsi taraf hem bozulacakti. Hem belki gaza gelen damat ile ailesi gerilecekti. Emekli adamlar belki bu istekler icin borc yapacak,ileride zorlanacagi islere girisecek ve icten ice uyuz olacaktı. Belirledikleri butce normal bir dugun salonu icin olan butceydi. Ama biz 'aaa olur mu? Hayalimiz kumsal düğünü. Hava kararinca rengarenk isiklandirilacak her yer. Çocukluktan beri bunun hayalini kurduk' deseydik, ya onlari maddi olarak daha bir zora sokacak -deminki sureci tekarlayacak. Ya da daha ucuz bir dugun secip sizin daha once besyuz kere yazdiginiz gibi "ben istediğim düğün mekanini tutamadim yine de sustum"d diye dirdir yapip karsi tarafi parasiyla rezil olma durumuna sokacaktik.
Ayni sekilde ev icin de...
Gercekten kucuk,iki kisiye anca yeten kiralik bir ev sectiler. Daha sonra, cocuk dusunmeye baslayinca daha büyük bir ev satin aldilar.
kavgasiiiz gurultusuz.
Sizi hatirliyorum normalde ev fiyatlari x ise siz 2x parasina, hem de 3+1 kiralik bir evde diretmistiniz. Satin alinsa yine neyse, yatiririm denir. Ama Coluksuz çocuksuz insanlar olarak o kadar büyük bir eve o kadar gereksiz para odemeyi "cunku ben en iyisine layigim" deyip mantikli görmustunuz.
Iste bu sacma hareketlerin hepsi "altinlari verme senin hakkin" diye seni dolduran cevrenin eseri.
onların etkisinde kala kala sen de onlar gibi olmussun-olacaksin.
Paragöz demesini yadirgiyorsun çünkü senin bütün cevren, 7 cet paragoz. Bunu görmüşsün ve bunu normallestirmissin. Para konusulmasi- birseylerin pahasınin bicilmesi sana ve senin sosyal cevrene gore cook normal . Ama iste aslinda hic oyle degil. Uzaktan bakana gore bunlarin her biri tek tek paragozluk emaresi.
Hazir kendini yeniden kesfetmek icin , degisimler icin bazi adimlar atmaya baslamissin, su cevren ve onlarin cirkin zihniyetinden de soğu - uzaklaş lütfen.
Sen onlar gibi olma.
Cunku bu kafa yapisindaki insanlar asla mutlu olamaz. Hep herseyin en iyisini hakettigini düşündüğü için elindekiyle yetinip mutlu olmazlar. Cunku o bayramda izmire gittiyse kuzeni yunan adalarina gitmistir,surat yapmasi gerekir. O cocuguna devlet okuluna yazdirmisken kardesi ozel okula yazdırsa huzursuz olmasi gerekir...
Mutlu olmak istiyorsan su kafa yapisindan, onlarin seni içine soktugu sacma kaliplardan cik gozunu seveyim.
O babayi da cok sallama. Ne idüğünü bil, sözünün dinlenmeye değer olmadigini bil, seni uzmesine izin verme