• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 hafta kala kavga

Bekim bir tanidigima yaklasik 15 kisinin sacini ödetmislerdi, gelin dahil. Kardes kuzen ne varsa toplayip getirmisler :KK70: onlarda ama sonra bosandi. Nasil basliyorsa öyle gidiyor genelde
Bir de görgüsüz gibi abanıyorlar. Ağda yaptıranı gördü bu gözler, bulmuşken bindiriyorlar. Ben doğru ve etik bulmuyorum.

fragmani izlemissiniz gerisini siz düşünün.
kuafor parasindan daha buyuk bir sorun var ortada miraşçi olduklari eve oturuyormussunuz ana baba ölmeden miras kavgasi baslamis bile.
cok ugrasirsiniz bu insanlarla ayrica, aileme her lafi soyleyebilme kapasitesine sahip ailesi olan nisanliyida kapiya koyarim.
miymintida zaten ana kuzusu

Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Anlatmaya çalışıyorum sürekli kaçıyor sinirleniyor birşeyler çıkarıp konuşmuyor
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Ilerideki yaşayacaklarınızın fragmanı bu. Iyi karar verin. Size bu kadar saygısızlık yapılmasına nasıl izin verir

Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Anlatmaya çalışıyorum sürekli kaçıyor sinirleniyor birşeyler çıkarıp konuşmuyor
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Evlenmeyin çünkü ilişkiniz resmen mahalle kavgasına dönmüş bu ne yaa böyle :kusmuk:

Aynen öyle iki tarafinda anlayışlı olması gerekli
Tabi ki erkek tarafı ödesin ama kız tarafı da bu kadar çok kişiyi getirirken düşünmesi gerek

Biz kuaför paramizi kendimiz ödedik kardeslerimle. Söylesek esim öderdi kesin, ama her ufak tefek ise de erkege kosulmaz. Sükür bir kurus borc yapmadanda evlenebildik. Dediginiz gibi iki taraf birbirini düsünecek

eşinizle aynı evde mi yaşıyorsunuz şuan
birlikte oldunuz olmaz adım dul a çıkar diye mi evlenmekte ısrar ediyorsunuz?
çok çekeceksiniz bunlardan

düğününüzde nasıl sarılıp öpeceksiniz bunları.. bu ufak ayrıntı mesela

eşinizle aynı evde mi yaşıyorsunuz şuan
birlikte oldunuz olmaz adım dul a çıkar diye mi evlenmekte ısrar ediyorsunuz?
çok çekeceksiniz bunlardan

düğününüzde nasıl sarılıp öpeceksiniz bunları.. bu ufak ayrıntı mesela
Aynı evdeyiz şuan bu olay 2 hafta önce oldu ama hala sindiremiyorum

Ayrılmak için ne bekliyorsunuz. Davetiyeler dagıtıldı vs dıye dusunmeyın ailenızın sızın gözunuzde hıc mı saygısı yok. Hayır bu ufak olayları neden herkes duyar onu da anlamam.

Öncelikle bir konuyu netleştirelim.

Düğün öncesi kendilerinin ödemediği paraya karışan ve konuyla alakası olmamasına rağmen hakaret eden bir aile var karşınızda.

Eşiniz de o ailede büyüdü, buna alışkın, o ailede kimin sözünün geçtiği belli. Üstelik onların apartmanına gidiyorsunuz. Şimdi yaşadığınız yüze katlanacak.

Kısacası zaten boşanmayla sonuçlanacak bir evliliğe gidiyorsunuz, bir yastıkta 40 yıl geçmeyecek. Şimdi zararı en aza indirmeniz lazım.

Sizin yerinizde olsam:
Aileme olanları anlatırım, birşey saklamam, o hakaretleri de bilsinler. Düğünü iptal ederlerse süper, kurtulursunuz.

Diyelim ki 1 ay kala elalemden korkup iptal etmek istemediler, baskı yaptılar, sizin de kendi evinize gitme şansınız yok. Ben uyardım diyip çekilin. Zaten nikahınız var, evlisiniz düğün işin parti kısmı.

Bu süreçte çok ama çok iyi korunun, sakın ama sakın çocuk istiyorum falan demeyin minimum 2 yıl bekleyin. Geri çekilme korunma yöntemi değildir, doktora danışın, çifte koruma ile gidin. Ekonomik durumu bahane edin.

Bu süreçte zaten ev ortamı patlayacaktır, eş ailesiyle iletişiminiz yazılı olsun, hakaret edecekse mesajdan etsinler. Mesajları mutlaka saklayın.

Bu süreçte ilişkiler düzelirse ne ala, olmuyorsa da elinizdeki yazılarla ailenize gidersiniz ben sizi uyarmıştım dersiniz. Onların da bir gururu var, emin olun bir telefon açsalar eş ailesi onlara da laf söyler, onları ikna etmek düşündüğünüzden daha rahat olacaktır.

Eşinin cebinden çıkacak paraya laf etme hakkı buluyorlar kendilerinde. Bugün kuaför yarın başka şey. Kardeşi tripleniyor diye ağzını açmaktan aciz biri eşiniz.
Muhtemelen sinip, pısıp oturacaksın ya da ileriki zamanlarda evlilik bitecek. Bişeyler çok net aslında.
Bu arada kuaföre yanında eş dost götürüp erkek tarafına kitleme olayı benim annemin gençlik döneminde varmış bi de tabi elbiselik kumaş da alınırmış yanında. 😀 Erkek tarafını yolunacak kaz olarak görmeyin artık. Benim dısımın dıdısının kafasını neden yaptırsın. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Eş şöyle olmalı böyle davranmalı kısmına ise cevabım şu olacak “Neden değişsin ki?”

Yıllarca annesi kardeşleri yönetmiş, yine tanıdık olduğu sıcacık anne evi ortamına gidecek, değişmesi için bir sebep yok ki. Başka ev deseniz ekonomik durumu söyleyecek muhtemelen.

Bu durumu doğal felaket gibi görüp sakince önlem alırsanız ucuz bir şekilde kurtulursunuz. Yeter ki ailenizden birşeyler saklayıp duygusal kararlar vermeyin.

Saçma sapan şeylerden neden büyük kavga çıkartıyorsunuz ki, görümceleriniz le mesafe koyun kendi işinizi kendiniz halledin neden onlara söylüyorsunuz huzurlu olmak istiyorsanız tamam diyip kendiniz istediğinizi yapın erkekleri herşeye karıştırmayın onlar kaldıramaz böyle şeyleri onlar güçlü görünseler de aslında aile kavgasına dayanamazlar kuaför paranızı eşiniz ödeyeceğim demiş bunu büyütmeye gerek yok bence siz için görümceler önemli değil ki önemlisi eşiniz ve onunla mutlu olmanız

Saçma sapan şeylerden neden büyük kavga çıkartıyorsunuz ki, görümceleriniz le mesafe koyun kendi işinizi kendiniz halledin neden onlara söylüyorsunuz huzurlu olmak istiyorsanız tamam diyip kendiniz istediğinizi yapın erkekleri herşeye karıştırmayın onlar kaldıramaz böyle şeyleri onlar güçlü görünseler de aslında aile kavgasına dayanamazlar kuaför paranızı eşiniz ödeyeceğim demiş bunu büyütmeye gerek yok bence siz için görümceler önemli değil ki önemlisi eşiniz ve onunla mutlu olmanız

Parayı eşi ödüyor zaten, o paraya karışıyorlar diye anladım.

nişanlınıza neden eşim diyorsunuz?

Şimdiden sizi savunmayan adamdan koca olmaz. Kaçarak uzaklaşın.

Ic ice olan ailelerde is maalsef sadece esler arasinda kalmiyor. Kaldi ki aile simdiden gercek yüzünü göstermis. Onlara rahat yok es cizgilerini cizemedikce. Ve erkekler öyle dediginiz kadar aciz degil. Öyle olsa dengeyi kurabilen erkekler olmazdi. Hersey kadinlarda bitmiyor. Herkes kendi delisinden sorumlu.

Back