• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 hafta kala kavga

Mis gibi bir görümce adayı olarak yazıyorum, hadi bismillah.:KK51:
Gelin hanım sülalesinin saçının başının süsünün parasını bizden isteyecek; öyle mi? Ha ha ha! :KK70:
Biz sağılacak inek miyiz, yolunacak kaz mıyız? Başlatmasınlar adetine de bilmem nesine de. Kuaförün mazisi ne kadar da adet olacak, gelenek olacak? Birileri birilerini yolmak istemiş, oradan türemiş işte. Valla benim gelinim yapsa şu hareketi, silerim baştan. Bu ne sakil, uygunsuz harekettir ya. Adınızın yanına bir soyad daha eklenecek diye insanlar sizin için para saçmak zorunda değiller.
Ha gelin hanım kardeşimden istese kuaför parasını, kardeşim de enayiyse öder. Ki düz fön bile mahalle kuaföründe 100 tl olmuş, çıkacak masrafı hayal edemiyorum. Şu devirde büyük enayilik der, kardeşimi tebrik ederim şahsen. :KK53:
Bunun dışında da aile apartmanı mevzusu falan var. Valla annemin bir sözü var, kayın aile bir şekilde sizi destekliyorsa maddi olarak, o kadar da ezme hakkını kendinde bulur der. Oturmayın o daireye derim.
Ha bana kalırsa olanlara bir diyemeyen eş adayınızı bir gözden geçirin de derim de neyse boş verin.

şimdi çok akıllı mantıklı şeyler diyorsunuz da

bu kız aile apartmanına gelin gidiyor.

ve adamın kız kardeşlerine değil "errrkekkk" olduğu için ona ailesi bir daire veriyor.
e o kızlar da kendilerinin ödemediği paraya karışır tabi. baştan karıştıracak ortam var.

kusura kalmasın kimse
kocişim erkek olduğu için ona verilen dairede kalırım...ama bana kimse karışmasın diye bir dünya yok.

Zaten bazi aileler geline para harcadiklari icin biraz mal gibi bakiyorlar. Yani "bize uyacak" kafasinda oluyorlar. Birde aile apartmanina tasinsan "bizim catinin altina giriyor" var tabi. Yani onlarin kurallarina uyacaklar yada olay cikacak. Drama loading

Gelin hanım sülalesinin saçının başının süsünün parasını bizden isteyecek; öyle mi? Ha ha ha! :KK70:
Biz sağılacak inek miyiz, yolunacak kaz mıyız? Başlatmasınlar adetine de bilmem nesine de. Kuaförün mazisi ne kadar da adet olacak, gelenek olacak? Birileri birilerini yolmak istemiş, oradan türemiş işte. Valla benim gelinim yapsa şu hareketi, silerim baştan. Bu ne sakil, uygunsuz harekettir ya. Adınızın yanına bir soyad daha eklenecek diye insanlar sizin için para saçmak zorunda değiller.
Ha gelin hanım kardeşimden istese kuaför parasını, kardeşim de enayiyse öder. Ki düz fön bile mahalle kuaföründe 100 tl olmuş, çıkacak masrafı hayal edemiyorum. Şu devirde büyük enayilik der, kardeşimi tebrik ederim şahsen. :KK53:
Bunun dışında da aile apartmanı mevzusu falan var. Valla annemin bir sözü var, kayın aile bir şekilde sizi destekliyorsa maddi olarak, o kadar da ezme hakkını kendinde bulur der. Oturmayın o daireye derim.
Ha bana kalırsa olanlara bir diyemeyen eş adayınızı bir gözden geçirin de derim de neyse boş verin.

Yanimda gelecek kisi diye yazmis. Yani bir kisi icin ekstra ödeme söz konusu olan galiba

Yanimda gelecek kisi diye yazmis. Yani bir kisi icin ekstra ödeme söz konusu olan galiba
Valla Pamuk Hanım, prensip meselesi ha bir ha beş. İnat ederim, ödemem, ödetmem. Babamın malı değil mi? Ne diye gelinin kuzeninin saçına başına sıvayacakmışım? Asla cimri değilim, ama adet adı altında yolunmaya karşıyım.
Ha dediğim gibi enayi kardeşim öderse, kendi bilir. Ama babamın, annemin parasından kuruş işlemez, işletmem.

Valla Pamuk Hanım, prensip meselesi ha bir ha beş. İnat ederim, ödemem, ödetmem. Babamın malı değil mi? Ne diye gelinin kuzeninin saçına başına sıvayacakmışım? Asla cimri değilim, ama adet adı altında yolunmaya karşıyım.
Ha dediğim gibi enayi kardeşim öderse, kendi bilir. Ama babamın, annemin parasından kuruş işlemez, işletmem.
Biz de vermedik. Kardeşim evlendi;ama gelinin dıdısının dıdısının kuaför masrafını ödemedik. Bize ne ki bundan?

Bende bazi dügünlerde olur olmaz isteklere sahit oldum. Yani hic degmez ama aileler böyle birbirine düsürülüyor. Sonuc olarak karsi taraf da aile oluyor, onlari borca sürüklemenin ne anlami var? Gecen bir tanidigim evlendi burda. Tek dügün salonu 17.000 Euro tutmus. Gerisini siz hesaplayin. :ruh:

Biz de vermedik. Kardeşim evlendi;ama gelinin dıdısının dıdısının kuaför masrafını ödemedik. Bize ne ki bundan?
Normali de bu değil mi ya? Ödeyenlere şaşırıyorum ben esas. Elzem bir harcama kalemi değil, son sıraya bile giremez. Bazı kızlar, kayın ailelerin mali durumlarını babalarının çiftliği sanıyorlar. Benim annem babam 30 sene çalışırken yanında mıydın da onu isterim bunu isterim deyip bunları kendine hak görüyorsun? :olamaz:
Ben de nişanlımdan isteyemem böyle bir şeyi. Olacak şey değil. Neymiş süsleneceklermiş, vaaavv!

Bende bazi dügünlerde olur olmaz isteklere sahit oldum. Yani hic degmez ama aileler böyle birbirine düsürülüyor. Sonuc olarak karsi taraf da aile oluyor, onlari borca sürüklemenin ne anlami var? Gecen bir tanidigim evlendi burda. Tek dügün salonu 17.000 Euro tutmus. Gerisini siz hesaplayin. :ruh:
Valla Pamuk hanım, böyle acayip isteklerle karşımıza çıkan gelin zaten bizim aileye uygun değildir. Kardeşim de böyle birini seçmişse geçmişler olsun derim.
Ya ben gelin olsam kocama da ödetmem şahsen. Zaten borç harç, harcama kalemleri uçuşa geçmiştir düğünden önce. Bari bir bu eksik kalsın. Borç yoksa da dursun işte batıyor mu, başka bir yaraya merhem olur belki.

“eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde…”

Benden için diye bir ifade var mı? Yoksa “benim için haklı” dedi mi deriz😕 biri beni aydınlatabilir mi? Bu tabiri sadece bu sitede gördüm birkaç konuda ve cümleye takılmaktan konuya odaklanamıyorum. 🤔
Evet var. Beni kastederek manasında kullanılıyor.

Diyeceğim şu kaç nikah kiyilmadiysa hemen ayril daha beter gunlerin olacak emin ol,bu aileye girme sakin
Nikah kıyıldı çoktan aynı evdeyiz şuan duruma göre bakcam artık görüşmeme kararı aldım eşimede söyledim böyle düşünüyorsan bende görüşmicem onlarla kendin görüş dedim

Şöyle söyliyim kendilerine gelince başkalarının düğünlerinde kuaförde gidiyorlar görümcemin ablası evlenmiş onda da gitmiş karşı taraf ödemiş masrafı amaç huzursuzluk çıkrmak

Rezil insanlar, rezil ilişkiler, düşüğün de düşüğü hesaplar ve diyaloglar, üstüne vurdumduymaz, beceriksiz, sınır çizmeyi bilmeyen bir eş.. Biz bu işten vazgeç diyeceğiz ama sen eminim ki gidip evleneceksin, o yüzden yorulmaya gerek yok.
Zaten evliyiz şuan tekrar bu konudan tartışma çıktığı için yazdım

Bu para mevzularından daha düğün olmadan kavga ediliyorsa düğün olduktan, evlendikten sonra daha fazlası olması kaçınılmaz oluyor bence.

Kanımca iki insan bir birini çok sevip evlenmeye razı olduysa elinden geleni yapar, karşıdan maddi anlamda bir şey beklemez. Güzel bir evliliğin temeli de böyle atılır.

Bir kez daha detaylıca düşünmelisiniz sağlam bir temelle mi başlıyorsunuz bu evliliğe diye.

Nikahları olmuş düğün yapacaklarmış.

T Teenpunch size yapılan hakaretleri saygısızlıkları görmezden gelip gelmemek sizi ilgilendirir ama ailenize edilen hakaretlere susar evliliğe devam ederseniz beni de ailemi de istediğiniz gibi ezebilir hakaret edebilirsiniz mesajı vermiş olacaksınız, eşiniz de asla ailesine bir şey demeyecek.
Susmadım karşılık verdim bende şuanda görünmüyoruz görümcelerle artık

Çok fena bir görümce olacaksın rosacığım. Hem de çok.

Back
X