• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğüne 1 hafta kala kavga

Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Anlatmaya çalışıyorum sürekli kaçıyor sinirleniyor birşeyler çıkarıp konuşmuyor
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
Erim eşe derse alem paşa der...bizde boyle bi laf var cokta dogru eşiniz size bu benim eşim derse baskasi laf edemez el ustunde tutar anlamina geliyor ben olsam dugun olmadiysa gozden gecirirdim bu iliskiyi...dugun olduysada cozume giderdim cozulmuyorsada o ailenin hic biriyle gorusmezdim net esiniz gitsin gorussun madem sizi ezdiriyor kendinize kendiniz sahip cikacaksiniz 🤷🏻‍♀️

Ne gereksiz âdetler ... Ne bu karşı tarafa beri tarafa aldırtma ödetme uğraşları.

nişanlınıza neden eşim diyorsunuz?

Şimdiden sizi savunmayan adamdan koca olmaz. Kaçarak uzaklaşın.
Nikahları olmuş düğün yapacaklarmış.

T Teenpunch size yapılan hakaretleri saygısızlıkları görmezden gelip gelmemek sizi ilgilendirir ama ailenize edilen hakaretlere susar evliliğe devam ederseniz beni de ailemi de istediğiniz gibi ezebilir hakaret edebilirsiniz mesajı vermiş olacaksınız, eşiniz de asla ailesine bir şey demeyecek.

aynı
Düğünüme 1 hafta kala kaynanam ve kızlarıyla kavga ettik. Sorunsa kuaförde yanımda gitcek kişinin parasını ödemek istememeleri.
Beni hepsi topluca aradılar telefonda sesim hopörlerde tabi çirkin çirkin konuşmalar bende karşılık verdim birbirimize girdik hepsiyle
Sonra görümcelerim mesaj atmışlar bir sürü ailem ve benim hakkımda ağızlarına geleni söylemişler mesajlara cevap vermedim
Ben kayınpederimin evinde oturcam görümcelerim bizim mirasçısı olduğumuz evde oturcan tarzı şeyler yazmış
Eşimede gelince ben karışmıyorum diyip kenara çekiliyor böyle yaptıkça da daha da çok bana karşı saygısızlık yapıyorlar
Sinir ediyor beni. Onlarda benim kardeşim diyor ya kardeşin olabilir bende eşinim. Görümcemle konuşurken bu kavga konusunu eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde görümcemde vardı surat asıp kapıyı pat diye kapattı yüzümüze. Eşimde görmüyonmu bi haklı dedim diye nasıl yapıyor onlarda kardeşim diyip duruyor. Sana döv diyen yok sadece savuncaksın susturcaksın onlar böyle yapcak diye ben karışmıyorum diyip çekilmeyi seçiyor olan bana oluyor
Konu açıldığında sürekli kaçıyor eşim benimle oturup konuşmuyor düzgünce kavga çıkarıyor sofrayı terk ediyor yanımdan kalkıp gidiyor
aynı cacık adamla evliyim o yuzden egerki ailen arkanda ise nikah masası olsa dahi bırakkk

Diyeceğim şu kaç nikah kiyilmadiysa hemen ayril daha beter gunlerin olacak emin ol,bu aileye girme sakin

Ic ice olan ailelerde is maalsef sadece esler arasinda kalmiyor. Kaldi ki aile simdiden gercek yüzünü göstermis. Onlara rahat yok es cizgilerini cizemedikce. Ve erkekler öyle dediginiz kadar aciz degil. Öyle olsa dengeyi kurabilen erkekler olmazdi. Hersey kadinlarda bitmiyor. Herkes kendi delisinden sorumlu.
Tek tarafı duyup da bişey diyemeyiz belki bu kız çok üstüne gitmiştir kocasının ondan kardeşlerine bişey demiyordur bilemeyiz yani madem eşi ödeyeceğim dedi tamam konuyu uzatmaya gerek yok gorumcelere tamam desin istediğini yapsın herşeyi de onlara söylemesin onlar duymasın lar kendileri evinde halletsin tamam

Ay ne çirkin muhabbetler eş kişisi bir duruş sergilemedikçe içinizden geçer bu aile sizin.

Yas bu iş. Ölene kadar başına tac olur bu olumsuzluklar unutulmaz. Ya orta yolu bulacaksınız ya bitireceksin. Bi gelinlik icin isi bitirenleri cok gordum.

Erim eşe derse alem paşa der...bizde boyle bi laf var cokta dogru eşiniz size bu benim eşim derse baskasi laf edemez el ustunde tutar anlamina geliyor ben olsam dugun olmadiysa gozden gecirirdim bu iliskiyi...dugun olduysada cozume giderdim cozulmuyorsada o ailenin hic biriyle gorusmezdim net esiniz gitsin gorussun madem sizi ezdiriyor kendinize kendiniz sahip cikacaksiniz 🤷🏻‍♀️
Artık evliyim demiş ya ondan dedim ben artık evliyse, ayrılmak istemiyor sanırım istemiyorsa mesafe koysun görümcelerle herşeyi söylemesin onlara kocasına da desin ailemizdeki işleri çıkıp söyleme onlara diye, eşim kimseye laf söyletmez beni koruyor sahip çikiyor ama bende herşeyi gelip de eşime söylemiyorum sonuçta ne olursa olsun kimse ailesi kardeşleriyle ayrılmaz nasil olsada kardeş kardeştir

Sasirmiyorum. Benimle ayni gün gelin olan bir kadin kuaförümüze nisanliyken nasil dayak yedigini anlatmisti. Annesise damatdan sikayetciydi. Kuaför sok icinde niye iptal etmiyorsunuz diye sordugunda "Ortaya ciktik bir kere..herkesin haberi var" gibisi birsey demisler. Kizim dügün gününde hala "salonda en güzeli ben olmaliyim" derdindeydi. Yani bazilari baslarini bilerek de yakiyor. O gelin hala aklima geliyor bazen acaba ne oldu diye
Allah'ım daha neler göreceğiz. Oğlum var, o kadar dikkat etmeme rağmen ileride eşine bunu yapsa kahrımdan ölürüm herhalde...

Allah'ım daha neler göreceğiz. Oğlum var, o kadar dikkat etmeme rağmen ileride eşine bunu yapsa kahrımdan ölürüm herhalde...

Bende..Allah göstermesin. Gelinden cok annesinin tavri zoruma gitti. Senin evladina elin herifi vuruyor. Ortaligi yikacak yerde nasil göz göz kizini atese atar hic anlamis degilim. Yani kiz cocugum yok. Ama biri el kaldirsa benim yapicagim belli, o eller kirilir:sopa:

Nikahları olmuş düğün yapacaklarmış.

T Teenpunch size yapılan hakaretleri saygısızlıkları görmezden gelip gelmemek sizi ilgilendirir ama ailenize edilen hakaretlere susar evliliğe devam ederseniz beni de ailemi de istediğiniz gibi ezebilir hakaret edebilirsiniz mesajı vermiş olacaksınız, eşiniz de asla ailesine bir şey demeyecek.
Hala kaçma şansı var 😅

Bende..Allah göstermesin. Gelinden cok annesinin tavri zoruma gitti. Senin evladina elin herifi vuruyor. Ortaligi yikacak yerde nasil göz göz kizini atese atar hic anlamis degilim. Yani kiz cocugum yok. Ama biri el kaldirsa benim yapicagim belli, o eller kirilir:sopa:
Bizim kadınlarımızın zihniyeti değişmedikçe hiç ilerleyemeyeceğiz yazık...en azından biz evlatlarımızı doğru ve merhametli yetiştirelim ki ileride daha mutlu evlilikler, daha huzurlu aileler olsun.

Sorun çözme değil, üstünü kapatma taraftarı eşin. Elimi taşın altına koymayım, herkes kendi halletsin derdinde. O evlilikte yıpranan sen olacaksın. İyi düşün iyi taşın, su baştan bulanmış bi kere....

Evlilik konusunda ailelerin bu kadar karışmasını doğru bulmuyorum. Bence evlenecek kişiler kendilerine güvenip her şeyi kendileri yapmalılar. Aile olmayı biliyorlarsa maddi olarak da yükün altına girmeliler. Aileler de her işe burunlarını sokmamalılar. Ancak sizde saygınızı korumalıydınız. Duruşumuz karşımızdakine göre şekil almamalı. Kardeşlerini susturacaksın lafı için de düşüncelerinize katılmıyorum. Siz daha yeni evlenmişsiniz ancak onlar doğuştan beri beraberler. Kendi açımdan düşünüyorum gelin olsaydım kayınvalidem ve görümcem ile tartışmak yerine eşim olacak kişi ile konuşurdum. Zira ileride mutlaka yüz yüze bakacaksınız. Eğer kayınvalide ya da görümce olsaydım bu tarz şeylere karışmaktan hoşlanmam. İki kişi hayat kuruyorlarsa her işle onlar ilgilenmeli. Ancak erkek kardeşim evlendiği biri için beni susturmayı göze alıyorsa da artık kardeşim olarak kalmaz. Siler atarım. Konu neresinden tutulursa elde kalıyor.

“eşim benden için haklı dedi ertesi gün kaynanama gittiğimizde…”

Benden için diye bir ifade var mı? Yoksa “benim için haklı” dedi mi deriz😕 biri beni aydınlatabilir mi? Bu tabiri sadece bu sitede gördüm birkaç konuda ve cümleye takılmaktan konuya odaklanamıyorum. 🤔
evet anadolu insanı öyle kullanıyor

ama doğrusu benim için :D

Sadece haklı diyor o kadar laf söylüyorlar ağzını açıp siz nasıl konuşuyosunuz düzgün konuşun diye söylemiyor. Gezende konuşurken haklı dedim diye bile suratı düşmüş ondan karışmıyorum aranızdaki şeylere diyor
Üzgünüm ama bu hep böyle devam eder evlenince daha da artar eşinizin huyunu öğrenmiş oldunuz...

Öncelikle bir konuyu netleştirelim.

Düğün öncesi kendilerinin ödemediği paraya karışan ve konuyla alakası olmamasına rağmen hakaret eden bir aile var karşınızda.

Eşiniz de o ailede büyüdü, buna alışkın, o ailede kimin sözünün geçtiği belli. Üstelik onların apartmanına gidiyorsunuz. Şimdi yaşadığınız yüze katlanacak.

Kısacası zaten boşanmayla sonuçlanacak bir evliliğe gidiyorsunuz, bir yastıkta 40 yıl geçmeyecek. Şimdi zararı en aza indirmeniz lazım.

Sizin yerinizde olsam:
Aileme olanları anlatırım, birşey saklamam, o hakaretleri de bilsinler. Düğünü iptal ederlerse süper, kurtulursunuz.

Diyelim ki 1 ay kala elalemden korkup iptal etmek istemediler, baskı yaptılar, sizin de kendi evinize gitme şansınız yok. Ben uyardım diyip çekilin. Zaten nikahınız var, evlisiniz düğün işin parti kısmı.

Bu süreçte çok ama çok iyi korunun, sakın ama sakın çocuk istiyorum falan demeyin minimum 2 yıl bekleyin. Geri çekilme korunma yöntemi değildir, doktora danışın, çifte koruma ile gidin. Ekonomik durumu bahane edin.

Bu süreçte zaten ev ortamı patlayacaktır, eş ailesiyle iletişiminiz yazılı olsun, hakaret edecekse mesajdan etsinler. Mesajları mutlaka saklayın.

Bu süreçte ilişkiler düzelirse ne ala, olmuyorsa da elinizdeki yazılarla ailenize gidersiniz ben sizi uyarmıştım dersiniz. Onların da bir gururu var, emin olun bir telefon açsalar eş ailesi onlara da laf söyler, onları ikna etmek düşündüğünüzden daha rahat olacaktır.

şimdi çok akıllı mantıklı şeyler diyorsunuz da

bu kız aile apartmanına gelin gidiyor.

ve adamın kız kardeşlerine değil "errrkekkk" olduğu için ona ailesi bir daire veriyor.
e o kızlar da kendilerinin ödemediği paraya karışır tabi. baştan karıştıracak ortam var.

kusura kalmasın kimse
kocişim erkek olduğu için ona verilen dairede kalırım...ama bana kimse karışmasın diye bir dünya yok.

Back